Sukurkime savo Lietuvą

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

nejauciu poreikio nieko atsiprasyti, juo labiau Jono, nes butent jis iskele grazia vilti sukurti grazesne Lietuva ir kaip pastebejote, as ta jo ideja kiek galedama palaikiau, tik... viskas kazkaip isbleso, kai uzsiciklinote ant hektaru - pasakykit patys sau atvirai, ar nuosirdziai tikit, kad tik jie gali isgelbeti Lietuva ir pasauli...

(beje, jauciuosi viska sia tema siam forume pasakius, o i diskusijas veltis nematau jokios prasmes, sekmes - ypac Jonui, nes butent jam daugiausia tas reikalas ir rupi, o kitiems, deja, tik apsikabinimai...)
Dobis
Posts: 285
Joined: Mon 01 26, 2004, 16:42
Location: Vilnius

Post by Dobis »

mane pikti ir kandūs žodžiai taip pat labai labai liūdina :( , o gražų žodį skaitant širdelė džiaugiasi, įkvėpimas atsiranda :lol: . na ir kuo kam bučiniai neįtiko, kad ir tris kartus ar dešimt, o kuo gi Anastasiečiai užkliuvo - dainuoja sau klube, šnekasi, o ką turėtų ginčytis kaip Seime ar su šakėmis mosikuoti vardan Lietuvos :roll:
jei konkrečiai žinote ar bent įsivaizduojate, ką reikia nuveikti Lietuvos labui, vienykitės su panašiai mastančiais ir darbais, o ne piktais žodžiais parodykite tiems besibučiuojantiems pavyzdį :!: :D
Andrianas
Posts: 32
Joined: Thu 03 24, 2005, 18:14
Location: Taurage

Post by Andrianas »

....  :angel: .... :H ...... :gigi: .....
AUGINKIM MEILĘ SAVYJE
Jonas
Posts: 98
Joined: Tue 03 15, 2005, 22:10
Location: Vilnius

Post by Jonas »

Sveiki visi, o ypac Darja.
Labai smagu kad sia tema rupinamasi, ir vis daugiau graziu minciu atsiranda.
Jei nuosirdziai perziurejus si foruma nuo pradziu ir sau paciam prisipazinus, tai diskusija vyksta tik pradineje stadijoje, ir pagrindine tema yra ar tai imanoma, dalyvaujant ir bendraujant siame forume sukurti Lietuva kokia mes norime. taip tai imanoma. Cia labai daug abejoniu, ko istikruju neturetu buti. Dar karta kartojuosi: Anastasija sugalvojo, kad zmones kurs savo sodybas, ji sugalvojo kaip ta zinia pranesti zmonems, ir taip ivyko. Mes visi skaitome jos knygas ir kuriame sodybas, jei ne realiai tai mintimis. Tai vadinasi ir mes galime lygiai ta pati padaryti. Bet mes visi kartu, galime sukurti ne tik sau bet ir visiems, ne tik lietuviams bet ir visam pasauliu. Reikia tik patiketi tuo ir mintyti apie tokia Lietuva kokios norime, kokioje Lietuvoje norime auginti savo vaikus, ir kaip Pieva sake buti jiems pakantiems ir juos mokyti kurti, kaip mes kuriame Lietuva.
O Darija daug kur teisi.
Sis forumas istikruju uzsiciklino, bet musu visas gyvenimas eina ciklais. Taciau matydamas tiek nauju nuomuoniu manau jis igaus pagreiti. Be to jei kiekvienam apsilankanciam rupi pasiziureti kas ka parase ir uzeiti i ji, vadinasi jis kazkada dienos metu galvjo ir ape Lietuva. O tai jau kuryba.
Antras dalykas Hektaras. Tai ne hektaras, o meiles erdve.
Darija man asmeniskai hektaro nereika. As noreciau palikti meiles erdve savo dukrai. Ir as visiskai su tavim sutinku, kad ne visiems reikia zemes ploto. Kiti ir be jo gali kurti ir tarpti meileje. Anastasija tik pasiule buda, sukurti savo meiles erdve kuriai uztenka hektaro.
O tu isivaizduok, kad visa Lietuva yra musu meiles erdve.
Bet gerbiamieji, ar taip nera istikruju. Musu salele yra isskrtine, jos sena kalba, joje gyvena nuostabus zmones, gamta nuostabi ir stipri tautos dvasia, kuri ir kviecia mus ja prikelti, kad ji pradetu zibeti ir skambeti visame zemyne.
Jonas
Posts: 98
Joined: Tue 03 15, 2005, 22:10
Location: Vilnius

Post by Jonas »

Darijai
O kokia jus norite matyti Lietuva. Nejaugi tai taip sunku :?:
Gile.A
Posts: 146
Joined: Tue 05 24, 2005, 15:46
Location: Vilnius

Post by Gile.A »

:roll: Gal kiekvienas parašykim nors po vieną mintį kokioje Lietuvoje norėtume patys gyventi ir kokią vaikams palikti. Taip po trupinėlį sulipdykime visumą. O ir aptarti galėtume...nugludinti...iki smulkmenų..Mintys ...plėtosis...plėtosis... ir apims visas gyvenimo sritis: aplinką, žmones, tarpusavio santykius, kūrybą. Pradėkim nuo paprasčiausių dalykų. Pvz. matau Lietuvą kaip vientisą sodą ...ir labai didelę dalį to sodo turėtų užmti dideli ir galingi ąžuolai, mūsų upes ir ežerai ir taip gražūs, bet jie dar ir švarūs.. :!: Tokia aplinka pati savaime keičia žmogų.
O kaip su privatizuotais ir aptvertais ežerais? ... dar nežinau..
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

:) Kiekvienas zmogus tesiekia tegu tik pozytyvaus mastymo, ivertinant tai ka turi ir nesigailedamas to kas jam nepavyko pasiekti... Dziaukimes kiekviena akimirka, kuria praleidziame su artimais, stenkimes duoti jiems viska ka turime geriausio. Ieskokime draugu, o ne priesu...
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

darja wrote: viskas kazkaip isbleso, kai uzsiciklinote ant hektaru - pasakykit patys sau atvirai, ar nuosirdziai tikit, kad tik jie gali isgelbeti Lietuva ir pasauli...
(beje, jauciuosi viska sia tema siam forume pasakius, o i diskusijas veltis nematau jokios prasmes, sekmes - ypac Jonui, nes butent jam daugiausia tas reikalas ir rupi, o kitiems, deja, tik apsikabinimai...)
Niekas neisbleso, tik ka mes noretume pamatyt??? nemanau kad tik vienam Jonui rupi Lietuvos ateitis. Ir ne man vienai.... tikiu kad kiekvienam si tema aktuali, tik nevisad norisi isakyt savo mintis drasiai, nes kazkaip greitai nukautuoti kas nors paskuba... Esame visi skirtingu charakteriu, paziuru... bet juk vaivorykste tuo ir nuostabi kad joje visa spalvu gama.

Taigi pasakysiu ir as savo vizija apie nuostabia LIETUVELE :D taigi pradzia hektaras tam kam jis reikalingas. O juk ir ne visiems tai bus pajegu, juk musu stiprybes diapozonas labai skirtingas, bet visi esam Dievo vaikai ir tikiu kad busime mylimi nesvarbu kur bebutumeme ir kur kurtumeme. Taigi hektaruose gyvenantys su meile augins sau augalus, o kas augins daugiau tai siulys tiems kas nori bet neturi kur uzsiauginti. Juk galiu savam hektare uzsiauginusi ir kaimynu surinkusi derliu pasiulyti miestams, ikurti koki "sveikas maistas" prekybos tinkla, kurio poreikio jaucia didele salies zmoniu dalis. Juk ir vaistazoliu poreikis yra. Tas pirkejas ir bus tas mylintis svaria gamta zmogus.
Neskubekime visko atsisakyti ir isbegti i MEILES ERDVE pasislepti, tegu islieka pastovus rysys su miestais. Tegu vyksta patyrimu, patarimu pasidalijimai. Tegu musu sventes buna bendros su visais ir dainos musu dainuojamos, o ne kokiu fonogramu atakuojamos. Juk musu kulturinis paveldas labai turtingas. Tegu atgimsta meile gamtai, dainai.
O musu vaikai!!! nesvarbu ar savas ar svetimas sypsokimes vienoda sypsena visiems. Tegu ju sirdutese nelieka baimes seseliu, tik zingeidumas pazinti kuo daugiau kas veda i geri.
Negriaukime, neismeskime kas jau yra, gal geriau ieskoti sprendimu kaip pagerinti esamus resursus.
Last edited by Bangiuke on Thu 06 02, 2005, 16:50, edited 1 time in total.
Jonas
Posts: 98
Joined: Tue 03 15, 2005, 22:10
Location: Vilnius

Post by Jonas »

Anastasijos knygose rase kad senoveje, zmogus rupinosi savo namai , juos puose ir lauke, kada dievas ateis pas ji i namus. O svecias i namus atejas, kaip angelas, arba Dievas ir buvo labai gerbiamas. Paskui atejo kazkokie zmones kurie sake, kad jei pastatysim baznycia tai Dievas lankysis joje. ir zmones nustojo rupintis savo namais.
ir labai nustebau, kad Daukanto istorijoje, pacioje pradzioje labai panasiai prasyta. Senoves lietuviai garbin Dieva kiekvienas atskirai, ir tik paskui kitu itakoje atsirado Romuva su Azuolu ir trim dievais.
Tai ir as noriu, kad zmone Lietuvoje dziaugtusi sveciu, kad rupintusi savo namais, kad Dievas juose lankytusi. Kad Lietuvoje atsirastu bendravimas tarp zmoniu pagristas meile, pagarba ir laisva zmogaus valia. Kad vaikai mokytusi kurti is savo tevu, o veliau, kad tevai jiems netrukdytu, ziuredami kaip i kazkokia nesamone, o jiems patartu, arba paprasciausiai duotu laisva kelia ar kurtu kartu. Tegul zmones Lietuvoje visa laika sypsosi, buna laimingi.
O ka daryti su pinigais, su visa finansine sistema. Ji irgi turetu pasikeisti. Juk viska mes turime sioje zemeje. Is ko Lietuviai gyvens lietuvoje?
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

rasti iseiti del pinigu nemanau kad bus lengva, tuo labiau kad cia yra pasaulinio masto sistema. Bet galima vadovautis senoliu ismintimi "nera padeties be iseities" :D
O apie pinigus radau idomu straipsniuka, kurio pradzia nukopijavau o tesini stai cia - http://www.pagalmus.lt/02bala/pinigai.htm

"...Pinigai – blogis ne tik todėl, kad dėl jų pasaulyje klesti godumas ir nusikaltimai. Jie – dar ir mikrobiologinis blogis. Pinigų kupiūrose gausu visiškai konkrečių ligų sukėlėjų. Kai kurie žmonėms pavojingi.

Kokie gi mikrobai apsigyveno ant mūsų pinigų? Ir kaip rizikuojame kasdien čiupinėdami, duodami vaikams į mokyklą grynųjų? Rusijos mokslininkai padarė ekspertizę ir, tiesą sakant, pašiurpo. Jie pasirinko tris kupiūras: viena gauta atsiskaitant turguje, kita – prekybos centre, trečia iš bankomato. Užterštumui nustatyti pinigai buvo kruopščiai nuplauti, o gautas skystis atiduotas analizei. Savaitę augo pasėtos bakterijos. O kai užaugo, patys mokslininkai nustebo: ir ko tik ten nebuvo! „Sveikatos apsaugos ministerija įspėja, kad pinigai kenkia jūsų sveikatai" – deja, tokio užrašo ant kupiūrų nėra. O be reikalo. "
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

>Anastasijos knygose rase kad senoveje, zmogus rupinosi savo namai , juos puose ir lauke, kada dievas ateis pas ji i namus. O svecias i namus atejas, kaip angelas, arba Dievas ir buvo labai gerbiamas.


Is principo juk Dievas yra kiekviename is musu. Tad jei pas tave atejo svecias tai galbut jis net ne visaiir savo noru atejo o Dievo valia
Nepaaiksinami ir nenuspejami zmoniu poelgiai irgi be Dievo valios nedaromi. Ar ne?
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

... "Profesorius universitete uzdave savo studentams toki klausima.
-Ar tikrai viskas yra Dievo sukurta?
Vienas studentas drasiai atsake:
-Taip viska sukure Dievas
-Tai sakai Dievas viska sukure? – perklause profesorius.
-Taip pone – atsake studentas.
Profesorius tese:
-Jei Dievas viska sukure, reiskia Dievas sukure ir nuodeme- blogi. Taigi jei pagal darbus spresime kas yra kas tai Dievas yra blogis. Logiska ar ne ?
Studentas sutriko isgirdes toki atsakyma. Profesorius buvo labai savim patenkintas. Jis tokiu budu dar karta pasigyre studentams irodydamas kad tikejimas i Dieva yra mitas.
Auditorijoje isivyravo tyla
Po pauzes pakyla dar vieno studento ranka
-Galima jums uzduoti kalusima, profesoriau?
-Taip prasom.
Jaunuolis atsistojo ir sako.
-Profesoriau o saltis ar egzistuoja?
-Kas per klausimas? Be abejones egzistuoja. Nejaugi tau niekada nebuvo salta?
Visi studentai pradejo juoktis is kvailo klausimo.Taciau jaunuolis net nesutrikes toliau tese.
-Is tikro pone saltis neegzistuoja. Pagal fizikos desnius tai ka mes skaitome salciu yra silumos nebuvimas. Daikta galima istyrineti pagal tai ar jis skleidzia energija . Absoliutus nulis (-460 laipsniu pagal Farengeita) tai visiskas silumos nebuvimas. Materija prie sios temperaturos tampa inertiska. Is tikruju salcio nera salcio. Mes sukureme si zodi noredami aprasyti tai ka mes jauciame kai nera silumos.
Studentas tese:
-Profesoriau ar tamsa egzistuoja?
-Be abejo egzistuoja.
-Jus vel neteisus ponas profesoriau. Tamsa taip pat neegzistuoja. Tamsa is tikro yra sviesos nebuvimas. Mes galime istyrineti sviesa, bet ne tamsa. Mes galime panaudoti Niutono prizme ir balta sviesa issklaidyti i ivairiausias spelvas, arba isstudijuoti ivairiausias sviesos bangu ilgius. Jus negalite ismatuoti tamsos. Mazytis sviesos spindulelis isiverzes i tamsos pasauli apsviecia ji. Kaip galima suzinoti koks tam tikros erdves tamsumo lygis? Reikia matuoti kiek ten yra sviesos. Argi ne taip? Tamsa tai tam tikra samprata, kuria zmogus naudoja noredamas aprasyti tai kas vyksta kai nera sviesos.
Galu gale studentas paklause profesoriaus:
-Pone o ar blogis egzistuoja?
Si karta profesorius truputi nedrasiai atsake:
-Taip be abejo, as juk sakiau jau. Mes blogi matome kas dien. Ziaurumas , nusikaltimai, prievarta visame pasaulyje. Visa tai yra ne kas kita kaip blogio pasireiskimai.
Studentas atsake:
-Blogio neegzistuoja, pone. Blogis tai paprasciausiai Dievo nebuvimas. Jis panasus i salti ar tamsa – tai zodziai. Blogis tai zodis skirtas aprasyti Dievo nebuvima. Dievas nesukure blogio. Blogis tai priesybe tikejimui ir meilei, lygiai kaip tamsa ir saltis sviesai ir silumai. Blogis tai Dieviskosios meiles nebuvimas. Blogis tai tarytum saltis kuris ateina kai nera silumos, arba kaip tamsa kuri atslenka kai nera sviesos.
Profesorius atsisedo.:-/
"...
Gal viskas yra paaiskinama, tik ar tai visiems reikalinga??? O kas iesko atsakymu tas ir randa :)
Gile.A
Posts: 146
Joined: Tue 05 24, 2005, 15:46
Location: Vilnius

Post by Gile.A »

:!: :!: :!: :!: :!: Nuostabiai pasakyta :!: :!: :!: :!: :!:
Andrianas
Posts: 32
Joined: Thu 03 24, 2005, 18:14
Location: Taurage

Post by Andrianas »

:gigi: :gigi: :gigi: zinai Bangiuke... grazi pasaka :lol: Matyt tas profesorius nebuvo gamtos mokslu profesorius...ir isviso ar tai profesorius :roll: Galima padaryti isvada,kad blogis tai tiesiog energijos nebuvimas arba jos trukumas! Yra energija,tai silta grazu ir niekas nesipyksta,o jei nera... :x barasi,tempia anklode vienas nuo kito,kad tik jam silciau butu :lol: ....duokite man MEILES, o gal tiesiog ENERGIJOS :wink: A?
AUGINKIM MEILĘ SAVYJE
Jonas
Posts: 98
Joined: Tue 03 15, 2005, 22:10
Location: Vilnius

Post by Jonas »

Gudrus ir protingas studentas.
Va jis tirkrai su Dievu gyvena, ir jo sirdyje Dievas.
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

Andrianai, ar svarbu kas buvo tas profesorius, ar studentas? gal daug svarbiau ar tai turi poveiki musu mastymui ir jausmams. Geriau pasvarstyk kokia mintis pirmiausiai sove perskaiciusi si pasakojima....Gal lengviau suvoksime kokioje stadijoe esame patys...
Gile.A
Posts: 146
Joined: Tue 05 24, 2005, 15:46
Location: Vilnius

Post by Gile.A »

O gal pagalvokim apie pereinąmąjį laikotarpį: kaip pasielgti, kad nebūtų skaudžių ir nenumatytų pasekmių? Keisis viskas ir iš esmės: vieta, aplink kol kas tuštuma, medeliai dar labai maži ir vėjai dar stiprūs, namą irgi reikia irengti, kokiu transportu ir kaip naudotis, nes kol kas bent jau vienas šeimos narys turės kasdien ir į darbelį važinėti, kaip ten jausis studentai?, kaip bendravimas, internetas? - be jo jaunimui sunku?
Andrianas
Posts: 32
Joined: Thu 03 24, 2005, 18:14
Location: Taurage

Post by Andrianas »

Taip taip Bangiuke :lol: mes busim mulkiu stadijoje jei tuo patikesim :roll: Nes tuo ir naudojasi reklama,pardavejai,siulytojai,politikai .... tuo naudojasi ir Magai! 8) nes zino kokioje stadijoje mes esame! Kita stadija butu kai mes tai priimam ir protu,suvokdami kam tas buvo sukurta 8) ...yra ir kitos stadijos :P tai kaip laipteliai :arrow: Na o mokslas neturi jokios tragedijos ir nieko jis nezudo ir nekuria bjauriu faktu :D Tai tik "zmogiskasis faktorius"....tik zmones viska daro :!: ...
AUGINKIM MEILĘ SAVYJE
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

:D Manau kad svarbiausia yra patiketi savimi, sava laisve, pajusti save paukscio skrydyje, zuvies nerime, geles ziede... tiesiog is aplinkos pasiimti teigiamas emocijas, kurios mus pakrautu jega kurybai. Gyvenkime lyg tai butu musu ribotas laikas, per kuri uzsibreztume pasiekti uzsibrezto tikslo... tuo negaisdami laiko veltui. O veltui manau gadinsime laika, jei i viska reaguosime asmeniskai ar jautriai. Ar tam yra pas mus laiko??? Tegu dirba tie zyniai, tegu mokslas vystosi i gera, bet mes atsirinkime laisva sirdimi, drasiai pripazinkime savo mintis, zodzius ir darbus. Tik mes zinome kokioje stadijoje esame ir ko siekiame. Bukime laisvi ir savo svajonese...
Pieva
Posts: 31
Joined: Fri 05 13, 2005, 16:48

Post by Pieva »

Gal Klaipedos rajone jau yra bendruomene naujakuriu?
Post Reply