Piramidė

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Laimis wrote: Labai įdomi ir fraktalų tema. Bet kokio fraktalo gabaliukas turi savyje visumos atvaizdą. Žodžiu pakeitus ką nors labai mažame lygyje, keičiasi ir visas fraktalas. Pvz. žmonių gyvenime galėtume tai stebėti, kada pasikeitus vienam žmogui, pasikeičia visas pasaulis. Tada taip išeina, kad pasaulio tobulinti ir gerinti nebereikia, o reikia tik save tobulint ir pasaulis pats automatiškai patobulės. Kaip Colgeito reklamoj: "NUSIŠYPSOK IR PASAULIS NUSIŠYPSOS TAU" :)
:H Būtent, Laimi. Pagaliau radau bendramintį :mrgreen: :love:  :yy:
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Image Gera turėt bendraminčių... davai savo mintis įgyvendinkim praktikoj. :)
J

Post by J »

O argi mes to nedarome?
Argi mes nekeičiame savęs?
Argi ne apie tai kalba patarimas, kad "geriausia, ką gali padaryti dėl savo draugų - tai pasirūpinti pačiu savimi?..
Laimi, Sraige, nebūkim bendraminčiai. Būkim panašiai mąstantys...
:love:
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Ok, būkim panašiai mąstantys. :)

O čia šiek tiek rizomos:
Image

Iš paveikslėlio matosi, kad nežinia kuris augalas yra motininis. Egzistuoja begalinė (sąlygiškai) šaknų sistema ir nėra vieno centro. Vienas augalas gali išdygti vienoje vietoje, paskui kitas gali išdygti visai kitoje, neprognozuotoje vietoje... Gaila tik paveiksliukas tik du augalus parodo, du centriukus, bet įsivaizduokit, kad tai tęsiasi ilgai ilgai, šaknys būna labai didelės. :)
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

O štai ir fraktalas:
Image

Kiekviename gabaliuke yra visumos atvaizdas. Fraktalas konstruojamas tokiu principu ir gali būti tęsiamas iki begalybės ir skaidomas iki begalybės. Vistiek liks ta pati visuma.

Dabtiniam moksle vis daugiau randasi mokslininkų, kurie kelia hipotezes, jog galbūt taip yra sukonstruota ir mūsų Visata. Bet aišku nėra jų daug, tokių mokslininkų. Tačiau viskas daroma rimtam moksliniam lygyje. Čia aš nekalbu apie tuos mokslininkus, kurie laikomi šarlatanais, pseudomokslininkais. Aš kalbu apie mokslininkus, kurių straipsniai spausdinami rimtoje mokslinėje pasaulinėje literatūroje, pvz. Scientific American, Science magazine ir kituose konkrečios srities mokslininkų žurnaluose. Kaip tik rašau magistrinį savo panašia tema. :) Jei kam įdomu, tai galėsiu duot įvairių nuorodų ar pagelbėt kitaip... :)
J

Post by J »

Lygiai taip pat Visatos sandarą aiškina Wolshas.
Kiekviename gabaliuke yra visumos atvaizdas. Ir begalybė yra tiek skaidant gabaliukus, tiek suos jungiant į vieną visumą.
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Norėdama pratęsti mintį, į kurią atsakiau. Mus supantys žmonės, situacijos , tai tik mūsų vidaus atspindys. Tai gi, reaguodami atitinkamai į išorę, gauname informaciją, kuria remdamiesi,ieškome ats., tobulėjame.
Ir visas mūsų dėmesys turi būti nukreiptas tik į save. Iš šono atrodo egoistiškai, bet tai tiesiausias kelias keist pasaulį.Todėl man svetima truputėlį visokios labdaringos programos, pagalba labai sąlyginė . Pagalba teisingiausia, kai primeni žmogui, kas jis yra.Sakau iš patirties.
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

:D
MAGAS
Posts: 34
Joined: Wed 05 18, 2005, 16:30
Location: Lietuva

Post by MAGAS »

Puiku Sraigute. Jau senokai buvo pastebėta,kad jei milijoną afrikiečių labdaringai pamaitinsi ir aprengsi,tai po dešimties metų jau turėsi maitinti tris milijonus. Išeitis? Švietimas ir kūrimas vietinės darbo rinkos. Tai valstybės vidaus kaita. Laimis pagaliau ir fraktalą "įmetė". Šaunuolis. Va čia tai vaizdinga priemonė suvokimui. UGDYKITE FRAKTALINĮ PASAULIO SUVOKIMĄ M
mokytojas>mokinys>mokytojas>mokinys...=gyvenimo kaita
Post Reply