Nepyk, Laimuti, bet tokiu būdu priiminėdami įstatymus, jų nepriimsit niekada.
Tai kas yra svabiau? Ar įstatymą priimti? Ar kad visi mes draugais būtume partijoj?
Jei mums svarbu įstatymai, tai aišku tada imkim Bastos siūlomą variantą. 80 procentų "už" balsuoja ir viskas, įstatymas priimtas. Valio. O ką daryti tiems, kas mąsto kitaip visai? Galbūt tie 20 procentų, kurie balsavo "prieš" yra teisūs, gal tas įstatymas kenkia visuomenei, o ne padeda? Taip, kaip Basta siūlo, yra valdomos visos partijos. Laimi tas, kas daugiau draugų turi arba jų daugiau paperka.
O aš siūlau kitokį modelį. Nepapirksi juk visų žmonių partijoje. Jei turi priešininkų, žmonių kurie nepritaria tavo idėjoms, tai reiškia, kad blogą įstatymą sumąstei arba tai reiškia, kad tavo santykiai su tais žmonėm yra blogi...
Tai siūlyčiau kaip ir Gabriukas siūlė iš pradžių pradėti nuo partijos tikslų. Jei tikslai yra leisti įstatymus ir būti tokia kaip visos partijos, tai aišku tinka Bastos variantas. Sprendimai ten priimami greitai, operatyviai...
Bet jeigu partijos tikslas yra ne įstatymai, o draugystė, meilė, santarvė tarp partijos narių, tai tada tinkamesnis mano siūlomas variantas.

Mano siūlomas įstatymų priėmimo variantas labai lėtas. Turi sutikti visi partijos nariai vienbalsiai. Tokia valdymo forma jau buvo Lietuvoje, kai bajorai vadovavosi VETO teise. Ir ten jie rinkdavosi į seimus ir šimtus metų nieko nei vieno įstatymo nepriimdavo. O nepriimdavo, nes nebuvo vieningi, nepriimdavo, nes atsirasdavo nepatenkintų, susipykusių... Nepriimdavo nes nebuvo draugais. Jei visi bus su pirmuoju ir esminiu mūsų partijos šūkiu "Meile", tai tada tinka šita valdymo forma, o jei kažkas kažką stengsis pažeminti, nukonkuruoti ir nemylės, tai mano siūlomas variantas pavirs į tą jau minėtą VETO ir bus labai prastai....
Paaiškink man, kaip bus, jei man nebus priimtinas žinučių su Walscho citatomis trynimas.
"Lipsit man ant galvos" tol, kol aš galiausiai pasiduosiu?
Agituosit, kol įtikinsit?
O jei nebus veiksmingas nei vienas būdas ir aš liksiu užsispyrus kaip ožka?
Kas tada bus?
1. atsisakysit priimti sprendimą?
2. išmesit mane iš forumo?

Na, jei nebus meilės ir santarvės tarp mūsų, jei būsim priešiškai nusiteikę, tai tada lipsim ant galvų. Bet partijos pagrindinis įstatymas yra MEILĖ. Todėl tokių dalykų kaip lipimas per galvas neturėtų būti. Argi tai įmanoma mūsų partijoje. Pabandykim įsivaizduoti - susirenka mūsų partijos nariai, kostiumuoti ir nekostiumuoti... savanorės merginos atneša arbatos žolelių, aplinka pakvimpa ir visi nusišypso vieni kitiems ir pradeda daryt pritūpimus. Aišku pusė publikos iš juoko "išlūžta" nuo tokios partijos posėdžio pradžios ir nuotaika gera ir niekas rimtai į įstatymus nežiūri. Visi džiaugiasi ir stengiasi vienas kito neužgauti, mylėti, būt draugu...
Ir jei kas pasiūlo kokį įstatymą, pvz. išmesti Walsho žinutes iš forumo, tai visi tik nusišypso ir pradeda balsuot. Viena Jonė balsuoja "prieš". Visi nusišypso ir duoda Jonei daugiau arbatos. Įstatymas nepriimtas. Visi susigriebia galvoti, kodėl nėr vienbalsio sprendimo? Gal Jonei kažką negero esu padaręs, o gal tikrai blogas įstatymas... Paskui visi eina pas Jonę atsiprašinėt, kad tokį įstatymą norėjo išleisti ir išklausyt jos nuomonės... Ir supranta žmonės ką netaip darė... Jonė pasakė: "reikia plėsti savo akiratį". Žmonės išgirdo ir pradėjo plėsti savo akiratį. Kažkas pasiūlė priimti visus Walsho skaitytojų klubus į mūsų partiją. Vėl balsavimas.... Vėl vienas žmogus prieš - "Sektų naikintojas". Jis priešinasi visoms sektoms ir nenori priimti... Tada visi jam duoda dar arbatos ir bando su juo gražiai šnekėti... Jis pamato, kad ne tokie blogi ir tie Walschistai ir arbatos duoda... ir jis supranta, kad tai ne sekta. Ir priima juos. Vėl surengiamas balsavimas ir visi vienbalsiai priima Walsho skaitytojus į mūsų partiją. Paskui Jonė pasiūlo, kad gal ir kitus priimkim, yra dar S.Greg skaitytojai. Vėl darom balsavimą... ir kol visi nebus patenkinti, tol įstatymo nepriimsim... o visi norės būt patenkinti, nes visus juk ves meilė, bendras troškimas ir kitiems duot meilės...
Va dabar aš nesutinku su 5 punktu. Ką daryt?
Vat nesutinki, ir jis nepriimtas.

Reiškia, man reikia su tavim pašnekėt, duot arbatos... arba aš pakeisiu savo nuomonę, arba tu... o gal rasim mums abiems priimtiną variantą? Gal yra išeitis abiem tinkanti? Visiems tinkanti?
Manau, kad nereikėtų įvardinti "nuskriaustų". Tiesiog nepatenkintų, bet jei žmogus bus tolerantiškas, tai jis ir toks nebus.
Laimiuk, aš visai nepiktai, bet labai rimtai. Noriu, kad ir tu į mano žimutę žvelgtum taip pat. Nepyk, bet ir nenuleisk negirdom. Taip gims priimtini sprendimai.
Tai aš nepykstu. Nepriiminėsiu jokio įstatymo kol visiems neįtiksiu. Arba kursit partiją be manęs.

Bet be visų sutikimo, tai nepriiminėsiu jokių įstatymų.
Bet Jone, buvom susitarę, kad nebūsim rimti dėdės partijoj, o dabar nori tu rimtai šnekėt.

Ar nenusižengi įstatymams? Na, aišku, tas įstatymas dar nebuvo priimtas... Reiks kuo greičiau priimt...