Dėl santuokos

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

O, Basta, būt gerai, kad taip būtų. Kai dėmesio gauni ir jautiesi mylima, taip švieti,taip atsiveri. Atvirkščiai man nesigauna. O juk visi nori sutikti linksmą, laimingą, o ne daryti tokią.
jei pasistengi šviesti, tai ir limpa, kol išsiurbia. O patys ką nors duoti, nebent tik tai ko patys nori.Bet nesidomi, ko nori tu.
Nežinau, aš turiu savo galvoj pertvarkyt, kad yra , kad gali būti ir kitaip.
Bet nėra lengva tai padaryt.Tiesiog nesirikiuoja vaizdai, kaip tai turi atrodyt.Žinai, man nuo senų laikų įkalta. tu nežinai ko nori, taip nebūna ir t. t.
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Sraige, kiekvieno mūsų viduje yra žinojimas. :wink:

O meilę pritraukia meilė: mūsų meilė sau patiems...
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Teoriškai tą žinau l. seniai. Tu man nieko naujo nepasakei.Bet praktikoje matau, kad aš nejaučiu tos subtilios ribos tarp pagarbos ir ne pagarbos, tarp meilės ir nemeilės. Skamba juokingai, bet taip yra.Kai gaunu gerai per galvą, tada suprantu, kad leidau pati peržengti tą ribą. Na aš čia truputį per grubiai pasakiau. Bet kol kas taip yra.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Basta wrote: O mergytė turi tik šviesa ir grožiu savo visus džiugint :? :wink: :P
Užtenka kiek moterys per amžius jau padarė: vaikus augino, valgyt virė, o tie niekšai vyrai tik televizorių žiūrėjo ir alų gėrė... :x :P :) :wink:
Labai teisingai, nors yra visokiu vyru, tikrai tikrai - bent jau mano tevelis tai toks kitoks buvo - ir mane augino, ir valgyt vire, ir supirkdavo parduotuveje, nes mama dirbo, o jis tada buvo jau pensininkas ir mane priziuredavo, nes nuo mazens daug sirgau, o kai susitprejau, tai tevelis skubejo dirbt - kad ir rytais autoservise valytoju, kad nebutu taip, kad tik viena mama dirba (nors pensijos tais laikais nemazos buvo), taip pat viskuo domejosi - skaite ivairia literatura, ir moksline, vaiksciojo i parodas, koncertus, literaturos vakarus, taip dainavo ir soko liaudies ansamblyje, nors buvo jau per 70 metu (zuvo 76) - zodziu, buvo man tikras vyro pavyzdys (gal todel pasamoningai panasaus ir as ieskau, nors turiu pripazinti, kad sunkiai sekasi panasu rasti... :wink: )
Daina
Posts: 113
Joined: Tue 11 09, 2004, 13:47
Location: Kaunas

Post by Daina »

Jei jau prabilom apie tevelius ir senelius, tai mano tevelis irgi buvo nuostabus zmogus. Kaip ir kiekvienas, aisku, turejo savo minusu ir pliusu, taciau buvo apdovanotas, kaip sakoma, charizmatiskas zmogus. Deja, as jo ne tiek ir daug pazinau, nes mire man dar besant 5 metu, taciau galiu daug ka prisiminti, o be to nuotraukos ir ypac mamos bei ju draugu, pazistamu, kaimynu pasakojimai byloja apie puiku vyra, gera drauga, teva ir tt...

Ir jus teisios, visada ieskome vyro tokio panasaus. Kartais randame, kartais nusiviliame... Taciau pastebejau dar toki dalyka, kad TOKIUS TECIUS dukterys daznai pradeda (ir as taip pat) idealizuoti, o sutikusi pati nuostabiausia jai skirta zmogu, ima kabinetis, neva jis nepakankamai TOBULAS.

Kad ir koks tobulas jis bebutu, tavo/ mano/ jos isrinktasis nebus TOKS PATS, kaip buvo tavo/ mano/ jos PUIKUSIS TEVAS! Taciau man, nors ir protu tai suvokiu, sunku suvokti savo viduje ir realiai priimti isrinktaji toki, koks yra JIS PATS, su savo munusais ir pliusais.

Beje, dazniau pastebime tuos MINUSUS, o ne PLIUSUS, lygindamos savus vyrus su tevais (ar kitais idealais). :oops: :oops: :oops:

Aisku, kad cia viskas elementaru ir aisku, taciau man dar nesiseka tokio lygio pasiekti. Noreciau pagaliau atsipalaiduoti ir priimti savo zmogu atvira sirdimi ir besalygiskai nelygindama su niekuo. :love:
rasa
Posts: 21
Joined: Tue 08 17, 2004, 15:53
Location: Šiauliai

Post by rasa »

tai tik mano nuomonė.
Kai žmogų myli labai nesimato nė viena jo bloga pusė, nes jas visas aptemdo noras būti kartu. Tuo metu žmogus būna aklas ir negali matyti nieko blogo, gal po kiek tai metų ir pasimatys, bet juk galima tai pataisyti arba prisitaikyti..
gal dar ne laikas
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Šioje vietoje turbut labai sveika butu pakalbeti apie tai, kaip mes suprantame meilę... Ka mes vadiname šiuo žodžiu... man kazkaip negraziai skamba pasakymas, kad meilė akla, nors pati lyg ir suvokiu, kad dalis tiesos tame posakyje yra...

galbūt meilė nėra akla, tik mes nemokame žvelgti tomis akimis, kuriomis žvelgia meilė?....
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Ir didelis noras, bet kokia kaina būti kartu, susikurtos iliuzijos.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

...bet juk meile - tai ne aistra, psichologai net sako, kad tvirciausios santuokos buna is isskaiciavimo, na, ta prasme, be dideles aistros, bet kai zmones vienija bendri pomegiai, interesai, siekiai, draugiskumas, vienas kito palaikymas ir pan... :?
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: beje, ir tau, Basta, sekmes rast panasu i savo seneli... :wink:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:roll: beje, dar pastebejau toki dalyka gyvenime, kad bjauraus charakterio bobos randa labai gerus vyrus - isvada, reikia but bjauraus charakterio - didesni shansai... :wink: (nors, aisku, yra ir isimciu... :wink: )
J

Post by J »

Kokia garantija, kad tu ir būsi ta išimtis?..
Geriau nekurti iliuzijų, nes ir vel...
Lūkestis lygus nusivylimui.
J

Post by J »

Net jei Meilė yra be atsako?..
Ingrida
Posts: 229
Joined: Wed 05 14, 2003, 12:36
Location: Panevėžys

Post by Ingrida »

Kreipes i mane zmogus nesenai. Prase padet jam savo antra pusele surast. O pries tai dar vienas zmogus to paties prase. jei darosi tokia tendencija, tai gal reiktu ka bendrai daryt, ka nors suorganizuot ar dar ka.
O GYVENIMAS TOKS PUIKUS!
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: zinot, tik nereikia sureiksminti tos "tikrosios antrosios puseles", nes nepamatysim tada to, kas salia, ir su kuriuo budama gali igyt daug tau reikalingos patirties, net jei ir issiskirtumet... :?
J

Post by J »

Meilės nauda aš nematuoju.
Net jei Meilė yra be atsako, vis vien geriau mylėti.
Kažkas yra pasakęs - žmogus be meilės- tik atostogaujantis lavonas...
J

Post by J »

O argi tai žiauru? Tai tiesiog gyvenimas... Bet kokiu atveju geriau mylėti, kitaip tu tik dvasinis lavonas.
Ir aš apie tą pačią Meilę - tarp vyro ir moters.
rasa
Posts: 21
Joined: Tue 08 17, 2004, 15:53
Location: Šiauliai

Post by rasa »

kaip aš suprantu meilę...
tai noras būti kartu....
turbūt toks būtų trumpiausias apibūdinimas, o dar.....noras kartu kažką veikti, kurti, auginti bendrus vaikus, suprasti vienas kitą tik iš žvilgsnio, palaikyti sunkiomis akimirkomis, daryti kažką gero, kas patinka jam, kas jį džiugina, leisti jam būti asmenybe, jo nevaržyti, kad jis norėtų būti šalia, o ne pirmai progai pasitaikius bėgtų pas draugus.....
Nei pačioje pradžioje (prieš 14 metų), nei dabar manęs nebuvo užvaldžiusi kūniška aistra, tai kitokia meilė, kurią sunku nusakyti žodžiais, kai myli, tai nepakeliamas yra išsiskyrimas, net trumpam.. jau po dienos darbų mes būname vienas kito pasiilgę... Ir abu mūsų vaikai sukurti su meile, ir planuotai, nors tuo metu apie anastasijos logiką nieko nežinojau. Žinojau tvirtai tik vieną - aš labai myliu tą žmogų..
Tai tik aš taip myliu, kaip myli vyrai, negaliu pasakyti, nes dar nelabai suprantu.....
Fox
Posts: 18
Joined: Sun 07 17, 2005, 13:28

Post by Fox »

Kažkada esu girdėjusi frazę "....du žmonės gali būti kartu kai vienas iš jų myli, o kitas leidžiasi būti mylimas". Man tai labai panašu į tiesą :) Esu buvusi ir viename ir kitame vaidmenyje. Aš rinkčiausi geriau pačiai kažką mylėti, nors ir be atsako... :D :lol: :lol: Na, o geriausiu atveju myli abu :lol: :wink:
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Jonė.S wrote:Kažkas yra pasakęs - žmogus be meilės- tik atostogaujantis lavonas...
Remarkas. :wink:

Kaip tik šiandien apie meilę masčiau ir šiuos žodžius prisiminiau. 8) Išties mylėti yra gera. Net jei ta meilė kitam žmogui ir nėra reikalinga. Tiesiog mylėdami tampame geresni sau, kiekvienam sutiktam. :roll:
Post Reply