O gal nereikia namo?

Būstas ir kiti statiniai, jų įrengimas ir statyba

Moderator: Visi tvarkytojai

Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

O gal nereikia namo?

Post by Laimis »

Megre knygos 4 daly yra skyrelis NAMAS. Ten turėtų būt kalbama apie namą. Prieš tai buvo kalbama apie sklypą, apie tvorą, o kai prieinam prie namo, tai prasideda mistika. :)

Megre pasiūlo statyti mūrinį namą dviejų aukštų. Anastasija sutinka, galima ir mūrinį statyti, svarbu kokiam tikslui. Tačiau iškarto primena, kad mes dabar neturim gerų medžiagų. Jas turės tik mūsų anūkai, vat jie ir pastatys namą.

O ką dabar daryti, jei mes neturim medžiagos iš kurios galėtume statyti namą? Nestatyti namo visai ar statyti iš bileko? :)

Žinoma dauguma žmonių neįsivaizduoja, kad galima gyventi ir be namo, tai mano čia iškelta tema kaip čia pasakius...

Bet vat aš vistiek noriu pakalbėti apie gyvenimą be namo. :)

Žmogus pasaulyje yra vienintelis gyvūnas, kuris statosi namus. Niekas kitas Žemėje namų nestato. Suka lizdus, krauna skruzdėlynus, išsikala skyles medžiuose, išsirausia žemėje urvus... Ir tik žmogus stato sau namus.

Be to, būtina pabrėžti, kad ne visi žmonės turi namus. Ir ne visi žmonės stato namus. Būt įdomu sužinoti skaičių žmonių, kurie nestato namų. Čia aišku iš pradžių peršasi mintis apie Afrikoje ar Indijoje gyvenančius žmones. Ten šilta, tai todėl jie namų nestato. Tačiau aš kalbu ir apie šaltesnius kraštus. Ir šaltuose kraštuose yra žmonių, kurie namų nestato.

Tai aišku pirmiausia yra ekstremalūs žmonės. Pvz. visokie jogai kalnuose ir panašios būtybės. Jos gyvena olose, medituoja, dar kažką daro ir gyvena sau be namų. Oloje giliai yra pastovi temperatūra +4 laipsniai Celsijaus, o to jiems visiškai pakanka. Daiktų jie daug neturi, tai nereikia ir niekuo rūpintis.

Kiti žmonės be namų yra Anastasija ir jos giminė. Jie tai apskritai ekstremalai. Kaip taip įmanoma? Ten juk šalčiai didžiausi. O vat jums gyvas įrodymas, kad žmogui namai nebūtini. Kas visi žmonės taip gali.

Paskui dar pasaulyje yra žmonių, kurie šiaip pratinasi prie šalčio. Vienas iš jų yra Porfirijus Ivanovas. Nežinau ar jis turėjo namą. Man atrodo turėjo, bet tokiems kaip jis, t.y. tiems kas nebijo šalčio -40 ir visą dieną gali vaikščioti nuogas, tai nelabai ir reikia namų.

Teko girdėti ir apie visokius ten tarzanus, kurių beje buvo ir Lietuvoje. Nežinau kiek čia tikra, bet tas tarzanas, Arcimavičius, tai sakė, jog anksčiau ir žiemodavo miške. Trobelėje medžiuose, ko namu irgi nepavadinsi. :)

Teko man girdėti ir apie kūdikius paliktus miške. Juos pamaitina ir išauklėja žvėrys, ypač vilkai. Ir jie gyvena ten keletą metų, kol jų nesuranda žmonės ir neįtempia į civilizuotą pasaulį. Bet vat kelis metus tie vaikai spėja pagyventi visai be namų. Vienas toks vaikas rastas Prancūzijoje. Aišku ten šilčiau, bet iš esmės tai reikalo nekeičia...

Anastasija sakė, kad galima statyti visokius namus, net ir mūrinius. Kiekvienam savo, tik svarbu neperlenkti lazdos. Juk nė vienas iš mūsų daba negalim išeiti nuogi basi ant sniego ir gyventi be namų. Čia viskas suprantama...

Tačiau kadangi egzistuoja žmonės, kurie nebijo šalčio ir kuriems nereikia namų, tai gal nepamaišys ir ši temelė forume, tarp milijonų temų... Galbūt kas nors susigundys keisti ne aplinką (statyti namus), o save (grūdintis)...

Ar yr tokių drąsuolių? Vat Porfirijus Ivanovas sako, kad jokių ten grūdinimūsi negali būt po truputį. Nusirengi ir basas į žiemą keliom parom. Gamta prižiūri žmogų. O paskui jokio šildymo nereikia ir namų... :) Ką manot?
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Šiaudinis... šiaudinis...
Kažkas juk jau turi šiaudinį namą. Man įdomus vienas klausiams: kaip ten pelytės rudenį? Neįsikrausto?
Iš patirties žinau, kad tokį sintetinį daiktelį kaip putplastis "skabo", net skamba :)))
Vieną kartą nakvojom sodo namelyje, kuris putplasčiu tarp sienų šiltintas buvo. Pelės taip šiugždėjo savo urveliuose kojytėmis, miegoti nėjo :))) Landos per visas sienas išgraužtos, kai bėgioja, toooks garselis!..
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

O gal nereikia namo?
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

aš irgi daug galvojau - reikia ar nereikia namo, nes, visų pirma, namo statyba reikalauja nemažų pastangų ir išlaidų, o išlaidos taip pat reikalauja pastangų jas uždirbti. tuomet mažiau laiko gali skirti buvimui žemėje, augalų sodinimui ir iš viso, tarsi grįžti į seną vagą :( iš tiesų, manau, kad žmogui reikalinga šiokia tokia pastogė ar prieglauda - tokia kaip Anastasijos žeminė, kurioje gali išmiegoti žiemą. bet toks variantas tinka vienišiams - juk jei nori gyventi hektare su šeima, juolabiau tik persikrausčius iš miesto, gal žeminė būtų pernelyg drastiškas variantas (na dar, aišku, žiūrint kokiai šeimai :wink: ) Porfirijus Ivanovas taip pat buvo vienišius, nors sulaukė daug pasekėjų, bet jo paties šeima jo nesuprato ir nesekė juo, dėl ko, manau, jis labai išgyveno ir jautėsi kaltas :) žinoma, jis daug laiko praleisdavo šaltyje stepėje, bet paskui grįždavo į namus. o grūdintis Porfirijus pradėjo gana pamažu - iš pradžių nusiėmė kepurę, po to pirštines, kailinius, o po to tik batus. ir jis visada mokė, kad reikia grūdintis atsargiai - per daug neįsivaizdinti, kad tu čia toks užsigrūdinęs, nes šaltis tave gali suriesti į ožio ragą :wink: taip aš skaičiau ir tatai įsidėmėjau. dabar kasdien apsipilu šaltu vandeniu iš kibiro. dar ne lauke, bet reikia oij reikia, basomis išeiti. nieko baisaus tikrai čia nėra, jei nežiūri į tai, kaip į nerealų dalyką - taigi visi gyvūnai vaikšto basomis - katinėliai ir tai nesušala su savo padukais. kiekvienas gali pradžioje pereiti basomis per sniega bent 10 metrų. va aš šiandien eisiu grįžusi iš darbo, apeisiu aplink namą, o rytoj parašysiu jums :wink: taigi, užsigrūdinusiems namo (medinio, mūrinio ar šiaudinio) nereikia, užteks ir žeminės (gyvūnai taip pat turi urvus ir olas) :wink:

va jau spėjau grįžti iš darbo ir kaip žadėjau išėjau basomis į lauką su puskibiriu šalto vandens. tik žengus kelis žingsnius, supratau, kaip man beviltiškai toli iki Porfirijaus Ivanovo :P bet žengiau toliau - atsistojau ir apsipyliau kojas šiek tiek aukščiau kelių, tada pajutau nežmonišką gėlimą, na tada tiesiog moviau atgal per sniegą namo, įvirtau pro duris nejausdama pėdų, laksčiau po namus pirmyn atgal ir po keleto sekundžių vėl atgavau kojas - pėdas užliejo maloni šiluma, ir pasidarė labai smagu :D rytoj viską būtinai kartosiu - patiko :lol: bet namo man kol kas dar atrodo reikia :wink:
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Basta wrote: galvoju, kaip gyvuniukai nesušąla pėdučių...
Čia įprotis. :) Teko girdėti, kad Indijoj, kur žmonės pripratę prie didelių karščių užėjus žemai, bet pliusinei temperatūrai, pvz. +2 laipsniai celsijaus, jie ima ir numiršta iš šalčio. Kas mums atrodo labai neįprasta. :)

Arba kaip stebisi Viduržemio pajūrio gyventojai, kai atvažiuoja lietuviai žiemą pas juos. Jie su šūbom vaikšto, o lietuviai su maikutėm ir dar jūroj maudosi... ;)

Kai priprasim basom vaikščiot, tai ir nebegels.. :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

as tai be namo neissiversiu,ir be tikro peciaus.Turiu problemu su nugara.Ir manau ne as viena tokia.
O is ko statysimes namus tai visi spres patys.Manau geriausiai yra tiems kurie atgavo savo tevu ar seneliu palikima-miska.
Pierre
Posts: 144
Joined: Sun 12 25, 2005, 4:11

Post by Pierre »

:D :D :D
cha-cha
Nepyk Dobe, bet senai taip skaniai besijuokiau. Ne iš taves aišku, o iš to kaip aprašiai savo nuotykius :) Su tavim neturėtų būti liūdna :)

Man namo reikia.Manau šiaudinio, aeba dar geriau šiaudinės žeminės.Manau tokiame name jaigu jis tinkamai pastatytas nereikėtų jokio pečaus, nei krosnies.Pats žmogus prikviepuotu kiek reikia, o jai šeima gyventu tai ir vėdinti keletą kartų reiktų.
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

na tai tęsiu savo nuotykius, jei tik kam įdomu :wink: vaikščiojimo po sniegą basomis priepuoliai man vis dar pasikartoja, ypač paūmėja savaitgaliais - aš tada išsimiegu, na ką ten, būsiu atvira - persimiegu ir mane ima graužti sąžinė, kad per ilgai drybsau, tai tada sugalvoju sau egzekuciją, kuri mane prabudintų ir supurtytų. taigi, vakar prisipyliau kibirėlį šalčiausio vandens ir tekina su juo pro duris. patrepsėjau mažumėlę po sniegą, pripėdavau šalia kačių ir šunų pėdsakų (nėr čia ko, lai žino - ir žmogus nepėsčias :wink: ), o tada užsipyliau ant kojelių - tikrai smagu buvo, gyvenimo džiaugsmas sugrįžo beregint ir priminė, kad turiu kojas (jas buvo bepradedą gelti). dar patrepsėjau kol galėjau kentėti ir mosikuodama tuščiu kibiru pardūmiau namo arbatos gert :lol: et , geras šitas jausmas šaltuko, ką aš be jo daryčiau :roll: :mrgreen: :D
o snukutį tai aš kasdien jau kokie penki metai tik kuo šaltesniu vandeniu prausiu, kitaip kaži ar akytės atsimerktų :wink:
Žvaigždėtas dangus
Posts: 303
Joined: Thu 01 05, 2006, 12:36
Location: visata

Re: O gal nereikia namo?

Post by Žvaigždėtas dangus »

Laimis wrote:...

Bet vat aš vistiek noriu pakalbėti apie gyvenimą be namo. :)

?
Tikriausiai dėl to kad tingi statyti . . .. :D
aiwita
Posts: 95
Joined: Fri 11 25, 2005, 11:42

Post by aiwita »

Skaitau as visa tai, :shock: o ypac Dobes egzekucijas :shock: (kitaip nesugalvoju kaip pavadint...) :shock: :shock: Taip sakant, sokas man....oj kaip man patinka siluma.....oj oj oj kaip ja myliu....Niekaip dar nesuprantu kodel taip yra. ryte pas mane namie buna kokie 11-14silumos. atsikeliu ir ramiai sau vaikstau su naktinukais...Apsivelku chalata, bet kazkaip jauciuosi normaliai...bet as vistiek noriu silumos....noriu silto namo, su zidiniu, kad galeciau pamedituoti ziuredama i ugnele, pakalbeti su ja.....
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Man šaltis irgi buvo didžiulė problema. Aš visiškai neturiu riebalinio sluoksnio, o kaip žinome tokie žmonės tiesiog miršta prie -5 laipsnių celsijaus. :)

Bet kai pradėjau grūdintis prieš hmmm....kokius aštuonis metus, tai ir šaltis man pasidarė nebebaisus. Dabar niekaip nepavadinčiau vaikščiojimo basomis egzekucija. Tai tik malonumas. Kai tik turiu galimybę, tai iš karto išlekiu basas ant sniego.

Bet vėlgi, man irgi patinka šiltai sėdėt, vat vakar buvau ant šildomų grindų, kaifas, priglaudi koją ir šilta. Ir visada limpu prie krosnies ar radijatoriaus... Žmogus visada ieškos kaip katinas pačios šilčiausios vietelės...

Tačiau... tačiau užsigrūdinus, tu šilumą gali pajausti ne tik prie židinio, o ir prie šaltos sienos prisiglaudęs. Siena vistiek šiltesnė keliais laipsniais už šaltą orą ir todėl prisiglaudi prie sienos "šaltos" ir tau vistiek šilta, sugebi vistiek tos šilumos paimti.

Čia toks paradoksas. Nori šilumos - grūdinkis. Dabar aš jaučiu šilumą ne tik prie pečiaus ar radijatoriaus, bet ir nuo sienos, grindų, galiu susišildyt save ir nuo labai mažo šilumos šaltinio...

Aišku, man dar grūdintis ir grūdintis, bet šiek tiek jau esu padaręs. Kai dar užsigrūdinsiu, tai išvis galėsiu visą dieną vaikščiot basas ant sniego ir man tas sniegas nebus šaltas... Juk užsigrūdinę žmonės šalčio nejaučia. Jiems visur patogu, nes visur šilta. :)

Paradoksas, bet taip yra - jei nori šilumos - šaldykis ir grūdinkis. :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

aha, kažkaip jau taip yra, kad šiluma ir šaltis yra vienis - tikriausiai esate pajute, kad kai prisilieti prie labai karšto ar labai šalto paviršiaus pojūtis būna panašus - tik mes vadiname skirtingai - deginimu, gėlimu :)
o savo grūdinimąsį egzekucijom aš tik šiaip vadinu, iš tikrųjų man tai - malonumas, kurio laukiu su virpesiu širdyje. bet šilumą taip pat mėgstu - jei tu, aiwita, vaikščioji su chalatėliu esant 11-14 C, tai mano nuomone esi pakankamai užsigrūdinusi :!: :D o pas mus namie žiemą dažnai būna per karšta - kai pakuriam malkinį katilą rūsį, tai paskui nelabai pareguliuosi - tai ir kepam pusę nakties, o po to jau normalu. ir jau visa šeimyna pripratom prie tos šilumos, ypač gerai, kai žiemą ryte vonioj randi šiltas grindis ir katę tysančią ant nugaros kojom užverstom (iš "kaifo"). jo išlepome išlepome 8) :roll: :wink: bet žiūriu, katinai pakaifuoja, pasišildo, o po to vis tiek mauna lauk į šaltį ir gana ilgai bindzinėja - nuostabu, kaip jie sugeba suderinti pomėgį šilumai ir vaikščiojimą basomis :!: :lol:
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Dobė wrote:bet žiūriu, katinai pakaifuoja, pasišildo, o po to vis tiek mauna lauk į šaltį ir gana ilgai bindzinėja - nuostabu, kaip jie sugeba suderinti pomėgį šilumai ir vaikščiojimą basomis :!:
Čia liuks citata Dobe, jėga. Naudosiu ją... :) Vienu sakiniu pasakei tą, ką aš ten bandžiau pasakyti visoje anoje žinutėje... ir dar taip linksmai pasakei :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

:lol: tigi gerai ir tu porinai, Laimi :wink:
o katinai man visados ant liežuvio sukasi, nes kai pareini namo, žiūri, kad jie visur makaluojasi, sekioja iš paskos, pasiilgę matyt :D net mintis tokia į galvą atėjo, kad vien tik stebėdamas katiną/katę (ir turbūt bet kokį kitą gyvūną) gali tapti išminčiumi :wink: :idea: apskritai iš jų gali pasimokyti neskubaus gyvenimo būdo, o kai neskubi daugiau mąstai ir kažką sau naujo atrandi :P :D katės nemėgsta sumaišties, riksmo ar disharmonijos - bėga lauk arba nulenda kuo toliau.
na o grįžtant prie temos, tai būstui, koks jis bebūtų, katinas/katė būtinai reikalingi. rodos jie tarsi nepastebimi, bet šios kailiniuotos būtybės kažkaip subtiliai sugeba "pašventinti" namus, padaryti juos jaukius, šiltus ar tiesiog gyvenamus :lol:
aiwita
Posts: 95
Joined: Fri 11 25, 2005, 11:42

Post by aiwita »

Jau dvi dienas vis astau apie ta grudinimasi...As tokia salčmire...Man nuolat sala koju ir ranku pirstai...Vakar stovejau prie lango ir masciau kaip cia dabar reiketu begt i kiema ir lakstyt po sniega(nors jau esu ta darius :) )Viduj kazkas laaabai priesinasi...Tas "kazkas" laaabai megsta siluma ir tingi ka nors daryt...Bet galiu pasakyt, kad jau siandien kitas "kazkas" labai suinteresuotas palakstyt po sniega dar karta
aiwita
Posts: 95
Joined: Fri 11 25, 2005, 11:42

Post by aiwita »

Bet vat del namo...bandau isivaizduot, kad gyvenu be namo..... :roll: Arba ne, geriau, kad Laimis gyvena be namo :lol: na, suprantu, kad uzsigrudinus jau nebereikia rubu :lol: Aisku, nebereikia ir spintu...Visgi tikiuosi nesiruosi atsiskirt nuo pasaulio. Taigi, nors kelis rubelius reiketu tureti(juk net Anastasija turi :lol: )Na, tiek to, jie daug vietos neuzims ir juos galima bus laikyti kokioj drevej(kaip nastia :lol: )
Bet vat kaip man idomu ir keista butu, jei sumanytume nuvaziuot pas Laimi i svecius :lol: :lol: :lol: Ziema :lol: :lol: nusivestu jis mus.....kur nusivestum?
aisku arbatos prasyt nevertetu, nors ziema as labai megstu karsta arbata...
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Jo aiwita, pas mane irgi kojos ir rankos šaldavo... ir baisiai bijodavau šalčio... ir žiema man buvo didžiulis košmaras... reikėdavo kažkaip prakentėti ją..

Paskui prieš kokius 8 metus sužinojau, kad galima šaltu vandeniu apsipylinėti ir mėsos nevalgyti. Ir po kurio laiko, gal po poros metų mėsos nevalgymo ir šalto dušo pastebėjau, kad kojos ir rankos nešala. Gal apsivalė kraujagyslės ir kraujas jau laisvai teka iki pat pirštų galiukų... Aš tiksliai nežinau, galiu tik spėlioti, bet esu įsitikinęs, kad man rankos nebešala būtent nuo mėsos nevalgymo ir šalto dušo. :)

Dabar dėl to atkeliavimo pas mane į svečius. Jei jau atsitiktų taip, kad man nereikėtų rūbų (kas labai abejotina, nes net neįsivaizduoju kaip to pasiekti), tai vistiek aš gyvensiu ne vienas. Jei man ir pavyktų taip užsigrūdint (kuo abejoju), tai vistiek mano šeima gyvens turbūt labai netgi normaliai. Ir turėsim mes pašiūrę labai šiltą ir pirtis bus ir patogumai... Taip kad arbatos tikrai galėsi užsukti. ;)

Be to šaltos žiemos tik 5 mėnesiai, o kitus septynis mėnesius, tai gali atvažiuoti drąsiai ir kol aš neturiu namo. ;)

Taip kad problemų neliko. :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

aiwita wrote:Jau dvi dienas vis astau apie ta grudinimasi...As tokia salčmire...Man nuolat sala koju ir ranku pirstai...Vakar stovejau prie lango ir masciau kaip cia dabar reiketu begt i kiema ir lakstyt po sniega(nors jau esu ta darius :) )Viduj kazkas laaabai priesinasi...Tas "kazkas" laaabai megsta siluma ir tingi ka nors daryt...Bet galiu pasakyt, kad jau siandien kitas "kazkas" labai suinteresuotas palakstyt po sniega dar karta
aš taip pat - baisi šalčmirė. dar vaikystėje mama mane vis gąsdindavo šalčiu - uždaryk orlaides, nes pučia, apsirenk kuo šilčiau, apsitūlok, apsivyniok, pirštinės, kepurės, šalikai, kojinės kuo šilčiausi ir t.t. kasgi man buvo belikę- pasibaisėt ir numirt iš šalčio :roll: :wink: todėl ir peršaldavau kas mėnesį ir dar su komplikacijom :( kech-kech-šniurkš-apčchy jau buvau beveik įtikinta, kad esu gimusi būti tokia nelaimėle, bet padėjo mano atkaklus ir karingas būdas - na jau ne, sakau, taip lengvai nenurašysit manęs - pradėjau mąstyti, nagrinėti, skaityti - kas kaip kodėl, už ką ir štai atradau Ivanovo knygeles. man jo pavyzdys pasirodė labai įtikinantis, o svarbiausia - tikėjimas. nuo to laiko ir pradėjau grūdintis. ir pasijutau tikru žmogumi - dingo peršalimai, ligų ir šalčio, kaipo baubo, baimė. žinoma, šaltį vis dar jaučiu, bet žinau, kad reikia nusiteikti draugiškai jo atžvilgiu, tuomet ir sušilsim - nereikia susitraukti, susigūžti nuo šalčio ar žvarbaus vėjo, jei eini išsitiesęs ir mintyse sveikini gamtos stichijas, tai ir nuotaika būna gera ir net jauti jų gaivinantį, tonizuojamą poveikį - apie tai skaičiau ir Kazudzo Nishi knygelėse, kurios dabar visur pardavinėjamos ezoterikos knygynuose, jo vaikystės patirtis man priminė manąją. :)
aiwita
Posts: 95
Joined: Fri 11 25, 2005, 11:42

Post by aiwita »

Zinok, Laimi, mesos nevalgau jau senokai. Sala kaip turi but. Bet as kazkaip nebegalvoju apie tai, nes man tai tarsi iprastas dalykas :) Mana tau viskas praejo nuo salto duso. Man viduj kazkas kuzda, kad jei pradeciau plikom rankom sniega maigyt, basom kojom po ji lakstyt, tai butu geriau.Ir jau seniai man ta mintis knibzda, bet kad as jauciuosi tokia bevale situo atveju....Na neprisiverciu...

Labai dziaugiuosi, kad savo seimai leidi rinktis ir neverti grudintis. Saunuolis tu!
aiwita
Posts: 95
Joined: Fri 11 25, 2005, 11:42

Post by aiwita »

Dobe, as taip pat auginta buvau... Ir tik dideliu pastangu deka nesugadinau sitaip savo dukros...Tiksliau didelio jos uzsispyrimo deka. Ji visa ziema vaiksto apsirengusi taip, kaip as rudeni...Jokiu maikuciu ilgom rankovem, jokiu kojiniu.Pedkelnes ir batai.Viskas.Ir taip nuo kokiu 3 metu. Ji nesivelka nors tu ka...man budavo kraupu, bet ka padaryt, kai nesivelka. Na, palaimindavau ja, atiduodavau Viespaties globai ir keliaujam per salcius ir pugas...kai pati tuo tarpu su keliom kelnem, kojinem ir pirstinem eidavau :lol:
dabar pati po truputi lukstenuosi kaip svogunas is savo lukstu :D Ir nieko... :) Visai smagu, kai nereikia tempt papildomu keliu kilogramu su savim ir dar judejimas lengvesnis :D
Post Reply