Dolmenas Lietuvoj!

Forumas besidomintiems Lietuvos ir Žmonijos tikrąja istorija. Dolmenai.

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Post by Mindaugas »

Sorcerer wrote:Turiu jums paprasta klausimuka, ar budamas kas nors is jusu salia dolmeno kalbejosi su juo ? Ta prasme kad uzdavus klausima gautum atsakyma, Anastasija sake ,kad taip gali bendrauti visi kas tik ateina prie doelmeno ir troksta ziniu, atsakymu. :?: :)
Taip
Sorcerer
Posts: 33
Joined: Fri 08 13, 2004, 17:29
Location: Vinius

Post by Sorcerer »

Idomu kaip jis atsako, ar atsakymas atsiranda tiesiog galvoje ar kaip ?
Meiles ir Sviesos
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

Buvau sugalvojus 2 klausimus. Vis tiek - eini prie dolmeno, norėjosi ne tik pasižiūrėti. ir juos uždaviau. Atsakymą.. galima pasakyti, kad išgirdau. Atsirado galvoje.. Ar kaip kitaip. Galima pasakyt įvairiai, bet aš tiesiog uždaviau klausimus, sakiau, kaip čia yra, norėčiau žinoti, suprasti, o jis atsakė. šypsodamasis. Matyt mano lengvi klausimai buvo.. Pati paskui iš savęs juokiausi, kokius, atrodė, gudrius klausimus paklausiu, o atsakymas buvo čia pat.
Jausmas buvo kaip ir bendraujant su gyvu žmogumi, tik daug išmintingesniu už mane. Tokios pačios emocijos, vibracijos. Jeigu gyvenime bendraučiau tai taip pat reikėtų derintis.. Jaučiausi kaip mažas vaikas, bet vis tiek labai smagu buvo. Tai va taip
Gluosnė
Posts: 513
Joined: Thu 04 24, 2003, 13:26
Location: Kaunas/
Contact:

Post by Gluosnė »

Atsakymus gavau. Vos spejus uzduoti gavau. Ir taip i visus is eiles, labai dideliu greiciu. Minciu greitis nenusakomas.
Nors is pradziu atejus pajutau visai kitokias emocijas - siluma, dziaugsma.. Atrode kad atejau i labai artimo zmogaus namus ir manimi dziaugiamasi, net netveriama savo kailyje. Mano vieteles niekas neuzeme, tai atsisedau ir megavausi priemimu. Siluma jautesi labai materialiai. Po to susikoncentravau i savo klausimus.. Gavus atsakymus pajutau nora miegoti, vos nenugriuvau, kaip atsipalaidavau. Beje, atsakmai buvo ne tokie, kokiu gal tikejaus.. O jis net paaiskino kodel taip galvoja..

Veliau pavaikscioju vel prisedau, norejosi daugiau pabendrauti. Taciau pajutau, kad jis pasake viska ka reikia..tai galiu ilsetis.. Vel smarkus noras miegoti..

Noreciau ten panakvot kokia naktele.. :)
Sorcerer
Posts: 33
Joined: Fri 08 13, 2004, 17:29
Location: Vinius

Post by Sorcerer »

Kaip as noreciau ten apsilankyti. Yra tokiu klausimu i kuriuos labai noreciau gauti atsakyma. Ar bent patarima. Bet dabar lietuva man toli, nors anglijoje ju irgi man atrodo nemazai yra :)

Gluosnė -- Sakai atsakymai buvo ne tokie kokiu tu tikejaisi, Bet turbut jie buvo teisingi ? Man tik siaip labai idomu, tik nepagalvok nieko :)

Idomu ar ten moters ar vyro siela, Gal kas zinote ar klausete koks tos sielos vardas ?

Butu idomu pabandyti medituoti prie jo, gal ir pamatytum jo siela tada, butu jega pabandyti ;)
Meiles ir Sviesos
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Ir aš dolmeno pasiilgau jau...

Smagu pabūti prie dolmeno rudenėjant...
Yra tik vienas Dievas ir jis yra visur :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Kazkur rase, kad ten kazkokio senolio siela - nu tai kada varot prie dolmeno :?:
Gluosnė
Posts: 513
Joined: Thu 04 24, 2003, 13:26
Location: Kaunas/
Contact:

Post by Gluosnė »

Aurimai.. taip ilgimasi tik nuostabaus zmogaus, ar ne? Na, jis kaip gimine patapo.. Irgi ilgiuosi.
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

O as pasiemiau gabaliuka namo... parsiveziau... pasakiau, kad grazinsiu, kai grisiu dar karta ten...
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:shock: koki gabaliuka - dolmeno :shock: , ka, negi pradesit dolmena po gabaliuka tampyt, kaip kokia Berlyno siena, oi gausit i kaili... :P :)
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Ir norisi pabūti ten vienam, pajusti ką dolmenas sako...
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

taip ilgimasi tik nuostabaus zmogaus, ar ne? Na, jis kaip gimine patapo.. Irgi ilgiuosi.
Koks nuostabus ir išmintingas - Lietuviškas dolmenas :) Kokia ten slypi išmintis :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:x nu, tai kada varot - jau nusibodo laukt... :P :)
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

darja wrote::shock: koki gabaliuka - dolmeno :shock: , ka, negi pradesit dolmena po gabaliuka tampyt, kaip kokia Berlyno siena, oi gausit i kaili... :P :)
Tiesiog mazuliuka akmenuka nuo takelio... as tau ka, panasi i Svarcnegeri, kad tokius luitus tampyciau :) Beto, gi sakiau, kad grazinsiu...

Nebutina gi taip saukti. kad net ausis uzgule
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: nu akmenukas nuo takelio - kas kita, juk neparaseič is kur emei - maniau, kad dolmena ardyt pradejai :P, o kiap tamstele atrodo, tai nemaciau, net neaisku pagal nika - esi mot. ar vyr. gim. :P :wink:

Ir visai as nesaukiau, nemeluok, kad ausis uzgule - as tiesiog lediniu balsu pasakiau ir taip pasiziurejau, kad... (taip, kaip tik Mere Popins moka... :x :P :))
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

O tu geraiu isiziurek i boruzele... Ar ji tau panasi i berniuka :D
korina
Posts: 74
Joined: Thu 07 15, 2004, 12:32
Location: klaipeda

Post by korina »

Paaiškinkit man, kodėl taip puolat prie tų dolmenų?. Kaip nustatėte, kad akmenų krūva yra dolmenas. Ir kas yra dolmenas ? Kaip reikia nusikalsti Dievui, kad tavo sielą uždarytų kmenų krūvoje..., o Kipšas jas kviečia į savo sodybą. Paprastai akmeniniai dariniai buvo naudojami aukojimams, o aukodavo ne tik vaisius bet ir gyvulius, kai kur ir žmones. Tai kokia energetika ten gali būti? Ji gali būti stipri, bet žmogaus kūnui ir sielai gali pakenkti. Stebiuosi Jūsų "drąsa". Atsakymai kuriuos gaunat mintimis į užduotus klausimus, tikrai gali būti tos akmenyje uždarytos butybės (arba ne), bet ar ji atstovauja Šviesai?
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

o kas tada gali nustatyti, kas atstovauja sviesai - kai zmones mato apsireiskimus (kad ir tos pati tavo minima Blavatskaja ar Rerichas), kas gali pasakyt - sviesos jegu ar ne?.. Tiesiog reikia klausyti savo sirdies - mane traukia nuvaziuot prie to dolmeno, ir as anksciau ar veliau nuvaziuosiu - o bijot as nieko nebijau - kogi man, jaunai nezenotai, bijoti?.. :P :wink: :)
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Post by Mindaugas »

korina wrote:Paaiškinkit man, kodėl taip puolat prie tų dolmenų?. Kaip nustatėte, kad akmenų krūva yra dolmenas. Ir kas yra dolmenas ? Kaip reikia nusikalsti Dievui, kad tavo sielą uždarytų kmenų krūvoje..., o Kipšas jas kviečia į savo sodybą. Paprastai akmeniniai dariniai buvo naudojami aukojimams, o aukodavo ne tik vaisius bet ir gyvulius, kai kur ir žmones. Tai kokia energetika ten gali būti? Ji gali būti stipri, bet žmogaus kūnui ir sielai gali pakenkti. Stebiuosi Jūsų "drąsa". Atsakymai kuriuos gaunat mintimis į užduotus klausimus, tikrai gali būti tos akmenyje uždarytos butybės (arba ne), bet ar ji atstovauja Šviesai?
Korina paskaityk Vladimiro Megre knygas ten labai įdomiai ir įtikinamai aprašyta ;)
Vikingas
Posts: 2
Joined: Fri 09 10, 2004, 21:13
Contact:

Mintys juodrasciui

Post by Vikingas »

Andrius wrote:Aurimai, dėl tos dolmeno nuotraukos. Man kažkaip negera į ją žiūrėti. Tai vietai turėtų būti jaučiama pagarba. Tarp kitko Aivaras, parodęs, kokioje vietoje stovėdavo žynys, kai bendraudavo su dolmenu (panašiai 20-25 m atstumu), dolmeną apėjo nemažu ratu per mišką.
Mintys apie Stabykla (juodrastis):

Lopaičiai:

Saulėtekio pusėje yra takas per kurio vidurį Birželio mėn. Joninių rytą pateka Saulė.
Tako pabaigoje randasi Stabykla (stebykla) kur Žynys stebėdamas Šviesulių padėti pranešdavo atitinkamos šventės laiką. Į šią dangaus - žėmės kūnų ir žmogaus susitikimo vietą įeiti galėdavo tik Krivių Krivaitis arba vyriausias Žynys (Kunigas). Šios apskritimo pavidalo aikštelės kraštuose turėtų būti dvi akmenimis grįstos stebėjimo vietos. Aikštele buvo apstatyta akmenimis žyminčiais vieno arba kito Šviesulio patekėjimą – nusileidimą. Nūdien šie akmenys išvartyti, tai LDK Vytauto ir Jogailos Žemaitijos krikšto tylūs liudininkai. Tačiau aiškiai matosi vietos kur šie ir kiti akmenys stovėjo. Priešais šią Stabyklą, truputį dešiniau telkšo užpelkėjęs ežerėlis, buvusio Šventežerio priminimas, jo kraštai išguldyti akmenimis, čia Žyniai atlikdavo apeiginį apsiplovimą, vienoje jo pusėje galėjo trykšti šaltinėlis. Kaip minėjau aplinkui ežerėlį akmenų eilės kuriuos nukreiptos Saulėtekio – Saulėlaidos ir Mėnulio nusileidimo – patekėjimo kryptimis nors gali būti jog akmenys sudėti pasaulio šalių sužymėjimui (Rytai, Vakarai, Šiaurė, Pietūs).
Kairiau nuo Stabyklos randasi Mėnulio duobė, kuriuoje greičiausiai taip pat tekėjo šaltinis. Duobė yra Jauno Mėnulio pavidalo, kaip pusė C – raidės. Virš jos randasi apskritimu išdėstyta akmenų grupė (greičiausiai žymejusių Viduržemio Saulėlaidą arba Saulėtekį, tai pati jaukiausia vieta). Vidurinysis akmuo turi lyg žmogaus rankos įspaudą, su ryškiu delnu, akivaizdžiai matosi skaičiaus trys ženklas. Žmogus ranka gražiai priglunda prie šio įspaudo.
Toliau seka takas su akmenimis iš šonų, greičiausiai tai Stabų eilė arba dangaus kūnų Stabyklos dalis žyminti kitokius (Žemiškus) reiškinius. Tako pabaigoje matosi nedidelis iki metro pločio ir aukščio žemės pylimėlis kuris juosia Šventų Švenčiausią vietą, jis skyrė Stabykla – Švenvietę nuo Žynyklos. Nuo Šventyklos takas pasuka link liežuvėlio pavidalo kalvelės kur stovėjo didžiulis akmuo nuo kurio Krivių Krivaitis pranešdavo Šventę, Metų laiką arba Viešpaties valią, Žemaitijos krikšto metu šis akmuo buvo nuverstas ir užkastas, tačiau spėjamojoje nuritinimo vietoje pakasus samanas akmuo buvo surastas. Toliau takelis suka saulėlaidos ir šiaurės pusėn, ten greičiausiai ir buvo įėjimas, tako pradžia turėjo būti ties Šventežeriu. Šventų Švenčiausią (skirtą Gimimui ir Gyvenimui) vietą praėjus ir takeliui pasukus žemyn prasideda kita kalno dalis skirta Mirčiai arba Gaišai. Prieš įžengiant į Gaišos vietą vėl randame akmenį su žmogaus delno įspaudu tik šį kartą nukreiptu žemyn (pirmasis aukščiausioje vietoje nukreiptas aukštyn). Tiesa viduriniame aukšte skirtame Žemiškai būčiai arba Gyvybei neradau akmens su delno įspaudu, vienok jis tikrai turi būti (kai kas sakė jog jį rado o šalia jo ir akmenį su dviejų pėdų ženklais). Kalno papėdėje (šlaitas C arba Jaunaties pavidalo) šalia pratekančio Aitros upelio Stabų apsuptyje (vienas iš Stabakūlių turi lyg ir Žuvies lyg ir Perkūno strelės ženklą) Žyniai išleisdavo savo Gyvybę. Už kelių žingsnių kalno papėdėje matosi dar vienas pylimėlis greičiausiai ant jo miręs Žynys būdavo sudeginamas ir pernešus per upelį likusius pelenus į priešais esantį kalneli palaidojamas. Ant kapo patstatomas atminimo akmuo su Saulės arba gyvybės ženklu ratu sudėti akmenys ženklino Dvasios nemirtingumą, kapinaitčių pradžią žymėjo akmuo su iškaltu Saulės arba Gaišos laiveliu žyminčiu Mirtį. Visai šalia už dvidešimt-trisdešitm žingsnių į Aitrą iš kalno veržiasi Devynių gyslų šaltinis tris po trys srovės, kiekviena iš jų ženklino skirtingą dieną (naktį ?) arba Dievybę (tiksliau vienos Dievybės savybes). Ten kur susieina devynios srovės turėtu būti kaip ir šulinėlis iš kur buvo semiamas stebuklingas vanduo (Stebuklas siejasi su Stabas). Šalia rastas (užkastas) ir vaisingumo akmuo panašus į vyrišką daiktą. Visas šaltinis kaip ir Šventežeris bei Šventų Švenčiausios vietos akiviazdžiai grįstos akmenimis.
Nuo šaltinio link spėjamos miesto vietos eina takas (Saulėlaida), pro kaipinaites praeina akmenimis grįstas kelias(Saulėtekio pusė, jei nuo Šventyklos tai Saulėlaida), kurio kraštuose matomos akmenų sankaupos, spėju jų turėtų būti devynios ir švenčių metu juo praeidavo valstiečiai (nuo žodžio Valstybė) kur vykdavo Šermenys ir kitos reikšmingos apeigos. Vėliau Žemaitijos vyskupai perkelė šias eisenas į Žemaičių Kalvarija. Žyniai galėjo gyventi Saulėlaidos pusėje šalia arba pačioje „Velnio duobėje“ , nors jų miestelis galėjo būti ir šalia Šermnų šventimo vietos.
Dauguma akmenų turi raštus kurie yra gamtinės kilmės, tai tik patvirtina spėjimą jog ne žmogaus rankų apdoroti akmenys o „Dievo ranka“ išmarginti Kūliai buvo garbinami, tik taip visas dėmesys sutelkiamas į vieną Pradžiapatį Gyvybės Leidėją, Perūną arba PerKūną. Kai kurie ženklai išryškėja liejant vandenį arba medų... .

p.s. laiko siai pokalbiu svetainei veik neturiu - jei kas noresite daugiau lauksiu Lietuvos.net - forume ;)
Kartu kurkime teisinę, turtingą ir dvasingą Lietuvą.
http://www.Lietuvos.net - "Valstybė"
Post Reply