Kaip senoliai prisižiūrėjo plaukus ir nagus?

Moderators: Gluosnė, Visi tvarkytojai

Laimis Zmuida

Kaip senoliai prisižiūrėjo plaukus ir nagus?

Post by Laimis Zmuida »

Sveiki mazi ir dideli! Gal kas patars, gal pasakys, ka musu bociai dare su nagais, plaukais, barzda. Juk sie dalykai uzauga, o zirkles proseneliai tik pries 100 metu isigijo! Ka jie dare iki tol? Kaip plaukus ir nagus sau nusikirpo, kaip barzda skuto ar ja tik karpe ir toliau augino? Kaip Nastenka miske savo auksinius plaukus priziuri? Nusikerpa? Su kuo? Ir kaip? Turbut atsakymas cia pat, bet niekaip jo pasiekti negaliu. Kas galit atsakykit - man svarbu!
kosmeja
Posts: 111
Joined: Tue 10 01, 2002, 16:08
Location: Vilnius

Post by kosmeja »

Anastasija plauku nekerpa :roll: o nagus dauguma juk taip megsta kramtyt :lol: kartais jie net ataugt nespeja :lol: tik vat nezinau kaip su barzda... bet man nelabai ir rupi, nes tokios problemos neturiu :mrgreen:
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Laimi, uzsiaugink kasas, ant galvos, ir ant smakro. :P Gal ne visi pazins, bet tikrai nevargsi kirpdamas. Jei rimtai, zmones tam ir sugalvojo zirkles, skustuvus, dildes, kad nesiseria du kartus per metus, o "kanopos" nenudyla vaikstant zeme. As asmeniskai neblogai apsieiciau be karsto vandens, muilo, bet be zirkliu :shock: ir nagu dildes :shock: prazuciau :!: Anastasija moteriske, kasas auginasi, nuo to tik dailesne, o apie seneli ir prosenele, tiksliau ju barzdas ar ju nebuvima, man is V.Megre knygu niekas neisimine. Gal tiesiog neatkreipau demesio?
Jei nemegsti skustis, bet jauti pareiga, ar tiesiog pats sau su barzda nepatinki - priimk mano nuosirdzia uzuojauta - visa gyvenimeli turesi ka veikti rytais - vakarais.
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Žinau, kad norint, jog plaukai lėčiau atauginėtų reikia juos kirpti kai pilnas mėnulis, o jei nori, kad greičiau ataugtų, reikia kirptis kai mėnulis jaunas.
Galatėja
Posts: 29
Joined: Wed 06 16, 2004, 18:15
Location: Kaunas

Post by Galatėja »

Na, Laimi, ar tik prieš 100 metų? Vaje... Mano galva, jau Vytautas Didysis buvo padabinta galva :)

Prieš ieškodama informacijos, pabandžiau įsivaizduoti, kuo gi aš trumpinčiau plaukus, jei gyvenčiau urve.. AKMENIU. Juk akmeniniai inagiai atsirado pirmieji.. Ir tikrai...

Štai šiek tiek žirklių istorijos. Mane ji ... nustebino :)

The History of Scissors
Even in our electronic age, scissors are still one of the most useful tools. Just imagine having your hair cut without scissors...Ouch! Before scissors were invented people had to use stones to cut.

1500 B.C.E. Development of the first scissors.
300 B.C.E. One of the earliest surviving scissors dates back to ancient Egypt. Italian shepherds used scissors to clip wool.
100 C.E. Invention of cross-bladed scissors similar to those of today in Rome. However, these scissors were not used domestically in Europe until the 16th century.
500 C.E. First known written account of scissors by the scribe Isidore of Seville. Isidore described then as a tool for barbers and tailors.
1761 C.E. Invention of the first modern cast-steel scissors in England.
Galatėja
Posts: 29
Joined: Wed 06 16, 2004, 18:15
Location: Kaunas

Post by Galatėja »

Na, o apie nagų priežiūrą tai girdėjau,kad... peiliu juos pjaustydavo... O be to, ir patys nulūžinėdavo :) Kol manikiūrinės žirkliukės atsirado ;)
pasislepusi
Posts: 34
Joined: Wed 07 21, 2004, 23:40
Location: kaunas

o kas knyga neatidziai skaito? ;)

Post by pasislepusi »

aš tik norejau pastebėti, kad knygoj visgi buvo parašyta kaip ten su tais plaukais yra :) gal kas pražiopsojo, ar šiaip neatkreipė dėmesio :)
Anastasija pasakojo, kaip ją vaikystej mokė, ir kai jos senelis paliko ją galvoti kodėl yra plaukų ant galvos, o nėra ant nosies, tai ji ir rado atsakymą! :)

"Todėl, kad tu nenori, jog jie čia augtų!"

(sorry, knygų neturiu ir negaliu tiksliai pacituoti :))
Dobis
Posts: 285
Joined: Mon 01 26, 2004, 16:42
Location: Vilnius

Post by Dobis »

nemanau, kad Anastasija peiliais ar akmenimis nagus pjaustosi :wink: turbūt jai užtenka norėti arba nenorėti 8) :)
o dėl plaukų - iš pasakų prisimenu, kad burtininkai ypač saugojo savo ilgus plaukus, nes juose slypėjo jų galia. o šių laikų žiniuonys sako, kad plaukuose yra visa informacija apie žmogų ir jo gyvenimą, tai auginkime plaukus, vyrai ir moterys, ir nereikės visai kirptis :!: :lol:
vaiduze
Posts: 517
Joined: Tue 08 30, 2005, 0:18
Location: klaipeda

Post by vaiduze »

na žianau tik tiek, kad ataugos(nagai, plaukai...ragai:D )yra laidininkas energijos ėmimui:D todėl, sakoma, moterys dvasingesnės, ir todėl menininkai auginasi plaukus:D na taip tik sakoma:D
<a href="http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... >Projektas "Pasodinau medį - esu laimingas"</a>
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Nu va, nors kokia nauda is tu plaukuotu koju... :lol: Ir pazastu... ir kas tokia mada sugalvojo, kad negrazu?
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

O man plaukuotos pažastys labai negražu. Fe.. :) Visa kita gali būti plaukuota, viskas bus l. gerai, bet tik ne.. :oops: :) reiks pagalvot iš kur čia taip, gal pataps gražu :!: :wink:
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

O gal galima kasytes pinti, tada viskas okey :mrgreen:
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

su tuo pazastu skutimusi tai dabar daug problemu kyla.Pati dabar buvau prisidirbusi.Chirurgas pasake,kad nuo skutimosi arba dezodoranto.Jis sake,kad dabar labai daug zmoniu kreipiasi su tokiom problemom.
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Per TV laida Liudvikas Salcius kalbejo ,kad labai negerai ir pavojinga skusti plaukus pazastyse ,kojom ,depiliuoti ir t.t. nes pazeidziama hormonu sistema.Tada prasideda ivairiausios moteriskos bedos ,atsiranda cistos ,augliukai ir t.t.Jis sake ,ka jau Dievulis sutvere--tas ir turi likti. :lol:
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Tu matai. Aš nors retai , bet tai darau, man dar reikia , taip patogiau.
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Tai ką, gal vyrams ir ūsų, barzdos negalima skustis, juk Dievas sutvėrė su augančiais plaukais šiose kūno dalyse?
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Grozis yra tik laikmecio ir kulturos suformuotas steriotipas... na, manau kad Dievulis vyram ne siaip barzdas sugalvojo.... bet kam, tai jau kitas klausimas? ???
Ir kodel visi ismintingi zili senolai, bent jau mano galvoje, su barzdomis?
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Na, kazkada ir as kazka panasaus girdejau ar masciau.... ir tas mitas apie Samsona man is galvos neiseina... ir barzdos mokestis Rusijoje.. ir Lietuvos moteru ilgu plauku gerbimas... o tumpi plukai gana ilgai buvo paniekos zenkas... ir plauku kirpimas tarkim tuokiantis ar krikstijant.... O veinuolems isvis nukerpa :? keista :?
O dar kiek magijos su plaukais susije.... Turbut ne veltui... Nors pvz. liaudies dainose plauku sukavimas yra laikomas seksualumo simboliu... na praktiskai nepadoru tokias dainas dainuot... :)
na, daug cia butu galima kalbet... ir tai rodo, kad ne veltui tie plaukai....
bet apie koju plaukus niekur nekalba :mrgreen:
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

O Leonardas Oras rašo, kad plaukus reikėtų nors kartą į metus plikai nukirpt. Taip nusikratoma nereikalingos informacijos.
briedis87
Posts: 10
Joined: Thu 10 13, 2005, 11:56
Location: Vilnius/Ukm
Contact:

Post by briedis87 »

poziuris poziuriu...(lietuviai vienoki, mongolai - kitokie) paskaiciau čia ir pagalvojau apie azijos vienuolius, juk jie visi pliki. kodel? zinoma, gal as kuo nors esu netikslus siame pasakyme, bet tiesiog vienuolius azijos šalių visus plikus įsivaizduoju... :!:
Progresas padarė rozetes neprieinamas daugumai vaikų. Miršta gabiausieji.
Post Reply