Ekologiški pagalbininkai :)

Ekologiniai sprendimai, kurie padeda mūsų buitį ir gyvenimą apskritai sutvarkyti pagal naturalius gamtos dėsnius. ©Neringa

Moderator: Visi tvarkytojai

Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Ekologiški pagalbininkai :)

Post by Uosis »

Sveiki :)

Jau kuris laikas naudojuosi ekologišku, nebrangiu Lietuvoje pagamintu indų plovikliu :) Ploviklis vadinasi - "Natūralus indų ploviklis "Garstukas". Sudėtis parasta ir geniali - garstyčių milteliai ir putoklio šaknys. Plovimo geba 4 balai (gerai). Pats išbandžiau po švenčių, puikiai suploviau indus :)

Instrukcijoje rašoma:

"Plaunant nedirgina odos, nesukelia alerginiu reakciju. Po plovimo rankų oda išlieka elastinga, nedžiūsta. ... šis ploviklis atitinka ekologiško produkto reikalavimus, nepalieka sintetinių liekanų ant nuplauto paviršiaus, patekęs į aplinką greitai skyla jos neteršdamas". Kaina - 3 litai :)

Gamintojas - TŪB "Mėta". Įsigyti jo galima Vilniuje vykstančiose ekologinėse mugėse. Artimiausia mugė vyks sausio 15 d., kaip visada Basanavičiaus vidurinėje mokykloje.
Last edited by Uosis on Thu 05 12, 2005, 20:56, edited 1 time in total.
Yra tik vienas Dievas ir jis yra visur :)
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Produktai iš mikropluošto:

http://whitecat-ch.narod.ru/as.htm

Labai gražiai parašyta. Nereikia jokių valiklių, ploviklių - tik vanduo. Ar tiesa? Ar kas nors bandėte? Kokia patirtis?
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Re: Ekologiškas indų ploviklis :)

Post by Bangiuke »

Aurimas.R wrote:Sveiki :)

"Plaunant nedirgina odos, nesukelia alerginiu reakciju. Po plovimo rankų oda išlieka elastinga, nedžiūsta. ... šis ploviklis atitinka ekologiško produkto reikalavimus, nepalieka sintetinių liekanų ant nuplauto paviršiaus, patekęs į aplinką greitai skyla jos neteršdamas". Kaina - 3 litai :)
Saunu kad pritaike buitine pramone, senai zinomus produktus. As seniau kai pritrukdavau indu ploviklio, o nelabai megstu su riebaliukais tiurkstis, tai pirmas pagalbininkas ir budavo garstycios. Taigi jei ir negaunat sio produkto paruosto kaip indu ploviklio nusipirkti galima panaudoti garstyciu miltukus. O kai ju neturi tai tinka net ir paruosti valgymui garstycios :D PUIKIUS darbas vyksta su jo pagalba, o dar ir kvepia aitriai maloniai. O rankoms efektas ne tik kosmetinis , bet ir gydomasis, nes kai vaikai persala gerklytes tai pirmas vaistas stipriai siltame vandeni su garstyciu milteli sauja, sildyt kojytes. Va koks universalus tas GARSTYCIAS :lol:
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Ačiū už patarimus Bangiuke :P
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

na tokie cia patarimai tik pastebejimai :D bet siulyciau siek tiek temos pavadinima pakeisti, nes mastant apie ekologiskus pagalbininkus musu buityje manau, kad negalima pamirsti ir SODOS. dekinga buciau jei kas zino ka nors bloga apie ja. Na o as ja ir megstu panaudoti indu plovime, nes jei reikia ka pasveisti ji puikiai tai padaro. Bet ieskant apie ja ka negero radau straipsniuka apie jos universaluma. Taigi as jums ir noriu ji pasiulyt perskaityt. O gal ir pravers :D

Visagalė soda

Ištirpinta piene soda padeda atsikratyti kosulio. Gydytojai rekomenduoja šaukštelį sodos ištirpinti stiklinėje šilto pieno ir išgerti prieš miegą.

Inhaliacijos su soda lengvina kosulį. Litre verdančio vandens reikia ištirpinti šaukštą sodos ir pakvėpuoti šiais garais.

Gerklės skausmą sumažina skalavimai sodos tirpalu.

Porą kartų per dieną į nosį lašinami keli sodos tirpalo lašiukai padės greičiau atsikratyti slogos.

Jei kamuoja danties skausmas, 5-6 kartus per dieną reikia skalauti burną karštu sodos tirpalu.

Soda puikiai pakeičia balinamąsias dantų priemones. Vatos gumulėliu su trupučiu sodos reikia šveisti dantis, kol jie pabals.

Soda iš organizmo šalina druskas ir skysčius, mažina arterinį kraujospūdį. Staigiai pradėjus stipriai plakti širdžiai (aritmija), reikia išgerti pusę šaukštelio sodos - tikrai padės.

Tirpalas: pusė šaukštelio sodos ir šaukštelis druskos, ištirpinti litre virinto vandens, padės atgauti organizme prarastus skysčius. Gerti tirpalą reikia po šaukštelį kas penkios minutės.

Sodos tirpalas padės atsikratyti ir pūlingo pirštų uždegimo. Pajutus skausmą, pulsavimą reikia kuo greičiau pusėje litro karšto vandens ištirpinti 2 šaukštus sodos. Tirpale pirštą laikyti 20 min. Procedūrą per dieną kartoti kelis kartus.

Soda, sumaišyta su muilo drožlėmis - efektyvi odos šveičiamoji priemonė. Jei užsikimšusios odos poros, šiuo mišiniu reikia 3 kartus per savaitę trinti veidą.

Sodos tirpale suvilgyta vata patrynę pažastis, visą dieną neužuosite nemalonaus prakaito kvapo.

15 min. vonelėje su soda (5 šaukštai dešimčiai litrų vandens) pamirkius nuvargusias kojas, sugrįš žvalumas bei pasitaisys nuotaika.
Pieva
Posts: 31
Joined: Fri 05 13, 2005, 16:48

Post by Pieva »

SĖMENŲ ALIEJUS
Šaltai spaustas sėmenų aliejus - nepaprastai vertingi ir reikalingi žmogaus organizmui riebalai. Valgant šviežią sėmenų aliejų (nekepintą) mažėja cholesterolio kiekis organizme, gerėja širdies veikla, išvengiama kraujagyslių ligų, hipertonijos, cukraligės, opaligės. Valgydami aliejų apsaugome virškinamąjį traktą, gerklę, bronchus, geriname odos ir plaukų būklę. Sėmenys turi 30 proc. baltymų, apie 40 proc. nesočiųjų riebiųjų rūgščių, 3-8 proc. mikroelementų, gleivinę gydančių medžiagų, E ir B grupės vitaminų. Vitaminas E aktyvina vitamino A veikimą, saugo nuo vėžio, stabdo organizmo senėjimo procesą.
Aliejus - puiki kosmetikos priemonė.
Tad vartokime mūsų protėvių vaistą - sėmenų aliejų, būsime žvalūs ir sveiki.
:D
Enigma
Posts: 8
Joined: Thu 03 31, 2005, 16:26
Location: Vilnius

Post by Enigma »

Sveiki gyvi !
Šiuo metu ieškau, kur galėčiau įsigyti ekologiškų "pagalbininkų": indų ploviklio, valiklio, skalbimo miltelių. Parduotuvėse, prekybos centruose tokių produktų neužtikau.
Kaip supratau iš šios temos, Basanavičiaus vidurinėje mokykloje vyksta ekologiškų produktų mugės. Gal kas turite informacijos, kada jos ten vyksta ar vyks artimiausiu metu ? O gal matėte kur nors kitur.
Juk jeigu yra lietuviška firma TŪB "Mėta", gaminanti ekologišką indų ploviklį (o gal ne tik jį), tai jos gaminami produktai turėtų būti kažkur parduodami ... :?:
Tikėk tuo, ko dar nėra, tam, kad būtų.
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

Basta wrote:AMWAY produktai ekologiski.. pati pasibandziau dantu pasta;) ir indu plovikli, tai kokybe garantuota;) o ir sako jie daromi tokiuose ipakavimuose, kad paskui ta ekologiska plastmase sukarpai ir dedi kaip trasa i geles!;))
Kol sie produktai keliavo is ivairiu distributoriu viskas buvo puiku su sia firma, bet kai tik is Lenkijos sandeliu sias prekes pradejo siust, tai ir produktu kokybe sugadinta liko. Reikia kreipti demesi per kokia sali jie pas mus patenka.
Stas
Posts: 191
Joined: Sun 12 15, 2002, 15:20
Location: Vilnius
Contact:

Post by Stas »

Enigma wrote:Juk jeigu yra lietuviška firma TŪB "Mėta", gaminanti ekologišką indų ploviklį (o gal ne tik jį), tai jos gaminami produktai turėtų būti kažkur parduodami ... :?:
Vilniuje "Garstuka" galima nusipirkti "Operos vaistinei" A.Vienuolio 6. Talpa 250g. Kaina 4.80Lt
Vitrinoje nepamatysite - reikia klausti :!:
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

geras tas Garstukas ir taupus - net keptuves su juo šveičiu. o dar mėgstu SODĄ ir actą (na pastarasis gal ir nelabai ekologiškas, bet jei užsiteršia sanmazgai, tai tikrai gerai nuvalo kalkes ir kietas nuosėdas sumaišius su verdančiu vandeniu palikus per naktį) vis gi tikiuosi, kad actas lengvai išsiskaido į mažiau kenksmingas medžiagas :roll:
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

soda aplamai geras dalykas.Pamarkus kiausiniu i sodos tirpala apie 20 sek. uzmusamos salmoneles (1 l. vandens 1 saukst. sodos) Taip pat soda uzmusa stafilokoka.

Skalbiant su ukisku muilu ir iberus ten truputi kalio permanganato,jis veikia kaip baliklis.
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

štai kaip :roll: :D
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

aš tai dabar norėčiau porą žodžių apie kempines ir šveitiklius - jie juk irgi turi būti ekologiški :wink: aš pati voniai ir kriauklėms šveisti naudoju tokią iš moliūgo pluošto (azijietiškai vadinama "liufa") pagamintą kempinę - pirkau Kal'varijų turguj, Wilno mieste :wink: jūs jas pažįstate, dažnai naudojamos pirtyse, tokios gana šiurkščios, atveža iš Vidurinės Azijos, bet ir pas mus galima tų moliūgų užsiauginti. o kai susidėvi - galima sudegint arba į kompostą. iš gamtinių medžiagų dar geras šveistukas yra toks žalias pataisas šarkakojis, kur per Velykas masiškai niokojamas, tai dabar jo mažai miškuose belikę, nebent savo žemėje pasidarytumėm plantacijų šiam tikslui (be to jis dar ir vaistinis), o šiaip niokoti būtų gaila - retas ir gražus augalas :) :D
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Šarkakojis retas ir jo nerasi tokiomis dozėmis, kad pasidaryti kempinių. :) Bet užtat pilna mūsų miškuose ne šarkakojo. Kitokių pataisų. Vat jų pilna ir juos galima naudoti, jie neįrašyti į raudonąją knygą.

Kempines taip pat galima įsigyti iš AMWAY. Ten jos geresnės tuo, kad nekaupia riebalų savyje ir nesintetinės ir gerai valo ir ekologiškos.

Taip pat iš AMWAY nusipirkau maišų šiukšlėms. Nors mes tiesiam laikraščius, bet šiaip maišus pirkau kam nors sukrauti, pervežti... pabandysiu kaip jie dega, kaip pūna...

Dar galima net ir barzdos skustuvą nusipirkti iš AMWAY. Toks pat kaip Gilletai, bet vėlgi ekologiškas. Plastmasė ekologiška, o kam pirkt kitokį, jei toks yra?

Dar ten šveistukų yra ir visko kito. Aš buvau nustebės... Nežinojau viso to...

O iš natūralių sodyboje augančių dalykų vasarą galima naudoti tuos pačius pataisus, taip pat patikrinom su Gabriuku putokšlį, labai gerai nuriebalina net lediniam vandenį :!: Vieno augalo pakanka visam kibirui vandens. Ir taip pat galima naudoti bulves. Perpjauni pusiau ir kaip su kempinėle plauni lėkštes. O taip pat nepamainomas dalykas tokiems paviršiams kurie nesibraižo yra dumblas, smėlis... Visus lauže apdegusius puodus nušveičiam... Nieko daugiau nereikia...

Vislką galima būtų natūraliai išvalyti ir nuriebalinti, bet kai žmogus negali lauke plauti, o jam malonus dalykas yra kriauklė, tai tada jau putokšlis, bulvė ar smėlis netinka. Tada jau gali užsikišti kanalizacija ir t.t. Todėl yra išrasti tokiems žmonėms preparatai, kurie neužkemša kriauklės ir vamzdžių: garstukas, AMWAY ir kiti skysčiai. :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Žvaigždėtas dangus
Posts: 303
Joined: Thu 01 05, 2006, 12:36
Location: visata

Post by Žvaigždėtas dangus »

Laimis wrote:. O taip pat nepamainomas dalykas tokiems paviršiams kurie nesibraižo yra dumblas, smėlis... Visus lauže apdegusius puodus nušveičiam... Nieko daugiau nereikia...
Molis taip pat gerai nuriebalina šaltam vandeny, tik nešveičia.
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Man uošvis pasakojo, kad jo mama puodams šveisti naudodavo asiūklius, vaikus nusiųsdavo į mišką jų prirauti, ir šveisdavo........
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Jo, jeigu kas bandė kramtyti asiūlį, tai galėjo pastebėti, kad tarp dantų girgžda. Ten irgi kažkokios dalelės, smėlis ar pačio augalo dalelės nežinau, bet tos girgždančios tarp dantų dalelės ir atlieka šveitimo funkciją. Nu aišku ir pačio augalo dalys taip pat. :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Asiūklyje pilna silicio, kaip ir smėliuke :wink: Dėl to asiūklis ir "girgžda".....
Praktiškai dauguma dabar parduodamų maisto papildų plaukams stiprinti, jeigu rašo, kad ten silicio tabletės, greičiausiai jos gaminamos iš asiūklio.
Žvaigždėtas dangus
Posts: 303
Joined: Thu 01 05, 2006, 12:36
Location: visata

Post by Žvaigždėtas dangus »

taip, taip, man teko išbandyti silicio tabletes. Jų sudėtyje parašyta asiūklio žolė, jūros dumbliai, alaus mielės. Tikrai pagreitėja plaukų ir nagų augimas, sustiprėja, pagražėja oda. Tik reikia pagerti kelis mėn. Jie nėra brangūs.
Nu, bet čia ne į temą.
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Žvaigždėtas dangus wrote: Nu, bet čia ne į temą.
Gal ir ne į temą, bet sudominai. :wink:
Post Reply