Apie protėvių religiją

Forumas besidomintiems Lietuvos ir Žmonijos tikrąja istorija. Dolmenai.

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

DiV
Posts: 30
Joined: Thu 10 14, 2004, 0:59
Location: Kawnas

Post by DiV »

darja wrote:...kazkoks senoves ismincius yra pasakes: "O, sventas naivume!" - naivumo reikia net patiketi Dievu, nes juk nesam jo mate... :|
CHia jau demagogijos... ;) Man papraschiausiai keista, kaip zhmogus gali patiket tokiu melu, kaip Krikshchinybe (kurioj nematau nei kruopelytes gero).. Tiesiog, kai pats i tokius dalykus jau net no vaikystes labai kritishkai zhiuriu, man jau ir tada buvo nesuprantama, kaip kai kurie NET jauni zhmones "uzhkimba" ant to.. :?
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Hm.Div,tu turi daug ziniu-diskutuoti neiseis man su tavimi.Bet mazas /primityvus/paprastas pastebejimas-kai zvelgiu besaliskai ir nevertindama-krikscionybeje matau grynos,besalygines meiles ideja.Ir dar keleta.Jas as pasiimu i savo gyvenima, i savo nuostatas.Ispazinties neinu.O i baznycia kartais-taip.Ir patikek,-kai eini ten atviras-vibracijos ohoho kokios,kad tik atlaikyt pajegtum.
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Papildymas:energetika galbut tiesiog lengviau kai kuriems zmonems stipria, pakylejancia pagauti baznycioje.
Kitiems-baznycios jau nebereikia, visas pasaulis aplink-tik semkis.Priezastys to/kodel vieni geba is viso pasaulio, o kiti ne/jau kitas klausimas.Tikejimo, manau.Ir sielos brandos./pastaroji mintis kardinaliai kertasi su anastasijos idejomis :D
DiV
Posts: 30
Joined: Thu 10 14, 2004, 0:59
Location: Kawnas

Post by DiV »

Dina wrote:Hm.Div,tu turi daug ziniu-diskutuoti neiseis man su tavimi.Bet mazas /primityvus/paprastas pastebejimas-kai zvelgiu besaliskai ir nevertindama-krikscionybeje matau grynos,besalygines meiles ideja.Ir dar keleta.Jas as pasiimu i savo gyvenima, i savo nuostatas.Ispazinties neinu.O i baznycia kartais-taip.Ir patikek,-kai eini ten atviras-vibracijos ohoho kokios,kad tik atlaikyt pajegtum.
Na, meiles ideja yra. Jei ji ten tikrai yra, tai gal tai, kas liko ish Jezaus ideju (kalbu apie krikshchionybe)... visa kita, melas, ir manipuliavimas.

Vibracijos bazhnychioj? ;) O kai atviras nueini i gamta, patikek, vibracijos buna dar stipresnes... :D
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Taip,ir ten :D
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Jau kokie septyni metai, kaip isaugau is krikscionybes... Bet kai pries metus persikrausciau i miesta... na buvau tiesiog isplesta is gamtos... ir buvo sunku... radau maza koplytele katedroj...Ten tikrai neapsakoma... Nuo tada nustojau neigiamai ziureti i baznycias... :D
Dobis
Posts: 285
Joined: Mon 01 26, 2004, 16:42
Location: Vilnius

Post by Dobis »

kodėl jaučiame vibracijas bažnyčiose, cerkvėse ar pan. :roll: :?:
pirma, dauguma bažnyčių pastatytos buvusių pagonių šventyklų ar aukurų stovėjimo vietose, kurias, kaip žinia, kruopsčiai parinkdavo pagonių ekstrasensai-kriviai. taigi, tų vietų gamtinė energetika buvo stipri ir palanki žmogaus dvasiai atsigauti. be to, bažnyčių statytojai stengdavosi konstruoti jų erdves taip , kad viduje esantys patirtų kuo didesnį teigiamą poveikį (įvertinkime įvairių geometrinių formų, pvz. piramidės poveikį jų viduje esantiems daiktams). pagal fizikos dėsnius kiekvienas erdvinis kūnas skleidžia tam tikrus virpesius ir rezonuoja, t.y. savo forma veikia aplinką. trečia ir labai svarbu, kad bažnyčios yra žmogaus minties projekcija. jų sienos, šventujų paveikslai ir visa erdvė persmelkti daugelio žmonių maldų energetika, tai tiesiog negalima nejausti tų vibracijų :wink: :D
man bažnyčios primena teatrą - panaši atmosfera, kolektyvinės ceremonijos :wink:
kažkodėl pagalvojau apie kaimo bažnytėles - va jos man labai jaukios, kaip nertos servetėlės, nes neturi pompastiškos apdailos, tačiau jų paprastume jauti liaudies meistrų nuoširdumą. jos labai organiškai įsilieja į gamtos peizažą, smagu pabraidyti po šventorių su kapinaitėmis ir šimtamečiais medžiais, paskaityti išdilusius įrašus akmenyje. :)
tiek gamtos, tiek žmonių minties sukeltos vibracijos yra stiprios ir veikia, bet didžiausias poveikis ko gero būtų, jei sudėtum gamtą ir žmogaus mintį - t.y. kurtum iš gyvų augalų, reljefo, vandens, kaip siūlo Anastasija :D
o krikščionybėje matau daug spragų, man atrodo ji neapima visos visumos. buvo laikas, kai norėjau pasikrikštyti ir tą padariau, bet išpažinties taip ir nepriėjau, ilgai galvojau, kodėl, kas mane stabdo, o dabar supratau, kad tam intuityviai priešinosi mano širdis. o be to, religiniuose ritualuose, kurie yra labai sureikšminami ir teatralizuojami, be galo daug okultizmo, kuris man nepriimtinas. man stiprybę teikia gamta - kai stovint laukuose ar pajūry tave kiaurai smelkia vėjas, jis išpučia visas negandas, nereikalingą informaciją, pravalo energetinius kanalus, ir nors sutaršo plaukus, bet suteikia ramybę :D
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:) graziai parasei apie baznycias, Dobis, ir sutinku su tavim - svarbiausia atgauti dvasios ramybe - nesvarbu kur - gamtoje, jaukioje baznyteleje ar savo bute klausant muzikos ar skaitant gera knyga, o gal pabendravus su mielu zmogumi - kiekvienas randa savo.
O tau, Div, pasakysiu, kad ir as vaikysteje ir paauglysteje pykau ant baznycios, mat mano tevelis teoriskai buvo netikintis (nors is tikruju daug labiau tikintis geriu, groziu ir gyvenimu nei mama), o mama verte mane eit i baznycia, kur buvo sakoma, kad kas netiki - tipo neina i baznycia- pateks i pragara :wink: Dabar tai man kelia juoka, bet tada, mazam vaikui, atrode labai baisu, kad tevelis eis i pragara, o as ji labai mylejau, todel galvojau, kad jau geriau eisiu kartu su teveliu i pragara, nes mamai ir vienai rojuje bus gerai... Bet atejo laikas, kai supratau, kad ne viskas yra taip, kaip man, mazai, buvo sakoma, ir baznycia man vienu gyvenimo momentu buvo sielos atgaiva ir atrama. Jauciu, kad tu dar labai jaunas, ir kad turi nuoskaudu baznycios ar kunigu adresu - nesakau tau eit i baznycia ar tiket, tuo ka ten sako, bet tik nereikia laikyt pykcio ar nuoskaudu, nes visa tai uzjuodina siela ir tikrai nesuteikia vidines ramybes (jauciu, kad ir Megre knygos prisideda prie tavosios neapykantos baznycios atzvilgiu sustiprinimo, bet patikek, tai TAU nieko gero neduoda, nes tik atleisdami ir paleisdami mes galim eit pirmyn.)
DiV
Posts: 30
Joined: Thu 10 14, 2004, 0:59
Location: Kawnas

Post by DiV »

Darja> neisizheisk, bet man juokingiausia buna, kai prasideda psichologines analizes per interneta... ;)

Jokiu ash nuoskaudu neturiu (del ko tureciau?). Mano seneliai yra pakankamai giliai tikintys zhmones, mama - ne, nes turi labai ashtru prota, kas padeda atskirt, kas yra kas. Galbut dali tos izhvalgos peremiau ish jos, nezinau, bet jau nuo ankstyvu paauglystes metu, supratau, kad kazkas ten netaip. Ash jaunas, bet manau zhmogaus amzhius chia neturi nieko bendra, cia svarbiausia - vadinama sielos branda. ;) Pilna 40-mechiu, kurie apie tai nieko nesuvokia ir shiam gyvenime turbut nesuvoks.. ;)
Priesh kazhka diskutuojant apie Krikshchionybes/Katalikybes teorijas/nuostatus Darja, pradzhiai gerai pastudijuok istorija. ;) Kitaip tariant, vietoj to, kad priimtum kazhkieno kito mintis, kaip tiesa, pabandyk PATI i viska pazhvelgt ish shono. ;) Patikek, daug kas paaishkeja ir gaila pasidaro zhmoniu, kurie yra iklimpe i ta mela..

Apie vibracijas ir sielos atgaiva puikiai parashe Dobis. ;) Be to NE ish ishores ta atgaiva ateina, o ish musu pachiu.
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

TO DIV keista , kad net kruopelytes gerio nematai krikscionybej, gal reiktu pirma issiaiskinti terminus, ka tu vadini krikscionybe?
Manau kruopelyte gerio galima isvelgti visur....
Visos religijos maziau daugiau vienodos, bet manau, problema ne pacioje religijoje, bet zmonese. Jei bukas zmogus tai ir bus bukas ar jis pasivadins kriksioniu, ar ateistu, ar musulmonu, ar anastasijieciu ar dar kuom nors.
As ziurejau tokia komedija "Oi Dieve". Ten Dievas apsireiskia vyrui ir praso jo paskelbti zmonems zinia, kad Jis nuolat salia. Tas vyras vis atsikalbineja sako ,kodel as, as net nereligingas. Dievas sako : "as irgi ne" :D
DiV
Posts: 30
Joined: Thu 10 14, 2004, 0:59
Location: Kawnas

Post by DiV »

Kristina> :D turbut geras filmas.

Tai as sakiau, geris nebent Jezaus mintys ten. Bet juk jis neturi nieko bendra su dabartinem religijom...

APskritai... juk ir zhiauriausiam nusikaltely galima rast gerio. bet nuo to jo nusikaltimai nedingsta.. ;)
ss
Posts: 177
Joined: Sun 08 15, 2004, 9:57

Post by ss »

Kas tobuliau-jausmai ar protas?
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Labai banalus atsakymas-ju tarpusavio saveikia ir pusiausvyra :D
lylu
Posts: 6
Joined: Thu 02 10, 2005, 13:16
Location: Kaunas

Post by lylu »

[/i]kas man dar laabai nepatinka krykscionybeje- kad zmones jau nuo gimimo turi jausti proteviu kalte...tipo, gime nuodemej...NESAMONE!!!!!!!!!
Tikejimas turi nest zmonem laime ir dziaugsma, o ne kaltes jausma.Ka reiskia-nuleisk akis, atsiklaupk, nes esi kaltas....kaltas del ko? Kad gimei?!!!!!!!! Visiska nesamone.
***
mantautas
Posts: 19
Joined: Thu 02 17, 2005, 16:28
Location: Alytus

Post by mantautas »

As tau pritariu, nes paskui zmogus pats daro nuodemes, nes ji taip auklejo... :cry: :cry: :cry:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: kaip man vis delto smagu skaityt jusu, dar tokiu jaunu, maistingas mintis, kurios ir mane valde paauglysteje, ir as nuvesta i baznycia nenorejau klauptis ir zegnotis, nes man tada atrode, kad mane nori pazeminti, todel kuri laika ir nejau i baznycia, nors zinojau, kad tuo siutinu mama, bet atejo toks laikas, kai pacios kojos ten nunese ir tada jau pati, nieko neverciama, norejau klauptis ir nusizeminti - tiesiog jutau vidini poreiki... Tai yra savo ego sunaikinimas, ir tiek, kaip musu proteviai lenkesi medziams, valdovui ar tiesiog savo tevams, bet tai turi ateiti naturaliai - nieks is shono tau to nepasakys. Ir pranciskonu kunigai sako, kad i baznycia reikia eiti ne tada, kai nustatyta, o kai jauti vidini poreiki. Jei nejauciat, tai ir puiku, tiesiog kartais zmogui gyvenime susikaupia tiek nastos, kad pasidaro per sunku - tas veda prie visokiu ligu ir depresiju, o kai dali uzkrauni viespaciui, tai labai palengveja - atminkit, kad jis visad laukia, pasirenges uzsideti ant peciu musu nasta...
mantautas
Posts: 19
Joined: Thu 02 17, 2005, 16:28
Location: Alytus

Post by mantautas »

Tai vis del to darja tu zinai kas as? Man ir baznycia visada nepatiko, bet neturejau kitos iseities, mama verte ir dabar dar vercia bent 2 kartus per metus :cry: . Baznycioje as jauciu dideli blogi, kuris mane puola, bet dar kolkas atsilaikau... :|
DiV
Posts: 30
Joined: Thu 10 14, 2004, 0:59
Location: Kawnas

Post by DiV »

Darja> Keista tu man... :? Prie ko chia metai? Jei tie "jaunuoliai", rashantys chia zhino daug daugiau uzh daugeli "SUAUGUSIU" rimtu Dedzhiu (kurie zhino kas ir kaip :lol: )... Kokios meaishtaujanchios mintys? Juk ne 15-16metu paaugliai rasho (?)..
Ismokt perlipt per savo Ego gali ir atsiprashydamas, jei kazhkam padarai kazhka blogo, ar pasielgdamas vienoj ar kitoj situacijoj taip, kur kitas zhmogus nesugebetu, vien del to Ego.
Ejima i bazhnychia, ir lankstymasi NEZHINIA kam - beprasmis dalykas.. Daugeliui daug daugiauy pastangu reikalauja, kaip jau minejau, papraschiausias atsiprashymas...

Dvasios ramybe atgaut galima ivairiai, bazhnychia chia ne jokia ishimtis.. Vieni tai daro zhvejodami, kiti uzhsiimdami savo megstama veikla.. treti skaitydami knygas... Viskas vistiek ateina ish TAVES, NE ish ishores..

Visgi, ash teigiu, kad Krikshchionybe yra melas, didelis melas. per kuri (taip pat ir kitas religijas) pasauly ivyko ir vyksta LABAI daug problemu. Ir jokia "gerio kruoleyte" kuri ten beabejo yra, neatstos viso to.
Tegu zhmones pradzhiai ishmoksta gerbt gamta, o paskui jau eina i bazhnychia, garbint sukurta IVAIZDI... ;)
ss
Posts: 177
Joined: Sun 08 15, 2004, 9:57

Post by ss »

...
Last edited by ss on Sat 02 19, 2005, 11:51, edited 2 times in total.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

mantautas wrote:Tai vis del to darja tu zinai kas as? Man ir baznycia visada nepatiko, bet neturejau kitos iseities, mama verte ir dabar dar vercia bent 2 kartus per metus :cry: . Baznycioje as jauciu dideli blogi, kuris mane puola, bet dar kolkas atsilaikau... :|
:wink: aisku, Mantautuk, kad iskart tave pazinau - kaip tada, kai susitikom - jau sakiau, kad buvau tave macius, kaip ir tu mane, nors is tikruju nebuvom susitike siam gyvenime :wink: Blogai, kad tave vercia - nes kai vercia, visada kyla noras priesintis, bent jau man, o kai ateina is vidaus, buna visai kitaip... :wink:

O tau, Div, tai neturiu ka pasakyt, nes mano zodziai tavo sirdies nepaliecia...
Post Reply