Tema apie meilę

Anastasijos idėjos Vladimiro Megre knygose. Pasidalinkime savo mintimis

Moderator: Visi tvarkytojai

Post Reply
Donatus
Posts: 329
Joined: Sun 07 10, 2005, 3:54
Location: Klaipėda
Contact:

Post by Donatus »

Jonė wrote:Bet va mes ir bandom tave pristabdyti, kad tavo jėgų pakaktų VISAM tavo gyvenimui. Juk nežinai kas bus po 35 metų.
Kaip manot, ar būtų Anastasija dabar pasiekusi tai, ką dabar pasiekė, jei šiuos žodžius būtų pasakę jai senelis ir prosenelis?...

Gal aš ir nežinau, kas man bus po 35 metų, bet ar jūs tai žinot kas bus man? :wink: Jėgų turėsiu tiek, kiek užsidirbsiu. Kuo daugiau atiduodi savęs, tuo daugiau tavęs yra (Lietuvių filosofo mintis. Nepamenu kokio..). Tik reik žinoti, kam duoti... :D

Stabdyti jaunimą mažiausiai turėtų vyresnieji, ir taip pristabdytas sistemos jis yra. Jį reikia žadinti, skatinti, šviesti. Ne mokyti, bet patarti! Tai labai svarbus skirtumas, nes mokymas dažniausiai ir duoda nepageidaujamų rezultatų.

Taip, Vaiduže, kažkodėl ir Tu man patinki... :lol: :D :love: :angel: :mrgreen: :H ..netgi labai...
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Na, aš pabūsiu viduriukas tarp jaunų ir labai jaunų. :wink: Man jau/tik 35. 8)

Kad Donatus, Vidužė taip gražiai rašo, jaučia, gyvena - džiaugiuos už juos. Valio. Tikėkit, kad taip bus ilgai ilgai: visą jūsų gyvenimą. Bet paklausykit ir mūsų jau šį tą mačiusių ir vienon kiton bedugnėn lėkusių, bet nesudužusių. Meilė nėra savaime suprantamas dalykas. Ją kaip ir augalą reikia vis laistyti, šildyti, prižiūrėti. (Tegu Anastasija ir moko, kad viskas turi savaime augti: meilė ne prie tų augalėlių, deja). Ir pasitraukia ji ne tik iš butų, bet ir iš tų pačių gamta alsuojančių sodybų...
Jei lėksi per gyvenimą vedamas tik širdies (o ir iš kur atskirti,kad čia ji vis veda?), gali (kaip teisingai Jonė pastebėjo) ties posūkiu nesuvaldyti gyvenimo mašinos, sudaužyti ne tik savo, bet ir kito širdį ... Oi kiek daug vaikšto sužeistų, skaudančių širdžių. O juk visos mylėjo ir tikėjo, kad tai tęsis amžinai...

Beje, patarčiau paskaityti jau darjos minėtą P.Coelho "Zahirą". Manau, kad ši citata labai į temą:
" - Tu labai gerai pažinojai mano sielą, bet jau metų metus su ja nesikalbi, nežinai, kaip ji pasikeitė, kaip ji be-vil-tiš-kai prašo, kad ją išgirstum.
- Jei tavo siela taip pasikeitė, kodėl tu vis tokia pat?
- Todėl, kad esu bailė. Todėl, kad tikiu, jog rytoj tikrai pasikalbėsime. Todėl, kad nenoriu griauti visko, ką esame sukūrę. O gal tiesiog todėl - tai baisiausia iš visų priežąsčių, - kad prisitaikiau..."
J

Post by J »

Donatus,
aš maniau, kad patarinėju tau, dalinuosi šiek tiek mačiusio žmogaus išmintimi. Kaži kodėl tau atrodo, kad mokau?
Ar aš kalbėt nemoku, ar?.. :roll: :lol: :lol: :lol: :x :x :lol: :lol:
Donatus
Posts: 329
Joined: Sun 07 10, 2005, 3:54
Location: Klaipėda
Contact:

Post by Donatus »

Ne, Jone, nesakiau, kad Tu mokai. Tu labai šauniai ir taktiškai kalbi. Čia apskritai turėjau omeny didelę daugumą tėvų ir šiaip vyresniųjų.

Bet nesuprantu, koks to Jūsų patirties sakymo tikslas? Ką mums daryti?
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: aha, Loryte, labai grazi citata, ten daug ka galima cituoti - man ypac patiko ten cituojama Meksikos shamanu ismintis, kad daznai buna, kad imam ir prisitaikom, kad nenorim eit pirmyn, ieskoti ir atrasti... na, kazkaip panasiai, gaila, neturiu po ranka knygos - atidaviau paskaityt zmogui, kuris eilini karta is mano nuosirdumo pasityciojo... zinot, su laiku uzsigrudini, pripranti, uzsidedi kiauta ir tik sakai, kaip toji Skarlet is "Vejo nubloksti": "pagalvosiu apie tai rytoj - siandien per daug skaudu..."

Aisku, linkiu jaunimui tik gero, ir pamokyt visai nenoriu, o tik perspeti, kad gyvenime bus dar visko - ir silto, ir salto - visos poros tai pereina, tik vienu svyravimu amplitudes didesnes, kitu mazesnes, bet zinokit, kad jei viska garbingai ir drasiai atlaikysit, tai jusu santykius tik isgrynins, kaip raso mano megstamas Romenas Rolanas, kad aciu gyvenimui uz zaizdas, nes jos yra vertingiausia, ka esu gaves... :wink:

...ir dar - man labai patiko knygos "Zahiras" pradzioje ideta eiliuota citata apie Odisejo grizima i Itake, kur jo lauke istikimoji zmona Penelope: kad nereikia skubint keliones, o kuo ilgiau uztrukti finikieciu uostuose, pas kiklopus ar burtininke Kirke, nors galutinis tikslas turi buti Itake, bet geriau jau ja pasiekti senam, igijusiam isminties ir patirties... :?
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Donatus wrote: Bet nesuprantu, koks to Jūsų patirties sakymo tikslas? Ką mums daryti?
:wink: ...tiesiog gyventi, bet jei nori patarimo, kurio jusu valia - klausyti ar ne - tai kuo maziau kalbekit viesai apie savo laime, meile, grazius jausmus ir pan., nes tai albai trapu, kaip kudikio, ka tik gimusio nuo seno niekam is kaimo nerodydavo iki menesio, kol pakrikstydavo, kad pikta akis nenuziuretu, ko jums tikrai nelinkiu...

o del vyresniuju pamokymu, tai kadaise man labai istrigo Dao ismintis, kad negerai issizadeti savo svajones, nes vyresnieji daznai trukdo jai, stabdo, bando paprotinti, tad jei del to jos, kol jaunas, neigyvendinsi, visa gyvenima grausiesi... :wink:
Donatus
Posts: 329
Joined: Sun 07 10, 2005, 3:54
Location: Klaipėda
Contact:

Post by Donatus »

:D Ačiū Jums už patarimus ir informaciją! Žinosiu dabar! :D :H
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: prasom, i sveikata... :P :H :wink:
J

Post by J »

Koks mūsų patarimų tikslas? Geras klausimas... :shock:
Last edited by J on Thu 02 16, 2006, 0:09, edited 1 time in total.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: o as visai ir nepatarineju - pati nekenciu, kai kas man nurodineja, kaip gyventi, tai suprantu, kad ir kitiems tai nepatiks - tiesiog dalinuosi savo (ir kitu ismintingu zmoniu :wink: :P ) mintimis ir isgyvenimais, kaip ir jus savaisiais... :wink:
Donatus
Posts: 329
Joined: Sun 07 10, 2005, 3:54
Location: Klaipėda
Contact:

Post by Donatus »

Žinau, Jone, ir nedarau to. Ačiū už priminimą :D
J

Post by J »

Labai naudinga kai kas nors primena tai, ką labai gerai žinom, bet primiršom...
Ir man tai patinka, net labai... (žinoma, ne priminti, bet kai man priena)
:love:
Daina
Posts: 113
Joined: Tue 11 09, 2004, 13:47
Location: Kaunas

Post by Daina »

Net ir vertingiausias patarimas praranda savo verte, jei tas, kuriam jis duodamas, jo nenori. Jei zmogus neklausia, nereikia ir patarineti, nes jam tik pykti ir priesiskuma galima sukelti.

Pagal save zinau, kad visuomet darydavau atvirksciai, nei man buvo patariama. Kai kuriu savo sprendimu gailiuosi, taciau TUREJAU ISEITI SITAS PAMOKAS ir isejau. Ir dabar dziaugiuosi, kad padariau tas "klaidas".

Kaip sakoma: prisivirei.... :wink:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: aha...
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Darja, ir as tave palaikau :D Patinka man tavo iskeliamos "ziezirbeles":)
O del jaunu ir vyresniu zmoniu bei patarimu...Manau, visi per ta praeiname ir praeisime-siek tiek pagyvenus (juokingai betgi skamba:) )atlaidziau, ramiau, supratingiau ziuri i daugeli dalyku.Nemanau, kad prarandu jaunatviska entuziazma ar kazka panasaus-tiesiog israiskos kitos, matymas kitas..
Oi, kaip man nepatikdavo kai mane mokydavo:) dabar ziuriu labai paprastai-mielai isklausau nuomone ir ziuriu kas man is jos tinka, dabar tiesiog jauciu, kurie dalykai man gali kazka duoti. Nebepuolu gincytis kiekviena karta-zinau, kad kita nuomone yra vertinga net tada, kai ji kardinaliai priestarauja manajai.
Apie meile..Dabar nemokeciau taip, hm, kaip cia pasakyt, entuziastingai pulti i jausma, bet nelabai ir ilgiuosi tuo-esu laiminga tuom, kaip myliu dabar-ramiau gal:) bet visaip yra idomu:)
Kiekvieno laukia pereiti ta kelia, bet, jei pastebejot, buna labai smagu, kai kokiame nors kolektyve yra visuma-jaunystes ir brandos:)
J

Post by J »

:lol:
Last edited by J on Thu 02 16, 2006, 0:10, edited 1 time in total.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: aha, labai ismintingi zodziai, o kokie tie kiti trys principai :?:
J

Post by J »

Nenusidėk žodžiais. Čia kažkas panašaus, kad mintis materiali. Tik toltekai taip pat reikšmingai žvelgia ir į žodį.
Nieko nepriimk asmeniškai. Kad tai, kaip žmogus žvelgia į tave, yra jo emocijų problema ir tu su tuo netri nieko bendra.
Nedaryk prielaidų. Nespėliok, bet drąsiai užduok klausimus, kad išvengtum nesusipratimų ir abejonių.
Daryk viską, ką gali. Daryk viską, ką gali, bet ne daugiau ir ne mažiau. (na šito komentuot nereikia).
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: nu ir ismintingi tie indenai... aciu - isiminsiu :wink:
J

Post by J »

Kartais sakoma, kad toltekai ne tik indėnų gentis. Toltekai - tai gyvenimo filosofija.
Post Reply