Va, o man idomu pasidare, is kur sodybose gausim duonos - sakykim kitus augalus ten gal ir galima augint sumishai, nors nelabai isivaizduoju kaip ten po bulve is zoliu rankiosim, na tiek to, bet jau tikrai nesuprantu, kaip bus su javais - ar po viena varpa pievoje reiks rinkt, ar i miesta duonos vaziuosim, ar isvis jos nevalgysim
Jus kaip norit, o as be bandeliu, sausainiu ir pyragu, tai jau tikrai negyvensiu - nieks mane neitikins, kad be ju geriau ar sveikiau . Atsimenu, pasakodavo tevelis, kaip jie kalejimuose Sibire svajojo, kad grize i Lietuva iki soties prisivalgys bent duonos. Jie ten vakare negaledavo uzmigt del tusciu pilvu urzgimo, o uzmige maista sapnuodavo, o duonute jiems atrode kaip pats didziausias gardumynas, uz visus pyragus gardesnis...
Tai kaip ten bus su ta duonute - juk musu proteviai nuo seno javus augino, tai kaip dabar darysim mes
Iš kur gausim duonos?
Moderator: Visi tvarkytojai
-
- Posts: 954
- Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
- Location: Kaimas
- Contact:
-
- Posts: 954
- Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
- Location: Kaimas
- Contact:
-
- Posts: 2703
- Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
- Location: Vilnius
O as nekepu nei duonos, nei mielinio pyrago, nors mama ta pyraga ir kepa (tai kam man kept ). As kepu tik pabaisiskai skanu obuoliu pyraga, kokio nieks kits neiskepa Kai buna mano gimdienis, subega visos bendradarbes jo, o ne torto valgyt Bet kai ji kepu, niekas man neturi trukdyt, nes turiu atitinkamai nusiteikt Galiu ir jums pasakyti recepta, jis visiskai paprastas, bet kam sakiau, visu kitokie isejo, net mamos toks neiseina, nes, matyt, i ji ikepu dali saves, o manes tokios kitos ant shio svieto nera
PS o recepta tai, jei noresit, parasysiu rytoj - mintinai nemoku
PS o recepta tai, jei noresit, parasysiu rytoj - mintinai nemoku
-
- Posts: 2703
- Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
- Location: Vilnius
As tai, Dina, pati sulos nevarvinu, bet anadien vaiksciodama miskely su Lese netycia atradau kazkieno i berza ikalta latakeli ir po shakom paslepta buteliuka , tai dabar kiekviena karta eidama pro shali vis nugeriu gurksneli - tikrai labai skanu ir sveika - daug vitaminu Tik kiekviena karta padekoju medeliui, nes uz viska, ka imam is gamtos, sako, reikia padekoti O receptukas toks:
4 kiausiniai
2 stiklines cukraus
3 indeliai (stiklines dydzio) grietines
2 stiklines butent "Ekstra" miltu (netinka nei ruginiai, nei mieziniai )
1 nubrauktas saukstelis sodos
6-8 obuoliai (ne per saldus)
prieskoniai: cinamonas, vanile
pudrinio cukraus pabarstymui
(as visko imu dar pridedama puse - t.y. 6 kiausinius, 3 stiklines cukraus..., tada iseina pilna didele skarda ir nebuna per mazai )
O darau labai paprastai - uzsidegu zvake, isijungiu megstama muzika (dazniausiai Grebenscikova ):
kiausinius istrinu su cukrumi, i 2 (jei darai is shitos normos) indedelius grietines imaisau saukteli sodos, viska supilu i kiausinius, ipili vanilini cukru (gali itarkuot citrinu ar apelsinu zieveliu, bet as netarkuoju), suberi persijotus miltus, ismaisai, iseina grietines tirstumo tesla. Skarda patepi sviestu ir pabarstai miltais ar dziuveseliais, pili tesla, i ja eilemis kloji nuluptu obuoliu skilteles, pabarstai cinamonu ir kisi i ikaitinta orkaite. Kepi ant normalios ugnies, kol iskepa (matysi, kai aprus, koki pusvalandi - tik man kartai apacia apskrunda ). Kai iskepi, istrauki is orkaites, ant kartsto virsaus tepi ta likusi indeli grietines (jei darai is duotos normos, jei darai is didesnes - daugiau, grietines nerekia gaileti, geriau daugiau ir riebesne, nes joje visas skonis ), ant virsaus uzbarstai pudrinio cukraus, ir vel kisi trumpam i dar karsta orkaite (as dazniausiai dar biski ijungiu, ant nedideles ugnies, kad grietine susigertu, nes pritepu jos negailedama ) .
Na ir viskas, labai paprasta, ar ne. Labai skanu ir karstas, ir atsales . Sekmes kepant ir skanaus
4 kiausiniai
2 stiklines cukraus
3 indeliai (stiklines dydzio) grietines
2 stiklines butent "Ekstra" miltu (netinka nei ruginiai, nei mieziniai )
1 nubrauktas saukstelis sodos
6-8 obuoliai (ne per saldus)
prieskoniai: cinamonas, vanile
pudrinio cukraus pabarstymui
(as visko imu dar pridedama puse - t.y. 6 kiausinius, 3 stiklines cukraus..., tada iseina pilna didele skarda ir nebuna per mazai )
O darau labai paprastai - uzsidegu zvake, isijungiu megstama muzika (dazniausiai Grebenscikova ):
kiausinius istrinu su cukrumi, i 2 (jei darai is shitos normos) indedelius grietines imaisau saukteli sodos, viska supilu i kiausinius, ipili vanilini cukru (gali itarkuot citrinu ar apelsinu zieveliu, bet as netarkuoju), suberi persijotus miltus, ismaisai, iseina grietines tirstumo tesla. Skarda patepi sviestu ir pabarstai miltais ar dziuveseliais, pili tesla, i ja eilemis kloji nuluptu obuoliu skilteles, pabarstai cinamonu ir kisi i ikaitinta orkaite. Kepi ant normalios ugnies, kol iskepa (matysi, kai aprus, koki pusvalandi - tik man kartai apacia apskrunda ). Kai iskepi, istrauki is orkaites, ant kartsto virsaus tepi ta likusi indeli grietines (jei darai is duotos normos, jei darai is didesnes - daugiau, grietines nerekia gaileti, geriau daugiau ir riebesne, nes joje visas skonis ), ant virsaus uzbarstai pudrinio cukraus, ir vel kisi trumpam i dar karsta orkaite (as dazniausiai dar biski ijungiu, ant nedideles ugnies, kad grietine susigertu, nes pritepu jos negailedama ) .
Na ir viskas, labai paprasta, ar ne. Labai skanu ir karstas, ir atsales . Sekmes kepant ir skanaus