
Mums reikės:
Eglės ar pušies tekamųjų sakų (gali būti ir kieti bet geriau išsilydo skysti).
Natūralaus bičių vaško.
Riebalų ar taukų (geriausiai tinka vištiniai riebalai, galima naudoti ir natūralu sviestą).
Natūralaus medaus (geriausia būtų su vaško koriu su visais pikiais ir viskuo kas ten yra).
Vienos svogūno galvutės.
Virti reikia ant silpnos ugnies, sakai ⅓, vaškas ⅓, riebalai ⅓. Iš pradžių ištirpiname riebalus, tada dedame vašką ir sakus, ir supjaustytą svogūną. Virti reikią apie 10-15min kad kuo geriau išsilydytų ir ištirptų sakai, (bet nesiįjaudinkite jų visada liks, jie iki galo neištirpsta). Į pačią pabaigą reikia idęti medaus, (atitinkamai kokį kieki verdate tai butų apie vieną penktąją viso kiekio). Pavirti kol jis išsilydys ir iškošti per tankų vielinį rėtį, supilti į uždaromą indą.
Jei kam nepatinka sakų kvapas tepalą galima virti su Kvapiojo Topolio pumpurais, tiesiog vietoj saku dedate pumpurus. Ir kai kuriais atvejais geriau.
Procesas sudėtingas klauskite patarsiu
