Emulgatoriai (E-440 ir kt.)

Moderatoriai: Mdsts, Neringa, Rapolas, Visi tvarkytojai

Žvaigždukas
Pranešimai: 378
Užsiregistravo: Ant 02 18, 2003, 23:13

Standartinė Žvaigždukas » Ant 08 30, 2005, 11:35

Jei teisingai prisimenu, tai mačiau parduotuvėse "Rūtos" šokolado BE cukraus. :D

Liūtaširdė
Pranešimai: 538
Užsiregistravo: Sek 08 07, 2005, 10:45
Miestas: Alytus

Standartinė Liūtaširdė » Ant 08 30, 2005, 11:52

Aš taip baisiai mėgstu saldumynus,bet pas dantistą lankiausi kokius 10 sykių...Bet aš juos vis teik valgau... :lol:
Aš ne liūtukė,bet širdis tokia...

Liūtaširdė
Pranešimai: 538
Užsiregistravo: Sek 08 07, 2005, 10:45
Miestas: Alytus

Standartinė Liūtaširdė » Ant 08 30, 2005, 20:25

Cha...Alytuj jokios maximos nerasi,o kitose pardėse nemačiau tokių.Nebent becukriai ledai... :roll:
Aš ne liūtukė,bet širdis tokia...

jasmin
Pranešimai: 653
Užsiregistravo: Ket 05 22, 2003, 17:17

Standartinė jasmin » Pir 02 27, 2006, 21:43

http://www.food-info.net/

Tinklapis daugeliu kalbų. Šiame puslapyje yra lentelės su E numeriais nuo 100 iki 1525, galima susirasti kaip tas E vadinasi lietuviškai, pvz. E621 Mononatrio glutamatas Aromato ir skonio stipriklis.

apie GMO parašyta va koks juokingas dalykas:

Ar genetiškai modifikuoti produktai (GMP) gali sukelti vėžį?
Kaip buvo minėta, GMP yra nedidelis toksiškų medžiagų kiekis, kuris vis tik gali turėti neigiamos įtakos gyviesiems organizmams. Atliktais tyrimais nebuvo nustatyta, kad žmogaus sveikatai kyla grėsmės. Kai kurie tyrimai parodė, kad GMO gali turėti šalutinį poveikį, kadangi bakterija tampa atspari antibiotikams, gali sukelti alergiją ir sunkesnius susirgimus. Tvirtų įrodymų, kad GMO kelia rimtų ligų pavojų, nėra.

Angliškai parašyta ne taip šališkai:
Are GMO foods harmful?
There are many opinions on this subject; however, data on the potential health risks of GMO foods are scanty, which has made it impractical to draw conclusions from it up till now. Nevertheless, companies that wish to release a GMO product are required to test the safety of that product. The Novel Foods and Novel Food Ingredients Regulations 1997 implement the EU Council Regulation on novel foods. This requires that before novel foods and ingredients are placed on the market, they must be assessed for safety.

Several opinions have developed along with the GMO food evolution. Some of them are in favour, claiming that there are no inherent differences between foods produced using genetically modified organisms and those using non-GMO; this is because by moving a piece of DNA from one organism into another, a "foreign" substance is not introduced.

Conversely, other opinions establish that there are too few independent (non-industry) studies of the health effects of GMO foods to have confidence in their safety. Some investigations have been carried out, but it highlights the need for more research, as well as novel methods and concepts to probe its safety.

Nowadays, all genetically engineered foods on the market fit, according to the FDA, the category of "generally regarded as safe" (GRAS).



Apskritai, šiame puslapy gerai atsiskleidžia oficialusis požiūris.
gale nuoroda į food companies.. :) juokas pro ašaras. :) įdedu kaip "perliuką". ir lentelė visai gera susirast, kaip vadinasi

Neimis
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: Ket 09 20, 2012, 13:52

Re: Emulgatoriai (E-440 ir kt.)

Standartinė Neimis » Ket 09 20, 2012, 13:59

Pristatytas naujas Prancūzijoje atliktas ilgalaikis GMO produktų tyrimas. Štai taip, pasak tyrėjų, atrodo visą gyvenimą GMO kukurūzais maitintos žiurkės (kairėje - tik GMO kukurūzais maitinta žiurkė, viduryje "Roundup" purkštais GMO kukurūzais maitinta žiurkė, dešinėje - tik "Roundup" purkštais, ne GMO kukurūzais maitinta žiurkė)
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... 84&l=2&p=1
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą