Kaip išsirinkti vietą sodybai gyvenvietės lauke?

Laimė viename hektare, gyvenviečių kūrimas

Moderator: Visi tvarkytojai

Post Reply
Laimis Zmuida

Kaip išsirinkti vietą sodybai gyvenvietės lauke?

Post by Laimis Zmuida »

Sveiki, jau beveik ir perkam pora vietu, o viena vieta tai jau tikrai. Zodziu laukai jau beveik yra, dabar reikia vaikstineti po tuos laukus ir rinktis sau vieta. O kaip ja isrinkti? Zinau, kad pagal sirdi, bet gal sulauksiu ir kitokiu patarimu?
Beveidis
Posts: 218
Joined: Mon 09 30, 2002, 19:49

Post by Beveidis »

Taip taip, perkam. Sukiniu kaime.
Man prasom 1.5 Ha (mes taip seimoj pasitarem ir nusprendem)

Reiketu pasiteirauti aplinkos prie Moko sutvarkymo projekto, o jei tokio nera - reikia paruosti savo ir pateikti atsakingam darbuotojui

Siulau gyvenviete daryti ziedo pavidalo. Nesakau kad tai geriausias pasiulymas. Bet jei bendra zeme ir infrastrukturele yra gyvenvietes viduryje manau kad nera labai jau blogai.
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Gal sitam straipsniuke ka naujo rasit,pritaikysi: 'Kaip pasirinkti vieta namui' :roll:

http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... id=2353764
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Copy...Paste...

Labai geras straipsnis, radau kai ka sau...
Ingrida
Posts: 229
Joined: Wed 05 14, 2003, 12:36
Location: Panevėžys

Post by Ingrida »

Planuojant reikia dar įvertint artimiausios upės, upelio tekėjimo kryptį. ji nėra atsitiktinė. Tiek įėjimas į namą, tiek į pačią žemę turėtų būti taip, kad tarsi tas upelis įtekėtų į vidų. Arba būtų neutralu.
Jei upelis ištekės iš namo, jau bus disharmonija. Čia kažkaip susiiję su magnetinių laukų kryptimis. Nemoku paaiškint.
O GYVENIMAS TOKS PUIKUS!
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

O man širdelė nemeluoja, tik kartais tyli...
ir jos jokie "fengshui" man nepakeis :)
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

As tai nesuprantu, kaip upelis gali iteketi ir neisteketi!? Juk tai ne kaspino gabalas! Isteketi is sodybos gali tik saltinis. Niekas neirodys, kad saltinis blogai :!: Apibendrinant: reik detis galvon naudingus ir protingus patarimus, bet vadovautis savo pojuciais. Protas ne visada buna teisus, o jausmai niekad neapgauna, nes jie musu ir yra "suinteresuota" puse, serganti uz mus.
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

trinti
Last edited by Žvaigždukas on Sat 12 31, 2005, 0:28, edited 2 times in total.
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

O as stai ka radau:

Большое внимание старожилы-старообрядцы уделяли выбору места для дома. Благоприятным считалось его расположение на открытом месте, на некотором возвышении, но не на гриве, или же в низинке, но не в овраге. Эти приметы перекликаются с советами "Назирателя": "Нужно еще беречься, дом не ставить туда, где может быть сильный ветер, поэтому лучше всего под горой в низине ставить, а не на самой горе, не в самой низине и уж не в темном овраге, но на месте таком, где дом овевает здоровый воздух и очищает все так, чтобы не было бед; да лучше бы место такое, где солнце стоит целый день, потому что тогда и черви, если они зародятся и нездоровая сырость распространится, ветер такой разнесет их, а солнечный жар уничтожит и высушит"

o dar man labai patiko:

Крестьяне-старообрядцы, как издавна повелось, начинали строительство весной, когда сходил снег. Чтобы закончить строительство до больших сельскохозяйственных работ, хозяин, решивший строиться, собирал родственников и свойственников на "помочь" ("помощь"). Он мог обратиться к крестьянской общине и просить выделить еще дополнительных работников. Работа по "помочи" означала, что хозяин за работу не платит, а угощает всех, участвовавших в работах, а при необходимости сам идет на "помочь".

Visas tekstas :
http://www.zaimka.ru/culture/maynich7.shtml
Stas
Posts: 191
Joined: Sun 12 15, 2002, 15:20
Location: Vilnius
Contact:

Post by Stas »

Straipsniai del namo statybos yra verti demesio,bet kas liecia bendru statybu tai mano manimu geriau susitarti del apmokejimo (variantai gali buti ivairus) Bet tik ne uz aciu. Patikekit manim tada nekam ne bus problemu. (tas mazai dirbo, as jam statytis nepadesiu ir pan.) Galite su manim ne sutikti bet ciau jau patikrintas dalykas. Padarei - apmoketa. ir taskas. Visi patenkinti. Kitaip tai paciai namo energetikai laaaaaabai galima pakenkti.
Egidijus
Posts: 116
Joined: Mon 11 08, 2004, 19:40
Location: Kaunas
Contact:

Post by Egidijus »

aiva
Parašyta: Pir. 01 06, 2003, 21:17

--------------------------------------------------------------------------------
Labas, visiems . Mano galva, pries statant nama, labai svarbu pasirinkti gera vieta. Pirmiausiai kaimynu atzvilgiu, kaip ir Anastasijos knygose mineta -toliau nuo gamyklu i. pan.,nes kvepuosi ju oru. Antras, kad pati vieta butu tinkama gyvenimui - nebutu joje pvz. gausu vandens gyslu, saltiniu, dar neduokdie- buvusi pelke ar kapinynas (ir taip pasitaiko). Dar kaimuose yra vienas kitas zmogus, sugebantis virgulemis patikrinti sklypus. Be to yra ir gamtoje daug netiesioginiu nuorodu i vietos sveikuma, geruma. Pavyzdziui, skruzdes gyvena, stato namus geopatogeninese zonose. Kur ju daug, geriau pasitraukti. Galima orientuotis ir pagal bites, augalus i.kt., bet cia irgi ziniu reikia. Nera prasmes statyti, jeigu po namo tryksta saltiniai- sienos greitai trukines, peles, rusiai dreks, zmones vargs, sapnuos kosmarus, sirgs, augalai nyks itt. O tik po to galim studijuoti koki nama norim, kaip jis bus isdestytas dangaus pusiu atzvilgiu, kaip komponuosis landsafte, kaip ji apsaugoti nuo veju, kaip padaryti ekologisku itt daugybe klausimu.
Tarp kito, pries kelis men zurnale "Centras" skaiciau apie australu architekta, kuris stato tik nedidelius, nuosavus eko namus. Pas ji zmones metais eileje laukia. Jis kiek tai laiko pagyvena pasirinktame sklype, stebi vejo kryptys, kvapus, garsus, gamtos trukumus ir privalumus butent toje vietoje, ir po to projektuoja nama, kuris gali langinemis ar zaliuzemis stabdyti ar gaudyti veja, ileisti malonius kvapus bei garsus, apsaugoti nuo karscio ar salcio.. Ir naudojamos tik eko medziagos. Fantastika. Manau ,kad internete turetu buti apie tai medziagos, deja neuzfiksavau jo duomenys, bet norint rasti galima(per zurnala).
Post Reply