Pakalbėkim apie Dievą

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
J

Post by J »

Štai aš čia, su tavimi, - sako Dievas, - o tu

vis mąstai apie mane savo galvoje,

mali apie mane savo liežuviu,

ir ieškai manęs savo knygose.

Kada tu nusiraminsi ir praregėsi?



Anthony de Melo SJ
J

Post by J »

Je! Ir mane užkabino...... :D :D :lol: :love:
Enigma
Posts: 8
Joined: Thu 03 31, 2005, 16:26
Location: Vilnius

Post by Enigma »

Beskaitant geras mintis, man kilo tokia mintis: norint pažinti Dievą, reikia pažinti save, nes Dievas yra kiekviename iš mūsų.
Ir kuo toliau gilinuosi į šį teiginį, tuo labiau jis man patinka... :P ... bent jau šiuo metu...
Tikėk tuo, ko dar nėra, tam, kad būtų.
J

Post by J »

Kai visa savo esybe suvoki, kas JIS - tai aš, o aš - tai JIS, viskas, absoliučiai viskas įgauna kitą prasmę... :D :roll: :lol: :D 8) :love:
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

:love: :love: :love:
Andrianas
Posts: 32
Joined: Thu 03 24, 2005, 18:14
Location: Taurage

Post by Andrianas »

:lol: :lol: :lol: :lol: atsirado pasipiktinusiu Megre :?: :?: :?: Pazystu viena bioenergetike is Rusijos salies,kuri kadais bendravo su Megre ir platint jo knygas padejo.Padare isvada veliau,kad Anastasija tai iliuzija grazi ir tai tik Rusijos "zyniu sviesiu" zaidimai.Si bioenergetike praktike labiau ir atsitrauke nuo siu svaju tolimu.Ir ji savaip teisi,nes yra Rusijos saly,kur zmones patikeje sia ideja prarado daug ka,nusivyle :cry: Ir todel "stabdis" reikalingas siam procesui,kad zmones sia ideja suvoktu daug giliau. Na o del Megre "apgaules" nereiketu imt i galva,nes ne sventieji raso knygas ir ne sventieji daro vaikus(dar neuzsiemiau siuo reikalu :oops: ...gal todel,kad savos Anastasijos neradau dar vis :H ). Na o del DIEVO :| kadangi JIS yra viskas,o visko per savo gyvenima (net ir reinkarnuojantis) neimanoma suvokti,tai JO ir nesuvoksim.Galim pasneket tik apie JO "plaukeli" viena kita,ar "spuogeli" ir tik tiek.Bet ir tai mus pakyleja ir keicia :P Tai saunu :shock: Gerai.Ciau :h:
AUGINKIM MEILĘ SAVYJE
Gile.A
Posts: 146
Joined: Tue 05 24, 2005, 15:46
Location: Vilnius

Post by Gile.A »

Keistai pakrypo ši tema. Kad materializuojasi Anastazijos mintys ir planai - visi matom. Ir tas procesas vyksta labai greitai. Jei jos ir jos darbų nebūtų - vargu ar ....viskas klstytųsi taip, kaip šiandien. Abejojimas irgi - veikla, tik kažin kur ji veda ir kažin kokios tų abejonių pasekmės? Anastasija irgi žmogus ir tikrai turi teisę į nors trupinėlį privatumo - bent jau asmeniniame gyvenime.
J

Post by J »

Andrianas rašo:
:H ). Na o del DIEVO :| kadangi JIS yra viskas,o visko per savo gyvenima (net ir reinkarnuojantis) neimanoma suvokti,tai JO ir nesuvoksim.Galim pasneket tik apie JO "plaukeli" viena kita,ar "spuogeli" ir tik tiek.Bet ir tai mus pakyleja ir keicia :P Tai saunu :shock: Gerai.Ciau :h:


Tam, kad suvoktume, kas yra Dievas, mes turime VISĄ AMŽINYBĘ. :D
Manau, laiko yra pakankamai... :roll:
Juolab, kad pakanka tik pažint save, pažint Dievą savyje... :D
J

Post by J »

Mes visada buvome, esame ir būsime. :)
Ir amžinybę mes turime. :)
Kuo mes labiau pažįstame save ir Dievą savyje, tuo labiau panašesni į Jį mes tampame. :)
Ir tikslas mūsų tas pats. Tik vieniems jis tiesesnis, kitiems labiau vingiuotas. Visi mes einame Dievo link. :D
Ir tam mes turime visą amžinybę... :D :D
:love:
MAGAS
Posts: 34
Joined: Wed 05 18, 2005, 16:30
Location: Lietuva

Post by MAGAS »

Malonu,kai žmonės masto apie DIEVA. Tai visada pakelia energijas. Blogai kai žmonės masto tik apie DIEVA. Tada jie praranda ka turi šalia. Nuo manes ( ir taves) iki DIEVO yra daugybe Dievu,kurie prisidėjo visa ko kūrime ir tebekuria toliau. Mes kažkam taip pat esame Dievai. Mes kuriam ne tik fiziniam pasaulyje,bet ir mincių,emocijų. Dauguma deja išbarsto tas brangias energijas,nepanaudodami kūrybai. Yra sugebančių surinkti tas energijas ir naudoti saviem tikslams. Yra tokių,kurie sudaro salygas ir paskatina žmonių emocinius protrūkius,kad galetų naudotis ta energija. Mokykites valdyti savas energijas ir naudoti kūrybos tikslams. Energijos visos reikalingos. Stebėkit kaip jos reiškiasi.Kažkiek atsitolinkit nuo jų reiškimosi ir pamatysit daugiau. Tai ne tik malonus užsiėmimas,bet ir nauda asmeninė ir aplinkiniams tenka. Reikia mokytis kasdien,kiekviena valanda ir kiekviena minute. Reikia naudotis progomis,kai sujudinama emocine sritis,ar protas. Taip artesit prie DIEVO tapdami Dievais. Taip ateina pažinimas. Neapleiskit šios temos pokalbio apie DIEVA. Svarbu kalbet apie tai kasdiena. S
Last edited by MAGAS on Thu 10 06, 2005, 22:33, edited 1 time in total.
mokytojas>mokinys>mokytojas>mokinys...=gyvenimo kaita
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Labai graziai parase Magas ir jis teisus,sakydamas ,kad reikia kasdien kalbetis apie Dieva. :lol: Radau idomiu vienuolio Arsenijaus minciu "Neimk,Vladimirai'to giliai i sirdi,tai tokios smulkmenos,i kurias neverta kreipti demesio.Jei visas sirgelas ,kurios skirtos musu daliai siame gyvenime priimsi,jei jas saugosi sirdyje ,tai kada gi gyvensi ?Musu gyvenime daug neteisybes ir blogio ,taciau uz siu astriu kampu negalima uzkibti ,nes jie kaip kabliukai kibiai savo tinklais gaudo siela ir laiko ja iki gyvenimo pabaigos.Toks zmogus savo zemiskoje kelioneje nemato nieko gero ,Dievisko ,jam visos spalvos tik juodos ar baltos ,o taip negalima ,mielas zmogau!Viespats laimei mus sukure ,is tamsos istrauke.Apsidairyk ,kiek aplinkui tave nuostabaus,isikibk i tas lyg ir nereiksmingas musu protui iprastas daleles ,tuomet tavo gyvenimas prades svieseti ,pades prisipildyti giliausios prasmes.Kiekviena roze su dygliais ,neisidures nenuskinsijos -taip pasauli sutvarke Kurejas.Taciau tu neziurek i dyglius ,nekreipk i juos akiu,zvelk i roze ,ikvepk jos aromato ,gerekis jos nuostabiu groziu ,viskas tavo gyvenime pasikeis , i ji ieis Dievo sviesa ,ieis dziaugsmas ,taika ,ramybe."/Vladimiras Lermontovas "Amzinai Svente!" :P :D :lol:
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Dar keleta minciu apie malda parasysiu"Po maldu keleta minuciu uzmerktomis akimis klupau,atsiremes rankomis i grindis ir nuleides ant delnu galva.Daugelis nezino to ,kad po maldos butinai reikia patyleti,nors 10-15 min.Tai labai svarbu,nes tomis akimirkomis Auksiausiasis kalbasi su zmogumi.Is pradziu mes Jam kalbam,prasome,tariames,dalijames savo dziaugsmais ir liudesiais, o po to butinai reikia paklausyti ,ka Viespats atsakys.Dievo balsas labai tylus ,kaip lapelio slamesys vejyje,kaip zoles siugzdejimas ,kaip besileidzincio pumpuro snabzdesys.Tokiomis akimirkomis viskas viduje turi apmirti ir atidziai klausytis dangaus zinianesio.Tarytum lauktum brangaus svecio ,sutvarkes savo namus,ispuoses stala,atveres langus ir duris .Ir cia staiga koplycioje padvelkia vejelis ir pasklinda nezemiskas aromatas arba lempele neiprastai ryskiai suzibes arba varpai suskambes.As naktimis girdziu ,kaip dusauja motinele zeme,tarytum dejuotu is skausmo .Tarytum gaudzia kas jos gelmese ir pavirsius vos banguoja.Zeme tokia pat gyva kaip ir zmogus ,taip pat galvoja,jaucia,keiciasi ,tiktai zinoma,savotiskai ,ji turi savo ypatinga gyvenima,turi jinai ir sirdi."/Lermontovas "Amzinai svente!"/ :D
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Dar keleta senelio Arsenijaus graziu minciu parasysiu..."Ak ,zmones,zmones,!Nezinote ,kad esate laimingi,kad maudotes laimeje ,ji su jumis ,jus apgaubti jos ir tiesiog blizgate laime.O juk viskas,kas nuo Dievo guli pavirsiuje--imk ,semk,megaukis ir dekok Viespaciui uz kiekviena gyvenimo akimirka!Bet ne ,kazkas neleidzia isijungti i sitos savaime tekancios palaimos srauta ,kuriame naturaliai ir be jokiu pastangu jauciasi kiekviena gyva butybe ,kiekviena gelyte,kiekviena zolele!---Stai tu meldiesi Dievui ir nezinai ,kad Dievas yra sviesa ir ne perkeltine ,o tiesiogine prasme.Jis kiekvienam dave savo spinduleli ,idejo ji sirdin ir stai sirdis turi sviesti mums naktyje,tamsoje,padeti pamatyti kelia ,kur eiti ,kad neikristum i griovi ar duobe.Kai mazai tikejimo ,tai ir sviesos nera ,sedim tamsoje kaip peles .Kai prisilieciame prie Dievo palaimos ,tai ir susvinta musu spindulelis tarytum zvaigzdele nakties danguje.Kiekvienas zmogus sitame gyvenime ,sitame rusciame ,ziauriame pasaulyje-gaili smiltele ,kuri bando kazkaip isgyventi,isikibti i kazka materialaus ,daiktisko .Kiekvienas iesko siaudelio ,kuris padetu jam perplaukti sita audringa ,sniokscianti tamsumo ir blogio vandenyna.Taciau istikruju tie siaudeliai neislaiko keliauninko ant vandens ,o atvirksciai -nutempia ji i tamsia gelme ,nes tie siaudeliai --netikri ,apgaulingi ,juos sugalvojo zmonija del to ,kad suteiktu savo egzistencijai prasme--stai visi ir vejasi siuos netikrus plaustelius.Ir niekas dar su ju pagalba nerado saves ,nesuzinojo savo paskirties zemeje ,nepamate kelio i dangiskaja buti."/Lermontovas "Amzinai svente!"/ :lol: :D :P
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

Nuostabu. Zodziai is sirdies gelmiu. Aciu Aureja. :H
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Dekoju tau ,Kalnarute. :D :lol: :P :? 8)
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

...ir kas mums gali isakyti atverti vartus i musu dvasios ramoves?Jei mes negalime garbinti dievu sventuose azuolynuose,leiskimes i savo dvasios pozemio ramoves:dievai visada ten musu lauks!
Juk svarbu ne pavidalas,pries kuri tu privalai priklaupti,o svarbu gyvas dievas,kuri tu puoseleji savo sirdyje...
Tai pasake Sventaragis kunigaiksciui Mindaugui.
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Kaip grazu ,Kalnarute.Kokioj knygoje skaitei apie kunigaiksti Mindauga ? :D "Jei jusu taikinys yra Dievas ,jus visuomet lydes sekme ,kadangi Dievas toks DIDELIS ,kad jus negalite nepataikyti !/Pokalbiai su Dievu/ :P
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

Vytautas Alanta

Sventaragis

Yra du tomai,esu labai suzaveta siom kygom.Labai graziai aprasomi lietuviu pokalbiai su dievais ir ju mintys.Tai istorinis romanas,man jis sukele daug sviesiu ir geru minciu.
angeliukas
Posts: 92
Joined: Mon 05 09, 2005, 15:30
Location: Bolzano-Italija...

Post by angeliukas »

darja wrote:...o man dievas (tycia rasau mazaja raide :wink: ) -

pirmoji, dar apsnudusi po ziemos muse :wink: ,
plati bedante kudikio sypsena :D ,
pirmoji zibute,
linksmai nusiteikes senukas,
saules spindulys apniukusia diena :) ,
skardus linksmas jaunimelio juokas,
plaukus tarsantis pavasarinis vejas,
issproges pirmasis pumpuras...

...galima butu testi iki begalybes... :wink: :P :)
Na tai stai darja (beja darja indiskai reiskia upe-labai grazu :) ) teisi... Sararsa galima testi iki begalybes, nes mano nuomone Dievas i yra begalybe. O kas yra begalybe? Tai yra viskas. Taigi jis apima viska, nes jis ir yra viskas. Mes tai tarsi tarpusavy susije daleles, sudarancios bendrai ir kiekvienas atskirai dali Jo. Manau musu protas netgi nelabai gali suvokti kas Jis yra is tikruju ir is kur jis atsirado. Mums atrodo, kad viskas turi is kazkur atsirasti, nes mes pradzia musu gyvenimo siejame su gimimu, bet kai kurie dalykai tiesiog yra t.y. Dievas. Jis visada buvo ir bus. Taip paciai kaip ir siela, kuri yra nemirtinga. Juk ji buvo pries mums ateinant i si pasauli, i musu gyvenima, ji bus ir po to, kai mes is cia iseisim. Dievas kure mus pagal savo atvaizda ir sukure nemirtingais. Butent pagal nemirtinga siela mes galime spresti, kad ir jis toks yra. Be abejo kas nors man gali papriestarauti, kad tai neirodyta, bet cia jau susiduriame su tikejimu. Kieno tikejimas stiprus, tam nereikia jokiu irodymu. Tam ir duotas tikejimas, kad jaustume ir tiketume tuo, kas nematoma, neapciuopiama... Tuo geriau tam zmogui, kuis stipriai tiki, nes jo tikejimas gali "ir kalnus nugriauti"...
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

(+) :love: :H
Post Reply