MEILĖS partija

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Alyta
Posts: 319
Joined: Sun 02 06, 2005, 13:29
Location: zeme

MEILĖS partija

Post by Alyta »

Svarsciau kokiu potepiu prabilti sia tema ir taip smelke i sirdi-MEILES partija
Nenumaldomai arteja laikas,kai musu, visiskai netipine partija ims vadovauti ,tiksliau kurti Lietuva.Kuo greiciau ji gims,tuo greiciau sukursim Anastasijos nusakyta ateiti.
Galetume cia,visa Lietuva kurti sau istatymus,programas,sventes...ir tai ka dar sugalvosim.Svarstyti finansavima,jo skirstyma...
Kai partija susikurs,jau bus paruosta programa,daug istatymu,kurie ne viena privers aiktelt is nuostabos :D ...
Manau naujuose istatymuose bus minima seima,zeme,meile...kas dar?
Last edited by Alyta on Sun 11 20, 2005, 22:43, edited 1 time in total.
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Svarbiausia nuo ko reikia pradėti, svarbiausias dalykas ir pats pirmasis, kuris turi būti užtikrintas kuriant partiją yra - meilė. :) Na, šitą dalyką kiek matau, jau turime partijos pavadinime. Taigi, pradėta nuo paties svarbiausio.

Antras dalykas pagal svarbumą kuriant partiją yra jos valdymo mechanizmas. Anastasijos senelis (man atrodo partija apskritai yra jo sumanymas) pirmiausia kalbėjo apie meilę, o paskui iš karto apie partijos valdymą. Taip turėtume šnekėt ir mes. Pirmiausia būtina užtikrinti, kad nebūtų centro, nebūtų piramidės viršaus. Centras, jei jis neišvengiamas užregistruojant mūsų civilizuotoj visuomenėj, tada jis neturi turėt sąlyčio su pinigų skirstymu.

Svabiausia, kad nebūtų monarchijos. Svarbiausia, kad būtų visų valdymas, o ne monarchija. Dievas kai sukūrė žmones, tai davė jiems visiems po lygiai valdžios. Taip turi būti ir mūsų partijoje.

Todėl siūlau iš pradžių išspręsti mūsų partijos valdymo mechanizmą. Iš pradžių reikia išsiaiškinti ko reikia steigiant partiją, t.y. kokie yra reikalavimai valdžiai partijos. O paskui žiūrėti ką mes galim padaryti. Pvz. man atrodo, kad būtina partiją registruojant nurodyti centrinį komitetą ar kaip ten jį pavadinsi. Žodžiu turi būti partijos pirmininkas, taryba ir paskui jau kiti nariai. Senelis sakė, kad tada galima į tarybą įtraukti visus partijos narius arba bent dešimtadalį jų atstovų ir taip bus įgyvendinta lygybė. Tarybos nariai neturi turėti daugiau teisių ir laisvių, daugiau valdžios už paprastus narius.

Taigi, jau pradėjom nuo meilės, tai dabar tęskim mąstydami apie valdžią. O paskui reikės suformuluoti tikslus ir sudaryti programą, kaip tų tikslų pasiekti....

Manau pradžia tokia.. :)
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

Manau pradžia tai žmonės, norintys savo meilės dalelę išskirti partijai. Pavadinimas tai dar ne viskas. Neužtenka tik pasivadint meilės partija, reik darbais tai byloti. ir jau geriau mažiau skambus pavadinimas, bet darbai geri. Nors pavadinimas gera linkme kreipia mintį.. O jei pav. ir darbai sutaps, tada gerai (Čia šiaip pridėjau, manau ir taip aišku :) )

O valdymas turi eiti lygiagrečiai, kad netrukdytų tai meilei tapti darbais, kad nesukeltų niekieno priešiškumo, dominavimo ir t.t. Manau reiktų kalbėt ne apie valdymą.. :) Nors galbūt ir apie jį? :) juk kas mums svarbu, ar meilė, ar valdymas? :) Faktas, kad sugalvosim tokį valdymą, kuris bus tinkamas. Juk aišku, kad dar vienos tokios pačios struktūros, kokių daug yra, nereikia. Kam kurt tokią pačią struktūrą? Tada jau lengviau stot į kokią nors egzistuojančią partiją ir ten veikt. O jeigu kuriama nauja struktūra, tai ir valdymas bus kitas.
Žodžiu, siūlau valdymo taip neakcentuot, bet būtinai apie jį pašnekėt. :) Laimis vat pradėjo. sakė, kad ir 8.2 knygoj apie valdymą kalbama

Tačiau kaip bus kuriama nauja partija, jei dar nėra gyvenviečių? A :!: taigi čia kuriami planai tai partijai, jos programa. :D Kad palengvinti ateityje jos susikūrimą. dabar aišku :D Tai iš mano pusės atrodo, pakalbėjus apie valdymą, reikia pakalbėt apie partijos tikslus, ką ji nori pasiekt. o jau įstatymus parašyt tai vienas juokas :) Aš galėsiu padėt :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: labai grazus pavadinimas (beje, Lietuvoj tikrai dar tokios partijos nebuvo, o ir siaip ju mazoka... :roll: ), labai jai tiktu "geliu vaiku" sukis:

No warry - make love!!!

(isverciu: ne kariauk, o mylekis! :wink: )
Last edited by darja on Fri 11 11, 2005, 20:34, edited 1 time in total.
Alyta
Posts: 319
Joined: Sun 02 06, 2005, 13:29
Location: zeme

Post by Alyta »

Susiejimo su seksu ilgai laukt nereikejo.
Na pavadinima galima ir kitoki sugalvot,svarbu,kad programoje tai atsispindetu,nors Meilei sis pavadinimas labai patiko.
Kita vertus Meiles ivaizdis iskreiptas ir jai skaudu o tokiu budu butu galima ji atstatyt ir visai nesvarbu,kad kuri laika bus juokiamasi
Alyta
Posts: 319
Joined: Sun 02 06, 2005, 13:29
Location: zeme

Post by Alyta »

Reikalingi asmenys kurie butu kaip "lakejai"(pirmininkas,pavaduotojas,...)- Kurie dirbtu su dokumentais,bet neturetu jiokios teises priimineti sprendimus,savarankiskai disponuoti finansais,...tiesiog vygdytu tarybos nutarimus...
Tegul lakejus netampa keiksmazodziu,o buna gerbtinas asmuo

Finansai galetu but atskiruose dalinuose ar regionuose,jiokiu budu neleist,kad kazkuris padalinys taptu turtingesnis,pinigu skirstymas visiems vienodas,taip pat visi vienodai financuojami projektai
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: na matai, Skirmantai, cia kiekvienas sprendzia pagal save - zodis "myletis" reiskia ne tik seksa, bet ir tarpusavio meile, prisimenu, dar mokykloje, rasydama rasineli apie Vaizganto "Nebyli", pasakiau, kad tie du draugai "mylejosi kaip broliai", tai visi bernai zvenge: kaip ten jie mylejosi, o as nesupratau, ko jie juokiasi - juk yra toks lietuviskas senovinis zodis... (na, cia as tau, kaip ir tu man tada, uzvaziavau biski... :P )
J

Post by J »

Alyta Galintėnas rašo:
Susiejimo su seksu ilgai laukt nereikejo.
Alyta Galintėnai, tai tik tau taip atrodo. :roll: :lol:
Man mintis apie sėksą nekilo. Ar tau žodis "mylėtis" tik su seksu asocijuojasi? Aš asmeniškai pagalvoju apie gražius, šiltus itin artimus dviejų žmonių santykius, kai pasibučiuojama atsisveikinant, paglostomas veidas, priglaudžiama prie krūtinės...
Kiekvienas mato tai, ką nori matyti.
Tik labai prašau neįsižeisti. Aš nei pašiept norėjau, nei užgaut. Tiesiog dėsčiau mintis, bandydama suvokt, kodėl kai ką mes matome tik vienoje šviesoje.
"Neigimu niekados nebuvo pasiekta nieko šventa." N. D. Walsch
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Alyta Galintėnas wrote:Susiejimo su seksu ilgai laukt nereikejo.
Na pavadinima galima ir kitoki sugalvot,svarbu,kad programoje tai atsispindetu,nors Meilei sis pavadinimas labai patiko.
Kita vertus Meiles ivaizdis iskreiptas ir jai skaudu o tokiu budu butu galima ji atstatyt ir visai nesvarbu,kad kuri laika bus juokiamasi
O kas čia blogo, juk meilė apima be galo daug, o seksas tai kaip suprasi. Na bet aš čia šeip sau.
Alyta
Posts: 319
Joined: Sun 02 06, 2005, 13:29
Location: zeme

Post by Alyta »

Kadangi cia butu smagu kurti pamatus partijai,tai prasau moderatoriu, zinutes kurios nera i tema iskelti i panasias temas,o geriau butu,kad patys autoriai issitrintu.Gerbiu jusu susipratinguma
vaiduze
Posts: 517
Joined: Tue 08 30, 2005, 0:18
Location: klaipeda

Post by vaiduze »

grazi partija bus :) zmones supras ka mes jiems sakome ir atsibus :D
<a href="http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... >Projektas "Pasodinau medį - esu laimingas"</a>
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:? hmmm, o tai pasvarstymai, kas yra meile, MEILES partijai netinka - ar cia kaip tam tarybiniam anekdote, kur mokytoja vaikams aiskina, kas yra meile, ir sako: "Taigi vaikuciai, yra trys meiles rusys:

1. Kai jis myli ja...
2. Kai jis myli ji... (na, tai nebudinga tarybinei visuomenei... :? ) ir
3. Meile tevynei, prie kurios mes ir pereisime... :wink:
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Labai pritariu Gabriukui, iš pradžių reikia suformuluoti partijos tikslus. :) Bet tiems, kas jau skaitė Megre 8.2 dalį manau ir taip aišku, todėl nepuolėm jų rašyt. Bet aišku būt daug geriau, jei tuos tikslus pasistengtume įvardinti savo žodžiais.

Kas dėl valdymo, tai senelio siūlomas valdymo modelis ir yra tarsi nevaldymas. Valdymas, kuris yra iš esmės NEVALDYMAS. Taigi, kai kalbam apie valdymą, tai nebijokit šito žodžio. Čia labiau kalbama apie laisvę, apie apsisaugojimą nuo valdžios, o ne apie valdžią.

Mūsų šūkis klubuose yra toks: "Mes neturim vadų". Vat jums ir valdymas. Tik vat reikia užtikrinti, kad tie vadai ir neatsirastų.

Vat ir klubuose kartais iškyla koks vadukas, bando vadovauti, bet žmonės atsirenka ir nepaklūsta jo valiai. Ir liekam mes laisvi ir nevaldomi. Būtina tą dalyką užtikrinti ir partijoje.

Galbūt galima sakyti: "PARTIJA BE VALDŽIOS". Vat toks valdymas.

O jei jau priėjom prie tikslų partijos, tai galim juos čia ir išvardinti. Pradėsiu:

1. Sugrąžinti meilę į šeimas. :) (Formuluotę galima tobulinti)
2.....
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Alyta Galintėnas wrote: Finansai galetu but atskiruose dalinuose ar regionuose,jiokiu budu neleist,kad kazkuris padalinys taptu turtingesnis,pinigu skirstymas visiems vienodas,taip pat visi vienodai financuojami projektai
na, mano manymu, tai lygus pinigų paskirstymas, tai nėra laisvė. Jei yra lygus paskirstymas, tai tada aišku yra ir centras, kuris tuos pinigus skirsto. O turi būti visai kitaip. Vienas centriukas išvis neturi nieko žinoti apie kito centriuko pinigus. Kiekvienas centriukas pats "užsidirba" pinigus, pats juos pasiskirsto ir išleidžia tikslams įgyvendinti... Žodžiu, pinigai turi patys pasiskirstyti, o ne juos kažkas turi skirstyti.

Tokiu atveju daugiau pinigų turės, kas efektyviau dirbs. Ir aišku pinigų turės daugiau didesni regionai. Pvz. Vilnius tikrai bus "turtingesnis" už Pabradę ar Akmenę, bet tai man atrodo nėr blogai. Svarbu, kad niekas negalės sukaupti pinigų į vieną vietą, svarbu, kad nebus centrinio valdymo. Reikia kažkaip užtikrinti savivaldą, nepriklausomybę. :)
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Alyta Galintėnas wrote:Kadangi cia butu smagu kurti pamatus partijai,tai prasau moderatoriu, zinutes kurios nera i tema iskelti i panasias temas,o geriau butu,kad patys autoriai issitrintu.Gerbiu jusu susipratinguma
Jei čia man, tai aš niekada neištrinsiu. Per anksti gerbt pradėjai :lol: :lol:
Last edited by sraige on Wed 11 30, 2005, 16:49, edited 2 times in total.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: ei, o as galeciau, pvz., but tos partijos veliavnese, kitaip sakant "badiera rossa", kaip kokia Klara Cetkin :wink: , jau ką ką, o meilės vėliavą tai jau sugebėsiu nešt - ir per lūžtantį ledą, ir serenadai gaudžiant, švino lietui lyjant... :shock: :roll: :wink:
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

darja wrote::wink: ei, o as galeciau, pvz., but tos partijos veliavnese, kitaip sakant "badiera rossa", kaip kokia Klara Cetkin :wink: , jau ką ką, o meilės vėliavą tai jau sugebėsiu nešt - ir per lūžtantį ledą, ir serenadai gaudžiant, švino lietui lyjant... :shock: :roll: :wink:
:) :) :) :) :)

Aaaaaaaaa.... :)

Siūlau taip ir toliau tęsti... :) Žiūrėkim į partijos kūrimą nerimtai, juokaukim, džiaukimės, blevyzgokim... vat ir susikurs, džiaugsmo ir meilės partija... :) Jei toks kūrimas, tai tikrai būsim išskirtiniai.. :)

O jei kursim rimtais veidais, kaip rimti dėdės ir tetos, tai tikrai sukursim dar vieną eilinę partiją, kokių jau pilna prikurta.. :) Taigi, pirmyn į priekį su šypsenom ir juokeliais... :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:lol: oi, vat ir sumaisiau - vietoj kanonadai, parasiau serenadai - ale labai gerai tiko prie meiles partijos... :D

...taigi, kada vyksta steigiamasis posedis?.. :?
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

darja wrote::lol: oi, vat ir sumaisiau - vietoj kanonadai, parasiau serenadai - ale labai gerai tiko prie meiles partijos... :D

...taigi, kada vyksta steigiamasis posedis?.. :?
Steigiamasis posėdis jau įvyko. :P Sėdim čia visi prie neto ir įsteigėm... dabar reikia sugalvot, kam įsteigėm...

Taigi darja, tavo manymu, ko turėtų siekti mūsų partija?
J

Post by J »

Alyta Galintėnas rašo:
Kadangi cia butu smagu kurti pamatus partijai,tai prasau moderatoriu, zinutes kurios nera i tema iskelti i panasias temas,o geriau butu,kad patys autoriai issitrintu.Gerbiu jusu susipratinguma
Vakar vėlai perskaičiau Alytos prašymą ir susimąsčiau.
Ištrinti savo žinutę ar ne... Bet nusprendžiau eilinį kartą patvirtinti nuomonę, kad esu nesusipratusi. :roll: :roll: :lol: :lol:
Teisus Alyta, ne į temą mes. Nelabai į temą. Bet juk pats pirmas ir susiejo Darjos parašytą šūkį su seksu. O juk dažnai mums sakydavai, kad nemodeliuotume mintimis būsimų įvykių. :!: :!:

Laaaaaaabai sutinku su Laimiu. Rimtų partijų mes jau sočiai turim. Kas be ko, nepadarysim iš partijos ir jos kūrimo balagano, bet kurti Meilės partiją be gyvenimo džiaugsmo neįmanoma.
Post Reply