Kas yra puikybė ir kaip ją nugalėti?

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

J

Post by J »

Niekaip nesuprantu, kuo blogi troškimai?
Vadinasi nereikia norėti geresnio gyvenimo sau, vaikams, Lietuvai?

O aš noriu... ...noriu!.. Ir ką man su savim daryti?.. :oops: :D

Tik čia ir vėl visko reikia su saiku...
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: ne, troskimai is esmes nera blogi - net pinigu, valdzios ir pan., bet... kazkur skaiciau gera rytieciu minti: protinga islaikyti pagarbu atstuma nuo ugnies, valdzios ir dvasiniu mokytoju, nes jei per daug nutolsti - neveikia, o per daug priartejus - degina... :wink: (gal cia biski ne i tema, bet manau, supratot... :wink: )
Jonas
Posts: 98
Joined: Tue 03 15, 2005, 22:10
Location: Vilnius

Post by Jonas »

Labai aiskia isaiskinot kas yra puikybe.
Jonis labai gerai pasake kaip ja nugaleti.
Jis kaip Jezus Kristus liepia atsukti kita zanda. T.y. nesipriesinti, ir nepalaikyti tos blogos energijos, "nepakrauti bateriju".
Taciau gerais norais pragaras grystas.
Labi jau plona riba tarp kuklumo ir puikybes.
Gerai kazkas pasake, kad du indai turi buti pripildyti ir reikia juos islaikyti pusiausvyroje.
Bet jus man pasakykite, kada kuklumas pradeda virsti puikybe, ir kada puikybe - pasidaro kuklumu. Tai taip trapu. Ar tai priklauso nuo zmogaus su kuriuo bendrauji, ar nuo musu paciu.
Gal man tai ne puikybe, o mano elgesys kitam - puikybe, o treciam kuklumas. Kuo toliau gilinuosi tuo viskas atrodo vis sudetingiau.
Buk kuklus, nesipuikuok, nekrauk bateriju, neturek troskimu, nepavyduliauk, nebuk godus, neprisirisk. Kokiu buti, kaip tokiu nebuti, ir kaip pasidaryti kitokiu?
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Turėti norą priartėti prie pirmapradės tiesos ir ją suprasti.Valytis energtiškai ir ne tik.Kai pradedi 'lukšentis' , savaime ateina susivokimai, patyrimai kas yra kas.Aišku ne iš karto, bet su laiku. Labai faina. Svarbiausia turėti tokį norą, visa kita kaip vyks, mums rūpintis nereikia.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: sian su dviem draugeliais buvom uzeje pas krisnaitus - maloniai sutiko toks smagus vaikinukas, maloniai pabendravom, pakalbejom, papasakojo, kas kada pas juos vyksta, viska, paskui klausia: "Gal turit kokiu klausimu?" - "Ne" - sakau linksmu tonu: "Mes siaip tai daugiau atsakymu, o ne klausimu turim..." :wink: Zmogus biski sutriko, bet nieko, neisizeide, viskas ok - reiks pas juos kada uzsukt, visai ten faina pas juos, butu nieko padiskutuot... :wink: :P :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: o del puikybes, tai nesukim per daug del jos galvos - darykim, ka sirdis liepia, ir tiek, o bijojimas kad tik, neduok dieve, neispuikciau irgi gali atvesti prie puikybes - biski atsipalaiduokim, lengviau i visus tuos reikalus ziurekim, bet zinoma, nesnauskim, kai laikas veikt, ir viskas bus gerai... :wink: :P :)
Irinna
Posts: 100
Joined: Wed 05 25, 2005, 9:04
Location: utena
Contact:

Re: Puikybė

Post by Irinna »

Juonis wrote:Jonui,
O aš manau, kad kovoti su puikybe neįmanoma. Kova - agresyvi energija ir ku daugiau jos spinduliuoji tuo labiau "pakrauni baterijas" savo priešininkui.
o as manau kad galima, tik ne agresyviai o tiesiog reikia paciam susivokt, suprast savo vidu, ir stengtis balansuot vidines priesingybes(juk dievulis mus ir sukure "subalansuotus" :D
o as pati zinau kad esu ispuikus, nes na megstu maivytis(o kuri panele to nemegsta?)tai va,turiu vis sau primint daznai kad bet kada ta grozi galiu arba prarast, arba baigt tepliotis dazais(makijazu), kad visi esam grazus ir t.t. :)
Liūtaširdė
Posts: 538
Joined: Sun 08 07, 2005, 10:45
Location: Alytus

Post by Liūtaširdė »

Puikybė yra perdidelis pasitenkinimas savimi.Ją nugali dažniausiai kiti žmonės... :roll:
Aš ne liūtukė,bet širdis tokia...
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:? daznai buna, kad zmogus ne pats nepastebi, kaip pakilo i puikybe, nes manosi esas tobulesnis, geresnis uz kitus. Karta mes su draugeliais uzejom pasiziuret i paciame Vilniaus senasmiestyje esanti bomzyna - net as pakraupau siek tiek nuo ju gyvenimo salygu, kai vienam apgriuvusio namo kambary miega, o gretimam, apsiprasau, shika... Paskui susedom ant suoliuko ir as pasakiau, kad juk ten gyvena zmones kaip ir mes - su tokia pacia siela, o draugas dar labai ismintingai pridure: "Lygiai tokie pat kaip ir mes, ne kiek ne blogesni ar geresni..." :roll: :?
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: as ju ir nedievinu, bet mes kazkodel daznai laikome save uz juos aukstesniais, o is tikruju esam tokie patys (beje, jie daznai turi daugiau savigarbos, nes jiems nereikia nieko vaidinti, niekam nepadlaiziauja ir nustatineja poza - jie yra tokie, kokie yra... :? )

...o maivytis, tai ir as megstu, kaip pastebejot... :P :wink:
Irinna
Posts: 100
Joined: Wed 05 25, 2005, 9:04
Location: utena
Contact:

Post by Irinna »

hmmm. tai jus karts nuo karto mane nuleiskit ant zemes, oki? :wink:
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Re: Puikybė

Post by Bangiuke »

Irinna wrote: o as pati zinau kad esu ispuikus, nes na megstu maivytis(o kuri panele to nemegsta?)tai va,turiu vis sau primint daznai kad bet kada ta grozi galiu arba prarast, arba baigt tepliotis dazais(makijazu), kad visi esam grazus ir t.t. :)
Gal puikybe ir kukluma gelbsti paprasciausias nuosirdumas? galima maivytis niekinant kitus kad "as" puikiausia, arba dziaugtis kad as pati sau esu sauni ir grazi, tuo paciu ir kitems pakeliant gera nuotaika. Juk ir duota Dievulio tas subtilumas mergytems kad jos jaustu ta grozio poreiki, tik visur reikia saiko:))))Puoskites, dazykites isdykaukite keldami aplinkiniams nuosirdziai gera nuotaika ir saunuma :D
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

O apie dvasine puikybe... ka manot... Kaip atskirti, kur puikybe, o kur isties esi vertas pagyrimo? man sita tema turbut visa gyvenima aktuali... nemegstu, kai mane giria...
Apskritai, labai sunku save lygint su kitais zmonemis, nes niekad nesi buves ju kailyje.. nezinai, kaip jie jaucia pasauli, kaip suvokia ir ka sugeba... del to nezinai, kada tu pats esi vertas pagyrimo, o kada tiesiog reikia padekoti Dievui uz tau suteiktas dovanas... Na, as uz viska Jam dekoju, net uz nesekmes, bet vistiek idomi jusu nuomone... :?
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

glesum wrote: nemegstu, kai mane giria...
Man vienas žmogus kaip tik taip ir apibūdino dvasinę puikybę. Jei jau Dievas kažką davė ir žmonėms nuo to gera, turi priimti pagyrimus. Bet ne kaip tau skirtus,o tavyje esančiai Dievo dalelei, Jo tobulam kūriniui tavyje. :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:? ...o man patinka Sai Babos mintis, kad nereikia saves lyginti su kitais (ypac vadinamajam dvasiniam kely - brrr, kaip nemegstu to zodzio... :x ), nes kiekvienas eina savo keliu ir savu zingsniu, o lyginimas kaip tik ir veda i puikybe ar i menkavertiskuma (kuris, beje, irgi yra puikybe, tik atvirksciu variantu... :? )
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Niekada nieko negalima lyginti(kada aš nustosiu tai daryti? :P Nors jau jau . . .)Tada prasidės tikrasis skleidimasis talentų,asmenybės, dvasios , ko tik nori.Juk visada būsi už kažką žemesnis ir už kažką pranašesnis. Kalbu konkrečioj srity. O apskritai kiekvienas yra savitas, įvairialypis ,nepakartojamas.
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Turbut geriausiai mums musu tikraja verte pasako sazine. Jei sazine rami, viskas gerai, jei sazine jaucia, kad kazkas negerai, reikia imtis veiksmu :)
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Stai ka sako MokytojasSri Bhagavanas apie ivairias blogybes..puikybe,pavyda,pykti ,nerima ir t.t..."Nereikia su jom kovoti ir nugaleti !Svarbu net labai svarbu ar sios blogybes yra matomos ar pamate jas priimate.Ar suvokiat ,kad puikybe yra jumyse ar pripazystate tai.Kiti zmones net nepamato to savyje !Jei paslepsite tas blogybes po kilimu----jis ims dvokti ! Jus nieko su tuo negalite padaryti!Svarbu su tuo susitaikyti,tada veltui nesvaistote energijos,ji buna ramybes busenoje.Dievas jus neteisia,tai kodel jus save teisiate.Proto amziui---milijonas metu.Kas jus taip kankina-tai tas protas taip kankina.Tai naturalu.Pvzd.isivaizduokite cukru..kokio jis skonio ,spalvos--tas pats ir su zmogaus proto savybemis.Ir nereikia nieko daryti.Svarbu jas pamatyti tas blogybes!AHA -stai kokios jos......pas mane....Reikia su jom susidraugauti...jei nesvaistysite energijos--tai ir bus ramybe,tada nebus vidinio konflikto.Nekovoti su savimi su tom savybem,tik isklausyti jas iki galo ir tada issilaisvinsite. :lol:
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: labai teisingai, viena protinga moteriske man sake, kad labai svarbu tas savo neigiamas savybes ivardyti, nes tada bus kaip su tuo piktuoju pasakos burtininku - kai istari jo varda, jis netenka galiu... :wink:

Reikia pasakyti: "Sveikas, pavyde, puikybe, pykti, liudesy, nerime ir pan., aciu, kad mane aplankei, bet dabar prasau - iseik, nes as ta pamoka jau ismokau - eik dabar mokyti kitu..." :wink: :P
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

O as siandien isgirdau minti, kad reik pamilti save su visa savo blogybe... na taip idomiai.. siuo atveju butu, puikybe, nes jei jos atsisakysi, prarasi dali saves... net nezinau... As kazkaip stengiuos viska harmonizuot, nors... kartais dar prigaunu save... Siaip dalis mano puikybe sgime is vienatves... kai gyveni vienas, esi pats geriausias, nes tik toks ir esi :)

Del pagyrimu... na, gal ne taip issireiskiau... smagu, kad mane ivertina, bet vistiek giriama raudonuoju... Ar tai puikybe? O gal tai ir reiskia,kad nenoriu prisiimti sau nuopelnu, nes jie ne man skirti, o Jam ? :D
Post Reply