O žmonės jau gyvena gamtoje!

Laimė viename hektare, gyvenviečių kūrimas

Moderator: Visi tvarkytojai

Post Reply
Dobis
Posts: 285
Joined: Mon 01 26, 2004, 16:42
Location: Vilnius

O žmonės jau gyvena gamtoje!

Post by Dobis »

sveiki :D
vėlgi internete aptikau įdomią nuorodą iš Udmurtijos (Rusija) - aprašomas vienos šeimos gyvenimas sodyboje pagal vedas (ar tai ne įrodymas, kad ir indų vedos ir Anastasijos išmintis iš vieno šaltinio pareina :) ) - paieškokit, yra nuotraukų. man patiko tas buliukas - matyt bus geras pagalbininkas :P :lol:
http://udmurtology.narod.ru/oshmes/gall ... 08udm.html
Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Post by Vėl pasikeičiau... »

Sekasi gerai, gyvenu Kaune, Vilniuje ir labiausiai - Sukiniuose. :) Praeitą vasarą labai mažai buvau savo sklype, nes daug laiko skyriau mūsų organizacijai. Šią vasarą nutariau sumažinti savo veiklą iki minimumo, kad daugiau laiko pabūti savo žemėje. Nors nebūnu tiek ilgai gamtoje, kaip kai kurie Sukinių gyventojai. Man tik savaitę ištisai pavyko pabūt. O šiaip tai nuvažiuoju 3-4 dienom, paskui 2-3 pabūnu Kaune ir Vilniuj. Labai geras Vilniaus klubas... Labai man gera ten nuvažiuot.

Taip, kad gamtoj dar negyvenu. :)

O be to, tai kaip suprasim gyvenimą gamtoje? Vat pabandysiu nupiešti kelis paveikslėlius...

1. Žmogus pirko sklypą užmiesty, labai gražioj ekologinėj aplinkoj, aplink miškai. Aptvėrė modernia tvora, modernų namą pasistatė, moderniai medelius susodino, sutvarkė, gyvatvorę nusikirpo, veją nuskuto, prūde vandens lelijos. Žodžiu, aplinka idealiai sutvarkyta, kaip nuo žurnalo viršelio. Jis sako, kad labai myli gamtą.

2. Žmogus pirko sodybą apleistą. Takelius prasimynė, stogą užsitaisė, bet aplinkui nesusitvarkė. Obelys su lūžtančiom šakom, senas sodas, peraugę agrastų krūmai... piktžolės visur. Bet jis patenkintas, nes gyvena gamtoje.

3. Išėjo žmogus į mišką, susirentė namelį medyje, buitis labai kukli. Nei daržų, nei sodo. Gyvena jis laukiniam miške. Vaikšto aplink stirnos, šernai... :)

4. Žmogus gyvena mieste, tačiau myli gamtą, o ir profesija su gamta susijus. Yra jis girininkas. Prižiūri mišką. Žodžiu visą savo gyvenimą skiria miškui, visą laiką praleidžia miške, o tik nakvoti grįžta į miestą. :)

va... kaip manot, kuris iš jų gyvena gamtoje?
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Laimi, manau, kad atsakymas labai paprastas: myli visi is tavo isvardintu, nes kiekvienas myli taip, kaip moka...ar pastebejai, kaip skirtingai zmones meile savo artimiesiems isreiskia-vienas musa ir sako, kad myli, kitas glosto ir teigia taip pat meile isreiskiantis?... Bet kiekvienas is musu darome taip, kaip mokame :)
Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Post by Vėl pasikeičiau... »

Aš irgi manau, kad myli visi išvardyti... :)

Tik, vat dėl apibrėžimo, kas tas yra "gyvenimas gamtoje". Ką tai reiškia? Kokį žmogų galim vadinti gyvenančiu gamtoje, o kokį ne... :) Manau čia atsakymai skirtingi, nes mūsų ribos visų skirtingos. Bet šiaip juk įdomu pasikalbėti su žmonėm, pažiūrėti kokios pas juos ribos. Man pvz, "gyvenimas gamtoje" reiškia gyvenimą laukinėje gamtoje. :) Jei žmogus visą laukinę sunaikina, užsėja dirbtine pievute, kuri net sunkiai pūna ir viską padaro dirbtinę aplinką, tai aš tokio nevadinu gyvenančiu gamtoje. Gamtą suprantu kaip natūrą. :) Tokią kaip Dievas sukūrė. :) Suprantu, kad visi myli gamtą. Ir aš pats valgau kultūrinius augalus su malonumu, bet "gyvenančiu gamtoje" pavadinčiau tik tokius žmones, kurie gyvena laukinėje gamtoje ir joje išsimaitina. Tai būtų daug Afrikos, Australijos genčių, kalnų gyventojai, sibiriečiai, čiukčios ir panašūs... Be to, yra žmonės, kurie iš dirbtinio pasaulio specialiai išeina į gamtą... visokie jogai kalnuose, sveikuoliai visokie miestuose (Porfirijus Ivanovas) ir pan. Jie negimę ir negyvenę gamtoje, bet ten išeina ir sugeba pragyventi.

Pats to nesugebu, bet tik tokius vadinu "gyvenančiais gamtoje." :) Gal kada ir aš sugebėsiu, bet nesiruošiu ekstremaliai persistengti. :) Karšta vonia..och..
Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Post by Vėl pasikeičiau... »

Basta wrote:Aš irgi manau, kad tik laukinėje gamtoje "gyvena".
Tačiau dar aš manau, kad "gamtoje gyvena" dar ir tik tie, kurie užmezga su ja geranorišką ryšį, supranta vienas kitą, neskriaudžia ir bendradarbiauja, taigi čia kai kurie čiukčiai ir aborigenai atkristų...
aaaa.... :) Na, jo Anastasija pasakojo apie primytivias gentis, kurios gyvena gamtoje, bet neturi tokių sugebėjimų kaip pas ją. Tada ji nurodė, kad pas juos nėra tyrų ketinimų. Reikia turėti tą geranorišką ryšį, kad būtum tikru žmogumi, neužtenka vien gyventi gamtoje. :)
Dobis
Posts: 285
Joined: Mon 01 26, 2004, 16:42
Location: Vilnius

Post by Dobis »

<Reikia turėti tą geranorišką ryšį, kad būtum tikru žmogumi, neužtenka vien gyventi gamtoje?

Štai kur raktas :!: :idea:

dažnai, kai pasineriu į gamtinę veiklą pagaunu save, kad kartais artėju prie "ūkinės". reikėtų visalaik prisiminti Anasatasijos žodžius. ir jei jais vadovausiuos, jausiuos tikrai laiminga. o gyvenimas gamtoje man reiškia laisvą gyvenimą, idealu būtu gyventi taip kaip gyvena pati Anastasija, ar bent bandyti gyventi - nesikišant, nedarkant natūralaus gamtos gyvenimo, bet stebint, mokantis iš gamtos, juk nesinori būti panašiai į vargšą knislį kaimietį, besirūpinanti grūdų (kad ir ekologiškai iašugintų)kainomis ar į sodininką, besiguodžiantį, kad kurmiai iškniso jo išpuoselėtą pievelę. o taip gali atsitikti, jei pamiršiu Anastasijos žodžius ir prarasiu gamtos palankumą. man atrodo, kai būnu savo žemėje, kad ji vis dar mane stebi, ką aš darau, kaip elgiuosi, ji vis dar nėra mano, tik formaliai. mums dar reikia susidraugauti
Post Reply