Ką vartoti vietoj dantų pastos?

Ekologiniai sprendimai, kurie padeda mūsų buitį ir gyvenimą apskritai sutvarkyti pagal naturalius gamtos dėsnius. ©Neringa

Moderator: Visi tvarkytojai

Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Dobė wrote:o dantų irgi nereikia brūžinti - sutinku. apnašos turi šiek tiek būti, jos tarytum apsauga, o dantys genda ir nuo streso (svetimoje šalyje) ir nuo sutrikusios rūgščių-šarmų pusiausvyros organizme ir burnoje (dėl netinkamos mitybos, ir streso, nes jie atspindi bendrą organizmo būklę) :P
Na, teoriškai sutinku, bet man nemalonu, kai dantys apnašomis apsivelia burnoje. :roll: O gal ilgiau nevalant ir jų neliktų?
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Kurti reiks skyreli "odos prieziura":)
Man labai gerai nauralus aliejus-tarp ranku pasildai, patepi veida, palaikai, po to pertekliu nuvalyti.Arba naturalus produktai ivairus kaip kaukes-grietine, braskes, kiausiniai, agurkai. Dar mano odai labai tiko ir patiko Rimi Zirmunu vaistinej pirktas "purvas",is Kemerovo rodos atveztas juodas skystokas purvas, grazi oda po jo kaukiu.
O spuogiukams (kurie ziema apie lupas suaktyveja, jei imunitetas nusilpes)-geriausia slapimas.Pateplioji kelias dienas ir svariai nusilupa.
Bet geriausiai odai pirtis-su medumi issitepti visai, pabuti pirtelej, isokti i ekete..Kaifas.Nepazinom saves veidrody po sio savaitgalio :wink:
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl genda dantys - kalcio trūkumas. Kodėl trūksta ir kodėl labiau moterims - daug aiškinti, bet ne todėl, kad dirvožemyje trūksta. :)
Dantis valyti visdėlto reikėtų, nes galima gi ir nesiprausti.

Jeigu kremas geras, tinkantis žmogui ir padeda - aš nieko prieš. Natūralias priemones ne visada lengva susirasti. Žmonės skirtingi. Ne visiems viskas vienodai tinka.

Su vitaminais irgi tas pats. Jeigu yra poreikis kažkokio vitamino ir nesugebi paimti iš natūralių produktų, naudok sintetinius. Tai yra geriau negu turėti kažkokią problemą (ligą). Žiedadulkės ne panacėja. Tai yra neblogas papildas, bet kompensuoti trūkumui neužtenka. Nėra vieno vaisto nuo visų ligų.
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

<Bet geriausiai odai pirtis-su medumi issitepti visai, pabuti pirtelej, isokti i ekete..Kaifas.Nepazinom saves veidrody po sio savaitgalio >

tiksliai :lol: ir aš apie pirtį su medum parašyti norėjau :D o po to nors savaitę prauskis be muilo ir jautiesi švarus. purvo ir molio kaukės labai tinka tiems, kurių riebi ir spuoguota oda. deja, mano oda sausa ir man jos nelabai tinka :( bet žinau, kad molio kaukėm galima išsigydyti net baisias seborėjines galvos pleiskanas - draugė taip savo sūnų išgydė :D

iš tikrųjų dantų apnašos nėra malonu ir aš pati pastebėjau, kaip sunku jas visiškai pašalinti (nors dabar jau leidžiu šiek tiek apnašų susidaryti). geriausia, mano manymu, jas pašalinti intensyviai masažuojant pirštais, tada praskalauti, o jei jau visai nenusitrina, tai galima su nageliais, na bet gal nevisada to ir prireikia) tikrai patikėkite, pirštais labai sveika dantis valyti, tik gal mes nelabai prie to pripratę, o juk šepetukai dabar sintetiniai, jie erzina dantų emalę ir dantenas :P
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

jeigu pamatau, kad koks spuogelis kyla, ar šiaip oda neaiški pasidarė, paseilinu tą vietą. Seilės labai gerai visus spuogelius užtraukia. dabar aš vakarais vos ne kaip katinas prausiuosi, bet kad tikrai padeda :)
smulkios žaizdelės irgi gerai paseilintos gyja
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

<dabar aš vakarais vos ne kaip katinas prausiuosi>

ki-ki-ki :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

:D :wink:
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

Romas wrote:Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl genda dantys - kalcio trūkumas. Kodėl trūksta ir kodėl labiau moterims - daug aiškinti, bet ne todėl, kad dirvožemyje trūksta. :)
.


o kaip tu, Romai, siūlytum tą kalcio trūkumą kompensuoti :roll: vis tiek esu įsitikunusi (net ir neabejoju), kad sintetiniai kalcio preparatai tik užkemša kraujagysles. na nebent homeopatinis ar WELEDOS kalcis - pastarąjį išbandėme su vaikais - mažajam vis skaudėdavo kojas vakarais (turbūt nuo augimo), tai tie miltukai jam iš tikrųjų padėjo, kai reguliariai duodavau, nesiskųsdavo :)
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Na, kalcio yra sezamo sėklose, riešutuose, kiaušinių lukštuose, sūryje ir t.t. Taip kad norint įmanoma gauti. 8)
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

tai, kad sako vis per mažai mum jo :?
ir aš negaliu pasigirti sveikais dantimis - vaikystėje esu gavusi per daug antibiotikų :P
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Labiausiai paplitusi kalcio papildų forma - kalcio karbonatas. Čia beveik nėra ką sintetinti. Dar prideda vitamino D geresniam įsisavinimui, nors vasarą D vitamino papildomai nereikia. Tas pats yra ir kreida, ir kiaušinio lukštai. Sako, kiaušinių lukštus reikia nevirtus valgyti. Terlynė, vienu žodžiu, nelabai apsimoka, nes neblogas rusiškas "Kalcij aktiv" turi panašų poveikį (10-12 Lt). Tikriausiai galima valgyti kreidą, jeigu labai taupom (nebandžiau). Dar populiaru papildus daryti imant kalcį iš kriauklių geldelių. Gal kai kam irgi neblogai, kam reikia papildomų mikroelementų. Kiniečių "Tianši" daro kalcį iš raguočių kaulų. Sako, kad jonizuotas, ir niekas tokio daugiau nepadaro. Kai kam šis kalcis labai tinka, nors tai yra ne vien tik kalcis, o mišiniai su išsiskiriančiu kalcio kiekiu.

Kalcio, aišku, yra maiste. Bet augantys vaikai, nėštumas, maitinimas reikalauja didesnių kalcio kiekių, ir kažkaip ne visiems užtenka net valgant varškę kasdien. Visaip yra. Dar, vaikams kalcis turi būti skanus. Pabandykit šerti kiaušinių lukštais. Suradau danišką skanų kalcį Eurovaistinėj (Pieno kalcis vadinasi, atrodo). Padeda.

Tačiau esminis dalykas yra kalcio įsisavinimas. Kam sutrikęs, gali valgyti ką nori - dažniausiai vistiek truks. Tai liečia maždaug kas antrą-trečią moterį ir kas penktą vyrą. Pagrindinė priežastis - sutrikusi skydliaukės veikla. Daugelis žmonių nugyvena visą gyvenimą ir nesužino, kad kaulai išretėję. Bet būna atvejų, kad kaulai lūžinėja lovoje gulint.

Dar yra koralinis kalcis (brangus). Toks kaip arbatos pakelis. Įmeti į vandenį ir geri visą mėnesį iš to indo. Sako, kalcio jonai lengvai įsisavinami. J.Skonsmanas (nežinau ar buvo penktadienį Vilniaus klube) vietoj to siūlo smulkinti lietuviškas kriaukles - dreisenas ir darytis kalcio jonų vonias. Per odą geriau įsisavina, ir tiek, kiek reikia.

Galiu pakonsultuoti, parinkti, ką vartoti. Jeigu reikia, rašykit asmeniškai.
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

Arba vietoj pastos - likusias nuo arbatos žoleles. Čia Ingridos iš Panevėžio išradimas. tiesiog vakare geri žolelių arbatą (ji sakė ir žaliosios arbatos truputį deda), pačių įvairiausių žolikių, o paskui išgėręs palieki tas žoleles ir ryte valaisi su jom dantis, su šepetėliu. Paprasta. Sakė dantys nustojo skilinėt ir skylučių daugiau neatsirado (forume čia buvo kažkur pasakota, bet vėl priminsiu :))
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: nu zinot, del tu reklamu, tai nors dirbu zurnale, kur ju pilna, bet... pati turiu gana skeptiska nuomone, nesakyciau, kad reiktu visai atsisakyti kremu (nors kas nenaudoja, irgi nieko baisaus nenutinka :wink: ), bet is savo patirties zinau, kad visai nereikia pirkti brangiu - pati jau kuris laikas naudoju tokius po 5 Lt - pvz., vasara su taukmedzio sviestu, o ziema "Nivea", tik ji rieboka, tada sunkiau itepti, bet puikiai uzlygina rauksles, o tie be proto brangus "efektingieji" tik duoda trumpa efekta, o paskui oda dar labiau suglemba... be to, man labai keistai atrodo senos moteriskes su kudikio veideliais - anomalija kazkokia... :shock: :wink: Musu proseneles irgi naudojo "kremus" - sviesta (tik dabar ji reiktu islydyti ir nugraibyti nuo virsaus putas - chemija :roll: ), alieju, mano mociute visad isspaudusi suri prausdavosi isrugomis ir iki pat gilios senatves (sulauke 100 metu :roll: ) turejo skaiscia grazia oda, bet cia tikriausiai buvo "kalciausi" genai... :wink:

Beje, del prausimosi, tai kasdien su muilu praustis nerekomenduojama - sauseja oda, bet karta per menesi, tai ta zolininke sako, kad butina, nes jis neatstoja jokiu prausikliu. Sviesios atminties zolininke Simkunaite kalbejo, kad lietuvaites senoveje plaukus tik ukisku muilu trinko, tai as dar paaugle savo storas ilgas kasas kaip isploviau, tai paskui visa savaite baltos apnasos buvo - ko tik as paauglysteje neisbandzius, gal todel dabar nelabai norisi eksperimentuoti... :wink: Beje, del intymios higienos prausikliu, kuriuos tai reklamuoja - tik nenaudokim ju kasdien, bo bus kaip su tais vitaminais - atleiskit uz zodi, bet makstis pati negamins bakteriju, kurios sukuria naturalia jos mikroflora - cia kaip su tais vitaminais, kai per daug ju vartoji... uf, na prikalbejau cia jums kaip kokia gydytoja ginekole - vyrai, prasom neskaityt... :wink: :lol: :P

Del kalcio, tai kartais jo tikrai reikia - kai luzta ranka ar pan., bet girdejau, kad geriausiai pasisavinami tibetietiski kalcio papildai (yra Vilniuj tokia vieta, kur ju parduoda, tik kad brangus...)
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Ne, neklaidinkim žmonių. Neorganinis kalcis irgi yra įsisavinamas. Bet ne visiems vienodai. Neįsisavina tie, kam yra sutrikęs įsisavinimas. Pagyvenę žmonės sunkiau įsisavina, nes su amžiumi paprastai silpnėja virškinimo ugnis (skrandžio rūgšties kiekis). Todėl kalcio papildus geriausiai vartoti vidurdienį, kada stipriausias virškinimas, prieš valgį.

Sveikam žmogui kalcio papildų nereikia. Pakankamai gauna su maistu.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: ...beje, girdejau, kad kalci organizmas pasisavintu, jame turi buti vitamino D, bet jo jau turi buti organizma, nes kartu su kalciu isgerta jo tablete nesuveiks - gal tavo vaikui, Dobe, kaip tik to D ir truksta, todel ir kalcio nepasisavina... :?
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

:?
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

apie kalcį

AJA:
Parašyta: Tr. 2003 06 25, 17:50 Rašyti temą: Kitos gyvybės formos ir rūšys

(...) Ar žinote, kad yra akmenėliai kurie suteikia mums reikiamų medžiagų visokių: yra toks chalcitas (o gal ir kitaip vadinasi) jį tereikia pamerkti į stiklinę nakčiai, o ryte jau turime kalcio visai dienai šaltinį. (...)
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

beje, patikrinau ir radau, kad "chalcidas" yra driežas gyvenantis Afrikoje, o mineralas vadinasi "kalcitas" (kalcio karbonatas, cheminė formulė Ca CO3). jo yra marmure, moliuskų kiautuose, būna ir kristalų pavidalo. skaidrus kalcitas vadinamas Islandijos špatu. tai labai gali būti, kad palikus vandenyje dalis kalcio jonų pereina į tą vandenį ir tada jau geri vandenuką su natūraliu kalciu, o kodėl gi ne :wink: :lol: tokiu būdu tikriausiai galima papildyti savo organizmą ir kitais elementais :D
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Dėl akmenukų inkstuose. Akmenukai susidaro tiems, kam sutrikusi medžiagų apykaita. Visi kiti gali valgyti ir gerti kalcio kiek tik nori. Akmenukų nebus.
Edgūnas
Posts: 42
Joined: Sun 04 17, 2005, 9:49
Contact:

Post by Edgūnas »

Dantys-isminties simbolis. Tas kuris gyvena ismintingai (pagal savo galimybes) tures sveikus dantis.
Post Reply