Anastasijietiškas fanatizmas

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Žibutė
Posts: 20
Joined: Mon 12 05, 2005, 0:11
Location: Vilnius

Anastasijietiškas fanatizmas

Post by Žibutė »

[..............
Last edited by Žibutė on Wed 02 15, 2006, 0:04, edited 3 times in total.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: sveikos, mergos, taip pat - ir tu, Zibute :wink:

na va, atsijungiau dienai kitai, o jus cia ir isisiautejot (sako, bobos buna karingesnes uz vyrus... :roll: ) Tik nepabek is musu tinklapio - labai prasau, bo as cia viena kariauju pries fanatiska sekima Anastasijos (kurios gal isvis ner ir pats Megre, jauciu, ta puikiai zino :shock: ) ideologija - tu dar nezinau, kas cia dejos pries metus, kai as, prisiskaicius tu knygu, su kitais anastasijieciais nuvariau i Minska sustikti su Paciu Jo Didenybe Megriu, tai kazkaip man viskas labai aisku pasidare - kuria chebra susedus grazias pasakas suaugusiems vaikams ir dar neaisku, kokie tikslai po visu tuo slypi...
Taip, zmogus nuo seno jaucia potrauki prie gamtos, prie naturalumo, priesinasi, kai ritualas iskeliamas auksciau esmes (kaip daznai nutinka baznyciose...) - tuo ir buvo suzaista tose knygose... Teisingai pasakei del kitu knygu ir kitu mokymu - Walshas man tuo ir patinka, kad tolerantiskas kitiems mokymams, kitai lekturai, jis sako, kad siam amziuj jau nera vieno dvasinio lyderio - ju daug, o Megre bando iteikt minti, kad tik jis teisus, o kitas knygas vos ne reiktu sudeginti... :roll:

Del skyrybu, tai nepyk, miela Loreta, bet tu cia irgi per grieztai pasakei -tu juk nezinai jos situacijos - patikek, kartais tai buna pati geriausia iseitis - kai vienas seimos narys sustoja pakeliui, apkerpeja ir trukdo kitam eit i prieki, tada, mano galva, ir verta skirtis (nors tu zinai, kad tikrai nesu skyrybu salininke... :wink: )

Taigi, nepabek, Zibute (jei dar nepabegai :wink:) - tik nepasiausk labai savo dygliu, nes juk visi mes galim klysti (o pyktis - blogas patarejas, zinau tai is savo patirties :wink: ), gali ir ne visur musu nuomones sutapti, bet juk galim rasti bendra kalba, ar ne?.. :wink:
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Na ir as ne i ta tema, kuriai priklauso pasisakysiu:) Darjai pritarsiu:) Zibute, uztikrintai ir ismintingai tu cia pamaisei pagaliu:) Saunu siaip jau.As retai padalyvauju diskusijose.Nors paskaitau su malonumu.Ir savo sodo 6 arus kuriu.Ir planus isikurti savo zemeje.Ir nesiruosiu atsisakyti civilizacijos.Kartais ir man norisi paoponuoti kai kuriems cia pasisakantiems.Bet irgi jauciu Zibutes minima kitu didziuli uzsidegima vien anastasijietiskomis idejomis.Isitikinima, kad isikurus ir gyvenant hektare, visos problemos issispres ir gyvenimas bus tik dziaugsme.Man atrodo, kad iki gyvenimo dziaugsmu reikia ne viena gyevnimeli nuvargt:)
O kad skirtumu ir diskusiju karstu atsiranda-tik i gera:) Gryninant savo gyvenimo vertybes verta ismokti atstoveti kad ir pries visa pasauli;)
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

..reikia ne viena gyvenimeli nuvargt:)

Nori, žmogau, vargt, ir vargk :). Tavo teisė. bet čia beviltiška tema diskusijų požiūriu, nes iš tikrųjų nėr ką aptarinėt. tu nori vienaip, kitas nori kitaip. nei vieno noras nei geresnis, nei blogesnis.

Nors man pažįstamas šis jausmas. tik kada ateis tas stebuklingas momentas, kai nebereikės vargt, bet bus džiaugsmo metas. kiek prisimenu, visąlaik bus kur tobulėti, ir tas momentas niekada neateis. vis lauki stebuklingų aplinkybių, kai tapsi geresnis, ramesnis, laimingesnis, šventesnis, o jos vis nusikelia į ateitį. nes niekada nesi pakankamai tobulas, kad galėtum džiaugtis. taip prisimenu šį jausmą

tau gal kitaip. gal Tu jauti, kad tiesiog tobulėji, tave tai džiugina, tada smagu

vat noriu dar vieną dalyką pasakyt - na kirba mintukė, kad jūs patys susikuriat tą priešiškumo jausmą. Norim taip į šitus žmones žiūrėt, tai taip ir matom. taip visiems ir priklijuojama etiketė, kad jūs priešiški, nepriimat kitokių idėjų. Bet kita vertus juk sunku yra priimt tave neigiantį žmogų. jūs fanatai, bet dabar su jumis kalbėsiuos kaip su normaliais :) nors man tai iš tikrųjų dzin, tik nemėgstu dvigubų standartų ir nelogiškumo, tas tai man kartais kliūna :)

sakot, priešiškumo atmosfera. Bet juk kartu mes ją kuriam. juk daugelis žmonių iš čia stengiasi būt tolerantiški, daug kam Megre knygos juk atėjo po krūvos kitos taip vadinamos dvasinės (aš ją vadinu ezoterine) literatūros, įvairių gyvenimo patirčių.. taip kad nori nenori neišeina vien tą Megre knygą matyt, bet juk reikia priimti žaidimo taisykles (šio žaidimo, šio forumo). Juk nėra viskas taip sugriežtinta, kad tik žodis apie kitokias knygas ir literatūrą, ir trinama iš karto. kai kas čia pasakytų, kad kaip tik yra per daug laisvės ir todėl toks chaosas gaunasi. bet juk objektyviai nėra viskas taip varžoma ir priešiška, kaip čia kartais sakoma. čia suveikia neobjektyvusis faktorius. Bet juk jei žmogus norės pamatyt kažką neigiamo, visąlaik pamatys. ir kaip kitaip pasakyt žmogui, kad aš tave priimu, tu galvok kaip nori, bet.. smulkmena.. aš nepradėsiu galvot kaip tu, aš gi turiu teisę galvot taip, kaip aš noriu. ko tada ant tokio žmogaus pykt

ir dar
Na yr žmogus fanatiškas, tai ką tu tuo pasieki, kad pasakai jam , kad jis fanatiškas. gal tik nori pasirodyt, vat kad tu tai jau ne (kreipiuosi ne į konkretų žmogų). visąlaik yr žmonių, kurių nuostatos mums atrodo per daug radikalios, na fanatiškos :), bet iš kur tas noras pabaksnot nosim ir pasakyt - va, žinai, tu fanatas :) nelabai tikiu, kad padėt žmogui norima, greičiau parodyt, kad jo klaidingas mąstymas. tipo tavo yra geresnis.

va dabar kažkaip pagalvojau, kad gal jūs ne pabaksnot norit, bet susirasti bendraminčių, kurie irgi pasaulį mato panašiai :) tai tada aš pasistengsiu daugiau nebesvaigaliot apie priešiškumus ir fanatizmus :) nes rašau ir jaučiu koks beviltiškas beviltiškas reikalas.. :)

tik noriu, kad būtų žiūrima į konkretų žmogų..
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Gabriuk, esu is zmoniu, kurie labai netgi moka dziaugtis:) viskuom:) ir tuo, kas is pradziu sukrecia-ligom, nesekmem, artimuju man sunkiai suvokiamais isitikinimais ir problemomis, vienaip ar kitaip paliecianciomis ir mane. Ir man is dalies suprantamas anastasijietiskas pozityvumas.Bet kaip as jau kazkurioje temoje sakiau-zemeleje yra neaprepiama ivairove.kaip ir zmogaus viduje.ir jei as pasikartodama sakysiu,jog skausmas, liudesys, etc. yra gyvenimo dalis, kurios per pakyleta pozityvuma lyg ir stengiamasi (man toks ispudis) nematyti..jau girdziu koks atsakymas bus:) butent to brandaus, visybisko reiskiniu matymo as cia kartais pasigendu..
bet bet..kaip teisingai sakei-kiekvienam savo gyvenimo kelias...
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

Žinutės iš temos "Walscho frakcija "Pokalbiai su Dievu". Ar reikia šios temos, kaip ja geriau pavadinti?
aiwita
Posts: 95
Joined: Fri 11 25, 2005, 11:42

Post by aiwita »

Manau labai gerai pavadinta. Dar sakyciau tau, Gabriuk, medalio reiketu uz toki nuosirdu ir puiku darba.SAUNUOLE!!!!
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Jooo... Nu yra pas mus fanatų. Aš sutinku. Jų yra visur. Netgi tarp tų, kurie ateina pas mus į forumą ir sako: "jūs fanatai", netgi tarp tų žmonių yra fanatų.

Vat kai kurie žmonės ateina ir gražiai, nefanatiškai pasako: "Mano manymu, pas, kai kuriuos iš jūsų šiek tiek per daug fanatizmo". O būna tokių, kurie patys fanatiškai rėžia: "Jūs fanatikai, visi iki vieno, sektantai jūs, per jus tik vienos bėdos."

Ką aš noriu pasakyti, tai yra tai, kad ne visi pas mus fanatai. Yra pas mus fanatų, keletas, bet mes juk jų dabar neišvarysim iš forumo. Pas mus kiekvienas rašo ką nori. Taip pat negalim išvaryti ir tų, kurie sako: "jūs fanatai". Visi rašo ką nori.

Nu yra pas mus keli fanatai. Nu ir kas?

Svarbu, kad pas mus žinutės, kad ir kokios kitamintiškos netrinamos. Vat yra netgi frakcija Walscho. Ten kai kurie iš mūsų teigia, kad tas pats rašoma Megre ir Walscho knygose. Yra apie Poviliuką parašyta, apie maldas, meditacijas, El Morija, Melchisedeką, Lulli Vilma ir kitus...

Ir visi šitie dalykai egzistuoja mūsų forume, mūsų saitiečiai skaito įvairias knygas, neužsidaro vien Megre knygose. Jei užsidarytų, tai išmestų visas kitas knygas iš forumo. Bet juk niekas nėra trinama.

Ir tai, kad pas mus kalbama apie labai įvairias knygas ir kad tokios žinutės netrinamos, tai tik įrodymas, kad pas mus tolerancija yra.

Jei jums teko susidurti su fanatais anastasijiečiais, nu tai labai gaila. Yra tokių... Bet svarbu patys nebūkit fanatais ir nekaltinkit tuo viso forumo. :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

et ka tu čia teisiniesi :wink: :D juk nėra jokios oficialios organizacijos, forumas subūrė bendraminčus, tačiau galiausiai išaiškėja, kad bendraminčiai gana skirtingai mintija :wink: o kai kam atrodo, kad dauguma - fanatikai, ir beveik suprantu, kodel taip yra. nes kai žmonės užsidega kokia idėja, tai kalba apie ją su įkvėpimu ir entuziazmu, o kasdienybėje tas nėra įprasta, pvz. ar dažnai sutiksi aistringą krikščionybės propaguotoją :wink: žmonės visaip išsisluoksniavę išsidiferencijavę - kas pagal tikėjimus, kas pagal pažiūras, gyvenimo būdą, kiti gi - pagal partijas. ir visa tai nekelia jokios nuostabos. štai aš forume dalyvauju, kaip privatus asmuo, nepriklausau jokiam judejimui, dalyvauju, nes man patinka Anastasijos idėjos ir nežinau, ką iš jos filosofijos galečiau sukritikuoti. as jomis nuoširdžai tikiu, o kai kuo nors tikiu, viska darau su entuziazmu ir ikvepimu, o kaipgi kitaip? su kitais zmonemis visu nereiketu lyginti - kiekvieno atvejis individualus), nors teisybė, kad abejingų Anastasijos idėjoms būna mažai. juk yra fanatiškų katalikų, pravoslavų, visur ir viskame galima sutikti fanatizmo ar davatkizmo apraiškų - ne tik Anastasijos gerbėjų tarpe - todėl kad davatkizmas pareina is kai kurių žmonių prigimties, o ne is pačios idėjos. aš atskirčiau fanatizmą gerąja prasme (atsidavimą idėjai, svajonei) nuo davatkizmo (kai susiaurėja pasaulėžiūra ir žmogus tampa tarsi aklas, praranda sveiką protą ir nuovoką ). pvz., yra žmonių davatkiškai garbinančių autoritetus, kurie neatkreips jokio dėmesio į tai, ką sako nepripažintas autorius. tai kodėl mes nepuolam katalikų, netriūbijam, kad ir be tikejimo galima gyventi, arba, kad geriau būti budistais, argi ne todėl, kad ta tema jau visiems seniai nusibodusi ir visoks tikėjimas priblėsęs, o Anastasijoje visi įžiuri kažkokį užslėptą pavojų - mat labai jau didelis sujudimas vyksta žmonėse (o čia tai įdomu, kodėl ji taip visus paveikia ):roll: :wink:
pastebejau, kad šame forume "randa prieglobstįi" įvairus ieškantys žmonės, ir nors kai kurie vėliau pradeda šiauštis, atseit "mums nepakeliui "(kam, su kuo nepakeliui, juk kiekvieno judėjimas individualus, bet viduje manau jie jauča tą toleranciją, kuri tikrai forume yra :) :P
Last edited by Dobė on Thu 01 05, 2006, 15:24, edited 1 time in total.
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

ir tikrai nematau reikalo cia gincytis ar teisintis.
Net to pacio vieno hektaro ideja ir paskirti kiekvienas mato kitaip.Vienas nori ten kazka veikti,kitas nenori nieko daryti,atsiduoti dievo ir gamtos valiai.
Idejas ir mintis issakytas toje knygoje kiekvienas vistiek suvokiame savaip,ir tai yra gerai.
Jautresnes sielos zmogus visada pakiliau ir reiksmingiau kalbes apie jam priimtinas idejas,nei pragmatikas.
Kol dar nepradejom tikro karo uz Anastasijos idejas,turbut bedos nera,ir gal nereikia to vadinti fanatizmu.Man zodis fanatikas skamba ziauriai.
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Kalnarute wrote:ir tikrai nematau reikalo cia gincytis ar teisintis.
Net to pacio vieno hektaro ideja ir paskirti kiekvienas mato kitaip.Vienas nori ten kazka veikti,kitas nenori nieko daryti,atsiduoti dievo ir gamtos valiai.
Idejas ir mintis issakytas toje knygoje kiekvienas vistiek suvokiame savaip,ir tai yra gerai.
Jautresnes sielos zmogus visada pakiliau ir reiksmingiau kalbes apie jam priimtinas idejas,nei pragmatikas.
Kol dar nepradejom tikro karo uz Anastasijos idejas,turbut bedos nera,ir gal nereikia to vadinti fanatizmu.Man zodis fanatikas skamba ziauriai.
Brangieji,Nemanau, kad Anastasijos salininkams kils mintis su kuo nors kariauti. Juk V.Megre mini, kaip sviesus zmones vedrusai, keltai dazniausiai gynesi nuo uzpuoleju. Jie niekada net negalvojo kieno nors pulti. Gyvendami taikiai, dziaugesi Dievo tvarinija ir ta gyvenima tobulino, o savo patirti perdavinejo vaikams ir vaikaiciams.
Ne be reikalo ir Zibute/Padauzele gavo toki, o ne kitoki vyra. matyt reikejo to balanso, kad ji atsvertu savo antros puses materialius siekius, kad subalansuotu ji savo sviesiomis mintimis...Bet jos pasirinkimas buvo jos nuosprendis atskirti ta antra savo dalele nuo dvasinio prado...Todel ir ligos bei nesekmes kamavo...O tai vaikeliams persidave i pasamone. Ech, nepavyko mamytei atsverti tu sunkiuju jegu savo aukstais polekiais (bandant isigyti ta zemes lopineli, kuris stimuliuotu ta meile), liko tetis beviltiskai pazemintas savo ir taip nelengvame verslininko pasirinkime...
Ar tai issprende visas moters problemas? Juk pries Dieva visi lygus! Liudna, kai musu paklydimuose negauname vienintelio sanso is sau artimiausio zmogaus...Ar atmenat, kokiu meiles kupinu zvilgsniu Anastasija ziurejo i zmones, atskridusius malunsparniu jega ja issivezti?..
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

atsiprašau, bet jūsų, Loreta, žinutė asmeninio pobūdžio, o tema buvo - anastasijietiškas fanatizmas


P.S. iš vis (čia jau nuo savęs) - kaip galima nepažįstant žmogaus daryti kažkokius apibendrinimus? :)
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Gabriukas wrote:atsiprašau, bet jūsų, Loreta, žinutė asmeninio pobūdžio, o tema buvo - anastasijietiškas fanatizmas


P.S. iš vis (čia jau nuo savęs) - kaip galima nepažįstant žmogaus daryti kažkokius apibendrinimus? :)
Sveikute :D , as manau, kad zmones tarpusavyje susieti ir jeigu Zibutele issake savo asmenines mintis sioje temoje, tai as tiesiog atsiliepiau i jas, tuo paciu atsakydama i paskutine zinute. Mes vieni kitiems daug galime padeti; padeti pergalvoti savo vienoki ar kitoki poelgi...Juk tas pats vyksta V.Megre knygeliu pagalba: jas skaitant tiesiog visas gyvenimas iskyla pries akis ir stovi kaip po kriokliu. Pagreitintas apsivalymas. Juk daznai musu mintys pasiekia ne tik tiesiogini pasnekova, bet daugeli kitu, kuriems galbut tereikejo perskaityti tas eilutes,kad sustotu ir pagalvotu.
Atmenat, kaip Anastasija isgyde gretimo kaimo mergaite? Ji nemelavo, nedailino, tiesiog pasake mergaitei atvirai, kaip sunku jos mamai...Ir tada ivyko luzis mazoje sirdeleje, ir ji tiesiog surado buda, kaip geriau mamyte sutikti.
Issakydama savo mintis as tikrai nesistengiau nieko izeisti, tik ieiti i zmogaus padeti. Juk kaip reikalingi abu tevai vaikams!
Griztant prie fanatizmo, tai tiesiog reikia vadinti daiktus tikraisiais vardais. Jeigu zmogu ikvepe Anastasijos idejos ir jis kupinas energijos dalinasi tuo su jam artimais zmonemis, nemanau, kad tai gali atstumti zmones. Gal tik mintis, kad turime dar karta perziureti savo gyvenima baugina? Gal to salinamasi? Juk lengviausia paneigti ir toliau lindeti savo kiaute :D
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Loreta, Gabrielė teisingai pastebėjo - niurktelėjai į asmeniškumus, nežinodama tikros padėties.
Tu mano vietoje nebuvai, bet ir nelinkėčiau...
Bet... niekas negali išsižadėti ligos, tiurmos ir ubago lazdos... Taip jau yra.

Pagalvok, Loreta, prieš filosofuodama tokiomis temomis saite. Jau vieną kartą prašiau taip nedaryti. Tegul šis bus paskutinis.
Nei tu manęs pažįsti, nei aš tavęs... Nei tu pati, kaip ir mane, matei tą Anastasiją kažką gydant, nei malūnsparnius vaikei nuo jos... Tad kam čia apie tai?

Gyvenimas kartais iškrečia tokius pokštus, kad net nesvajoji... Neprisišauk :?
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Padauža wrote:Loreta, Gabrielė teisingai pastebėjo - niurktelėjai į asmeniškumus, nežinodama tikros padėties.
Tu mano vietoje nebuvai, bet ir nelinkėčiau...
Bet... niekas negali išsižadėti ligos, tiurmos ir ubago lazdos... Taip jau yra.

Pagalvok, Loreta, prieš filosofuodama tokiomis temomis saite. Jau vieną kartą prašiau taip nedaryti. Tegul šis bus paskutinis.
Nei tu manęs pažįsti, nei aš tavęs... Nei tu pati, kaip ir mane, matei tą Anastasiją kažką gydant, nei malūnsparnius vaikei nuo jos... Tad kam čia apie tai?

Gyvenimas kartais iškrečia tokius pokštus, kad net nesvajoji... Neprisišauk :?
Mieloji, :D as tik galiu palinketi, kad sviesus butu tavo kelias! :D
"Nefilosofuociau", jeigu pati nebuciau praejus "variniu triubu". Ir manau dauguma cia rasanciu (iskaitant mane) yra buve ligeliu kamuojami ar visokiu kitokiu isbandymu... Jeigu tu mano zodzius vertini kaip gresme, labai atsiprasau, nes niekada neturejau tokios intensijos, is viso niekada niekam ever kuo nors grasinau.Beje, juk kai mokeisi aukstojoje, daug kartu susidurei su pavyzdziais, kuriuos negaledama patikrinti tiesiog priemei as it is. Kazkuo abejodami mes turime klausti sirdies, ne proto. Ir gordynia turime pazaboti, juk ar negirdi, kaip draugiskai i tave kreipiuosi? :D
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

aš tai girdžiu, kaip jūs, Loreta, draugiškai kreipiatės į Padaužą (nors ir ne man skirti jūsų žodžiai) :lol: tikra tiesa, kad tai, ką jauti širdimi, nėra reikalo tikrinti protu, tu tiesiog žinai, kad taip yra (nebūtinai kitas tą patį jaučia, bet tau užtenka, kad tu intuityviai žinai ir įrodymų nebereikia) :)
Last edited by Dobė on Sat 01 07, 2006, 23:23, edited 1 time in total.
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Nagi nagi, moderatoriai gales suformuoti tema apie skyrybas:)
Loreta, negi tu is tiesu vienareiksmiskai manai, kad jei susitinka du zmones, tai jie ir turi likti?:) Ar nemanai, kad pamokos dvieju zmoniu santykiu buna labai ir labai ivairios, toli grazu ne vien tik susijusios su tomis, kurias tu issakei?
aiwita
Posts: 95
Joined: Fri 11 25, 2005, 11:42

Post by aiwita »

loreta wrote:
Griztant prie fanatizmo, tai tiesiog reikia vadinti daiktus tikraisiais vardais. Jeigu zmogu ikvepe Anastasijos idejos ir jis kupinas energijos dalinasi tuo su jam artimais zmonemis, nemanau, kad tai gali atstumti zmones. Gal tik mintis, kad turime dar karta perziureti savo gyvenima baugina? Gal to salinamasi? Juk lengviausia paneigti ir toliau lindeti savo kiaute :D
O gali... Ir labai gali...Manau fanatikais buvo pavadinti ne tie zmones, kurie su ikvepimu pasakoja apie tai, bet tie, kurie nuolat ir nuolat apie tai kalba nebematydami ir nebegirdedami jokiu kitu galimu varijantu. Mazdaug:jei tu nemanai taip pat, tai tu esi tamsus zmogus ir tave reikia butinai atvesti i sviesa... Ir tada pradedi sleptis nuo tokio zmogaus ir nuo jo minciu, ideju, FANATIZMO. O jei tai artimas tau zmogus?Juk taip ir prie neapykantos galima prieit...Juk ne visi mes tokie nusvite...
Ir ne kiekvienas juk i tas sodybas eis. Kiekvienam savo kelias. Kazkas kurs naujas gyvenvietes, kazkas liks mestuose, kazkas kaimuose...
Egidijus
Posts: 116
Joined: Mon 11 08, 2004, 19:40
Location: Kaunas
Contact:

Post by Egidijus »

Sveiki,
na labai jūs čia gražiai kalbate apie tolerancija. Tikrai už širdies griebia ... tikrai suprantu kokie šiame forume žmonės tolerantiški :) (čia buvo rimtai)
Tačiau šiandien esu truputi įsitempęs, todėl noriu išreikšti ir kitą požiūrį - prieštaraujantį, erzinantį, nešantį sumaištį.

Aš esu fanatikas, kvailys, idijotas, sektantas ir .... visą kitą kuo galite mene pavadinti. Taigi, kaip fanatikas (ir kt) noriu pareikšti, kad pas mus tolerancijos yra per daug.
Tolerancija (lot. tolerantia - kantrybė, "pakanta". - kitokios nuomonės, elgesio arba įsitikinimų gerbimas, pakanta). Vien tik šis žodis sukelia įtampa. Kartais čia taip užsitolerancijuojam, tokie pakantūs, kad net pikta darosi. Nepatinka - neskaityk. Niekas nevertė ateiti į forumą, skaityti kvailysčių ar .... Na bent aš su šautuvu nestovėjau. Nepatinka ši sekta - eik į kitą, kur bus Tavo bendraminčiai, nerandi tokios - kurk savo. Jeigu pats(i) esi maniakas užsikrėtęs kitų išgelbėjimo idėja, tai nustok rėkti, kad fanatikai nesiduoda atverčiami, yra fanatikai, netoleruoja. Aš, kaip sektantas - fanatikas ir netoleruosiu - jei skaitai forumą(kam?) ir dar išdrįstį ką nors parašyti (ypač kažką prieštaraujančio) - tai būk pasirengęs ir išgirsti bei toleruoti, juk Tu nesi sektantas-fanatikas. Oho... permečiau karštą bulvę į kitą pusę.

Kaip jau sakiau aš esu prieš tolerancija. Šis žodis yra priedanga kuria naudojamasi norint kažką sugriauti, sunaikinti ar užimti. Etnologai yra pastebėję, kad kas prieš šimtą metų buvo priversta įstatymų, po šimto metų tampa tradicija, norma (yra ir psichologų atliktų panašių eksperimentų). Pradėje toleruoti mes dedam pagrindus šio reiškinio, minties, elgesio tapimui norma. Todėl nustoję būt fanatikais, besilaikančiais savo įsitikinimų, mes ar mūsų palikuonys prarasime savo sąvastį. Ir vėl teks išradinėti dviratį.

Kitas tolerancijos aspektas yra išreiškiamas pastebėjimu "Atmink - jei Tu matai blogį, tai ir blogis mato Tave". Nieko nedarymas, "pakanta" irgi yra veiksmas į kurį yra reaguojama.

Tolerancijos buvimas forume jau dabar turi savo pasekmių. Vietoj to, kad kalbėtumėme kaip daryti, pastoviai atsakinėjam į klausimus kodėl? gal galima be šito ar ano?, atsimušinėti į pastovius užpuolimus ir tyčiojimasį vadinamųjų "normalių" fanatikų, maniakų trokštančių atverti akis blevyzgų ir k.t. Kaip turi jaustis į forumą naujai atėjęs bendramintis fanatikas kai pamato, kad čia pastoviai vyksta mūšis, atsimušinėjimai, aiškinimai, įrodinėjimai ir ... ir visai nėra "kaip", nėra kūrybos?

Ar buvimas fanatiku gali pražudyti? Žinoma. Čia kaip pirmam ėjimas per minų lauką - čia išgyventi gali padėti tik pačio protas, jausmai, patirtis, gebėjimas išgirsti kitų patarimus arba ... grįžimas atgal pas kviečiančius grįžtį ir teigiančius kad žino saugesnį kelią, ar tiesiog žadančius ramų, malonų gyvenimą kuriame kur eiti pasakys kiti.

Na va atrodo parašiau daug maž viską ką norėjau parašiau.
Iki susitikimo

P.s.: o dėl tų brolių fanatikų, kurie daug kalbą ir įrodinėja, tai užtenką paprašyti parodyti ką jie jau yra sukūrę, pasidalinti savo pavyzdžių kaip tai ką jie sako pasireiškia jų kasdieniniam gyvenime ir pan... Jei jie viską ką teigia yra sukūrę, tai gal ir vertėtų į juos įsiklausyti? :)
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

labai gerai parašei, Egidijau ir labai aiškiai. (+) :D aš tau visiškai pritariu :!: pritariu, kad tolerancija turi ribas, nes jei ji beribė, tai tampa savo priešingybe. žodžiu viskas akivaizdu ir aišku, iš tikrųjų - nepatinka sektantai ir fanatikai, ieškok kitų, svarbu pasirinkti :wink:
Last edited by Dobė on Fri 01 06, 2006, 13:11, edited 1 time in total.
Post Reply