Pati pradek mamai vegetariskus patiekalus ruosti nebus kaip atsisakyti Ir mama nuo rosos pailses, ir tu galesi ir mesos nevalgyt ir maista gamint ismoksi
Jei rimtai, tai as ilgai saviskius pratinau. is pradziu pasnikavau pvz per adventa sakai adventas, nevalgau.... arba gavenia, as pasnikauju.. Del religiniu isitininimu.... paskui... valgai mesa karta i menesi... arba stengies pavalgyt mamai nematant... o paskui jau sakai, kad soti ir nenori sustoret....
O dar paskui tevai ipranta.... pamato, kad nieko blogo nenutiko, ir nekliudo.... gali pasieskoti geru straipsniu, tau palankiu, ir pamesti kur mamai ant akiu, kad paskaitytu, kaip gerai mesos yra nevalgyt...
As visiskai mesos nevalgau jau keturi ar daugaiu metu.... Tevai ir patys maziau msos eme valgyt Mes keisdamiesi keiciam ir aplinkinius
tau pavyks
Mėsa, augalai, gyvūnai, dvasia ir kt. dalykai
Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai
-
- Posts: 517
- Joined: Tue 08 30, 2005, 0:18
- Location: klaipeda
dažniausiai tėvai pergyvena, kad kokių tai medžiagų pritrųks, tada reikia susiieškoti literatūros, kuom jas pakeisti, ir duoti ,mamai žinoti.. pati niekaip neprisiruošiu paieškot info, bet kaip ir nereikia dar... žinau, kad reikia valgyti riešutų, kad gauti medžiagų panašių, ir sakė kad saulėgrąžos kažkiek pakeičia.. nors manau, kad nieko keisti nereikia ir taip gerai, bet tėveliams ramiau bus
sėkmės
maniškiai irgi audringai reagavo pora mėnesių iš pradžių, bet priprato, beveik nebevalgo pati mama, bet ne iš įdėjinės pusės ar kad organizmas nebenorėtų, o nes daugiau jos mėsiškai paruošto maisto nevalgo niekas, tai teko taikytis
sėkmės
maniškiai irgi audringai reagavo pora mėnesių iš pradžių, bet priprato, beveik nebevalgo pati mama, bet ne iš įdėjinės pusės ar kad organizmas nebenorėtų, o nes daugiau jos mėsiškai paruošto maisto nevalgo niekas, tai teko taikytis
<a href="http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... >Projektas "Pasodinau medį - esu laimingas"</a>
-
- Posts: 311
- Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30
-
- Posts: 860
- Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
- Location: Kaunas
- Contact:
Mergytės, mano dukrytei 10 metų. Per visą savo gyvenimą ji nė metų mėsytės nevalgė. Žuvies kažkodėl net ragauti nėra bandžiusi. Tik silkę labai retai. Būna, kad kartais dar paragauja paukštienos.
Nieko ji ypatingo nevalgo, o yra tokia sveikutė kad pavydėt bet kas galėtų. Nemanau,kad reikia ieškoti kažkokių mėsos pakaitalų. Tiesiog valgyti tai, ko norisi. Ką maniškė ir daro sėkmingai. Jokios mažakraujystės nėra turėjusi, beje.
Nieko ji ypatingo nevalgo, o yra tokia sveikutė kad pavydėt bet kas galėtų. Nemanau,kad reikia ieškoti kažkokių mėsos pakaitalų. Tiesiog valgyti tai, ko norisi. Ką maniškė ir daro sėkmingai. Jokios mažakraujystės nėra turėjusi, beje.
-
- Posts: 517
- Joined: Tue 08 30, 2005, 0:18
- Location: klaipeda
kaip šaunu
<a href="http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... >Projektas "Pasodinau medį - esu laimingas"</a>
-
- Posts: 675
- Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
- Location: Vilnius
<Bet vat vaikuciu neperkalbesi, kad nevalgytu - tik pavyzdys gali isismelkti i siela, zinau, tikrai zinau...
>
taip, ir aš žinau - jei nori, kad vaikai, ką nors darytų, tai turi daryti pats, būti jiems pavyzdžiu ir jokie įkalbinėjimai nepadės, vaikai gali imti elgtis visai priešingai ir bus šimtą kartų teisūs.
o dėl mažakraujystės, žinau, kad daug geležies turi ne tik tos daržovės ir vaisiai, kurių spalva raudona, bet ir tos, kurių lapai ryškiai žali - špinatai, dilgelės, varnalėšos, aviečių lapai ir daugybė kitų laukų, pievų ir miško augalų. turbūt vegetarams reikia pavasarį-vasarą jų prisivalgyti, o rudens-žiemos sezonui prisidžiovinti įvairių žolių ir barstyti jomis patiekalus. pirktinės daržovės ir vaisiai, ypač egzotiški ir nesezoniniai teikia mažai naudos, o gal net ir žalingi. štai dabar rudenį norisi valgyti daržovių mišraines - mūsų tradicines -baltąją lietuvišką ir burokėlių, skanu ir morkos su česnakais, gerai ir rauginti kopūstai su nerafinuotu aliejumi, juose gi daug vitaminų pagaliau, galima valgyti ekologiškų miltų bemielę duoną, ji taip pat labai maistinga grybai, pupelės ir žirniai - išvis super, energijos suteikiantis baltyminis maistas, vertingi vegetarams ir ožkos pienas bei sūriai (tiems, kurie mėgsta) - dėl riešutų, tai nežinau. jei iš savo lazdyno ar riešutmedžio tai tikrai labai naudinga, bet tie atvežtiniai riešutai ko gero būna apdoroti chemikalais arba išauginti ant jų, tad aš jais nelabai pasitikiu. iš vaisių - naudingi obuoliai, uogienės, savos gamybos sultys. iš atvežtinių vaisių labiasiai vertinu vynuoges - kai valgau jas, atrodo, kad gaunu saulės energijos, nes paprastia augina jas ten, kur saulės daug. kartais galima ir tauraus sauso raudono vyno taurelę išgert nuo mažakraujystės.. be to, dar yra vienas gėrimas, kuris labai pastiprina kraują, mano išbandytas, kai laukiausi vaikelių ir buvo mažakraujystė. reikia išspausti šviežių (nevirkite tiktai) spanguolių sulčių, citrinos sulčių ir į visą tai pridėti medaus. kad spanguolės geriau išsispaustų galima jas sekundei panardinti į verdantį vandenį, tik ne per ilgai! bendras kiekis turi būti apie 1 litrą. laikyti šaldytuve ir gerti tris kartus per dieną prieš valgį po trečdalį stiklinės pašildžius iki kambario temperatūros. suvartojus, pasidaryti vėl šviežio. galima į šį mišinį pridėti ir burokėlių sulčių, bet aš pati nelabai juos mėgstu. šios sultys yra tikrai skanios ir be galo vitaminingos, pakelia nuotaiką, sužadina apetitą ir naikina mažakraujystę
>
taip, ir aš žinau - jei nori, kad vaikai, ką nors darytų, tai turi daryti pats, būti jiems pavyzdžiu ir jokie įkalbinėjimai nepadės, vaikai gali imti elgtis visai priešingai ir bus šimtą kartų teisūs.
o dėl mažakraujystės, žinau, kad daug geležies turi ne tik tos daržovės ir vaisiai, kurių spalva raudona, bet ir tos, kurių lapai ryškiai žali - špinatai, dilgelės, varnalėšos, aviečių lapai ir daugybė kitų laukų, pievų ir miško augalų. turbūt vegetarams reikia pavasarį-vasarą jų prisivalgyti, o rudens-žiemos sezonui prisidžiovinti įvairių žolių ir barstyti jomis patiekalus. pirktinės daržovės ir vaisiai, ypač egzotiški ir nesezoniniai teikia mažai naudos, o gal net ir žalingi. štai dabar rudenį norisi valgyti daržovių mišraines - mūsų tradicines -baltąją lietuvišką ir burokėlių, skanu ir morkos su česnakais, gerai ir rauginti kopūstai su nerafinuotu aliejumi, juose gi daug vitaminų pagaliau, galima valgyti ekologiškų miltų bemielę duoną, ji taip pat labai maistinga grybai, pupelės ir žirniai - išvis super, energijos suteikiantis baltyminis maistas, vertingi vegetarams ir ožkos pienas bei sūriai (tiems, kurie mėgsta) - dėl riešutų, tai nežinau. jei iš savo lazdyno ar riešutmedžio tai tikrai labai naudinga, bet tie atvežtiniai riešutai ko gero būna apdoroti chemikalais arba išauginti ant jų, tad aš jais nelabai pasitikiu. iš vaisių - naudingi obuoliai, uogienės, savos gamybos sultys. iš atvežtinių vaisių labiasiai vertinu vynuoges - kai valgau jas, atrodo, kad gaunu saulės energijos, nes paprastia augina jas ten, kur saulės daug. kartais galima ir tauraus sauso raudono vyno taurelę išgert nuo mažakraujystės.. be to, dar yra vienas gėrimas, kuris labai pastiprina kraują, mano išbandytas, kai laukiausi vaikelių ir buvo mažakraujystė. reikia išspausti šviežių (nevirkite tiktai) spanguolių sulčių, citrinos sulčių ir į visą tai pridėti medaus. kad spanguolės geriau išsispaustų galima jas sekundei panardinti į verdantį vandenį, tik ne per ilgai! bendras kiekis turi būti apie 1 litrą. laikyti šaldytuve ir gerti tris kartus per dieną prieš valgį po trečdalį stiklinės pašildžius iki kambario temperatūros. suvartojus, pasidaryti vėl šviežio. galima į šį mišinį pridėti ir burokėlių sulčių, bet aš pati nelabai juos mėgstu. šios sultys yra tikrai skanios ir be galo vitaminingos, pakelia nuotaiką, sužadina apetitą ir naikina mažakraujystę
-
- Posts: 675
- Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
- Location: Vilnius
dar pamiršau pridėti prie vertingų produktų sąrašo tokius skanėstus kaip medus, bičių duonelė ir žiedadulkės bei nerafinuoti šalto spaudimo aliejai - pvz. linų sėmenų, margainio, graikiškų riešutų, saulėgražų, o visų vertingiausias, žinoma - kedro riešutų aliejus. bičių produktuose gausu vitaminų - juk duonelės ir žiedadulkių skonis ir spalva rodo, kad juose gausu karotino, geležies ir visokių naudingų amino rūgščių. o aliejai vegetarams ir ne tik labai reikalingi, kad kraujagyslės būtų tamprios, juose yra visokių reikalingų maisto medžiagų, antioksidantų, jie užgydo skrandžio ir žarnyno opas, žodžiu būdamas vegetaras ir turėdamas gero aliejaus po ranka, tikrai nenusibaigsi, svarbiausia, tureti galvą ant pečių gudrią ir mąstyti logiškai kaip mokė Anastasija, nepasiduoti mėsos gamintojų, kurie kartais kalba ir mūsų tėvų lūpomis, propagandai dėl neišvengiamos mažakraujystės..
-
- Posts: 675
- Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
- Location: Vilnius
lietuviški riešutai turguje niekad nemačiau, Vilniuje vien tik atvežtiniai, nebent labai retai pasitaiko. turbūt patiems reik prisirinkt. vištytė ir gaidelis, hm...
o dėl vynuogių, tai gal ta gliukozė mane jose ir vilioja labiausiai man matyt jos trūksta arba tai jau tapo žalingu įpročiu, nes pernelyg mėgstu saldumynus.
gira labai mano mėgiamas gėrimas. vasarą paskutinį kartą dariau duonos girą, pridėjau džiovintų aviečių ir mėtų lapų - pasaka, vaikai maukė kol neliko. ale dabar aptingau, nors turiu mintį padaryti girą be mielių. girdėjau, kad galima salyklą iš apynių pasigaminti arba iš miežių miltų. svarbiausia - netingėti. neseniai viena vyresnio amžiaus buvusi bendradarbė pasidalino savo jaunystės prisiminimais - kaip gerdavo klevų sulą, nešdavosi ją į laukus moliniuosae uzbonuose ir padėdavo po rugių pėdu, kad nesušiltų. ir tai buvo vos prieš 35-40 metų, o man nuskambėjo kaip gilioje senovėje. ir kur visa tai pradingo
o dėl vynuogių, tai gal ta gliukozė mane jose ir vilioja labiausiai man matyt jos trūksta arba tai jau tapo žalingu įpročiu, nes pernelyg mėgstu saldumynus.
gira labai mano mėgiamas gėrimas. vasarą paskutinį kartą dariau duonos girą, pridėjau džiovintų aviečių ir mėtų lapų - pasaka, vaikai maukė kol neliko. ale dabar aptingau, nors turiu mintį padaryti girą be mielių. girdėjau, kad galima salyklą iš apynių pasigaminti arba iš miežių miltų. svarbiausia - netingėti. neseniai viena vyresnio amžiaus buvusi bendradarbė pasidalino savo jaunystės prisiminimais - kaip gerdavo klevų sulą, nešdavosi ją į laukus moliniuosae uzbonuose ir padėdavo po rugių pėdu, kad nesušiltų. ir tai buvo vos prieš 35-40 metų, o man nuskambėjo kaip gilioje senovėje. ir kur visa tai pradingo
-
- Posts: 675
- Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
- Location: Vilnius
taip, sula skanu, bet ir aš negaliu skylių gręžioti gyvame medyje.
ačiū už receptą, labai norėčiau gilių kavos pasidaryti, net ėjau užvakar ieškoti po trim dideliais ąžuolais giliukų, deja, nesuradau nė vieno, gal neužderėjo o kas žinot, kur Vilniaus apylinkėse galima giliukų rasti, gal matėte netyčia ? o tie valgomi kaštonai, lietuviškai vadinasi kaš-tai-niai - vieną raidelę praleidai, vilkiuk
ačiū už receptą, labai norėčiau gilių kavos pasidaryti, net ėjau užvakar ieškoti po trim dideliais ąžuolais giliukų, deja, nesuradau nė vieno, gal neužderėjo o kas žinot, kur Vilniaus apylinkėse galima giliukų rasti, gal matėte netyčia ? o tie valgomi kaštonai, lietuviškai vadinasi kaš-tai-niai - vieną raidelę praleidai, vilkiuk
-
- Posts: 860
- Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
- Location: Kaunas
- Contact:
-
- Posts: 100
- Joined: Wed 05 25, 2005, 9:04
- Location: utena
- Contact:
-
- Posts: 517
- Joined: Tue 08 30, 2005, 0:18
- Location: klaipeda
sekmes
<a href="http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... >Projektas "Pasodinau medį - esu laimingas"</a>