Nešerkite, nemaitinkite laukinių gyvūnų

Apie gyvūnus, kurie gyvena Giminės sodybose.
Gyvūnai, kurie rūpinasi Žmogumi ir aplinka

Moderator: Visi tvarkytojai

Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Nešerkite, nemaitinkite laukinių gyvūnų

Post by Vėl pasikeičiau... »

Citata:
"Tiesa, ežys pieną geria, bet nustatyta, kad šis aisto produktas jam netinkamas ir net kenksmingas. Gyvendamas laisvėje šis gyvūnas karvės pieno negauna, todėl organizmas prie jo neprisitaikęs."
(Lietuvos fauna. Žinduoliai. Vilnius Mokslas 1988. p. 34.)

Tai čia apie ežiukus, o dar girdėjau, jog lesinti paukščius duona taip pat yra baisus įprotis. Paukščiai godžiai lesa duoną ir batoną, tačiau nuo to jų pilvukai išpamsta ir virškinimas sutrinka. Manau, tai galėtų būti prilyginta žmogui valgančiam čipsus - labai labai skanu, bet labai nesveika. ;)

Geriausia kai laukiniai gyvūnai patys susiranda maistą ir gyvena nepriklausomi nuo žmogaus.

Nors kita vertus, juk kalame inkilėlius, prisijaukiname gyvūnus, duodame jiems įvairaus maisto, o ypač kates ir šunis šeriame bet kuo. Eiguliai rūpinasi stirnomis ir prikrauna joms pilnas ėdžias, o paukštukams nunešam grūdų, pastatom lesyklėles, nunešam ir morkų kiškučiams į miškus.

Taip darydami mes padedam gyvūnams ar pakenkiam. Kaip manote?
egismas
Posts: 49
Joined: Sat 12 07, 2002, 0:04
Location: Šiauliai

Post by egismas »

Kažkur skaičiau, kad žiemą lesindami paukščius, mes jiems darom "meškos paslaugą". Paukštis pripranta kasdien palesti vienoj vietoj (prie gero greit priprantama...), ir įsivaizduokit, jei jums tenka išvažiuot nors vienai dienai...
Kažkur skaičiau :), pamenu tik citatą, kad mes atsakingi už tuos, kuriuos prisijaukinam. Sakė kažkokia lapė kažkokiam berniukui, kažkur...Tai va. Bet mintis gera.
Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Post by Vėl pasikeičiau... »

egismas wrote:Sakė kažkokia lapė kažkokiam berniukui, kažkur...Tai va. Bet mintis gera.
sakė lapė Mažajam princui iš Sent-Egziuperi romano "Mažasis princas".
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

Na, taip paukštukai pripranta, bet tai kaip tada zylutės turi susirasti maisto, kai žiemą labai pripusto? Jei lašinių gabalą pakabinsi tai joms užteks visai savaitei. Bet tada klausimas ar tinka lašiniai (riebalai, padedantys išgyventi žiemą) paukščiams. Bet vabaliukai visokie ir kirmėlės, kuriuos lesa paukščiai, irgi šiokia tokia mėsytė. :?:
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Kiek zinau,organizuojamos netgi specialios akcijos,pvz,gulbes,jei uzsala vanduo,ir ilgai taip laikosi,jos paprasciausiai numirsta.gal tai naturali atranka,gal tai ir teisinga,o galgi vistik reikia padeti?
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

O zmogui, kuris liko be namu, ar padetum?
Ar irgi pasakytum: naturali atranka...?
egismas
Posts: 49
Joined: Sat 12 07, 2002, 0:04
Location: Šiauliai

Post by egismas »

Matai, Olga, man atrodo kad gyvūnai, jie visą laiką namuose-ir žiemą, ir vasarą...Ir jei atėjo žiema, tai dar nereiškia, kad kas nors iš jų tuos namus atėmė. Neatsakinga ar per didelė globa irgi negerai turbūt.
P.S. Žmogui be namų padėčiau, bet neatimčiau noro veikt pačiam :)
egismas
Posts: 49
Joined: Sat 12 07, 2002, 0:04
Location: Šiauliai

Post by egismas »

P.P.S. :) Jei konkrečiai dėl įšalusių gulbių-reikia gelbėt, savaime aišku.
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

>O zmogui, kuris liko be namu, ar padetum?
>Ar irgi pasakytum: naturali atranka...?

Anastasija kiek zinau irgi bename, kazkokiam lokio urve gyvena, be elektros, be kompiuterio. Zinoma as jai padesiu kai paprasys (per prievarta pagalba mielas nebusi)
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
egismas
Posts: 49
Joined: Sat 12 07, 2002, 0:04
Location: Šiauliai

Post by egismas »

Nuotaikos klausimas Olgai: kiek benamių apgyvendinai ??? :) A netilptų nors vienas pas tave namie nors savaitei?
Olga
Posts: 145
Joined: Sat 02 22, 2003, 14:26
Location: Vilnius

Post by Olga »

Kaip bename? :shock:

Jos namas tik kitaip atrodo, bet namus ji turi...
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

Sakai namai... :)

Dar prisiminkim kaip Megre bandė vieną konteinerių žmogų ištraukti iš jo ~namu~, netgi darbą gerai apmokamą pasiulė...

eksperimento dėlei pabandyk tarkim kokį seimo narį ištraukt iš jo ~namu~ ir apgyvendinti meilės erdvėje sibire kokiam :)))
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Dar truputis apie gyvunu maitinima. Va treciadeini maitinau gulbes, namie turiu lesyklėlę ir nemanau, kad elgiuosi blogai, nes
1. atsidekoju gyvunams uz man daroma nauda.
2. priklausau tai rūšiai, kuri iš gyvunu ir ateme natūralią aplinką ir tuo pačiu, maistą. :?
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Atsakau Ausrinei - lasiniai zylutem dar ir kaip tinka, tik reikia duot nerukytus ir nesudytus, nes nuo anu jos suserga ir gala gauna :cry: , ir sudytos siemeckos joms netinka - reikia duot nesudytas, va.
Bet man idomu, ar laukiniams gyvunams priskiriami benamiai sunys ir kates :?: Va, as pvz. turiu toki durna bruoza kart nuo karto pasiimt i namus kokia zmoniu ismesta nusilpusia klipatele, atgaivint, pagydyt ir per "alio reklama" suradus seimininkus , jiems geranorishkai atiduot, vos dar neprimokant :lol: Kaip sakoma, kiekviens savaip crasy :wink: , bet man idomu anastasijieciu poziuris i toki laisvalaikio uzsiemima :wink: . O gal jus siulot tuos nabagus palikt likimo valiai, kaip saket, kad butu "naturali atranka" :?: ... O gal tada ir silpnesniems zmonems nepadekim, kad isliktu stipriausi ir turintys geriausius genus :?
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Saunuole Darija :D
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Darja,saunuole,gelbek tuos benamiukus..as pati vis dvejoju kai griztu pas tevus i gimtine Tauragej,ten prie musu namo nuolat atbega "migruojancios" kates,na,joms visai pas mus patinka,gulineja sode,dabar jau ir kelios kartos katinelius atsivede,tai ziema iseini pasert suns, o sode laukia kokios 5 kates ir miaukia, praso valgyt..na,duodu as joms siek tiek, bet juk as ten retai bunu, o jos gali priprast ir pacioms sunku bus susirast.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

Zinai, Dina, kaciu tai as nerankioju, nes jos ir pacios gali isgyvent, na nebent kas nors ismeta mano sode maziukus kaciukus ir kaip buvo mano Peckiui - ismete musu sode zmones (nors kokie ten zmones - uz zveris blogiau) namie laikyta katina, kuris nemoka pats valgyt susirast, matyt, vaikai pagavo, koja issuko, usus nurove, ir atejo toks nabagelis miaukdamas prie musu namelio valgyt prasydamas, taip ir pasiliko, vasara atsigavo, usai ataugo, kailis atsigavo, ir prie issuktos kojos prisitaike, net podruzke buvo susirades, tai per vasara daves jie mus sode, linksminos :wink: , bet uztai kai parsiveziau namo i miesta, mama patyliukais nabaga nuveze iskastruoti :cry: Na, matyt, uz viska gyvenime reikia moket :wink: Bet siaip tai gerai jam pas mus, nesiskundzia gyvenimu :wink: Va, tai kai buvo ta padruzke sode, tai kai Peckiu serdavau, tai ir tai duodavau, bet viena vakara rudeni ja net sugedijau, sakau: "esi jauna, sveika, pilnas sodas peliu, o tu cia sauso maisto kauliji", tai ka tu manai, kita ryta prie namelio duru radau svieziai pagauta pelyte, kurios ji net est nenorejo, tiek buvo ju prisiedus, tai mano Peckius noriai ana sudorojo :lol:
Va, o ir sunu visu tikrai nerankioju - kiti ir laisvej isgyvena, kurie priprate, bet kad dievulis man vis tiesiog i rankas ibruka koki likimo nuskriausta vargseli, tai negi paliksi, paskui mama su visais sunim ir katem is namu varo, kol kur nors itaisau, bet kaip sakoma, matyt, mano tokia karma :lol: Na, sekmes jums gyvunu draugai :wink:
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

As kiekviena rudeni ir pavasari pakabinu lasinuku zylutems balkone,si rudeni atskrido ju pulkas ir isivaizduojate anksti ryte su snapukais pradejo belsti i langa...atseit o kur lasiniai?Matyt jau priprato gudruoles...tai vel joms pakabinau,,,,kaip grazu stebeti ,kai ju daug priskrenda ir isdarineja ivairiausiu triuku.Siandien su dukrele isejo pavaikscioti po musu gamtos kampeli Domeikavoje...ir pamateme dvi stirnaites nubegancias..ir kaip jos ateina cia ,juk aplink daug nuosavu namu ir daugiaauksciu.Pernai irgi mateme ju nemazai ziema ,,tada pagalvojau ,kad jos ateina isKleboniskio misko per uzsalusia Neri..pasirodo ,kad klydau.
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Laukiniai gyvūnai turi maitintis tuo kas gamtoj yra. O nuo žmogaus maisto jiems pasidaro labai negera.... feu.... gyvūnai pradeda sirgti, jiems išsipučia viduriai, prasideda menstruacijos, išsigimimai... siaubas... tegu jau geriau patys maitinasi gamtoje ir būna sveiki...

Maitindami žvėrelius, tik savo ego pamaitinat. Jiems to nereikia. Jiems reikia gamtos maisto.

Čia kaip su vaikais. JIEMS SALDAINIAI PATINKA :!: Žiūrėkit, kaip jiems patinka saldainiai, kokios jų akys :!: Kaip jie nori saldainių :!: O paskui serga...

Taip ir su žvėreliais, atrodo, kad jie džiaugias žmogaus vaišėm, o paskui serga.

Tegu patys maitinasi dievišku maistu, kam maitinti žmogišku? :)
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Aušrinė wrote:Na, taip paukštukai pripranta, bet tai kaip tada zylutės turi susirasti maisto, kai žiemą labai pripusto?
O kaip jos tūkstančius metų susirasdavo maisto, o dabar štai ima ir negali susirasti? Gal visgi gali?
Post Reply