Sukurkime savo Lietuvą

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Gile.A
Posts: 146
Joined: Tue 05 24, 2005, 15:46
Location: Vilnius

Post by Gile.A »

Apie pereinąmąjį laikotarpį: kažkaip daug kas kinta toje mano galvoje, vis keičiasi ir keičiasi, žemės lopinėlis jau šviečiasi.Stabilu tik dėl namelio ir augmenijos. O kaip gyventi be elektros, skalbimo mašinos , interneto ir automobilio neįsivaizduoju. Astrališkai keliauti nesugebu, nors bandau,....O į darbelį kasdien..ir vaikams į mokyklėlę taip pat... Valgyti tai reikės .... kol kas aplinkui - tik vėjai švilpaus. Ir dar apie saugumą galvoju...
Mdsts
Posts: 84
Joined: Sat 06 05, 2004, 14:08
Location: Vilnius
Contact:

Post by Mdsts »

Man didžiausias džiaugsmas - kūryba. Kūryba viską apgalvojant pačiam pagal galimybes. Begalvodamas ir bandau rasti atsakymus į tau kylančius klausimas, Gile. Galvoja viskas kinta ir turi kisti. Juk idėja radikaliai keičia mūsų gyvenimus ir ne vienai dienai, ne vienai valandai. Aš stengiuosi negalvoti apie tai, kaip darysiu vieną ar kitą darbą. Tai labai sunku, bandau įsivaizduoti rezultatą. Bandau suprasti, kiek jis man reikalingas, ir koks jis man reikalingas. Tačiau dažnai viskas sprendžiasi neapgalvotais ir daug geresniais būdais. Todėl ties ne pagrindiniais dalykais stengiuosi neapsistoti ir negaišti tam laiko. Man esminis dalykas - pati idėja, džiaugsmas, laimė, kūryba. Jei žmogus nori gero nuoširdžiai, su meile, tai kliūtis, kuri gali jam sutrugdyti, yra tik jis pats, užbrėždamas sau vienokias ar kitokias ribas. Tai supratau dar neperskaitęs Anastasijos knygų. Tai vienas iš dėsnių..
Jonas
Posts: 98
Joined: Tue 03 15, 2005, 22:10
Location: Vilnius

Post by Jonas »

Mdsts visiskai teisus. As sutinku su juo ir pritariu jo mintim. As ir pats taip kuriu. Ar bent jau stengiuosi taip daryti. Rezultatai kartais buna tokie dziugijnantys ir nenuspejami, kad norisi dar labiau kurti.
O ir vel ta pati mintis apie baimes islenda. kaip be interneto, kaip be skalbimo masinos, kaip be televizoriaus ir t.t. o dar saugumas, o is kur pinigu paimti, i darba reiks vazineti. Tai visi tie rupesciai ir tos problemos kurios nukreipia mus nuo tikrosios kurybos. Negi bus kuryba kokius miltelius supilti i masina, ar kaip skalbinius surusiuoti.
As metus be televizoriaus pragyvenau ir nejauciau jam jokio poreikio.O internetas tai laiko gaisinimas. Jei jau i ji ilindai tai ziurek keliu valandu kaip nebuta. Todel kaip Mdsts sake nereikia apsikrauti tokiais rupesciais. Reikia kreipti mintis i rezultata, o visas smulkmenas palikti didziajam kurejui.
Jonas
Posts: 98
Joined: Tue 03 15, 2005, 22:10
Location: Vilnius

Post by Jonas »

Dar karta norejau grizti prie partijos temos. Kiek supratau Anastasieciai nori kurti partija, kuriai as visiskai nepritariu.
Ir visiskai neseniai atradau idomu fakta, kad V.Kudirka, vienas is musu laisvos Lietuvos kureju irgi buvo pries partijas. Ir istikruju ne partijos kuria Lietuva. Jus ja kuriate cia ir dabar ir kiekviena minute. Mes turime to nepamirsti.
ss
Posts: 177
Joined: Sun 08 15, 2004, 9:57

Post by ss »

Partija,kaip musu kurybos irankis,galetu perkelt musu svajones,ar dali ju ,i materialu pasauli.
Na o jei jau dangstytis uz garsiu asmenybiu,tai as Anastasija prisidengsiu :mrgreen:
VISI,kas nuvede nuo tiesos,tie ir parves.
Gerbiu Jonai Tavo nuomone ir nenoriu Taves itikinet,parasiau tai kaip priesybe.Ju vienybeje issiskleis ziedas :love:  :yy:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:? nu jo, jaucia lietuviai silpnybe partijoms - kaip sakoma, trys lietuviai - penkios partijos... :roll: :wink:
Gile.A
Posts: 146
Joined: Tue 05 24, 2005, 15:46
Location: Vilnius

Post by Gile.A »

Kokie jūs greiti nustatyti diagnozę. Reikalas tame - tas žemės lopinėlis su namų valdos paskirtimi, prasidės projektų derinimai ir pan. O taip norisi šiaudinio - tokį projektą prastumti bus ....nežinau dar kaip. Dar ir techninių neaiškumų yra. O dėl televizijos - gali ir visai nebūti, bet be mašinos ir interneto - nežinau. Bendrauti mintimis nemoku, o tolokai nuo visų, net Anastasija siūlė pereiti į kitą gyvenimo būdą palaipsniui.
Gile.A
Posts: 146
Joined: Tue 05 24, 2005, 15:46
Location: Vilnius

Post by Gile.A »

Šia prasme taip. :oops:
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

Viskas zmogui yra imanoma, jei reikia!!! bet kur saikas mielieji??? gal jau skubame sugrazinti akmens amziaus laikus??? gal galima po truputi ieskoti iseities ir gerinti esamas, nekologisuma keliancias technologijas link geroves, nei viska atmesti... as (mes) galiu, bet as (mes) esu ne viena, salia musu yra artimieji, kuriems sunku atsisakyt tai kas man (mums) yra nebutina. Bet ju (artimuju) atsisakyt as neketinu. Gal geriau drauge ieskokim kaip pagerinti susisiekimo problemas, elektros gavyba, informacinies sklaidos ir kt. Juk ne viskas yra baisu kas rodoma per televizoriu ar internete randam. Juk pastarojo deka ir musu bendraminciu ratas plecias. Na as neisivaizduoju kaip galeciau atsisakyti knygu, kurias isleidzia leidyklos, kurias pardavineja parduotuves. Tikrai zmogus dar nera tam pasiruoses, bet vel is tos nelemtos tv neseniai isgirdau, kad mokslininkai sugebejo sukurti biodegraduojanti plastika, kuris po kurio laiko zemeje suira niekam nekenkdamas... Juk vyksta daug kas veda i musu svajone... Bet praradus saika ir persistengus tikiu kad sulauksime atvirkstines reakcijos.
Gile.A
Posts: 146
Joined: Tue 05 24, 2005, 15:46
Location: Vilnius

Post by Gile.A »

Ačiū už patikslinimą. O dėl to plastiko - tai AMWAY visos pakuotės yra būtent iš tokio plastiko. Tuščios pakuotės yra suplaustomos ar sukarpomos ir panaudojamos kaip trašos.
Jonas
Posts: 98
Joined: Tue 03 15, 2005, 22:10
Location: Vilnius

Post by Jonas »

Atsisakyti siu laiku teikiamu techniniu privalumu visiskai nereikia, bet dugumai tai yra priezastis, kuri stabdo jus nuo siekiamo tikslo. Jeigu jusu tikslas yra sodyba ir su ja grazesne Lietuva, tai tegul ir buna jusu tikslas sodyba, o ne mintys tai kaip as toje sodyboje gyvensiu be skalbimo masinos. Viskas susitvarkys savaime.
Apie knygas.
As asmeniskai niekada neatsisakysiu knygu, nes skaitydamas, kad ir kitu mintis, as pats sukuriu pasauli. be to man tai pagrindinis informacijos saltinis. Ir tai visai kitaip nei ziureti filma, ar varginti akis prie interneto. Bet istikruju neko nera nei gero nei blogo. Viskas yra visuma ir bendra ir netgi internetas istikruju dabar yra naudingas kuriant ir formuojant musu mintis ( bent sis forumas, o kituose as ir nesilankau).
be to noriu atkreipti jusu demesi, kad Estijos prezidentas zada duoti nemokamai zemes jaunom seimom. Galiu tik tiek pasakyti. Kad viskas vyksta, kaip Anastasija rase, ir dar visai netoli, o musu kaiminysteje.
Mums patiems belieka patiketi, kad mes galime, ir mes turesime, pacia zaliausia, sveikiausia, teisingiausia ir mylimiausia Tevyne.
Su nuosirdzia pagarba, visiems kuriantiems.
Alyta
Posts: 319
Joined: Sun 02 06, 2005, 13:29
Location: zeme

Post by Alyta »

Ir iseis "anastasiuku"vedini mokinukai, su kastuveliais kurti savo miestu,miesteliu,gyvenvieciu,misku-savo LIETUVOS,kurti SAVES
Pieva
Posts: 31
Joined: Fri 05 13, 2005, 16:48

Post by Pieva »

Man labiau patiktu kad ne mokinukai butu, bet musu vaikiukai kartu su mumis, tevais, senialiais, ir kitais artimaisiais ir tai butu ne talkos, bet gyvenimo dziaugsma suteikiantys malonumai...

O kad ir musu prezidentas atkreiptu demesi i mus ir del grazios Lietuveles ateities ir mums padalintu plotelius, meiles erdvei kurti :wink:
Alyta
Posts: 319
Joined: Sun 02 06, 2005, 13:29
Location: zeme

Post by Alyta »

Su su kuo tada sodinti medelius tiem vaikam,kurie neturi teveliu,ar ju teveliai visiskai neuzsiima tokiais darbeliais?O tas vaikelis,kazkada bus mano vaikaiciu senolis.Manau,kad visi vaikai yra musu,musu ateitis
Pieva
Posts: 31
Joined: Fri 05 13, 2005, 16:48

Post by Pieva »

Taip sutinku kad nevisiems teveliams ju vaikai rupi... :cry: bet mes juk ir juos pasisauksime kartu :lol:
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

kazkodel man ta technika asociojuojasi su didelio galingumo ir decibelu garso kolonelemis...
suprantate... ten gamtoje niekas neburzgia, nebaubia, nekaukia... nejauku, piktybiniai pauksciukai klaikiai ciulba, vejelis kraupiai slamina lapus, ziogai savo griezimo varo siauba, o bites duzgimu infarkta. todel nori nenori TIKRAS miestietis tiesiog PRIVALO atsivezti kuo didesni magnetofona ir uzleisti kuo didesniu garsu, tik tada ir tik tada jis suarteja su KUREJU ir su gamta
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

gal galetum pasakyt kaip atrodo tas TIKRAS miestietis ar TIKRAS kaimietis??? ir kokie kriterijai juos turi apibudinti. Man jie visi yra ZMONES, kuriuose yra visa energiju visuma. Tai nera blogiausia. Kiekvienam yra vieta po sia saule... o kas troksta ramybes tas iesko ir randa ja, o kam baisi tyla tai ir net nesiruosia lysti i koki nuosalu gamtos kampeli.
Negi paciam nera teke klausytis geros muzikos visu garsu??? Tikiu kad paauglysteje buvo toks poreikis kiekvienam. Viskam tikiu yra savas laikas ir savo vieta.
Gaila kad mes vertiname kitus tik per savo prizme,(zinoma as apie save cia) bet gera butu rasti atsakymus, kodel jie elgias kitaip, nei turetu elgtis ZEME mylintis vaikas.
Buvo savaitgali toks pavyzdelis. Netoliese jauni zmones susituoke baznycioje, su visa svita netoliese baznycios (deje ant misko takelio) suruoshe akimirkos vaises. Susiveze suolus, sketi virs staliuko nuo saules, net autobusiukas su vaisemis....o po keliu valandu liko....diziulis siuksliu kalnas... ir musu takiukas kuris veda link ezero tapo kliutys su buteliais ir vienkartiniu indu siukslynu. Pasieme suolus, staliukus, bet pamirso surinkti i maisus siukskles...
Ir ka reiktu mastyt? va kokie ir jauni ir mylintys Dieva, juk ka tik is baznycios, o PARSAI
Bet juk ne visi tie JAUNI siukslinasi kur papuola, ir ne visi eina i baznycia kad yra tikintys, ir ne visi megstantys gamta siukslinasi. Bet jei mes sakysim kad VISI TOKIE BLOGI, gal ir bus taip!
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: tai gal ir nesakykim... :wink: :P :)
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Kipshas wrote:kazkodel man ta technika asociojuojasi su didelio galingumo ir decibelu garso kolonelemis...
suprantate... ten gamtoje niekas neburzgia, nebaubia, nekaukia... nejauku, piktybiniai pauksciukai klaikiai ciulba, vejelis kraupiai slamina lapus, ziogai savo griezimo varo siauba, o bites duzgimu infarkta. todel nori nenori TIKRAS miestietis tiesiog PRIVALO atsivezti kuo didesni magnetofona ir uzleisti kuo didesniu garsu, tik tada ir tik tada jis suarteja su KUREJU ir su gamta

Ir dar atsigauna, tik įkvėpęs gimto miesto dujų :mrgreen: :mrgreen:
Čia rimtai . . .
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

tikrai neturejau omeny kad TIKRI miestieciai yra blogi.
jie yra kokie yra, jei kas man nepatinka tai tik tai kad jie nemastydami vykdo kokiu nors kryziuociu ar siaip sau zyniu valia. bet gal taip turi buti?
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Post Reply