<Bet vat vaikuciu neperkalbesi, kad nevalgytu - tik pavyzdys gali isismelkti i siela, zinau, tikrai zinau...
>
taip, ir aš žinau - jei nori, kad vaikai, ką nors darytų, tai turi daryti pats, būti jiems pavyzdžiu ir jokie įkalbinėjimai nepadės, vaikai gali imti elgtis visai priešingai ir bus šimtą kartų teisūs.
o dėl mažakraujystės, žinau, kad daug geležies turi ne tik tos daržovės ir vaisiai, kurių spalva raudona, bet ir tos, kurių lapai ryškiai žali - špinatai, dilgelės, varnalėšos, aviečių lapai ir daugybė kitų laukų, pievų ir miško augalų. turbūt vegetarams reikia pavasarį-vasarą jų prisivalgyti, o rudens-žiemos sezonui prisidžiovinti įvairių žolių ir barstyti jomis patiekalus. pirktinės daržovės ir vaisiai, ypač egzotiški ir nesezoniniai teikia mažai naudos, o gal net ir žalingi. štai dabar rudenį norisi valgyti daržovių mišraines - mūsų tradicines -baltąją lietuvišką ir burokėlių, skanu ir morkos su česnakais, gerai ir rauginti kopūstai su nerafinuotu aliejumi, juose gi daug vitaminų

pagaliau, galima valgyti ekologiškų miltų bemielę duoną, ji taip pat labai maistinga grybai, pupelės ir žirniai - išvis super, energijos suteikiantis baltyminis maistas, vertingi vegetarams ir ožkos pienas bei sūriai (tiems, kurie mėgsta) - dėl riešutų, tai nežinau. jei iš savo lazdyno ar riešutmedžio tai tikrai labai naudinga, bet tie atvežtiniai riešutai ko gero būna apdoroti chemikalais arba išauginti ant jų, tad aš jais nelabai pasitikiu. iš vaisių - naudingi obuoliai, uogienės, savos gamybos sultys. iš atvežtinių vaisių labiasiai vertinu vynuoges - kai valgau jas, atrodo, kad gaunu saulės energijos, nes paprastia augina jas ten, kur saulės daug. kartais galima ir tauraus sauso raudono vyno taurelę išgert nuo mažakraujystės.. be to, dar yra vienas gėrimas, kuris labai pastiprina kraują, mano išbandytas, kai laukiausi vaikelių ir buvo mažakraujystė. reikia išspausti šviežių (nevirkite tiktai) spanguolių sulčių, citrinos sulčių ir į visą tai pridėti medaus. kad spanguolės geriau išsispaustų galima jas sekundei panardinti į verdantį vandenį, tik ne per ilgai! bendras kiekis turi būti apie 1 litrą. laikyti šaldytuve ir gerti tris kartus per dieną prieš valgį po trečdalį stiklinės pašildžius iki kambario temperatūros. suvartojus, pasidaryti vėl šviežio. galima į šį mišinį pridėti ir burokėlių sulčių, bet aš pati nelabai juos mėgstu. šios sultys yra tikrai skanios ir be galo vitaminingos, pakelia nuotaiką, sužadina apetitą ir naikina mažakraujystę