PRAŠAU PAGALBOS!

Forumas, skirtas mūsų vaikams, gimdymui ir vaikų auklėjimui

Moderators: Rytė, Visi tvarkytojai

Post Reply
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Snekejau su Ania - pasirodo, po gimdymo ji nelabai gere vaistus, del to ir pablogejo, o jai bent kol kas reikia. Siandien mama buvo pas jos gydytoja, parnese vaistu, tai Ania jau zymiai ramesne, pati sako, kad jai jau geriau - ka padarysi, tikiu, ateis laikas, kai nebereiks tu vaistuku, o kol kas reikia rinktis mazesne blogybe...

Beje, dekui visiems, kas pervede pinigiuku i Anios kasa - jau bisku panaudojau, kai vaziavau pirmakart lankyt i ligonine, nes pati tuo metu nelabai turejau. Dar Ania prase vaikiskos voneles - galima but nupirkt, bet gal kas turit nebereikalinga, klausiau auginancio puses metu suneli bendradarbio, tai gal ir jis atves, o jei ka - tai nupirksim, bet jei galima pataupyt, tai kam nepataupyt (zinot - suvalkiete as... :wink:)

Aciu visiem, labanakt :wink: :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Sveiki, Dobis dave puikias elestines "Triumph" kelnaites - labai aciu :) , ka tik Olga pasiule vonele - irgi labai aciu :) , nes jau norejau pirkt, o pinigiuku prireiks misiniams ir sauskelnems.

Ania siandien jauciasi neblogai, tik smarkiai viduriuoja, bet man rodos, kad po gimdymo taip gali buti... O Asia sake laikosi gerai, misinukus ryja noriai ir vakar 00.05 (pasake, net tikslu laika :wink: ) pirma karta placiai nusisypsojo Aniai ir jos mamai - vadinasi, jau pradeda dziaugtis pasauliu... :) :) :)

Aciu visiems padedantiems - zinokit, kiek sutikau geru zmoniu, kai pradejau visa sita Anios reikala - net paciai nesitiki... :) Supratau, kad nesam vienisi - pasaulis pilnas geru zmoniu, tik apie juos mazai kas raso, visi laikrasciai akcentuoja pirmuose puslapiuose blogus dalykus, tad susidaro vaizdas, kad pasaulis labai blogas - patikekit, is tikruju taip nera, tik tie gerieji zmones nesigarsina, geris nesaukia ir nesiafisuoja, bet jo tikrai tikrai yra labai daug... :) Aciu, laimingai visiems :wink:
Dobis
Posts: 285
Joined: Mon 01 26, 2004, 16:42
Location: Vilnius

viduriavimas

Post by Dobis »

labas, darja, viduriavimas nėra gerai, todėl dėl visa ko noriu pasiūlyti išbandytų efektyvių, o svarbiausia - natūralių - vaistu nuo viduriavimo. Jei po ranka yra džiovintų mėlynių (nelabai tikėtina dėl menko šiemetinio derliaus), nepakenktų pakramtyti. Užsitęsusį piktybinį viduriavimą ir virškinimo sutrikimus gerai "sutvarko" karčiųjų pelynų arbata (gerti kol nepagerės - iki 3 kartų per dieną), taip pat tarkuotas muškato riešutas - nubrauktas arbatinis šaukštelis smulkiai tarkuoto muškato su juodos duonos gabalėliu sustabdo vandeningą viduriavimą. daugeliu viduriavimo atvejų padeda pieno bakterijos (vaistinėse parduodamos kaip "Joghurt" kapsulės). nu, tai sėkmės marsiečiams-antradieniukams! turiu vieną tokį kaipo vaiką - nesvietiškai karingas, gina savo reikalus bet kokia kaina. o Nastia kurią savaitės dieną gimė?
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:) labai aciu uz patarimus - reiks Aniai nupirkt ar pririnkt pelynu ar melyniu, nes vis dar viduriuoja... Ir Nastia, ir as, ir net, pasirodo, pati Ania esame gimusios antradieni... :wink: Matyt, tude visos bendrom jegom ir "kariaujam" :wink: Aplanke juos gydytoja, tai sake, kad Nastia atrodo ne kaip savaitinis, o kaip menesinis (t.y. menesio amziaus) vaikas, tfu tfu tfu, kad nenugirciau. As ka tik is Anios - pripirkau uz jusu paaukotus pinigiukus (nes pati laukiu savuju pervedant) jai sauskelniu - buvo akcija ten kazkokiu "Pampers new care" ar kaip ten jie... :wink: Nuejau i "maxima", atsistojau prie tu sauskelniu lentynos, ziurejau ziurejau, galiausiai paskambinau draugei, kuri turi 8 men. vaikiuka, tai ta paaiskina kiap ir kas :) - bo is kur man zinot, vaiku neturejusiai, kokiu ten reikia - pasijutau kaip dramblys porceliano parduotuveje... :wink: Ania visiems labai dekoja, sako : Bukit jus visi palaiminti" :) Bet geriausia naujiena, kad mazaja Nastia labai pamilo senelis - Anios tevas, tas, kuris labiausiai jos nenorejo, jis nuosirdziai dekojo uz viska - tai matot, kaip buna... :)

O siaip tai viskas ten pas juos neblogai: kai atejau, Volodia supo Asia, Ania maise misinuka mazylei, Volodia paskui ir pamaitino ja - tas tai moka su Nastia - Ania tai labai jautriai i viska reaguoja, o tas tai ramiai, ir labai moka mazaja nuraminti... :wink: Tik Ania nelabai kaip atrodo - pablyskus, suvargus truputi - gal tikrai del to viduriavimo, o ir jos mama, sake, labai isvargus nuo visu rupesciu - Anai net baiminasi, kad nesusirgtu, net Sai Babai Ania laiska surase del mamos, nes ji juk vienintele is ju dirbanti, ir siaip stipriausias zmogus seimoje - na, bet pasiusiu ta laiskeli, ir tikiu, viskas bus gerai :) O siaip Ania padovanojo siandien savo nescios nuotauka, tai duosiu kam nors, kad idetu i foruma, nes as pati nemoku ir negaliu :wink:

Dar karta aciu visiems -sekmes :wink:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Sveiki, skambyjau Aniai - viskas lyg ir neblogai pas juos, tik Ania ir jos mama labai pavargusios - ka padarysi, pradzioj sunkiausia, o Ania vis dar viduriuoja, bet siaip lyg ir viskas gerai, tik Ania praso: gal kas turetu kokius atliekamus vyriskus batus - jos tevelis vis savuosius klijuoja, sake, visai suplyse (dydis - 39-40), o ir jos Volodia nelabai turi (gal koks 40-41 dydis), sake, tiks ir koki nudeveti, svarbu, kad nesiot galetu - pas man vyrisku nesiveisia :? , gaila, kad savo tevelio ismeciau... :(

Isvis, galima butu forume atidaryti skilti, pvz., "Padedame vienas kitam", kur galetu zmones paskelbt, ka turi nereikalingo, o kiti paprasytu, jei kam ko reikia - nebukim uzsidare savo kiaukutuose - juk daznai pas viena guli nereikalingas daiktas, uzima vieta, o kitam jis gal mirtinai reilingas... Ka manot? Pvz., kai Anios Nastia isaugs drabuzelius, galesim atidaryt ju "muge" - tiek prisirinko (o gal kam reiktu grazint-sakykit, nes juk tuoj isaugs :wink: )
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

As galiu pradeti: turiu kruva vaikisku minkstu zaisliuku... gal reikia?
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:) aciu, as tai savuosius dar pries kokius 10 metu visus urmu i vaiku namus atidaviau - toks "sdvigas" buvo, dabar biski gaila tokio vieno nutriususio meskiuko, kuri mylejau labiausiai is visu, bet manau, kad ir tie vaikiukai ji myli, nes seni zaislai buna prisisunke musu meiles ir kitu geru jausmu... :wink: O jei Anios Asiai reiks zaisliuku - tai butinai pasakysiu, aciu :)

Bet reiktu atidaryt nauja skyriu - kur galetume visi skelbt, ko kam reikia (pvz.siltu jausmu... :wink: ), ar ko per daug (kaip dainuoja BG: slishkom mnogo liubvi... :wink: :) ), nes cia juk Anios ir Nastios skiltis... :wink: :P :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Naujausios naujienos: vakar vakare su Ricardu Kairaiciu nuvezem Aniai lovyte, dar pakeliui nupirkau vonele - didele, "ruzava", kad Nastia tilptu, mat jau dabar nemaza - nusprendziau nors viena daikta kad turetu savo, nauja, tai Ania viskuo labai dziaugesi... :) Sudejom lovyte, bet reiktu ciuzinio i ja - gal kas turi nereikalinga, butume dekingi, nes visko nepripirksi...

Tai tokios naujienos, ai, dar Ania prase butinai paskelbt - gal kam reikia geros siltos nesciosios sukneles - Ania ja devejo pavasari, sake, grazi, su neriniuota apykaklaite - matyt, jai kas nors padovanojo :wink: Jei kam reikia - nesivarzykit, skambinkit man, tel.: 8 652 128 27.

O siaip tai viskas ten pas juos lyg ir neblogai - Anios tevai dziaugiasi anuke, bet kai atejom, Ania buvo nusiminus, kad jie nepriima gyvent pas juos Volodios - jos draugo. Na, cia jau ju reikalas - tegu patys issiaiskina, jau isvis, matyt, per daug isitraukiau i sita visa reikala - jau ir Ania priprato, kad jei tik kas - skambina man, as jai perskambinu ir viska issprendziu - aisku, padet reikia, bet uz ja jos gyvenimo nenugyvensiu (nors mes, bobos, i tai linkusios, ar nea :wink: ) - turi ir pati savyje siek tiek stiprybes ir jegu atrast, paimsiu savaitele atostogu ir mausiu pas drauge prie juros, nes cia budama vis vien neatsiplesiu nuo jos reikalu, o juk ir as zmogus - irgi pavargstu, nors to ir stengiuos neparodyt.
Va, kaip cia prisiskundziau, bet kad tikrai biski pavargau... :(

Na, viskas bus gerai, sekmes visiems... :) :) :P
Rapolas
Posts: 346
Joined: Mon 01 20, 2003, 11:17
Location: Vilnius
Contact:

Post by Rapolas »

Sveiki
Susipažinkit su Anuška :)
Manau kad nuotraukytę tos kas pilvelyje gyveno pamatysit vėliau ;)

Image
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:) aciu, Arturui, tik galejo biski ir pamazinti - baisiau didziule isejo... :wink:

O siaip tai Ania laikosi neblogai: siandien sake, kad vakar vakare Asia labai keistai elgesi - miegodama labai rimtu veidu dare judesius rankytemis, kaip kokie Rytu vienuoliai uzisimdami Rytu kovos menu, o paskui kaip koks Krishna dare tokias kaip ir pozas (asanas :wink: ) su rankytemis ir net valgyti neprabudo, o per miegus pavalge... :wink: Ka tai galetu reiksti - gal ji prisimena praeita gyvenima, kuriame gal buvo koks Rytu vienuolis?.. :wink:
Tikesimes, kad viskas bus gerai - gal cia Asia koks indigo vaikas, kuri sunku suprasti... :)

Sekmes visiems, labanakt :) :) :)
Rozyte
Posts: 167
Joined: Wed 08 25, 2004, 11:52
Location: Vilnius

:)

Post by Rozyte »

Nezinau kaip cia keistai suskambes, bet ji man primena viena moteri is kurios tai "anastsijos" knygos.
Ten buvo kalbama apie motery, kuri labai itikejo vyro kuriamu ivaizdzu ir pamilo ta ivaizdi. ji pasiliko miske o josios vyras nuejo i miesta savo dainomis kurti ivaizdziu. na gal kas pamena...
Tai va as labai ryskai isiaizdavau kaip atrodo ta moteris, ir stai-anios isvaizda sutampa su mano isivaizduojamuoju!
Bet visdelto Anuska labai grazi :) siunciu jai is savo sirdeles visa tyriausia meile ir siluma :H :love:
  • Code: Select all

    Skambanti siela - lyg varpelis - tyloje pasklinda po erdvę...
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:) Aciu, Rozyte, meiles ir tau. Siandien buvau pas juos su savo kalyte Lese, Asia verke, o ania negalejo jos nuramint, o paskui as pasupau, tai nurimo :wink: Paskui parodziau jai Lese, o Lesei Asia - mat mano Lese labai myli visus vaikus - pradedant suniukais ir kaciukais, baigiant zmoniu vaikeliukais, tai baisiai susirupino, uoste sauskelnes, bande lyztelti snukuti, oi, atsiprasau - Asios nosyte, paskui kai pervystem, norejo nulaizyti uzpakaliuka, bet nedavem, o gal but geriau dezinfekavus uz visus tepaliukus ir pudras, juk gyvunu seiles - dezinfekcines... :wink:
Bet Ania ir Asia abi biski sirguliuoja - sloguoja abidvi, Aniai gerkle skauda, gal ir Asiai, kad vis verkia, be to jau matyti priekiniai dantukai - gal kalasi, o gal ir pilvuka pucia, bet tikriausiai jai neidomu vezimuke gulet ir i jo krastus ziuret, kai salia toks idomus padaras - gauruota Lese (beje, gal reiks ir jos nuotrauka idet - labai grazi kalyte... :wink: ), vis sieke paliest ir ziurejo susidomejus... :)

O siaip tai jie manes prase but kriksto mama - kaip jus manot: juk pagal senoves paprocius kriksto tevais rinkdavo labai padorius ir gerbiamus zmones, nes mergaite paveldedavo kriksto mocios charakteri ir likima, o berniukas - krikstatevio... Kaip manot, ar tikciau but Asiai pavyzdziu... :wink: , o ir mano likimas nera lengvas - visos burejos sake, kad gimiau su sunkia karma (tik gal kiek pati ja pakoregavau - nezinau :wink: , kaip dainuoja BG:

"ja prishiol k cyganke, uznat' a svojej sudbe -
ne vredno li dumat' tak mnogo, priciom v asnavnom a tebe -
ana brosila karty na pol, zakryla glaza rukoj,
i skazala: "briliantovyj moj, tiaziolyj rok visit nad toboj... :shock:

...sbasibo vetru v mojich rukach, kryljam za moej spinoj -
odin iz nich ty, a drugoj - tot kalega, shto visit nadamnoj... :wink: "

Na, bet gal dar man ir neleis krikstyti, nes as juk "pagal istatyma' katolicka, o Ania - pravoslave, tai gali popas neleist... :P :lol:

Sekmes ir meiles jumi visiems... :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: tai va, kaip jau rasiau kitoje temoje, pasirodo, kad kai Ania buvo tokio amaziaus kaip jos Asia, irgi Lietuvoje 1978 m. buvo zemes drebejimukas - vadinasi, zemele virpedama pasveikina sugriziusia Asia... :wink:
Pasveikinkim ir mes :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Skaiciau kitoje temoje apie axnoli susildziusius spindulelius - labai dziaugiuosi del to, bet dabar labai reikia spinduleliu Aniai ir jos seimai: anadien buvau pas juos - nunesiau dar dideli poka sauskelniu, nes tuos kur buvau pripirkus, jau buvo baigus (labai jau daug ji ju sunaudojo, beveik dvigubai, buvau pripirkus ir uz paaukotus pinigus, ir uz savo - maniau bus porai menesiu - kur tau, na bet cia kita tema), pora buteliuku maistelio Asiai, Glesum padovanotus zaislus, kuriais ji labai dziaugesi (ji pati dar tokia vaikiska...), viskas atrode lyg ir neblogai ten pas juos... O siandien majakina ji man i mobilu is paprasto telefono, tai nuejus i darba perskambinu, pasirodo, viskas blogai, klausiu, kas yra, nesako, speju, kad su draugu susipyko - taip, sako, jos veidas sumustas - matyt, jo darbas, sako, ji gulesi ant kelio, nes norejo, kad masina pervaziuotu, dabar nejaucianti jokiu siltu jausmu mazylei, net vadinanti, ja labai negraziai... Girdziu per telefona Asios verksma... Nusviro man rankos - nebezinau, ar gerai, kad taip del tos mazyles kovojau, o dabar man atrodo, kad visam gyvenimui uzsikroviau ant savo peciu visus ju rupescius - remiu materialiai, jei palieku ramybeje, ziurek, jau ir skambina, kad ja guosciau, uzdegciau zvakeles, melsciausi... Aisku, bandziau guosti, kad cia tie visokie uztemimai, kad jai cia pablogejo sveikata ir pan., bet padejus rageli susigriebiau uz galvos - ka man dabar daryt, juk as ir savo gyvenima turiu...

Na, surasiau cia jums viska, nes nebezinau, kam guostis, bet gal cia tik toks vakaras, gal rytas uz vakara gudresnis, gal praeis tie visi uztemimai, juk Ania Skorpionas, o spalio gale bus jame Menulio uztemimas, be to, menesi prie gimdieni visi prasciau jauciasi, o rudeni visos ligos pablogeja, gal... noretusi tiketi, kad viskas bus gerai, kazkaip susidelios, bet kol kas man dar neaisku kaip. Jei galit, pasiuskit joms spinduliuka - gal jis jas biski susildys (man nereikia - as jau pati kaip nors... :wink: ) Is anksto dekui, laimingai...
Rozyte
Posts: 167
Joined: Wed 08 25, 2004, 11:52
Location: Vilnius

Post by Rozyte »

Darja nenusileisk silpnybei :shock: :) Kovok su ja. Labai tave palaikau uz toki tavo ryzta. Suprantu ir Ania-per kelis menesiukus viskas staigiai pasikeisti negali. Su ja bunant reikia kantrybes, ja reikia palaipsniui mokyti buti atsakingai uz save ir sugebeti iveikti kitus.Tai labai sunkus darbelis, bet vien tai kad tu jo psiemei, tavo siela daro tyresne ir sviesesne.Pasistenksiu tau padeti savo sirdute-atsiusiu tau ir Aniai daug stiprybes, silumos ir visa savo meile. :love: Tebunie jusu dienos kaskart gimsta vis sviesesnes :H :h:
  • Code: Select all

    Skambanti siela - lyg varpelis - tyloje pasklinda po erdvę...
Audronė
Posts: 25
Joined: Fri 05 07, 2004, 12:42

Post by Audronė »

Perskaičiau, ir net nežinau ką patarti. Ramybės Tau, Darja. Esi teisi, rytas protingesnis už vakarą. Parašyk ryte, jei galėsi.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

nezinau, ar ryte galesiu prieit prie kompo, bet zinau, kad ryte viskas bus zymiai geriau - jau nekart taip buvo, tik vat man neramu del ateities, bet sakoma, kad ji pati savim tepasirupina (na, o as ka dariau, ta ir darysiu, ir ne del svaresnes sielos, o del to, kad jau nebegaliu imti viska ir ramia sazine palikti, tiesiog kartais viskas susijaukia...)

Aciu, visiems uz pagalba - teatlygina jums dievulis, labanakt ir sviesesnio rytojaus, kaip ten: prekrasnaja dalioka, nebud' ko mne zestoka... :)
neaiski
Posts: 15
Joined: Fri 03 12, 2004, 0:55
Location: Vilnius

Post by neaiski »

Sveiki :) Darja prase perduoti, kad Aniai jau geriau :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Sveiki, pagaliau priejau prie kompo, tai va, kita ryta su Ania jau buvo galima susikalbet, sake, kad ir draugas gailisi, verkia - zinom, ne pirmas kartas... Jau ta pati vakara jai pasidare geriau, bet vakar skambinau, tai atsiliepe mama ir sake, kad Ania labai serga girpu, net greitaja kviete, mazyle persinese i tevu kambari, kad neapkrestu... Tai tokios tokeles, bet matyt, cia uztemimu itaka - skaiciau, kad Skorpionai (Ania skorpionas) susidurs su savo neigiama karma. Parasiau Sai Babai laiska ir paprasiau jiems padeti - tikiu, kad pades... O jums visiems labai aciu uz pagalba ir jusu maldas ar gerus linkejimus - teatlygina jumi dievulis... :) :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Sestadieni buvom pas Ania - Aushrine, Aurimas ir as: dabar pas juos viskas lyg ir ramu (tfu tfu tfu), nunesem jiems gera kaldryte, kuria atidave Dobis (labai dekui :wink: ), jie nupirko dideli poka sauskelniu, atnese medaus - labai visiems dekui :) Labai buvo grazu, kai Asia kalbejosi su Ausrine - visa esybe, rankytem ir veido mimika bande jai kazka pasakyti, ir ji suprato ka, tarp ju uzsimezge slaptas rysys... :wink: Ir isvis toji mergiote labai protinga, protingo veiduko, jau taria zodzius: akhu, aja, ania, vot, mama... :wink: As jiems palikau akmenuka is dolmeno - pastebejau, kad prie jo zmones nurimsta. Sian Ania atrase zinute - visiems dekoja, kiek suprantu dabar pas juos viskas gerai, tik Anios mama sake, kad ji buvo sugalvojus su Asia iseit gyvent pas Volodia, tai bandziau perkalbet, tai atrodo, sutiko su manim. Na, labanakt, sekmes visiems.
Post Reply