Moderatoriai: Rolandas, Visi tvarkytojai
Egidijus rašė:Šiaip tai šiek tiek turi.
Ką noriu pasakyti tai kad viskas susiję. Gal iš vieno žmogaus persodinti širdį kitam kad tas dar pagyventu ir atrodo visai nieko, bet technologijos vystosi, siekiama vis didesnio efektyvumo taigi įtraukiamos ir kitos sritys..
Kitas dalykas kad šitoj vietoj (donorystėj) man rodos atsiranda *****(nežinau kaip įvardinti) - visuomenėj į žmogų pradedama žiūrėtį kaip į naudotinų organų rinkinį, t.y. naudotiną daiktą, objektą (čia kaip dabar susidaręs požiūris į gamtą - miškus, laukus - turi vykti gamyba, 100 išnaudojimas)
Egidijus
O kad visi taip galvotų.. Tačiau taip nėra, dauguma jų galvoja, kad donorystė tai gerumo ir nuoširdumo ženklas, gaila, kad jie nesupranta, jog tai tiesus kelias į pražūtį(kiberžmonės priklausomi nuo korporacijų, kurios kuria klonus ar organus... - na čia iš fantastikos, bet visai realuDobis rašė:ačiū visiems už jūsų nuomones, visada įdomu, ką galvoja tie, kas galvoja![]()
![]()
ir aš jaučiau, kad tos manipuliacijos, su medicina susijusios, yra degradacija, o ne pažanga. o jei situacija priverstų tuo pasinaudoti, tai aš bent suvokčiau, kad darau tai iš bejėgiškumo. dabar atrodo, kad ir diskusijas be reikalo pradėjau - juk atsakymas man buvo aiškusbet vis tiek įdomu, kaip kiti mąsto, kiekvienas juk kažką savo prideda ir kitokį medicinos, o gal net ir mokslo pažangos klausimais mano nuomonė gana radikali, nebent nepeikčiau ištobulėjusio dantų taisymo