Mėsa, augalai, gyvūnai, dvasia ir kt. dalykai

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Mėsa, augalai, gyvūnai, dvasia ir kt. dalykai

Post by sraige »

Noriu pakalbėti tokia tema.Kodėl negalima valgyti mėsos? ar jos valgymas trukdo dvasiniam tobulėjimui, energijų matymui, susiliejimui su dvasia ir t.t.Augalas irgi turi dvasią, jam irgi skauda. Ar tai tiesiog gyvūnų kitokia paskirtis nei augalų?Labai įdomu išgirsti jūsų samprotavimus.
Man asmeniškai ji neskani, per sunkus maistas, bet kartais užsimanau.
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Del mesos valgymo .....apie tai kazkur jau as rasiau...nuzudytas gyvunas patiria baisu stresa ir ta energetine informacija islieka mesoje ,zmogus suvalges tokia mesa tampa pats agresyvus ,nervingas ir piktas,uzblokuoja mesos valgymas visus musu energetinius centrus.Zoles pataria neskinti ,bet kirpti...ir pries tai atsiprasyti zoleliu ar medeliu ir t.tMesa valgydami uztersiame savo organizma ivairiom kirmelytem ir t.t.
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
J

Post by J »

Lygiai taip pat kai kurios tautos seniau ir dabar atsiprašydavo užmušto žvėries dvasios, kad pasinaudojo juo tam, jog pasisotintų. Manau tada nuimamas visas gyvulio patirtas stresas.
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

o ar augalas nepatiria streso, kai jį nuskiname ir suvalgome ?
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

Senoves lietuviai irgi atsiprasydavo ir padekodavo aukojamam zveriui kuri jie sumedziodavo.
O siaip as manau,kad uzmustam gyvune lieka labai daug baimes.As viena karta,nepagalvojus uzejau turguje i mesos hale su sunim.Jus neisivaizduojate,kas su juo pradejo darytis.Jis vargsas tempdamas mane lauk vos nesudauze duru stiklo,nes is tos baimes jau nieko nebemate.Man zinokit ir paciai baisu pasidare.
J

Post by J »

Ar augalų skausmas labiau dvasinis? Teko kartą pajusti augalo baimę ir skausmą. Atsiprašymas nepadėjo, nes ilgai buvo "užsisklendęs" savy.
O dėl adrenalino. tai žmogaus organizme jį neutralizuoja organizmo gaminamas ar išgertas alkoholis.
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

AAAA... tai pirma privalgom mesos o paskui uzgeriam alkoholiu, kad suvirskintu, ar atvirksciai ? :wink:
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Šiais laikais žmonės patys ieško adrenalino papildomai, jiems neužtenka tiek, kiek iš skerdienos gauna :roll:
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

O man atrodo, kad svarbiausia ne mesa.Svarbiau neisigyti kartu su vegetarizmu teisuoliskumo bacijos-va,as nevalgau mesos ir esu moraliskai/dvasiskai/etc auksciau uz jus.Ta teisuolio nuostata galima pastebeti pas nereta vegetara.Susireiksminima toki nelabai grazu.
vaiduze
Posts: 517
Joined: Tue 08 30, 2005, 0:18
Location: klaipeda

Post by vaiduze »

mėsos atsisakiau kai supratau, kad valgau LAVONIENĄ,...kažkaip jos nesinorėjo daugiau, gal nebent skonio, tačiau pagalvojus kad ją reiktų valgyt pasidaro bloga.
kiekvienas gyvūnas prieš jį nužudant į kraują išskirią didelį kiekį baimės hormonų, tik avis ne, todėl ją daug kur ir aukodavo...o tuos hormonus perima organizmas, o kiekvienos medžiagos vienaip ar kitaip veikia organizmą, šiuo atvėju tik neigiamai. beto sunaudojama daug energijos jai suvirškinti, tada žmogus apsunksta, ...dar kirmelės raumenyse su mėsa, dar baimė, nerimas.. ir pastebėk, kaip kandi mėsą!! su egresija, tarsi niekas kad neatimtų tik, o žoleles ramiai valgai...tačiau viską laiminti ir dėkoti ir atsiprašyti reikia..

:wink:
<a href="http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... >Projektas "Pasodinau medį - esu laimingas"</a>
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

(+) Taip Dina.
Tarkim, auginame savo sodyboje ne tik augalus, bet ir gyvūnus, skirtus maistui. Jie jau iš karto tam skirti ir jokių draugysčių, bet auginame su meile, pašaras tik kokybiškas, ekologiškas.Juk patys valgysime. Nuo pat pradžių žiūrime kaip į maistą būsimą. Na, o nugalabyt galima prigalvot būdų, kur net nepajus ir jokio adrenalino nebus.Ar ir tada ji bus kenksminga?
Ir dar aš kartais svarstau. Jeigu reikia rinktis, ką valgyti, ar iš kaimo parvežtą vištytę, kuri lesinta grūdais ir žolelėm, šaknelėm, ar parduotuvėje pirktą, chemikalais prisotintą kopūstą. Čia tik šiaip pvz. paėmiau.Ir aišku vienareikšmiškai į tai atsakyti negalima.
Last edited by sraige on Sun 10 09, 2005, 19:09, edited 1 time in total.
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Pritariau vaidužei, bet kartais tinkamai paruošta ji būna tikrai skani.Dėl sunkumo galima valgyti daugiau daržovių, nei mėsos
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Bet juk vegetarizmas ne yda.
Kadangi tiek mažai diskusijų šia tema, tai reiškia viskas savaime aišku.
Tiesiog ji mums netinka, jų paskirtis ne maistui. Tada iškyla kt. klausimas, jei aš užsimanau mėsos, tai manyje yra pyktis, kuris nori būti pamaitintas.
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

Is tikro galime diskutuoti ilgai.Ir kiekvienas tures siuo klausimu savo teisybe.O ka jus manote del zuvies?

Teko sutikti ir tokiu vegetaru,kurie tik is savo kisenes nevalgo mesos.Ojei gauna is svetimos tai kerta su tokiu apetitu,kad net ausys raitosi.
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Aureja wrote:nuzudytas gyvunas patiria baisu stresa ir ta energetine informacija islieka mesoje ,zmogus suvalges tokia mesa tampa pats agresyvus ,nervingas ir piktas,uzblokuoja mesos valgymas visus musu energetinius centrus.
Kažkada tuo tikėjau. Tik esu mačiusi ir ne mažiau agresyvių vegetarų, o tuo pačiu - mylinčių, jautrių mėsą valgančių žmonių.
Tai, kad pati mėsos nevalgau, nereiškia, kad esu geresnė ar blogesnė už kitus. Toks mano pasirinkimas. Lygiai taip pat priimu ir kitų žmonių pasirinkimą. Laukdama svečių visad pagalvoju, kad jiem mano mišrainytės gal ir nebus sotu. Tieisog gal nereikia taip sureikšminti maisto.
Svarbu ne tai, kas įeina žmogaus vidun, bet kas iš jo išeina. Čia lyg Jėzaus mintis? :roll: Taigi, ne tiek svarbu, ką valgome, kiek tai, ką kalbame, kaip elgiams, ką jaučiame, ką kitiems duodame...
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Taip, Loryte, labai pansiai ir as galvoju...
Kazkas paklause apie zuvi.Man tai linksmai vistik atrodo, kai zmones valgo mesa, o nevalgo zuvies.Nesuprantu, tiesa sakant, niekaip kuo koks eseriukas skiriasi nuo vistos.abu gi gyvi.
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Kalnarute teisi ,visu musu tiesa ir Loryte teisingai raso ,pritariu :P As pati vistiena valgau ,o kiaulyciu ir jautuku ne.Nes kai isgirdau seminaruose ,kokie jie buvo kitose civilizacijose sventi.....tai kazkaip net nejauku man pasidaro.Kiaules labai ismintingos,juk matete ,kaip ju net kepenys persodino zmogui per kazkokia laida rode.Karvutes -Indijoje labai garbinamos ,musu lietuviu laiudies pasakose ji taip pat garbinama .Pagal Vastu /tas pats kaip Feng Sui / karvute su mazu verseliu atvedamos i sklypa ,kuriame norim statytis nama ar sodyba ikurti ,kad jie pasiganytu ,taip sie sventi gyvulliukai nuima visus negatyvus ,pvd.jei buvo sudeges toje vietoje namas ,ar ivykes koks kraupus ivykis ir t.t. :D :P :lol:
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

tikrai Aureka,karvytes,jautuko ar versiuko tokios akys... Ir kiek man teko pazinti karves jos labai protingos.Ir po to paimti ir *suesti* ypac savo auginta,na jau ne.
Na zuvis gyva(as megstu visus juros produktus),bet as kartais nieko nesuprantu.Kristus visus maitino zuvimi ir duona,kiti sako,kad isvis geriau atsisakyti viso gyvo maisto.Kiausinis irgi busimas visciukas,bet net vegetarai ji naudoja.Na zodziu kazkas tikrai mums maiso smegenis ir mums patiems reikia atsirinkti.
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

O Zydai kaip tik kiaulienos nevalgo...
As dar nesugebu atsisakyti zuvies... jau yra noras, bet dar reikia salygu ruostis daugiau ankstiniu produktu... o zuvi per keleta mesos nevalgymo metu jau labai pamegau...
Man mesos valgymas atrodo kaip iprotis. Tiesiog nelabai sena lietuviu tradicija. Daugelis zmoniu valgo, nes taip buvo auklejami ir jiems patogu. Cia kaip ir su saldumynais. ZInai, kad nieko gero, bet vistiek perki...
O man labai gaila... na tiesiog pats gyvybes atemimo veiksmas... jis nebudingas zmogui... bent man taip atrodo... O gal nebudingas tik man? :?
Donatus
Posts: 329
Joined: Sun 07 10, 2005, 3:54
Location: Klaipėda
Contact:

Post by Donatus »

Taip, gyvybės atėmimas nėra būdingas žmogui. Jis turėtų kurti gyvybę, padėti jai skleistis. Gyvūnai tikrai nėra skirti valgymui. Nebent tie, kurie patys ateina ir įlipa į burną (na kokia musytė netyčia pataiko žiovaujant.. :) ). Jei tai nėra vaisius, daržovė, uoga, grybas, žolelė ar gyvūnų atiduotas produktas, tai jo nereikėtų valgyti. O žuvis nei uoga, nei grybas! :D Vadinasi ir jos spurdančios ir žvilgančios nereikėtų kramtyti... :roll:
O su augalais- kaskita. Vaisiakūniai, uogytės kabančios juk ir pačios nukristų nuo medžio jei nenuskintum. Bulvių irgi viso kero nereikėtų iškasti - palikti, kad kitamet būtų. Tad augalo nenužudai, o tiesiog paimi iš jo tai, ką jis atiduoda šiaip ar taip. Žolelių su šaknim juk neiškasi.. Visa mityba juk turi Meilės būti pilna. Valgau kaip kvėpuoju... Galų gale nereikia nei nieko skinit, nei rauti- viskas ore tvyro! Tereikia švaraus žarnyno, kitų organų, kad galėtų kiekvieną žiedadulkę pajusti. Iš esmės, tereikia būti kaip Dievulis suplanavo mums būti ir nereikės sukti galvos, ką suvalgyti. :D

Linkiu visiems Mylaus maisto, lengvo skrandžio ir šviesaus proto! :D
Post Reply