Šventės, šventimas...

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Justinas
Posts: 34
Joined: Sat 01 31, 2004, 18:06
Location: Vilnius

Šventės, šventimas...

Post by Justinas »

Sveiki,

Seniai neduoda ramybes man vienas klausimas. Kaip gerai ir vykusiai atsvesti pvz gimtadieni, be alkoholio,be maistu apkrautu stalu kaip pas mus iprasta?
Man visiskai ne prie sirdies tos 'tradicijos' kurios mano seimoj, tarp giminiu ir siaip pazistamu,taciau pats neismanau ka cia geriau sugalvojus. Savo gyvenimiskoj patirty(trumpoj) neteko matyti nei vienos suaugusiu sventes, kuri apsieitu be alkoholio ir be didelio kiekio visiskai tarpusavyje nesiderinancio maisto. Dainoms ir sokiams cia labai mazai belieka vietos.
Norisi man pakeisti tas 'tradicijas', bet... galva tuscia :oops: Nezinau nei kaip tai daryti,nei nuo ko pradeti. Is esmes kazko nepakeisiu,nes suaugusiuju sventes - ju paciu reikalas,bet tam tikru savu akcentu galiu inesti i bendra reikala.

Noriu paprasyti jusu(suaugusiuju) pasidalinti savo sventimo patirtimi. Kokia buvo labiausiai vykusi svente jusu gyvenime,kuria teko paciam organizuoti ar joje dalyvauti, ir kas butent padare ja tokia isskirtine ir vykusia svente? Kas be valgio ir alkoholio(vienaip ar kitaip tai turi buti antraeilis dalykas), padeda sukurti sventine nuotaika,pralinksminti susirinkusius?
Ar dainuojat ,ar sokat, jei taip tai kokias dainas ir kokius sokius :) ?

is anksto labai dekoju

Justas
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

man tevai gimtadieniu svesti neleido nuo mazens
taigi nesvenciu ju ir dabar - atitinkamai neturiu ir problemu

o jei nori patarimu tai papasakok kokio gimtadienio noretum?
gal tokio:
http://swap.nkkm.lt/~ulvenkvart/meet/Meteorit1/

o gal kitokio???
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Justinas
Posts: 34
Joined: Sat 01 31, 2004, 18:06
Location: Vilnius

Post by Justinas »

Ech, fantastai...
Visai nieko sau butu aisku :wink: , bet kazkaip ne itin prie sirdies man kolkas tie dalykai. Gal ateity bus kitaip.
Matote gerb. Kipshai,kokio noriu nelabai isivaizduoju. Idomu, kaip kiti svencia, kaip jiems pavyksta. Auksine tiesa ,matyt, yra tokia: ne itin svarbu kur, kaip, svarbu - su kuo :) .
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Post by Mindaugas »

Na aš gimtadienio su alkoholiu nešvenčiu jau kokius 6 metus.
Ir aplamai nevartoju jo.
O šventes gimtadienius švenčiu jei išeina tik su artimais man žmonėmis. Pvz nuvažiuojam į sodą, išsikepam ko nors ant laužo. Ar panašiai
Veranda
Posts: 6
Joined: Wed 11 05, 2003, 15:52
Location: Kaunas

Post by Veranda »

galvoju, kad nuo švenčiančios kompanijos daug kas priklauso :roll: arba nuo programos. bet programa turi būti visiems tinkama - čia ir problema.

aš dalyvauju įvairiausiuose gimtadieniuose, šventėse ir pan. labai geras užsiėmimas yra šokiai :D tada ir mažiau suvalgoma bele kokio maisto, ir mažiau alkoholio išgeriama. šokiai tinkamiausi lietuviški tradiciniai (reik muzika pasirūpinti, nebent savą armonikierių turėtumėt) arba pvz. žydiški, graikiški ir pan.

dar visokių žaidimų yra smagių. tik reikia, kad kompanijai patiktų :wink:

arba galima daryti gimtadieninį žygį - pasivaikščiojimą :idea:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:) nu tu, Justinai, dar labai jaunas, tada ir man atrode, kad reikia sventes svest be alkoholio, kazkaip ypatingai, prisigalvodavau per gimtadieni namie, nes manasis lapkricio pabaigoj, kurent lauza :shock:, zaist indenus ir pan. :wink: Bet kaip teisingai pasake Loreta, gyveni, zmogus, ir mokaisi, paragauji ir sio, ir to, kad zinotum, koks visatos skonis, kaip sake musu gudruole Anastasija :wink: , va, tad dabar per sventes tai jau isgeriu vynelio, sampano ar pan. - labai gerai tada sudera "nesuderinamas" maistas (tik nereikia tu gerimu maisyt :wink: ), juk net Megre issiprase is Anastasijos, kad leistu per Zemes svente vyno taure pakelt, juk ir musu proteviai alu midu gere, per barzda varvejo burnoj neturejo... :wink:

O siaip tai va tau, berniuk, auksinis mano, jau biski patyrusios bobos, patarimas :wink: : nereikia tu sveciu labai laukt, labai planuot, nes tada kai ji ateina, atrodo, kad viskas ne taip jau puiku, kaip tikejaisi, o reikia tiesiog gyvent ir mokytis kasdienybe paverst svente - rast ka ir maza proga susikurt sau svente, nes ji tokia - nelaukta - buna pati smagiausia... :wink:

Geru jums (ir mums :wink: ) svenciu :) , beje, tai ar svesit ir kur Zemes diena :?: ...

PS o taves, kipshiuk, tai man labai gaila, kad tevai neleido svest gimtadieniu :cry: , jau tu tik savo mazajam kipshiukui nedrausk - juk vaikams (ir ne tik vaikams :P ) labai reikia svenciu... :roll: :wink:
Justinas
Posts: 34
Joined: Sat 01 31, 2004, 18:06
Location: Vilnius

Post by Justinas »

Ačiū visiems už gerus patarimus :)
Visgi kuo toliau, tuo labiaus įsitikinu,kad čia jokio dviračio neišrasiu. Reikia prisipažint,kad prie progos ir alaus kokį butelaitį išmaukiu ir iš esmės nesu prieš alkoholį kaipo tokį nusistatęs. Kaip ten sakoma - blogai ne kas patenka į burną,o kas iš burnos išeina.

Beje, tema buvo ne tik apie gimtadienio šventimą,o apskritai. Į ją įeina ir kalendorinių švenčių šventimas :) . Ta prasme Rasų, Velykų,Kalėdų...
Čia ir yra esminė mano nepasitenkinimo priežastis. Nes visos šitų švenčių šventimo tradicijos mano šeimoj(ir ne tik) sunykę. Iš jų liko tik pavadinimai - eilinės progos pabaliavot . Bet yra alternatyvos tokiam šventimui, kad ir Romuvos šventės pagal senuosius baltų papročius. Jei tik yra progos tai aš šitą alternatyvą ir renkuosi.
Ką jūs manot, ar reikėtų prisimint senus pagrindinių švenčių papročius(šokius,dainas,apeigas), ar kažką naujo kurt? Ar jūsų šeimose dar gyvos kokios nors iš kartos į kartą pereinančios tradicijos?
Gluosnė
Posts: 513
Joined: Thu 04 24, 2003, 13:26
Location: Kaunas/
Contact:

Post by Gluosnė »

Šianakt šventėm marinuotų agurkų šventę :D Pasikvietėm Glesum į svečius, tai toji mergelė okupavo mūsų kompa. Bandėm užmigt, bet apie antrą nakties nutarėm, kad jau pats laikas sudorot marinuotų agurkų stiklainėlį. Su arbata. Ir duona. Dar sūrio truputi buvo, vos nesusimušėm dėl to. Gerai, kad su Glesum dalintis nereikėjo, ji skendo chate :mrgreen:

Ir be jokio alkoholio.. Bet, manyčiau, girti atrodėm.. :roll:

Tiesa iš vakaro dar pašventėm serbentų perrinkinėjimo ir uogienės virimo šventę. Glesum net nežinojo, kam mes ją pasikvietėm.. Išnaudotojai. Bet valgyt davėm. :wink:

Šiandien tai pas mane grindų plovimo šventė buvo. Bet jau baigėsi. Švenčiau viena, matyt mano kaimynas tokių nešvenčia.. keistuolis.. :roll:

O jūs čia apie gimtadienius.. Pagyventumėt pas mus, įtartumėt kad alkoholio į maistą dedam.. Bet mes tik švenčiam :D Nu, kartais būna antišventinės dienos.. Ka jau padarysi..
Gluosnė
Posts: 513
Joined: Thu 04 24, 2003, 13:26
Location: Kaunas/
Contact:

Post by Gluosnė »

O jei rimtai nemegstu planinių švenčių. Kažkaip jų lauki lauki, o dažnai šlamštas gaunasi. Ruošiesi, lakstai, po to pavargęs nesugebi pasidžiaugt ta švente. Kažkaip patinka viskas, kas vyksta spontaniškai... Na, švenčiam tevų namuose Velykas, Kalėdas, bet niekad nejaučiau tame prasmės.. Matyt, ne taip šventėm..
Post Reply