zinai, Basta, aš apie tą nevalgymą pusiau juokais pusiau rimtai ir parašiau. o pienes tikrai valgiau sekmadienį, tik jau mažai saulėtose vietose buvo likę tinkamų - spėjo peržydėti ir styro tokie pūkuoti šiušai, o pavėsyje tai dar radau saulučių ir žinoma krimstelėjau

tik reikia apsižiūrėti prieš suvalgant, nes žieduose pilna vabaliukų, juos tiesiog reikia išpūsti
o dėl nevalgymo ir negėrimo po kelias paras, tai nieko baisaus - išbandžiau anksčiau ir nenumiriau, kaip tik visi pojūčiai paaštrėjo, ale kaip skanu juoda duonelė po tokio susilaikymo
tik man tada geriau fiziškai dirbti gryname ore, o ne darbe kėdėj prie kompo kiurksot - tai net minčių apie valgį neateina, o kai pagalvoji, kad organizmą valai, tai išvis euforija apima
vakar perskaičiau citatą iš Megre apie tai, kad Anastasija rekomenduoja kasdien suvalgyti po ugniažolės lapelį - pasidėjus lapeliuką ant delno paprašyti "ugniažole apvalyk mano kūną" o tada "am" . grįžus namo susiradau ugniažolę, nuskyniau mažą lapelį ir pagal minėtą ritualą suvalgiau - skonis priminė pipirą - karčiai aitrus, net gerklę šiek tiek graužė, bet nebuvo nemalonu. paskui ėmiau internete ieškoti daugiau info apie ugniažolę (žinojau, kad ja galima išsigydyti karpas, pigmentines dėmes) ir paaiškėjo, kad ji dezinfekuoja organizmą - užmuša bacilas ir net vėžines ląsteles, bet kadangi ji nuodinga, į vidų vartoti reikia tik labai mažomis dozėmis ir atsargiai. man vakar nieko blogo neatsitiko, bandysiu valgyt tik šiandien - kas norite galite bandyti, tik imkite mažą lapelį ir palinkėkite sau apsivalymo, kaip mokė Anastasija, tikėdami tuo ir nieko blogo neatsitiks. tikiu, kad taip tapsime sveikesni
ugniažolę galima užlikyti ir kaip arbatą - tris lapelius užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti kol vanduo pagels, lapelius išmesti ir gerti. gydo kepenis, valo kraują. bet , manau, prieš darantis artbatą lapelius reikia palaikyti ant delno ir paprašyti apvalymo, kad nenusinuodytume.
o nekvėpuoti būtų gerai išmokti - galėčiau nardyti