Ką vartoti vietoj dantų pastos?

Ekologiniai sprendimai, kurie padeda mūsų buitį ir gyvenimą apskritai sutvarkyti pagal naturalius gamtos dėsnius. ©Neringa

Moderator: Visi tvarkytojai

Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Ogo, tu matai kaip skirtingai. :)

Gal mes apnašomis vadiname skirtingus dalykus? Net nežinau... :roll:
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

Yra apnašos ir yra akmenys ant dantų. Tai aš tas apnašas, kurios tokios stipresnės ir jau gadina dantis (ne tas vienkartines, kurios atsiranda po stipresnių pietų) turėjau omeny. :)
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Hmmm... po vienų pietų, tai ne apnašos. :)

Bet paskui būna dviejų tipų:
1. Apnašos (kai dantų paviršius paruduoja, bet dantistai sako, kad tai ne gedimas, ne kariesas, o tik apnašos, jas galima nubrūžinti, kaip su abrazyvinėm dalelėm ir jų nebeliks, tokiu atveju taisyti danties nereikia)
2. kariesas. čia jau kai skylutė atsiranda. tai jos su jokiu abrazyvu nepašalinsi, tada jau reikia eiti pas stomatologą ir užsitaisyt. :)

Tai aš turiu omeny nr. 1. :)
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

Taip, dėl nr.1 dantų taisyti nereikia, bet jei dantys jau parudavę, tai rekomenduojama eit pas gydytoją nusivalyt apnašas, nes pasta nebenuvalys. Ir jei pasta nebenuvalys, tai apnašos keisis į akmenis. O gal klystu, pataisykit mane :) Žinoma, viskas įmanoma, galbūt kas nors atras arba jau atrado būdą, kaip pačiam susitvarkyt su apnašom ir kad jų nebūtų ir tai labai labai sveikintina :)
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

O žinot pas mane ant priekinių dantų yra akmenys. Kartą juos gana neblogai suminkštino šalavijų nuoviras, po to nusikrapščiau, dar nutirpdo žemuogės ir dar gal braškės. Pas gydytoją neinu, nes ten labai jautru, jau geriau gręžti, tiek nepernešu to nuėmimo.Bet paskutiniu laiku niekas nepadėjo, pas gyd. nėjau. Tai pradėjau galvoti, mintimis kasdien krapštyti, įsivaizduoti, kaip jie nukrinta, kokie sustiprėję mano dantys. Ir tuo pačiu klausiau, ką tie akmenys nori man pasakyti, ką aš netaip darau. Nu niekas nesikeitė, baigėsi mano kantrybė ir mečiau. Po kiek laiko, kažinkaip užsimaniau tą tarpdantį pakrapštyti siūlu, kur nelysdavau, nes žinojau, kad jie nepajudinami, užkabinau ir daug atskilo, o patys akmenys buvo suminkštėję, kadangi nieko daugiau spec. nenaudojau, tai supratau, kad tai mano minčių "darbas". Tai paskatino toliau dirbti ta linkme.
O dėl higienos vis tik reikėtų pasivalyti. Tai kai buvau Kauno klubo gimtadieny, ten buvo tokia moteriškutė kuri parodė ir maloniai pasidalino rec.Galima čiobrelius sumaišyti su druska ir sumalti kavamale, taip pat galima ir šalavijus. Jais ir valytis dantis.
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

Na taip Basta,o tu manai ,kad mes visi jau esame pasirengia gyventi pagal gamtos desnius ir is jos aruodu semtis gerybes? Na bent man tai tikrai truksta daug informacijos,bet as ja turesiu (+)
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Aušrinė wrote:Žinoma, viskas įmanoma, galbūt kas nors atras arba jau atrado būdą, kaip pačiam susitvarkyt su apnašom ir kad jų nebūtų ir tai labai labai sveikintina :)
Kažkas žmogų sukūrė laisvą ir nedavė jam jokių dantų šepetukų. :)

Tikiu, kad žmogus taip sukurtas, kad apnašos ir akmenys turi pasišalinti pačios. Žodžiu, reikia palaikyti tinkamą rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, tinkamą mikroflorą ir apnašos pačios dings. Taip jau sukurta.

Bet jei žmogus valgo tai ko tas kažkas nesukūrė, geria vandenį kietą iš čiaupo, kvėpuoja užterštu oru, rūko, kavą geria, ar kaip basta sako, blogas mintis galvoja, tai aišku prasideda apnašos. Tada reikia surasti ką blogai darai ir dantys patys susitvarkys.

Oda užgyja, kaulai sugyja, dantys taip pat sugyja. ;)
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Basta wrote:Buvo toks atvejis, kad 70 metų senutei išdygo tretieji dantys :!: :!: :!:
:D :D :D :mrgreen:
Čia bajeris ar rimtai? Laai įdomu būtų sužinoti daugiau. :)
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Žinau tikrą atvejį, kai tretieji dantys išdygo berniukui, t.y. dukart dygo pieniniai ir tik trečią kartą išdygo nuolatiniai. Šis berniukas buvo mano grupiokės brolis, jie dabar suaugę, žinoma. Nežinau,ar tai galėjo sąlygoti šią anomaliją, bet jiedu abu sirgo paveldima genetine liga, gal dėl to ir kitokių "šalutinių reiškinių" kilo?
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

žmogučiai, aš asmeniškai atradau :!: (gal jūs tai seniai jau žinojote) natūralią gumą, kurią gali kramtyti l.ilgai. taigi bičių produktas propolis :lol:
paimi žiupsnelį ir kramtai - puikiai atgaivina, ir dantenoms sveika ir dantis fantastiškai išvalo (jį bitutės iš pumpurų sakų ir medžių balzamo pagamina) o jei kartais susikramto - dar geriau -išvalys inkstus ir kepenėles :lol:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: isvis sako, kad geriausia ne pirkt sintetinius vitaminus, o vartot naturalius ziedadulkiu produktus, kai truksta tu vitaminu, nes organizmas pripranta prie sintetiniu, ir pats ima savu viraminu nebegaminti (mano veterinorius pataria visus vitaminus gerti taip: dvi savaites geri - dvi pertrauka - ir vel dvi savaites geri - toks turetu but kursas, kad orgnizmas nepriprastu...)

...beje, as sian nusipirkau "Blend a med" su zolelem - zinot, visai neblogai isvalo... :roll: :wink: :P
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

...o del kramtoskes, tai mano tevelis, kai buvo vaikas, kramtydavo vysniu, obelu sakus ir vadino juos kremčemčioke :shock: (beje, ta ryta, kai turejo zut avarijoj, mes abu stovejom kaime prie vysnaiciu, jis juos man pjauste ir dave kramtyt, jauciau, kad tarsi nori kazka pasakyt, bet tyli... Po keliolikos minuciu zuvo avarijoj - as grizau prie tu vysnaiciu, zvelgiau i svieziai nupjaustytus sakus ir negalejau patiket, kad daugiau sioj zemelej nesusitiksim - dar ir dabar tuo netikiu, nors praejo jau septyniolika metu...)
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

<beje, as sian nusipirkau "Blend a med" su zolelem - zinot, visai neblogai isvalo...>
darja, kumute, kokios ten žolelės, juk nė kvapo jų ten nėra, geriau pinigų nemėtyk tiem blendam - nusipirk TŪB Mėta ekologinių žolelių (čiobrelių, ramunėlių, mėtų ar pan.-sumalk kavamale ir valykis dantis) ale jaučiu išpeiksi :( :wink: ech, viskas priklauso nu žmogaus tikėjimo viso ko prasme, nuo jo užsispyrimo, užsibrėžimo kažką daryt.

sutinku su tamstos pažįstamu veterinorium dėl žiedadulkių - gryna tiesa, natūralus vitaminų koncentratas. aš labai mėgstu bičių duonelę, ai skanu :D

tai tavo tėvelis žuvo autoavarijoje? ir kodėl taip viskas susiklosto žmonių gyvenime, kodėl būtent taip atsitinka - man visada neduoda ramybės tokie klausimai (kažkaip netikiu atsitiktinumais) :(
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

darja wrote::wink: isvis sako, kad geriausia ne pirkt sintetinius vitaminus, o vartot naturalius ziedadulkiu produktus, kai truksta tu vitaminu, nes organizmas pripranta prie sintetiniu, ir pats ima savu viraminu nebegaminti (mano veterinorius pataria visus vitaminus gerti taip: dvi savaites geri - dvi pertrauka - ir vel dvi savaites geri - toks turetu but kursas, kad orgnizmas nepriprastu...)
Matai Laimuti, ne be reikalo as taip del tu ziedadulkiu taip :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: nesijaudink, miela Dobe, taip turejo buti - jis jau buvo viska padares sioj zemej, viska atidaves man, ka galejo duoti - dabar manyje gyva jo dvasia, nes isoriskai as kaip is akies trauktas tevelis...

...aciu, uz patarima del zoliu - vis tiek valysiu blendamedu - bent kol kas, o gal ir visalaik, nes tiesiog neturiu nei laiko, nei nusistatymo valyt kitaip... :wink:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: ...o veterinorius taip sake del sintetiniu vitaminu gerimo - jis ziedadulkem sunu negydo... :wink: :P
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

:roll: :roll: :roll:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: bet manau, tas patarimas tinka ir ziedulkem (apie jas kalbejo tokia zolininke "Burejoje"... :wink: )
Gluosnė
Posts: 513
Joined: Thu 04 24, 2003, 13:26
Location: Kaunas/
Contact:

Post by Gluosnė »

Pasibuvom Lietuvelei.. Apsilankem pas dantiste. Isvada-dantu geriau nevalyt :D Andrijana nevale, tai skyliu neturi. Mindaugas kartais valo, tai viena skylute, o as kas ryta ir vakara - man devynis dantis taise (per devynis menesius tiek sugedo).
Ir is viso pastebejau, kad svetur butent moterims labiausiai dantys genda..
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

ir aš taip sakau, Basta, nei dirbtiniai vitaminai, nei kremai nereikalingi, -pirmieji užkiša kraujagysles ir apkrauna inskstus bei kepenis, o antrieji tik užlipdo odos poras ir oda nekvėpuoja. ir tai - tik geriausiu atveju, o blogiausiu - su jais per oda prasiskverbia į kūną toksinės medžiagos, chemikalai. įdomu, kodėl vis daugiau žmonių serga odos vėžiu ir bėrimais :roll:
aš pati nenaudoju jokių kremų, na tik tokius, kurie skirti makijažui nuimti, o ir tada renkuosi, kad būtų kuo natūralesni. ir nei odos sutraukia, nei ką. o odą labai tonizuoja šaltas vanduo ir akis pavargusias atgaivina. ir vėjas ir sniegas oda tonizuoja :!: nors reklama mus vis gasdina žalingu oro poveikiu - tegul nekabina makaronų, mes mokam atskirti pelus nuo grūdų :wink: o jei kartais reikia kremo, tai galima natūraliais nerafinuotais aliejais - pašlapinti delnus, užlašinti kelis lašus aliejaus ir tokia emulsija pasitepti. šiaip, beveik visas maistas tinka ir ant veido tepti. smagu, kad žmonės pamažu praregi dėl tų visų reklamų. pastebėjau, kad tu Basta visada labai pažangiai pasisakai šiuo klausimu :wink: :lol:
o dantų irgi nereikia brūžinti - sutinku. apnašos turi šiek tiek būti, jos tarytum apsauga, o dantys genda ir nuo streso (svetimoje šalyje) ir nuo sutrikusios rūgščių-šarmų pusiausvyros organizme ir burnoje (dėl netinkamos mitybos, ir streso, nes jie atspindi bendrą organizmo būklę) :P
Post Reply