Apie rūkymo žalą

Moderators: Mdsts, Neringa, Rapolas, Visi tvarkytojai

Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Apie rūkymo žalą

Post by Kipshas »

Jonavos rajono Šilų seniūnijoje jau beveik parą gesinamas didžiulis miško gaisras. Miškininkų teigimu, tokio didelio gaisro rajone nebuvo jau kelios dešimtys metų.
Maždaug 150 hektarų plote išplitusį gaisrą vietos ugniagesiai malšina kartu su Ruklos mokomojo pulko kariais. Beveik 50 hektarų miško jau visiškai išdegė.
Kaip Eltai sakė Jonavos rajono priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, didžiausią siaubą ugnis kėlė trečiadienį, kai vėjo genamos liepsnos sparčiai plito medžių viršūnėmis. Iš miško į pievas persimetusi ugnis sukėlė pavojų gretimai esančioms jonaviečių sodyboms, tačiau jas pavyko išgelbėti. Ugniagesiai gaisravietėje budėjo per naktį.
Ketvirtadienį atskiruose ploteliuose ugnis plaikstėsi jau tik pažemiu, todėl gaisrą tikimasi artimiausiu metu užgesinti.
Pasak specialistų, kol kas neaišku, nuo ko užsidegė miškas. Neatmetama galimybė, jog didžiuliam gaisrui įsiliepsnoti užteko ir numestos nuorūkos.
Gaisro padaryti nuostoliai kol kas nenustatyti. Jonavos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

PS. nereikia rodyti zmonems plauciu ir veziu - niekas nesupranta tokiu nesamoniu - dodykit gaisrus ir padegusius lavonus, reiketu nufilmuot isdegusius miskus, kas vaziuojat kartu?
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

O man, mielas kipshiuk, kartais uzeina rukymo priepuoliai, pvz. po kokio nors filmo ar BG koncerto (kaip kad jis dainuoja - celitelnyj jad :wink:) - prisirukau, kol ima grauzt gerkle, tada kuri laika nebenoriu :wink: , bet as gaisrus, kai randu miskely gesinu, ir tikrai ne visi jie nuoruku padaryti - dazniausiai tycia, del smagumo vaikiukai degina zolyte ar sausas shakas... :wink: :roll: :P
kamala
Posts: 101
Joined: Wed 11 27, 2002, 12:21
Location: Klaipeda

Post by kamala »

Na tada reiketu kalbeti apie peiliu zala nes jais galima papjauti zmogu
Ir raginti nepjauti peiliais net duonos, nes peiliai daro zala
Is dalies tai taip ir yra
Taciau ir rukimas tiek zalingas , tiek ir naudingas, priklausomai nuo to kas , ka kada ir kaip ruko
ir kur nuorukas meto.
Man tai tabakas tik priemone tam tikrai busenai sustiprinti
Tam jis buvo naudojamas nuo seno ir manau tam ji reiketu naudoti ir toliau
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

O man nepatinka bet koks nenatūralus įsikišimas į mano kūną. nesvarbu ar tai rūkymas, alkoholis ar narkotikai... rezultatas tas pats -- savęs nevaldymas... T.Y. savęs atidavimas valdyti kam nors kitam.
Ar aš neteisi?
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Turbūt aktualiau yra ne kokios nors medžiagos, o priklausomybė nuo tų medžiagų - tabako, narkotikų, alkoholio, kavos, arbatos, ... . Nes tos pačios medžiagos attitinkamu kiekiu ir laiku sėkmingai naudojamos gydymo tikslais. Va, tik apie rūkymą gydymo tikslais nieko nežinau.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

As tai manau, kad kas vienam nuodas, kitam vaistas (net ir tam paciam zmogui - vienakart vienaip, kita - kitaip... :wink: ), o del padeginejimu, tai vel cituoju BG :wink: :

on szhiog offis "Lukoil" s benzokolonkoj -
bez pricin, prosto tak s uvazhenija k ogniu... :wink:

(isverciu: jis sudegino benzino kolonele ir "Lukoil" ofisa, be priezasties - tiesiog is pagarbos ugniai - siaip tai ugni ir as labai gerbiu - sventaja musu Gabijele... :wink: :P )
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

>Man tai tabakas tik priemone tam tikrai busenai sustiprinti
Tam jis buvo naudojamas nuo seno ir manau tam ji reiketu naudoti ir toliau


Atrodo radau bendraminciu. Tik reikia pasitikslinti:
Ar manai kad cigaretes yra tabakas ar ne?
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Agnė
Posts: 402
Joined: Wed 02 19, 2003, 13:17

Post by Agnė »

“Taciau ir rukimas tiek zalingas , tiek ir naudingas” – TIPIŠKA RŪKORIAUS FILOSOFIJA. Tęskime toliau – “Alkoholinių gėrimų vartojimas tiek žalingas, tiek naudingas”, “Narkotikų vartojimas tiek žalingas, tiek naudingas”, “Klijų uostymas tiek žalingas, tiek naudingas” (pastarieji taip pat padeda sustiprinti tam tikrą būseną), “Kvėpavimas užterštu oru tiek žalingas, tiek naudingas”, “Modifikuotų produktų vartojimas tiek žalingas, tiek naudingas” ir apskritai “Pats gyvenimas tiek žalingas, tiek naudingas”.

KAM ŽALINGAS? Fizinio žmogaus kūno harmoningam funkcionavimui. KAM NAUDINGAS? Neįprastų potyrių pajutimui, o vėliau (kai jau žinoma, kokie tai potyriai)- jų kartojimui.

Kas liečia “naudojamas nuo seno”, tai nuo seno buvo visiškai kitokia ekologinė situacija. Dar labai šauniai mūsų fiziniai kūnai veža. Iki tam tikro laiko. Pavyzdžių daugiau nei reikia. Bet sava patirtis mieliausia. O gal pavyks įsisprausti į to vieno iš milijono kėdę “Rūkiau nuo vaikystės, darbingas ir šimto sulaukęs” . Visi į ją taiko.

Ir vis dėlto, nieko nėra blogo. Tai asmeninis pasirinkimas. Tik ar pavyks būti sąžiningam iki galo ir išlaikyti savo filosofiją “tiek žalingas, tiek naudingas”, kai tavo vaikas kartos šiuos žodžius vietoj “rūkymo”, sakydamas “narkotikų vartojimas”. O vaikai juk eina toliau... Žinoma, to nelinkiu.
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Man atrodo, kad reiktu zvelgti placiau-tiek rukymas,tiek alkoholio vartojimas labai daznai virsta priklausomybemis. Bet priklausomybe gali formuotis nuo labai labai daug kuo-zmogus gali buti priklausomas nuo meiles, santykiu, losimo, intelekto, dvasiniu vertybiu. neseniai isejo nebloga knyga sia tema, rodos, vadinasi "Priklausomybe ir malone".
Agnė
Posts: 402
Joined: Wed 02 19, 2003, 13:17

Post by Agnė »

Įdomiausia tai, kad priklausomybės kvaišalams jų vartotojai nepripažįsta – ne, ne, aš tai galiu bet kada panorėjęs mesti, jūsų nuogąstavimai ir perspėjimai –ne man. Ir tos knygutės, Dina, greičiausiai, jie neskaitys, nes tai – ne jiems. Tai tiems, kurie jau tapo priklausomi. O tokių tarp mūsų juk nėra...
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Sveika gyva, Agnyte, o as jau maniau kad gyvos nebera (tfu tfu tfu) ar sedi kur po lapais, kad nesigirdi - smagu, kad nors tokia tema istrauke tamstele i dienos sviesa, kitaip sakant , i eteri... :wink: :)

O del to rukymo ir viso kito - nesuk tu, brangute, taip del to galvos - nei mes ka pakeisim cia, nei nepakeisim. O siaip tai man patinka Dalai Lamos mintis, kad ir prie sventumo bei susilaikymo nereikia per daug prisiristi - nieko gero tas neduoda, tik sukelia visokius veziukus ir depresijas (tfu tfu tfu per kairi peti). Na bet kiekvienam savas kelias - sekmes tau savajame... :wink:
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

>“Taciau ir rukimas tiek zalingas , tiek ir naudingas” – TIPIŠKA RŪKORIAUS FILOSOFIJA.

nesakyk - man dar nepavyko sutikti ne vieno filosofuojancio rukoriaus. jie tik populizmu uzsiimineja o is tikro nera ne vienos minties pas juos ta tema. sako kaspirovskis kad reik ciulpt cigarieta tai ir ciulpia

tiesa mes savo gyvenvieteje turim viena rukoriuka!!! kadangi jis pas mus tai vadinasi mastantis o jei mastantis tai bus galima su juo pabendraut :)

esme tokia kad as irgi rukiau sigarietas kol nepajutau priklausomybes, o priklausomybe man nepatinka, nemegstu vergaut. tai ir meciau.
bet as juk kipshas, zmones sprendziant is ju gyvensenos yra apsigime vergai....
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Zinai, kipshiuk, o man patiko kazkokio prancuzu rasytojo ar dainlininko (jau nepamenu) posakis: ka?.. jis neruko - tada tikriausiai turi kokia nors slapta yda... :wink:
Na, bet vergavimas ir man nepatinka - nei ydoms, nei sventumui, tik man sunku pasiekti pusiausvyra, as kaip tas Grebenscikovas: kunas panires i chaosa, o galva - harmoninga, ir atvirksciai (cia jo citata... :wink: )
Mesijas

Post by Mesijas »

Sveiki cia kazkas truputeli apie rukima diskutuoja
turiu viena meditacija jei kas rukot ir sunkiai sekasi mest galit ismėginti turetu padet.

cia idejau is oso knygos meditacija


Meditacija rūkant

oso pasakoja:

pas mane atėjo žmogus. Jis trisdešimt metų kentėjo dėl nuolatinio rūkymo, jis sirgo, ir gydytojas pasakė: „Jūs niekad nepasveiksite, jei nenustosite rūkyti." Bet jis buvo chroniškas rūkalius, jis negalėjo sau padėti. Jis bandė — netiesa, kad nebūtų bandęs - jis ryžtingai bandė ir daug kentėjo, bet tai padėdavo vieną ar dvi dienas. Po to reikmė vėl sugrįždavo su tokia milžiniška jėga, kad jis neišlaikydavo. Jis vėl sugrįždavo prie to paties įpročio.
Dėl rūkymo jis prarado pasitikėjimą savimi: jis žinojo, kad negali padaryti tokio paprasto dalyko, negali nustoti rūkyti. Savo akyse jis neteko vertės, pats sau galvojo, kad yra labiausiai netikęs asmuo pasaulyje. Jis prarado savigarbą. Jis atėjo pas mane.
Jis pasakė: „Ką galiu padaryti? Kaip galiu nustoti rūkyti?" Ai atsakiau: „Niekas negali nustoti rūkyti. Jūs turėtumėte suprasti. Rūkymas dabar nėra vien jūsų sprendimas. Jis įėjo į jūsų pasaulio įpročius, j k įsišaknijo. Trisdešimt metų - ilgas laikas. Rūkymas įsišaknijo jūsų kūne, jūsų chemijoje, jis visur paplito. Tai ne jūsų galvos sprendimo dalykas, jūsų galva negali nieko padaryti. Galva yra impotentiška, ji gali pradėti dalykus, bet negali lengvai jų sustabdyti. Jeigu kartą pradėjote ir tai praktikavote taip ilgai, tai jūs esate didingas jogas - trisdešimt metų praktikuoti rūkymą! Tai tapo autonomiška, jūs turite tai deautomatizuoti."
Žmogus paklausė: „Ką reiškia deautomatizuoti?"
Meditacija visuomet siejasi su deautomatizacija.
Aš pasakiau: „Jūs padarykite vieną dalyką: pamirškite, kad norite nustoti rūkyti. Nėra jokio reikalo. Trisdešimt metų jūs rūkėte ir gyvenote, žinoma, jūs kentėjote, bet prie to labai pripratote. Koks skirtumas, jei mirsite keletą valandų anksčiau negu nerūkydamas? Ką jūs darytumėte? Ką jūs darėte? Koks skirtumas, - ar mirsite pirmadienį, ar antradienį, ar sekmadienį, šiais metais, kitais metais - koks skirtumas?"
Jis pasakė: „Taip, iš tikrųjų, koks skirtumas." Tuomet aš pasakiau: „Užmirškite apie tai, mes to visiškai nestabdysime. Greičiau jau pabandysime tai suprasti. Taigi kitą kartą jūs iš to padarykite meditaciją."
Jis pasakė: .Meditaciją iš rūkymo?"
Aš pasakiau: „Taip. Jei zeno žmonės arbatos gėrimą gali paversti meditacija, padaryti iš to ceremoniją, tai kodėl ne? Ir rūkymas gali būti nuostabi meditacija."
Jis susijaudinęs pasižiūrėjo ir tarė: „Ką jūs sakote?"
Jis atgijo! Jis pasakė: „Meditacija? Tik pasakykite man — aš nenoriu laukti!"
Aš jam pasiūliau meditaciją. Pasakiau: „Darykite vieną dalyką. Kai imate iš savo kišenės cigarečių pakelį, judėkite lėtai. Neskubėkite, džiaukitės. Būkite sąmoningas, atidus, budrus; imkite jį lėtai, su visišku sąmoningumu. Po to sąmoningai, iš lėto paimkite iš pakelio cigaretę — ne taip kaip seniau - nesąmoningai ir mechaniškai. Po to pastuksenkite cigaretę į pakelį — labai atidžiai. Klausykitės garso panašiai kaip zeno žmonės, kai samovaras pradeda virti ir dainuoti.., toks aromatas. Po to pauostykite cigaretę, ir tas nuostabumas..."
Jis pasakė: „Ką jūs kalbate? Nuostabumas?"
„Taip, tai nuostabu. Tabakas yra tiek pat dieviškas, kaip ir visa kita. Uostykite, tai Dievo kvapas".
Jis pažiūrėjo truputį nustebęs ir paklausė: „Ką, juokaujate?"
Ne, nejuokauju. Net tuomet, kai juokauju, aš nejuokauju. Aš labai rimtas. „Po to su didžiausiu atidumu įsidėkite cigaretę į burną ir kuo sąmoningiausiai uždekite. Džiaukitės kiekvienu veiksmu, kiekvienu mažu veiksmu ir padalinkite tai į tiek daug mažų veiksmų kiek įmanoma, kad jūs taptumėte vis labiau ir labiau sąmoningas.

Po to pirmą sykį įtraukite dūmą: Dievas dūmų forma. Induistai sako: -Annam Brahm- „Maistas yra Dievas." Kodėl ne dūmai? Viskas yra Dievas. Pripildykite plaučius giliai - tai pranajama (pranayam). Aš duodu naujų amžių naują jogą! Po to išpūskite dūmus, atsipalaiduokite, dar kartą įtraukite - ir tęskite tai labai lėtai.
Jeigu tai galėsite daryti, jūs nustebsite, greitai pamatysite, kaip tai kvaila. Ne todėl, kad kiti sakė, jog tai kvaila, ne todėl, kad kiti sakė, kad tai bloga. Jūs tai matysite. Ir jūs pamatysite ne tik intelektualiai. Tai bus visos jūsų būties matymas; tai jūsų totalumo vizija. Po to jei vieną dieną tai atkris - tai atkris, jei tai tęsis - tai tęsis. Jums nereikia dėl to nerimauti."
Po trijų mėnesių jis atėjo ir pasakė: „Tai atkrito".
„Dabar, - pasakiau, - pabandykite tai su kitais dalykais."
Tai ir yra paslaptis, paslaptis: deautomatizuotis.
Vaikščiodami vaikščiokite lėtai, stebėkite. Žiūrėdami žiūrėkite pastabiau ir jūs pamatysite, kad medžiai žalesnį, negu kada nors buvo, o rožės dar rožiškesnės, negu bet kada yra buvusios. Klausykitės! Kažkas kalba, liežuvauja: klausykitės, atidžiai klausykitės. Kai jūs kalbate, kalbėkite dėmesingai. Tegul visas jūsų pabudęs aktyvumas deautomatizuojasi.
Pierre
Posts: 144
Joined: Sun 12 25, 2005, 4:11

Post by Pierre »

Rūkiau gal aštuonis metus, bet perskaičiius anastasijos knygas mesti šį žalingą įprotį buvo vieni juokai.Linkiu kad ir kitiems tai būtų ikandama :wink:
rolandukss
Posts: 8
Joined: Sat 03 18, 2006, 23:18
Location: kaunas

idomu ar kam tai padejo, pameginsiu nuo saves

Post by rolandukss »

Mesijas wrote:Sveiki cia kazkas truputeli apie rukima diskutuoja
turiu viena meditacija jei kas rukot ir sunkiai sekasi mest galit ismėginti turetu padet.

cia idejau is oso knygos meditacija


Meditacija rūkant

oso pasakoja:

pas mane atėjo žmogus. Jis trisdešimt metų kentėjo dėl nuolatinio rūkymo, jis sirgo, ir gydytojas pasakė: „Jūs niekad nepasveiksite, jei nenustosite rūkyti." Bet jis buvo chroniškas rūkalius, jis negalėjo sau padėti. Jis bandė — netiesa, kad nebūtų bandęs - jis ryžtingai bandė ir daug kentėjo, bet tai padėdavo vieną ar dvi dienas. Po to reikmė vėl sugrįždavo su tokia milžiniška jėga, kad jis neišlaikydavo. Jis vėl sugrįždavo prie to paties įpročio.
Dėl rūkymo jis prarado pasitikėjimą savimi: jis žinojo, kad negali padaryti tokio paprasto dalyko, negali nustoti rūkyti. Savo akyse jis neteko vertės, pats sau galvojo, kad yra labiausiai netikęs asmuo pasaulyje. Jis prarado savigarbą. Jis atėjo pas mane.
Jis pasakė: „Ką galiu padaryti? Kaip galiu nustoti rūkyti?" Ai atsakiau: „Niekas negali nustoti rūkyti. Jūs turėtumėte suprasti. Rūkymas dabar nėra vien jūsų sprendimas. Jis įėjo į jūsų pasaulio įpročius, j k įsišaknijo. Trisdešimt metų - ilgas laikas. Rūkymas įsišaknijo jūsų kūne, jūsų chemijoje, jis visur paplito. Tai ne jūsų galvos sprendimo dalykas, jūsų galva negali nieko padaryti. Galva yra impotentiška, ji gali pradėti dalykus, bet negali lengvai jų sustabdyti. Jeigu kartą pradėjote ir tai praktikavote taip ilgai, tai jūs esate didingas jogas - trisdešimt metų praktikuoti rūkymą! Tai tapo autonomiška, jūs turite tai deautomatizuoti."
Žmogus paklausė: „Ką reiškia deautomatizuoti?"
Meditacija visuomet siejasi su deautomatizacija.
Aš pasakiau: „Jūs padarykite vieną dalyką: pamirškite, kad norite nustoti rūkyti. Nėra jokio reikalo. Trisdešimt metų jūs rūkėte ir gyvenote, žinoma, jūs kentėjote, bet prie to labai pripratote. Koks skirtumas, jei mirsite keletą valandų anksčiau negu nerūkydamas? Ką jūs darytumėte? Ką jūs darėte? Koks skirtumas, - ar mirsite pirmadienį, ar antradienį, ar sekmadienį, šiais metais, kitais metais - koks skirtumas?"
Jis pasakė: „Taip, iš tikrųjų, koks skirtumas." Tuomet aš pasakiau: „Užmirškite apie tai, mes to visiškai nestabdysime. Greičiau jau pabandysime tai suprasti. Taigi kitą kartą jūs iš to padarykite meditaciją."
Jis pasakė: .Meditaciją iš rūkymo?"
Aš pasakiau: „Taip. Jei zeno žmonės arbatos gėrimą gali paversti meditacija, padaryti iš to ceremoniją, tai kodėl ne? Ir rūkymas gali būti nuostabi meditacija."
Jis susijaudinęs pasižiūrėjo ir tarė: „Ką jūs sakote?"
Jis atgijo! Jis pasakė: „Meditacija? Tik pasakykite man — aš nenoriu laukti!"
Aš jam pasiūliau meditaciją. Pasakiau: „Darykite vieną dalyką. Kai imate iš savo kišenės cigarečių pakelį, judėkite lėtai. Neskubėkite, džiaukitės. Būkite sąmoningas, atidus, budrus; imkite jį lėtai, su visišku sąmoningumu. Po to sąmoningai, iš lėto paimkite iš pakelio cigaretę — ne taip kaip seniau - nesąmoningai ir mechaniškai. Po to pastuksenkite cigaretę į pakelį — labai atidžiai. Klausykitės garso panašiai kaip zeno žmonės, kai samovaras pradeda virti ir dainuoti.., toks aromatas. Po to pauostykite cigaretę, ir tas nuostabumas..."
Jis pasakė: „Ką jūs kalbate? Nuostabumas?"
„Taip, tai nuostabu. Tabakas yra tiek pat dieviškas, kaip ir visa kita. Uostykite, tai Dievo kvapas".
Jis pažiūrėjo truputį nustebęs ir paklausė: „Ką, juokaujate?"
Ne, nejuokauju. Net tuomet, kai juokauju, aš nejuokauju. Aš labai rimtas. „Po to su didžiausiu atidumu įsidėkite cigaretę į burną ir kuo sąmoningiausiai uždekite. Džiaukitės kiekvienu veiksmu, kiekvienu mažu veiksmu ir padalinkite tai į tiek daug mažų veiksmų kiek įmanoma, kad jūs taptumėte vis labiau ir labiau sąmoningas.

Po to pirmą sykį įtraukite dūmą: Dievas dūmų forma. Induistai sako: -Annam Brahm- „Maistas yra Dievas." Kodėl ne dūmai? Viskas yra Dievas. Pripildykite plaučius giliai - tai pranajama (pranayam). Aš duodu naujų amžių naują jogą! Po to išpūskite dūmus, atsipalaiduokite, dar kartą įtraukite - ir tęskite tai labai lėtai.
Jeigu tai galėsite daryti, jūs nustebsite, greitai pamatysite, kaip tai kvaila. Ne todėl, kad kiti sakė, jog tai kvaila, ne todėl, kad kiti sakė, kad tai bloga. Jūs tai matysite. Ir jūs pamatysite ne tik intelektualiai. Tai bus visos jūsų būties matymas; tai jūsų totalumo vizija. Po to jei vieną dieną tai atkris - tai atkris, jei tai tęsis - tai tęsis. Jums nereikia dėl to nerimauti."
Po trijų mėnesių jis atėjo ir pasakė: „Tai atkrito".
„Dabar, - pasakiau, - pabandykite tai su kitais dalykais."
Tai ir yra paslaptis, paslaptis: deautomatizuotis.
Vaikščiodami vaikščiokite lėtai, stebėkite. Žiūrėdami žiūrėkite pastabiau ir jūs pamatysite, kad medžiai žalesnį, negu kada nors buvo, o rožės dar rožiškesnės, negu bet kada yra buvusios. Klausykitės! Kažkas kalba, liežuvauja: klausykitės, atidžiai klausykitės. Kai jūs kalbate, kalbėkite dėmesingai. Tegul visas jūsų pabudęs aktyvumas deautomatizuojasi.
rolandukss
Posts: 8
Joined: Sat 03 18, 2006, 23:18
Location: kaunas

Post by rolandukss »

rukau bet man tai patinka nors kalba kad tai zalinga
Ramybe
Posts: 35
Joined: Tue 04 18, 2006, 18:55

Post by Ramybe »

Rūkymas yra akivaizdi priklausomybė. Fiziologiškai organizmas gali nuo nikotino atprasti per nepilnus pora mėnesių visiškai. Psichologiškai atsisakyti cigaretės yra nepalyginamai sunkiau. Čia jau reikia tvirto pasiryžimo, valios, bet svarbiausia - noro.
Kaip pasakė prieš pora mėnesių rūkyti metusi bendradarbe - rūkymas yra ne kas kita, kaip silpno, priklausomo, negebančio savęs realizuoti, išreikšti žmogaus problema. Cigaretėje ieškai pakaitalo tam, ko nemoki ar negali pasiimti iš gyvenimo, ar jame susikurti. Ji išdrįso tai pripažinti ir pasakyti garsiai!
Kad neskambėtų taip baisiai, derėtų pridurti, kad tos problemos nebūtinai yra labai ryškios, bet diskomfortas nuo jų - akivaizdus. Tik pradėjus gilintis, pamažu sugebi įžvelgti visas savijautos sąsajas su šiuo įpročiu lepintis cigarete ir joje rasti džiaugsmą ar paguodą. Tuomet aiškėja ir priežąstys. O kai jas randi, pasidaro taip gaila savęs, kad nebegali ir toliau lyg niekur nieko leisti sau būti tokiu netikusiu žmogeliuku, norisi bent pabandyti padėti sau tapti laisvesniam. Laisvesniam nuo nežinojimo, negebėjimo, baimių, įprocių... Asmeninė patirtis.
Kai pereini tą detoksikacijos laikotarpį, per kurį visiškai tiek fiziologiškai, tiek psichologiškai atpranti, užplūsta nerealus lengvumo jausmas. Rodos, lyg kokia našta slėgusi nukrito, pasaulis atsiveria naujomis spalvomis. (Buvau siaubinga rūkorė ir labai tą mėgau, tik žinojau, kad panorus kurti šeimą mesiu. Mečiau anksčiau. Sėkmingai nerūkau 3 metai.)
Tikrai buvo verta! :wink: :D
Gyvenimas įkvepia Gyvenimui.
neriziz
Posts: 1
Joined: Thu 02 23, 2006, 23:58
Location: Kaunas

Post by neriziz »

sveiki :)
nevrta apie ta rūkymą diskutuoti, nestiprinkit jo savo mintim, pamirškim jį, laikykim jį nebeegzistuojančiu dalyku...
na as to neišbandes ir tikrai nenoriu bandyti ir kitiem patariu pamiršti... :)

bet yra kaip yra, reikia padeti kitiem susivoktyi...
Rami
Posts: 119
Joined: Wed 04 12, 2006, 22:38
Location: Vilnius

Post by Rami »

neigti rukyma,kai jis egzistuoja-nelogiska.Neatsimenu,kaip "pokalbiuose su Dievu" buvo issireiksta,bet neigdami "tiesa" (t.y. tai,kad yra),mes tik sustipriname (bandom apgauti save) ta minti,kuria neigiame...
cia tik siaip :D as irgi siulau-pamirskim tai,neneigim,bet tiesiog negalvokim apie tai.
Visatos rakta dovanoja Meile...
Post Reply