Kai užpuola nemiga

Įvairūs forumiečių patarimai. Pasidalinkime patirtimi. Čia klausiama patarimo

Moderators: Gluosnė, Visi tvarkytojai

glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Kai užpuola nemiga

Post by glesum »

O man su miegu apskritai prastai... jei per valanda uzmiegu, tai puikus rezultatas :| ... ir nuo nuovargio nelabai priklauso.
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

>O man su miegu apskritai prastai... jei per valanda uzmiegu, tai puikus rezultatas ... ir nuo nuovargio nelabai priklauso.

va cia i pagalba atskuba jusu kipshas, ka daro jis:
pirma jis pabegioja kokius 3-4 kilometrus, po to
uzsimeta ant peciu svorio ir paeme i rankas hantelius ar kitus svorius kelias valandas jais mojuoja
galu gale isgeria bokala alaus ir krenta miego "kaip uzmustas"


zinoma buvo laikai kai kipshas taip nedare, todel labai labai sunkiai uzmigdavo :(
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Vija
Posts: 46
Joined: Fri 05 07, 2004, 20:04

Post by Vija »

Taip, ner geresnio pagalbininko miegui, kaip fizinis nuovargis :)
Agnė
Posts: 402
Joined: Wed 02 19, 2003, 13:17

Post by Agnė »

Natūraliai žmogaus fizinis organizmas nori fizinio darbo. Sakau „nori“, nes kiekvienas organas geriausiai jaučiasi būdamas naudingas bendram organizmui, o nenaudojamas nunyksta. Mūsų laikmečiu pilnu pajėgumu dirba tiktai virškinimo sistema.:D Pažiūrėkim, kaip visą tai mato mūsų fizinis kūnas. Dieną sėdežiu 8 valandas prie kompiuterio, trumpai pertraukėlei klesteliu pavalgyti. Vakare namuose lengvi pasivaikščiojimai nuo viryklės/šaldytuvo iki televizoriaus. Naktį sportuoju lovoje – įnirtingai vartausi nuo vieno šono ant kito. Kadangi tai nėra daug energijos reikalaujantis darbas, tai ritinėjuosi iki paryčių. Čia, valandėlę numigęs, vėl keliauju ilsėtis į darbą.
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Gal siek tiek tiesos ir yra... Nors as jau nezinau kiek metu rytais manksta darau, bet turbut mazokai... Bet net kai bunu labai pavargus neuzmiegu. tada buna baisiausia. Jei miego salygos nera idealios, galiu keleta paru nemiegojus isbut...
O siaip manau, kad problema yra mintyse... As per daug mastau ir nesugebu ju sustabdyti ilgiau nei keletai minuciu...
Gal kas zino kokiu budu, kaip galima ja nutraukti. Aveliu skaiciavimas ir visokios meditacijos jau isbandytos. netinka :| .
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Glesum, aveles tai nelabai nelabai, manau:)
O meditacija, ivairios vidinio dialogo sustabdymo tehnikos-taip. Bet tam reikia daug darbo..protas-linksmas, bet kartais kvailutis:) gali prireikti labai kryptingu ir pastoviu pastangu, kad nuraminti save..
o kaip sekesi pvz bandyti is pradziu atpalaiduoti kuna, o paskui emocijas ?(zinai turbut ta visur paplitusi autogenines treniruotes modeli, kai po truputi isivaizduoji kaip kunas apsunksta, nurimsta ir t.t.?)
karmennn
Posts: 30
Joined: Fri 11 28, 2003, 22:35

Post by karmennn »

Glesum, man irgi taip budavo...va tada atradau toki nuostabu dalykeli- meditacija.Ir susitvarke viskas, kai ismokau valdyti savo mintis. Dabar jei noriu mastau, jei noriu- ne . Ir mintis pati renkuosi tokias, kurios man naudingos,O tu pati bandei meditacija, ar pas mokytoja?...jei pati, tai siulau pabandyti nueiti i meditaciju kursus...efektas visiskai skiriasi...Beje, dar vienas budas yra kad galetum uzmigti...man jis vaikystej kazkada padedavo. Tu atsigulk ir isivaizduok, kad paimi i rankas spalvota piestuka ir piesi...ta prasme, isivaizduok pati piesimo procesa, kaip letai letai brauki bruksni, paskui kita, ir paisai, pavyzdziui, medi. :) ..tada debesis...tada zole...jei nori, gali imti savo piesini spalvint...be manau, kad kai prieisi iki to, jau miegosi (+) ...svarbiausia viska isivaizduoti labai labai letai, kiekviena potepi, kiekviena brukstelejima, kiekviena linija...ta procesa, kai piesi...manau, turetu padeti
vat...kas dar...del kelimosi...JOa, as irgi keliuosi anksciau, nei su saule. O ka darysi, kai egzu sesija uzpuola :| ...O vasara su saule keltis ypac smagu, jei gyveni Palangoj...Klysta tie, kurie sako, kad jura graziausia temstant ir sauleleidziui apzavint zeme ...tie zmones nemate juros vasara, austant, kai saule kyla is rytu ir visas dangus tampa toks tamsiai melynas...o jura pilka, kaip samanos...vaizdas ispudingas ...ir dar tas bundancios juros kvapas...mmmm....
na vat...pasakiau, viska, ka norejau..O siaip, as jus myliu uz...solidaruma ir istikimybe...idejai... :H :love:
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

:love:
Aciu, labai aciu uz patarimus. As juos jau isbandzius, bet... gal isties reikia daugiau kantrybes...

O jura is ties graziausia austant:) Ji tada kaip niekad gyva atrodo...
Maciau ta vaizda pries keleta metu dar iki dabar sirdele suvirpa prisiminus :D

p.s.Sekmes ruosiantis egzaminams Korina :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Zinai, glesum, ir man buna laikotarpiu, kad sunkiai uzmiegu, bet as per daug nesivarginu ten kokiais fiziniais kruviais, siaip tai turiu suni, tai kasdien tenka pavaikstinet po miskeli, bet as per daug neimu i galva - jei neuzmiegu, isgeriu migdomuju (buna visai neblogu ir homeopatiniu "Bional" serijos "Ramus miegas" ar pan.), jei ilgesniam laikui issimusu is ritmo - labai gerai padeda valerijonu uzpilas: nusiperki valerijonu saknu, is ryto sauksteli uzpili kokia puse stiklines drungno ar salto (tik ne karsto, nes zuva daug veikliuju medziagu) virinto vandens, o vakare pries miega isgeri, dar gali uzpilt ir nakciai, tai ryte dar ir biski pritraukia... bet zinai, koks geriausias budas uzmigti - stengtis neuzmigti :lol: , tikrai, ta nakti, kai Aurimas imete zinute del tu indenu organizuojamos meditacijos uz Zeme 2 val. nakties, tai vos islaukiau iki tos antros, o paskui tik pradejau melstis ir nuluzau... :lol: :lol: :lol:
Nu tai labanakt - saldziu sapnu ir ramiu blusu visiems, kaip ten dainuoja Grebenscikovas:

"ja gde to shital o liudiach, shto spiat po naciam -
ty mozesh smejiatsia, no ja klianus' shital eto sam..." :lol: :lol: :P
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Oj sitas jau seniai isbandytas ir pamirstas :D Kazkada rimtai sportavau. dabar nei prisimint nenoriu:)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: zinai, ir as jau savo atsisportavau (irgi prisimint nelabai noriu :wink: ), kaip sakoma, kiekvienam reikia isgert savo kubila shnapso, taip, matyt, yra ir su sportu ir kitais dalykais... Dabara visas mano sportas - pasivaiksciojimai su Lese po miskeli, na, dar vandens 5 l is saltinelio parsinesu, vasara ir rudeni dar sode prisieina pasidarbuot, ziema dar baseina paplavineju, bet tikrai ne ant tempo, o taip atsipalaidavimui, kaip kokia meduza... :)

O siaip tai geriausias migdomasis - darbas, va, vakar pasiemiau skaityt pries miega, tai su visais drabuziais nuluzau, o paskui reikejo nakti keltis lova pasikloti, brrr... :roll: :wink:
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Ech, kad man tokias problemas :!: :P
Aš tai ,atvirkščiai, linkusi perdaug pamiegoti, o norėčiau didesnę paros dalį būdrauti :wink:
Jeigu yra galimybė, labai gerai vakarais paplaukioti baseine, po to taip norisi miegoti.............(bet ne visiems deja baseine galima pliuškentis, pvz. man tiktų tiktai eketę kokiam ežeriuke išsikirsti ir plaukioti, po tokių procedūrų, manau, tikrai neužmigčiau) :wink:
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

vakar dariau ekspermenta:) Buvau tokia pavargus po dvieju beveik nemiegotu naktu ir visu uzgaveniu... kad nusprendziau dasibaigt:) Padaiau sokiu vakara... Sau:) suveike :D
JAuciuos tokia sveizia:) O gal dar ir nauji metaipraside sianakt vibracijas nuskaidrino...
et.
Gela
Posts: 4
Joined: Sun 04 15, 2007, 9:44

Post by Gela »

As irgi norėjau čia padejuoti, paverkšlenti, patarimų paprašyti dėl nemiegojimo miegojimui. O gal ir savo puikių patarimų pateikti... o ką... Bet panašu, kad šiuose apleistuose griuvėsiuose, apaugusiuose dilgėlėmis, jau seniai niekas nesilanko. Tai su kuo žmogui pasikalbėt sunkią valandą? Rodos, panašu būtų į bendraminčius, bet jie kažkokie fantomai. O kitur dar gražiau - man išvis neleidžia nė žodžio parašyti bala žino kodėl. Tai kaip išsimiegot? :roll:
Filosofas
Posts: 27
Joined: Tue 05 22, 2007, 17:49

Post by Filosofas »

Jei kamuoja nemiga tada galit pries miega sukalbeti sia malda. Tikrai gerai veikia. Turetu padet :)

GYDANTI MALDA

VIEŠPATIE JĖZAU, ŠIĄ NAKTĮ, KAI AŠ MIEGOSIU, TU PER ŠVENTĄJĄ DVASIĄ SUGRĮŽKI Į MANO PRAEITĮ, PAGYDIK, BET KOKIĄ ŽAIZDĄ, KURI YRA MAN PADARYTA PRAEITYJE. TAVO GYDANČIA MEILE PALIESK TUOS SANTYKIUS, KURIUOS AŠ PER MANO KALTE ESU SĄMONINGAI PAŽEIDĘS. TAČIAU, JEIGU DAR YRA KAS NORS, KĄ AŠ TURIU PADARYTI, JEIGU YRA KOKS ASMUO, KURIS DĖL MANĖS KENČIA PARODYK, VIEŠPATIE, MAN TĄ ASMENĮ. AŠ PRAŠAU ATLEIDIMO IR ESU PASIRYŽĘS ATLEISTI PAŠALINK IŠ MANO ŠIRDIES VISOKĮ KARTĖLĮ IR TĄ VIETĄ PRIPILDYK TAVĄJĄ MEILE.
DĖKOJU TAU. MANO JĖZAU! TU ESI MANO IŠGANYTOJAS, MANO DIDYSIS GYDYTOJAS IR RAMYBĖS DAVĖJAS. TAU VISA GARBĖ IR ŠLOVĖ! AČIŪ TAU, VIEŠPATIE JĖZAU! AMEN.

Kai kalbėsite šią maldą prieš einant gulti, Viešpats švelniai ir iš lėto, mums miegant, gydis mumyse esančias dvasines žaizdas, kurios neleidžia Šv. Dvasiai paliesti mūsų širdies gelmės.
Last edited by Filosofas on Thu 05 24, 2007, 22:45, edited 1 time in total.
Ramuma
Posts: 223
Joined: Sun 09 03, 2006, 15:27
Location: Rokiškis
Contact:

Post by Ramuma »

Piemenėlis gano aveles
Dievas šnibžda maldeles
Nesupranta gi avelės
Dievas kalba su Vaikeliais...
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Gela wrote:As irgi norėjau čia padejuoti, paverkšlenti, patarimų paprašyti dėl nemiegojimo miegojimui. O gal ir savo puikių patarimų pateikti... o ką... Bet panašu, kad šiuose apleistuose griuvėsiuose, apaugusiuose dilgėlėmis, jau seniai niekas nesilanko. Tai su kuo žmogui pasikalbėt sunkią valandą? Rodos, panašu būtų į bendraminčius, bet jie kažkokie fantomai. O kitur dar gražiau - man išvis neleidžia nė žodžio parašyti bala žino kodėl. Tai kaip išsimiegot? :roll:
O tu apsilankyk skyrelyje Gydantis Spinduliukas;)
Filosofas
Posts: 27
Joined: Tue 05 22, 2007, 17:49

Post by Filosofas »

ANGELU BUVEINĖS APLANKYMAS

Arkangelai dangaus pasaulyje turi savo dvasinius namus, arba buveines, esančius virš tam tikrų jėgos taškų Žemėje. Kiek viena buveinė — tai angelų susirinkimo vieta, kur miego metu mokomos mūsų sielos.
Apsilankę Dvasios universitetuose, kur yra bibliotekos ir auditorijos, sužinosite beveik viską, ką galima sumanyti: nuo asmenybės psichologijos, derinančios žmonių santykius, iki matematinių koncepcijų suvokimo. Jūsų sąmoningas protas gali ir neprisiminti visko, ko buvo mokoma šiuose Dvasios universitetuose, bet informacija jus pasieks per Įkvėpimą ar intuicijos blyksnius.
Pagal savo dvasios veiklą pasirinkite angelų buveinę, kurią norėtumėte aplankyti miego metu. Štai maldos pavyzdys, kurį galite sukalbėti prieš miegą (Įterpkite Arkangelo vardą ir jo buveinę):
Aš kviečiu angelus vardan mano Tikrojo Aš paimti mane mano sielos sąmonėje į buveinę (Arkangelo Gabrielio ir angelų vadovų)
esančią (tarp Sakramento ir Šasto kalno, Kalifornijos valstija).

Prašau pripildyti ir įkvėpti mane Dievo valia. Ir prašau (Arkangelo Gabrielio ir angelų vadovų)

(prašymas)

Prašau, kad visa informacija, reikalinga mano dieviškajam planui įvykdyti, būtų suteikta mano išorinei būdraujančiai sąmonei tada, kai to prireiks. Dėkoju jums ir laikau, kad tai jau yra įvykę dabar visu pajėgumu. Amen


Apsaugos Angelai

SPALVA: mėlyna.
ARKANGELAS: Mykolas - „Tas, kuris tarsi Dievas".
DVASINĖ BUVEINĖ: Banfas, Kanada, netoli Luizos ežero.
PRAŠYKITE JŲ:
• Dvasios dovanų: išvaduoti iš baimės ir abejonių savimi, sustiprinti tikėjimą, tobulinti sielą.
• Praktinės pagalbos: apginti nuo dvasinių ir fizinių pavojų (nuo transporto avarijų, vagysčių su įsilaužimu iki psichinės agresijos), išvaryti piktas dvasias.
• Pasaulio tarnystės: įkvėpimo vadovams, pagerinti vyriausybės valdymo sistemą

Nušvitimo Angelai

SPALVA: geltona.
ARKANGELAS: Jofielis - „Dievo grožybė".
DVASINĖ BUVEINĖ: Landžou apylinkės, centrinės Kinijos šiaurė.
PRAŠYKITE JŲ:
• Dvasios dovanų: išminties, nušvitimo, suvokimo, įkvėpimo, žinių, aiškiaregystės, ryšio su savo Aukščiausiuoju AŠ.
• Praktinės pagalbos: padėti suvokti informaciją, pasiruošti ir išlaikyti egzaminus, atsikratyti žalingų įpročių, išvaduoti iš nemokšiškumo, išdidumo, riboto mąstymo,
• Pasaulio tarnystės: demaskuoti visus vyriausybių ir korporacijų įstatymų pažeidimus, padėti kovoti prieš aplinkos užteršimą, apvalyti mūsų planetą

Meilės Angelai

SPALVA: rožinė.
ARKANGELAS:Čamuelis - „Dievą matantis".
DVASINĖ BUVEINĖ: Sent Luisas, Misūrio valstija.
PRAŠYKITE JŲ:
• Dvasios dovanų: meilės, užuojautos, gailestingumo, kūrybingumo, atlaidumo; išvaduoti nuo egoizmo, nepasitenkinimo savimi, savęs smerkimo, savigarbos stokos; pasiruošti priimti Šventosios Dvasios malonę.
• Praktinės pagalbos: apginti nuo pikto, šmeižto ir nesupratimo; dovanoti meilę ir draugystę, atitaisyti suirusius santykius; padėti suderinti santykius su kitais, pagalbos ieškant darbo ir randant dingusius daiktus.
• Pasaulio tarnystės: normalizuoti etninius ir rasinius santykius.

Angelai, Vedantys Tiesos Keliu

SPALVA: balta.
ARKANGELAS: Gabrielis - „Dievas - mano jėga".
DVASINĖ BUVEINĖ: tarp Sakramento ir Šasto kalno, Kalifornijos valstija.
PRAŠYKITE JŲ:
• Dvasios dovanų: vadovauti jūsų dvasiniam gyvenimui; atskleisti jūsų planą ir gyvenimo tikslą, išvaduoti iš neryžtingumo; dovanoti džiaugsmą, laimę ir pergales.
• Praktinės pagalbos: sutvarkyti ir disciplinuoti jūsų gyvenimą, suderinti jūsų emocinę, mentalinę ir fizinę aplinką, įskaitant pirkinius, pasirenkant naują jūsų išsilavinimo ir karjeros kryptį.
• Pasaulio tarnystės: taikdarystės veikloje, padėti alkstantiems ir ligoniams; suteikti paramą gamtinių katastrofų aukoms.

Gydantieji Angelai

SPALVA: žalia.
ARKANGELAS: Rafaelis - „Dievo išgydymas".
DVASINĖ BUVEINĖ: Fatima, Portugalija.
PRAŠYKITE JŲ:
• Dvasios dovanų: vientisumo, įžvalgumo, dvasinio praregėjimo, tiesos įkvėpimo.
• Praktinės pagalbos: kūno, sielos, proto ir dvasios gydymo; įkvėpimo mokytis ir dirbti muzikos, matematikos, mokslo, tradicinės ir netradicinės medicinos sferose; patenkinti fizinius poreikius, suteikti maisto, drabužių, būstą, darbo įrankių.
• Pasaulio tarnystės: pagerinti tarptautinius santykius, išgydyti sužeistus mūšio lauke, įkvėpimo išrasti naujus gydymo metodus.

Taikos Angelai

SPALVA: purpurinė su auksu ir rubino intarpais.
ARKANGELAS: Urielis - „Dievo ugnis".
DVASINĖ BUVEINĖ: Tatrų kalnai, j pietus nuo Krokuvos, Lenkija.
PRAŠYKITE JŲ:
• Dvasios dovanų: vidinės taikos ir ramybės sielai, atmegzti pykčio ir baimės mazgus jūsų psichikoje, suteikti naują viltį.
• Praktinės pagalbos: taikiai išspręsti asmeninius, visuomeninius, profesinius santykius, padėti sukurti harmoningą aplinką kūrybos ir vystymosi ugdymui; įkvėpti ir padėti gailestingoms seserims, gydytojams, prieglaudų darbuotojams, auklėtojams, mokytojams, teisėjams, socialinės ir visuomeninės sferos darbuotojams ir visiems, kas tarnauja kitiems žmonėms.
• Pasaulio tarnystės: baigti karus, įvesti taiką, skatinti broliškus santykius ir savitarpio supratimą, skelbti dievišką teisingumą teismuose ir tarptautiniuose santykiuose.

Džiaugsmo Angelai

SPALVA: violetinė.
ARKANGELAS: Zadkielis - „Dievo teisingumas".
DVASINĖ BUVEINĖ: Kuba.
PRAŠYKITE JŲ:
• Dvasios dovanų: sielos išlaisvinimo, laimės, džiaugsmo, atlaidumo, teisingumo, gailestingumo, išvadavimo iš skausmingų prisiminimų ir neigiamų savybių.
• Praktinės pagalbos: pakantumo, diplomatiškumo, įkvėpimo mokslininkams, inžinieriams, architektams, aktoriams ir atlikėjams.
• Pasaulio tarnystės: ištirpinti tarptautinių ir etninių grupių nesantaikos prisiminimus, įkvėpimo kūrybinėms deryboms ir įstatymų priėmimui, taisyklių, finansinės ir ekonominės politikos, prekybos ir taikos susitarimo.
Ramuma
Posts: 223
Joined: Sun 09 03, 2006, 15:27
Location: Rokiškis
Contact:

Post by Ramuma »

Mums šakes į rankas
Ir į tvartą nuvest
Po tokios jau dienos
Tik drugeliai sapnuos

Su tėvynės kvapu
Daug žinių ir jausmų
Naudos nemažiau
Vis gi būtų švariau
Filosofas
Posts: 27
Joined: Tue 05 22, 2007, 17:49

Post by Filosofas »

Netvarkingo miego pasekmės

Pasiaiškinkime, kas atsitinka su šaunuoliais, kurie tiesiog piktybiškai ignoruoja dienos režimą.

Miegodamas nuo devynių iki vienuoliktos vakaro, o likusį miego laiką perkeldami sekančiai dienai, žmogus jaučiasi lyg ir pailsėjęs, bet kūne juntamas nuovargis ir dingsta psichinė energija.

Miegant nuo vienuoliktos vakaro iki pirmos valandos nakties, žmogus iš karto pastebi, kad jėgos atgaunamos, bet galva nedirba, o ir nuotaika prastoka.
Miegas nuo pirmos valandos nakties iki trečios valandos ryto atstato fizines jėgas, bet psichines – jau ne.

Jeigu žmogus, nepaisydamas sumažėjusio psichinio aktyvumo, vis tik nemiega tarp dešimtos valandos vakaro ir vidurnakčio, ilgainiui ir labai nepastebimai jam išsivystys depresija. Po vienerių-trejų metų jis pajus, kad gyvenimo spalvos blanksta, o supanti aplinka atrodo labai niauri. Tai požymis, kad psichika pervargusi, kad baigia išsekti jos potencija.

Skaitytojas: Prašau, dar kartą papasakokite apie intelekto ir proto potencijos mažėjimo požymius.
Autorius: Tokioje būklėje žmogus negali suprasti, ką galima ir ko negalima daryti, kaip pasielgti įvairiose gyvenimiškose situacijose. Tai labai pavojinga tais atvejais, kai reikia spręsti, ką pasirinkti gyvenimo palydovu, kaip auklėti vaikus ar kokiame darbe dirbti. Ilgainiui darosi vis sunkiau atsikratyti blogų įpročių. Visa tai rodo intelekto degradaciją.
Mažėjant proto potencijai, susilpnėja atmintis – pirmiausia ilgalaikė, paskui ir trumpalaikė. Žmogų pastoviai kamuoja kažkoks susirūpinimas ir nervinė įtampa, jis veliasi į konfliktus, pyksta, nervuojasi, keikiasi ar verkia. Tai reiškia, kad pas jį nestabili psichika.
Skaitytojas: Jūs dar kažką kalbėjote apie gyvybinės energijos sutrikimus.
Autorius: Taip, prana, arba gyvybinė energija, išsenka, jeigu žmogus nemiega tarp dvyliktos ir antros valandos nakties. Būtent tuo metu mūsų organizme kaupiasi prana, ir jos trūkumą mes jaučiame kaip bendrą kūno nusilpimą. Kadangi prana susijusi su nervų sistema, tai ilgainiui nukentės ir pastaroji. Sutriks viso organizmo gyvybinių funkcijų balansas. Rezultate sumažės imunitetas ir prasidės chroniški negalavimai. Jeigu žmogus ir toliau nesilaiko dienos režimo, jo organizmas atsiduria kritinėje būklėje: vyksta labai negatyvūs nervų sistemos ir vidaus organų pokyčiai.
Jeigu žmogus nuolatos nemiega tarp pirmos ir trečios valandos nakties, išsenka jo emocinė energija ir padidėja psichinis pažeidžiamumas. Kadangi moterys jautresnės už vyrus, joms miegas minėtu laiku ypač aktualus, kitaip gali prasidėti isterijos priepuoliai. Esant šiam dienos režimo pažeidimui, ilgainiui išsivysto maniakinė-depresinė psichozė, kai žmogus kurį laiką būna labai energingas, o paskui atsiduria didžiausioje depresijoje. Atbunka visos juslės, įskaitant ir garso pojūtį. Girdimumas išlieka tas pats, bet neišnaudojamos klausos receptorių galimybės. Žmogus negali susitelkti į girdimą informaciją. Tai atvejis, kai pro vieną ausį įeina, o pro kitą išeina.

Skaitytojas: Bet jūs prieš tai kalbėjote, kad šventas žmogus gali miegoti tik tris valandas ir net mažiau. Kada jis gulasi ir keliasi?
Autorius: Jie paprastai gulasi devintą valandą vakaro ir keliasi pirmą nakties.
Skaitytojas: Iš kur jie gauna tiek psichinės energijos?
Autorius: Jeigu žmogus labai rimtai užsiima dvasine praktika, psichinę energiją jam teikia malda. Šiuo atveju psichinė energija ne tik neišsenka, bet tolydžio pasipildo. Ilgainiui jam užteks ir dviejų valandų miegui. Tik nereikia dirbtinai imituoti tokį sąmonės lygį, kai dvasinė praktika dar nelabai sėkminga, ir keltis antrą valandą nakties ir anksčiau. Toks priešlaikinis šaunumas teduos tik psichinį išsekimą, ir daugiau nieko.
Skaitytojas: Argi atsiranda tokių fanatikų?
Autorius: Gana dažnai. Anksti keldamiesi, jie pajunta jėgų ir entuziazmo antplūdį, pradeda didžiuotis savo pasiekimais ir, demonstruodami artimiesiems savo nepaprastus sugebėjimus, keliasi anksčiau, negu jiems leidžia psichinė konstitucija. Rezultate – vėl tas pats psichinis išsekimas ir didelis mieguistumas. Vėliau vien tik mintis apie dienos režimo laikymąsi sukelia jiems pasibjaurėjimą.

Išvada: už miego režimo nesilaikymą laikas baudžia taip griežtai, kad žmogus suserga nervinėmis ir psichinėmis ligomis.
Post Reply