Kalbos virusai

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Andrianas
Posts: 32
Joined: Thu 03 24, 2005, 18:14
Location: Taurage

Kalbos virusai

Post by Andrianas »

Manau reikia pakalbet apie labai svarbu reiskini :P Per paskutinius 3metus po lietuva pasklido kalbos virusas "...ta prasme...".Savo pazystamus vis pataisydavau.Turejau nuomininke,kuria ispedavau del sio viruso.Deja :( Virusas buvo stipresnis uz ja.Jis prasiskverbe i televizija ir sekmingai pasklido lietuvoje is ivairiu laidu vedeju lupu.Zodziai,kaip zinot,daro tokia itaka psichikai,kad to ivertint neimanoma :| Kiekvienas toks kalbos intarpas (butent kalbos,o ne sakinio),keicia mastyma tam tikros visuomenes dalies.Ir dar 8) Nemanykit,kad tai neturi reiksmes ir kad is to kas nors negaus naudos :x Nesilpninkit savo psichikos tokiais virusais ir nekenkit kitiems.Valykit savo kalba,bet ir nepriimkit kvailu naujadaru.Mes galim klysti ir nevisos klaidos yra istaisomos,bet ilgai ir daznai klystant,musu gyvenimas virsta "klaida" :cry: Butu saunu jei paskelbtume akcija "Lietuva be viruso "...ta prasme..." :!: ".Jau vien nuo to visi taptu samoningesni.Pradetu stebeti ne tik savo kalba,bet ir veiksmus :love: Ka jus manot :?: Laukiu minciu as ivairiu :h:
AUGINKIM MEILĘ SAVYJE
J

Post by J »

Labai jau pritariu.
Esu iš tų, kurie gerbia žodį.

Na, ir nuo ko pradėsim?.. :lol: :!: :?:
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Post by Mindaugas »

Galima pavyzdziu ? :) :V
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Ir as emiau kreipti demesi i savo kalba... labai negeru dalyku joje atsirado. Tik nesuprantu, kuo juos pakeisti. na, Tiesiog jei nori buti suprastas ir priimtas jaunu zmoniu, savo kalba uztersi to net nepajausdamas...
Liga... :|
Andrianas
Posts: 32
Joined: Thu 03 24, 2005, 18:14
Location: Taurage

Post by Andrianas »

:shock: va va.Keisti vidu :lol: Keiciam keiciam greit vidu :shock: Na ir kaip sekasi :?: sunku :wink: :?: Gerai zinomas efektas: keiciam vidu...keiciasi isore ir... keiciam isore...kinta vidus :? va teip :P Procesas turi buti abieju krypciu.Jei tai bus tik vienpusis judejimas,bus kapec :shock: Kalba gyva turi keistis,bet reiketu stebeti kokia minti ir kokius galimus pokycius padarys kalbos kitimas :? Na o jaunimas 8) Aisku jie kuria savo kalbesena,issireiskimus ir t.t. Bet pasiklausykit ar tai jie kuria kalba :roll: Aplinka,informacines sistemos,tam tikros grupuotes daro itaka jaunimo kalbai ir tuo paciu ju psichikai bei elgsenai.Taigi tai taip akivaizdu,kaip raudonais siulais butu susiutas baltas audeklas :? Norisi tiesiog isrekti :o ...zmogeliukai...bukit atidus... Kuo galim padekim sau ir kitiems :P Sekmes :h:
AUGINKIM MEILĘ SAVYJE
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Hm,Adrianai, man atrodo, kad sakingai vartojamas bet koks dalykas nera labai jau kenksmingas:) daugybe kitu dalyku aplink mus/mumyse yra zymiai blogesniu.ir netgi galima gincytis kas pirmiau seka-gal reikia labai rinktis su kuo bendrauti/ka ziureti/ko klausyti, ir, be abejo, savo viduje darna islaikyti(samoningumas seka pirmiau,istariami zodziai-po to)-tada ir kalba skaidresne bus.bet galgi galima ir nuo kalbos pradeti.renkames kiekvienas.
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Basta,dabar pabandyk perskaityti savo parasyta tekstuka lyg tai butu kito zmogaus tekstas,ir pabandyk pajausti vidumi kas tai per zmogus.pavyko pajausti vidine tustuma, susierzinima, minties nebuvima? sis zmogus taip kalba todel, kad jo kalba-jo vidinio pasaulio atspindys.viduje jis turi uzaugti, kad GALETU kalbeti kitaip.
As neginu kalbos siuksliu.tiesiog manau, kad ir sis reiskinys yra ivairaus lygmens.kiekviena diena girdziu panasios snektos i tavo pacituotaja.tai gana primityvios sielos lygmens zmogaus sneka.bet, oh, ties cia jau issiskiria musu nuomones-priesingai nei teigiama anastasijos, as manau, kad kiekvienas is musu jau gimstame skirtingo brandumo lygmens.ir ismoksta(siek tiek buna ismokomas) zmogus atsispirdamas nuo jau turimo bagazo.
Andrianas
Posts: 32
Joined: Thu 03 24, 2005, 18:14
Location: Taurage

Post by Andrianas »

Hei :wink: Basta artistas :roll: Per didelis demesys vidaus keitimui isveda is proto :shock: o per didelis demesys isores keitimui isveda is kuno :roll: Reikia balanso.Ir be to jei kalbesim,kad yra svarbesniu dalyku,tai bus kaip tam kriauciu,kuris vaiksciojo be batu :P Na o ka daro zodelis "...ta prasme..." ? Jis turi minti apie prasme.Prasme visa ko,ko mes gyvenime ieskom.Ar pagaliau prasme atsakymu is gyvenimo gautu.Daznai kartojant ta zodeli,jis igauti gali du polius(priklausomai nuo psichikos).Arba sureiksminti visa ko prasme,nuo ko psichika "pavaziuos",arba prasme niveliuosis,istirps ir zmogui viskas bus beprasmiska.Antrasis variantas labiau tiketinas ir manau zinot kodel :? Sakoma "...kaip kalbi,toks ir esi...ir koks esi,taip ir kalbi..." :| Paklausinekit savo vaiku kaip yra kalbama mokykloje + 10m. ir aisku kaip gyvensim tada.Visada buna pasipriesinimo bet kokiam procesui.Tai ir sitam bus,bet jei samoningai mes keisim tai 8) :wink: 8) ...viska galima keisti,jei laiku to imtis :h:
AUGINKIM MEILĘ SAVYJE
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

O ka manote apie dabar labai populiaru posaki " ne esme"
Andrianas
Posts: 32
Joined: Thu 03 24, 2005, 18:14
Location: Taurage

Post by Andrianas »

:oops: :oops: :oops: ...persiprasau Basta "artiste" :P ...na o kalba nera dergiama,jai visvien.Svarbu man,jam,jai,galbut ir tau :?: Manau visi nori but laisvi ir savo laisvomis mintimis kurt savo ateiti,o bendromis mintimis visu musu ateiti :H :H :H Ka manai? Na , okurt ateiti svariomis ir greitomis mintimis galime tik turedami svaria psichika ir svaria sirdi.O kiek tokiu yra...auuu...atsiliepkit... :roll: ...o gal kas atsilieps :shock: :shock: :shock: Visi mes kazkiek uznuodyti :? Tai ir musu ir praeitu kartu kalte,bet kadangi DIEVAS kaltu neiesko,tai manau mums tuo labiau neverta.Tiesiog taisykim save ir kitus , pagal galimybes(o galim mes daug,jei nebijosim kitu nuomones ar zvilgsnio :shock: ).Na o kaip veikia daznai kartojamas "...ne esme..." ? Pats zodis kalba apie ESME!!! Tai tarsi raktelis masinoje kuri pasukus viskas pradeda veikti,arba deimantas gulintis juros dugne tarp begales kriauklyciu,zolyciu ir ji reikia atrast... :shock: Per daznai ji kartojant galima "...kudiki su vandeniu ispilt..." Tai tas pats kaip apendicita operuot su benzapjuklu :shock: :shock: :shock: ...ar panasiai...Vuuu.Iki :h: :h: :h:
AUGINKIM MEILĘ SAVYJE
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

siūlau save taisyti drąsiai, o kitus atsargiai :) :D :wink:
Last edited by jasmin on Sat 12 31, 2005, 9:32, edited 1 time in total.
J

Post by J »

Yra geras patarimas :
Girk viešai.
Kritikuok asmeniškai.

Manau, kad didžiausi kalbos virusai, tai tie, kurie iš esmės keičia minties prasmę ir susiję su pasamone, aukštesnėmis vibracijomis.
Vienas iš tokių - žodelytis "ne" ir jo vartojimas.
Žvelgiant iš ezoterinės pusės, tai pasamonė negirdi to žodelio ir pasakymas pvz. "aš nenoriu sapnuoti košmarų" iš neiginio virsta teiginiu.
O žvelgiant iš mokslinės-psichologinės pusės, tai nė vienas psichologas nepatars mažam vaikui kartoti "aš nebijau". Tikrai veiksmingas teiginys - "aš esu drąsus". :lol: :D :)
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

kažkur jau rašiau - su draugu buvom sugalvoję tokį eksperimentą - pabandyt mąstyt ir kalbėt vien teigiamai ir nenaudot neigiamų žodžių, taip pat ir žodelio "ne". Išvada - visiškai neįmanoma narstyt problemų, užsiimt analizėm, gali tik žavėtis ir dėkoti Dievuliui už viską :)
Last edited by jasmin on Fri 05 06, 2005, 17:57, edited 1 time in total.
J

Post by J »

Visiškai atsisakyti žodelio "ne" neįmanoma, bet norint pasakyti ką nors ESMINIO, tada jau patartina apseiti be jo. :)
Andrianas
Posts: 32
Joined: Thu 03 24, 2005, 18:14
Location: Taurage

Post by Andrianas »

:P Hai bendraminciai :P Atrodo viskas sustojo ties zodelyciu "ne" :? Teisingai pastebeta,kad be jo neimanoma apseiti :roll: Viskas cia gerai>Kai aisku ka zodis konkreciai reiskia,tai jo naudojimas yra reikalingas,bet kai "nei baltasis nei raudonasis" tai vystymosi nera.Jei reikia ka paneigti,tai mes ir padarykim tai,o jei pritarti,tai taip pat padarykim.Uzdariems zmonems(manau ir tautoms) budingas vengimas sakyti "taip" ar "ne".Tokie zmones(ar tautos),nuo LAIKO reikalaujamu atsakymu pabega i "krumus".Tai salygoja leta vystymasi ar degradacija.Bet svarbiausia vengti "virusu".Gal pastebejot kaip seimunai sekmingai vartoja "ta prasme" virusiuka ivairiose diskusiju laidose :? STEBEKIT SAVE IR KITUS 8) 8) 8)
AUGINKIM MEILĘ SAVYJE
angeliukas
Posts: 92
Joined: Mon 05 09, 2005, 15:30
Location: Bolzano-Italija...

Post by angeliukas »

Tikrai. Ir as pastebejau, kad ir pati vartoju "ta prasme" ir per TV daznai girdziu. O kai zmogus daznai girdi ta fraze tai ir pats nejuciom kartoti pradeda. Mane viena mergaite pataise. Pasake, kad "ta prasme" nevartotinas. Jei ne ji buciau net nepastebejus, kad taip sneku. O is tikruju tai sis zodziu junginys kulturos kalbai toli grazu neprideda. Manau deretu puoseleti, o ne darkyti savo kalba.
Andrianas
Posts: 32
Joined: Thu 03 24, 2005, 18:14
Location: Taurage

Post by Andrianas »

Saunu Angeliuk,kad tave kazkas pataise,o kiek tokiu yra kurie nepastebi kaip pradeda kartoti (nejuciom) tam tikrus zodelius ir nesuvokia,kad tai ne tik "nevartotina", cia tiesiog virusai.Jie veikia musu pasamone 8) Ir "ciuozia" musu psichika ir nezinom nuo ko :( O vertetu!!! Atrodo tai butu menka problema,bet tai jau igijo valstybini masta!!! Manau laukia sioks toks bumt :shock: kai susikaups kritine mase :roll: As bendrauju su Magu,o jis daug man pasako.Atidumo visame kame :H
AUGINKIM MEILĘ SAVYJE
angeliukas
Posts: 92
Joined: Mon 05 09, 2005, 15:30
Location: Bolzano-Italija...

Post by angeliukas »

Andrianas wrote:Saunu Angeliuk,kad tave kazkas pataise,o kiek tokiu yra kurie nepastebi kaip pradeda kartoti (nejuciom) tam tikrus zodelius ir nesuvokia,kad tai ne tik "nevartotina", cia tiesiog virusai.Jie veikia musu pasamone 8) Ir "ciuozia" musu psichika ir nezinom nuo ko :( O vertetu!!! Atrodo tai butu menka problema,bet tai jau igijo valstybini masta!!! Manau laukia sioks toks bumt :shock: kai susikaups kritine mase :roll: As bendrauju su Magu,o jis daug man pasako.Atidumo visame kame :H
zinai del bumbt tai beveik neabejoju. Ypac del kalbos kulturos. Zinai kartais atrodo, kad graziai, taisyklingai kalbeti nera populiaru, o taip noretusi... Juk kai isgirsti taisyklingai kalbanti, kalbos "siuksliu" nevartojanti zmogu tai kazkaip malonu pasidaro ir ausiai ir sielai... Tarsi kas klausa paglostytu :) ... Zinai mane sudomino tai, kad bendrauji su Magu. Koks tas magas? Is kur jis? Ka jis tau pasako?... Atsiprasau, kad smalsauju :wink:
Pieva
Posts: 31
Joined: Fri 05 13, 2005, 16:48

Post by Pieva »

:D
angeliukas
Posts: 92
Joined: Mon 05 09, 2005, 15:30
Location: Bolzano-Italija...

Post by angeliukas »

Basta wrote:Aš už tai, kad apskritai mažiau kalbėtume. Ir daugiau pasakytume.
:D visai teisingai
Post Reply