AMWAY produkcija. Kaip yra iš tikrųjų?

Ekologiniai sprendimai, kurie padeda mūsų buitį ir gyvenimą apskritai sutvarkyti pagal naturalius gamtos dėsnius. ©Neringa

Moderator: Visi tvarkytojai

Post Reply
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

AMWAY produkcija. Kaip yra iš tikrųjų?

Post by Laimis »

Sveiki,

AMWAY dar nenaudojau, bet jau nusipirkau. Kas man rūpi išsiaiškinti, tai reali situacija.

AMWAY prekiautojai sako, kad tai visiškai ekologinė produkcija ir nekenkia gamtai. Tačiau aš noriu įsitikinti ar tai nėra eilinė apgavystė. Aš prieš pirkdamas labai tiksliai bandžiau išsiklausinėt sudėtį, bet mano pardavėja tokio tikslumo nežinojo kokio man reikia.

Pvz. sako, kad buteliukai pagaminti iš vaško, t.y. popierius aplietas vašku ir dar šis tas, kas yra užpatentuota ir neskelbiama.

O man tokio atsakymo neužtenka, aš noriu žinot kaip čia yra iš tikrųjų. Todėl klausinėjau toliau ir išsiaiškinau, kad tikros sudėties AMWAY pardavinėtoja nežino. Sako yra gera plastmasė ir bloga. AMWAY gera. Na, kad gera, tai matosi, kai bandai ją sudeginti. Mačiau seniai kaip dega, tai tikrai nėra plastmasės kvapo. Bet kiek ji nekenksminga aplinkai tai nežinau. Sakė yra quixstar.com kur galima sudėtį sužinot, tai aš pažėsiu, bet manau vistiek nesužinosiu. :)

Man vat kyla noras daryt visokius patikrinimus. Aš nepatikiu, jei kažkas kažką sako. Man reikia patikrinti. Vat nusipirkau tos produkcijos, tai daba ne tik ją naudosiu, bet tikrinsiu. Vat panaudosiu, o paskui bandysiu ją sudeginti, palyginsiu su paprastais maišais, plastmase... pabandysiu užkasti ją ir supūdyti, pabandysiu LOC užpilti ant augalų ir pažiūrėsiu ar jis tikrai nekenkia ar taip tik sakoma.

Kai kuriuose eksperimentuose kviesiu dalyvauti ir kitus žmones. Kelios galvos visgi geriau nei viena. Gal ką pastebėsim ką nutyli AMWAY prekiautojai. O jei patikrinus išaiškės, kad viskas ką sako tie prekiautojai yra tiesa, tai tada šita produkcija yra tikrai super.
-----------------------------------------------------------

Taigi, šitoje temoje noriu aptarti REALIĄ informaciją apie AMWAY.

Jei žinote kažką ne iš kalbų, o iš praktikos, jei žinot iš kažkur sudėtį, kas ką reiškia, kas kam kiek kenkia, tai rašykite čia. Reikia išsiaiškinti kokia yra reali situacija, o ne ką sako AMWAY pardavinėtojai. Galbūt jie šališki, o galbūt iš tikrųjų viskas yr kaip jie sako... Reikia ištirti. :) Mąstyt savo galva. :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Pirmas dalykas, kuris man kliūna susidūrus su AMWAY produkcija yra tas, kad tai visgi fabrike darytas dalykas.

O jei gamina fabrike, tai greičiausiai pagaminimui naudoja degimo procesus. Kas jau nėra gerai.

Pvz. cementas irgi yra natūralios kilmės. Ten atrodo akmuo sutrinamas smulkiai ir beveik viskas. Tačiau prieš sutrinant reikia labai gerai sudegint tą akmenį. Todėl cemento gamyboje naudojama daug degimo proceso. Kas jau nebėra ekologija. Tas pats su čerpėm molinėm ir su plytom. Nors jos iš molio, bet joms gaminti tiek degimo naudojama, kad ekologija to nepavadinsi. :)

Tas pats su AMWAY. Buteliuko gamybai juk reikia naudoti degimo procesus. Reikia statyt gamyklą ir konvejerį ir kelius tiesti, kad tą produkciją transportuoti...

Todėl geriausia yra visiškai nepirkti nieko arba pačiam sodyboje pasigaminti. Tačiau aišku jau geriau pirkti AMWAY, negu kažką kitą, kokią chemiją.

Kažin, kaip gaminami buteliukai? Degimo procesai naudojami? Ar stengiamasi ir to išvengti?
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Laimi, o aš tau pasakysiu vieną juokingą dalyką:
LOC prieš beveik 50 metų du chemikai sukūrė..... garaže, ekstrahuodami kokoso aliejų. Produktas pavyko. Nuo tada jo sudėtis nesikeičia.

Beje, gali pabandyti patikrinti, atkikdamas eksperimentą:
pripilk gyvūnui gerti, ir įlašink LOC ar Dish Drops. Pamatysi, vandenėlio neliks, ypač mielai laka .... šunes :) O tu pabandyk šuneliui Feiry įpilti ;)
Beje, labai gerai tręšti augalus. Bet.... nepadidink koncentracijos :) 1 pompos paspaudimas (5g) 1 litrui vandens.... Aš namuose visas gėles jau gal 5 metus TIK taip laistau :) Visi sako, kad miškas auga :)

Dantų pastą bandei? Mes darėm eksperimentus su vienkartine stiklinėle. Kažkas ypatingo... O ant dantų ta pati reakcija. Nepapasakosiu, rodyti reikia...
O aš dar ir kitokių "bajerių" moku su LOC :))))) Ypač su vaiko kelnėmis, kai iš mokyklos pareina :)))) Vis tik pradinukas :) Žinai, ko ant jų parsineša? Kramtoškės, šratinuko tušo, rašalo :))
Gera produkcija :)
Nerasi ten aprašyta.... Ir ne taip gaminami tie buteliukai, klausiau: jie ypatingos sudėties, ir kai dega, išsiskaido į nekenksmingas medžiagas. Pūdyti nepatariu, ilgokai užtruks. Bet.... mačiau kaip viena pažįstama moteris didesniuose buteliuose, nupjovusi vieną kraštą, kiekvienais metais visą rasodą sėja. Puikiai auga
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Radau kompe info lietuviškai.

DISH DROPS - skystas indų ploviklis

Jei svajoji apie žvilgančius indus, kurių kiekvienas tau pavydės, apie blizgančius puodus ir spindinti sidabrą, niekas neišvalys jų geriau už indų ploviklį DISH DROPS. Kadangi tai stiprios koncentracijos preparatas, tai vos keli jo lašai, įlašinti i vandens pilną praustuvą, pagamins gausybę ilgai besilaikančių putų, kurios pašalina maisto liekanas. Šis skystis idealiai išplauna net labai riebaluotas keptuves bei pridegusį maistą. | DISH DROPS sudėtį įeina alijošius. Šis efektyvus skystis indų plovimui švelniai veikia rankų oda, kaip ir porcelianą, krištolą bei prabangiausius sidabro gaminius.

Naudojant plastikinį Amway butelį su pompa, galima DISH DROPS įvairiai skiesti, priklausomai nuo vandens kietumo arba savo nuožiūra. Nesvarbu, kokį naudojate koncentratą, nes DISH DROPS puikiai nusiplauna, nepalieka nuosėdų. Klientams patiks ir jo gaivus, lengvas aromatas. Paviršinio veikimo junginiai, įeinantys į DISH DROPS sudėtį, linkę i biodegradaciją, vadinasi, jie lengviau virškinami dėl natūralaus irimo. DISH DROPS taip pat nekenkia fermentinei ląstelei. Klientai, kuriems rūpi indų švara, bus sužavėti indų plovimo skysčio DISH DROPS veikimo efektyvumu ir taupumu, nes virtuvę valyti su juo labai lengva. Daugelis žmonių yra pripratę indų plovimo skysčių naudoti gausiai ir gali manyti, kad tų kelių lašų DISH DROPS neužtenks. Dažnai klystama, jo naudojant per daug - putų gaunama per daug.
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Ei, moderatoriai :)
Perkelkit visą temą į vieną vietą... Dabar kažkaip išskaidyta...
(šią mano žinutę vėliau ištrinkit)
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Įvairių temų moderatorius atostogauja. :) O kam perkelt į vieną vietą? Čia dvi atskiros temos. Ten apie chemikalus, o čia apie AMWAY produkcijos patikrinimą. Hmmm.. nors ko gero nepavyks man sukurti temos apie AMWAY patikrinimą... Kai rašau: "gal nereikia namo", tai vistiek žmonės rašo apie namus, o kai rašau: "suabejokim AMWAY produkcija", tai vistiek dės tik teigiamus atsiliepimus apie AMWAY...

Tai gal tu ir teisi.. Reikia daryt vieną temą apie AMWAY, o tuos eksperimentus kur aš noriu daryt - pūdyt ir degint, tai darysiu kitose temose. :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Na, aš girdėjau vieną neigiamą atsiliepimą apie AMWAY dantų pastą, bet tai gali būti ir individualaus netoleravimo atvejis-žmogui buvo labai stipriai sudirginta burnos gleivinė. Apskritai, jeigu orientuotis į tokius jautrius žmones, tai iš viso nieko negalima vartoti. Pvz. pas mane namie beveik iš vis jokios chemijos nėra, tiktai skystas skalbiklis, kurį finansiškai pajėgiu įpirkti. Mielai atsisakyčiau ir jo, jeigu atrasčiau kitokį drabužių "švarinimo" būdą. Bet taip yra ne dėl mano ryžto gyventi labai ekologiškai, bet kad esu "žiauriai" alergiška visokiems chemikalais. Galėčiau lengvai atlikti savotiško indikatoriaus darbą, puikiai jaučiu, užėjus į bet kokias patalpas, ar ore yra chemikalų "pėdsakai", ar ne.
Kalnarute
Posts: 145
Joined: Fri 09 23, 2005, 13:22
Location: Klaipeda

Post by Kalnarute »

gera tema tu Laimi uzvedei.Visos tos priemones,kokios ekologiskos jos bebutu(pagal pardavejus) man vistiek nekelia pasitikejimo.Na zinoma,tai kas yra parduotuvese tai isvis vien cemija.

Irute, tu pabangyk baltus skalbinius pamerkti i ukiska muila ir del isbalinimo iberti kelis gudelius kalio permanganato(margancovkes).
Egidijus
Posts: 116
Joined: Mon 11 08, 2004, 19:40
Location: Kaunas
Contact:

Post by Egidijus »

Apie ekologiškumą daug informacijos neradau, bet apie biznio organizavimą tai neigiamos informacijos daug -"piramidės" statyba, produktų antkainiai ir kainos.
http://www.cs.cmu.edu/~dst/Amway/
http://www.amquix.info/Amway_lies.html

O apie kai kurių produktų (pvz metalų valiklis) ekologiškumą, kaip supratau, sunku kalbėti, greičiau apie nuodingumą. O šiaip tai aš nelabai tikiu jų reklaminiais triukais nes teko šiek tiek, tiesa seniai, susidurti.
Bet mane dominantys klausimai būtų - ar jų produkcija yra kur nors sertifikuota kaip ekologinė?, kas sertifikavo, kokius produktus? kas tai yra ekologiškas produktas jų supratimu? pvz skalbimo milteliai be fosfatų yra gerai, tačiau nereiškia kad yra ekologiški/natūralūs/nekenkiantys sveikatai ir pan. Jei tai pagaminta iš ekologiškai išaugintų augalų tai kas dar dėta ir pan.

Tarp kitko, net ir pačioje Amway svetainėje http://www.amway.com nerasite daug užsiminimų apie produktų ekologiškumą
Last edited by Egidijus on Thu 01 12, 2006, 9:56, edited 1 time in total.
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Irute wrote:Na, aš girdėjau vieną neigiamą atsiliepimą apie AMWAY dantų pastą, bet tai gali būti ir individualaus netoleravimo atvejis-žmogui buvo labai stipriai sudirginta burnos gleivinė. .
Jis gal alergiškas mėtoms?
Klausiau dantų gydytojos, kuri man pati rekomendavo naudoti Glister dantų pastą. Sumažėjo dantenų kraujavimas po poros mėnesių, ją panaudojus.
Kartais kažkurį laiką "pakankinu" burną kad ir reklamuojamomis pastomis, užtat koks malonumas būna vėl amveiską naudoti ;)
aiwita
Posts: 95
Joined: Fri 11 25, 2005, 11:42

Post by aiwita »

Na ta produkcija tai as patenkinta. Naudojau ta pasta elis metus. Kraujavimas nepraejo. bet vistiek ji man patinka... Ir kiti gaminiai nuostabus
bute
Posts: 72
Joined: Tue 02 04, 2003, 14:46
Location: Taurage
Contact:

Post by bute »

Ismaudziau ilgaplauki suni su LOC, tai is pradziu blizgejo, svelnutis buvo, o paskui susivele, kad net teko nukirpti ji :? . Nezinau, gal as ka blogai padariau... o gelems LOC patinka. Viska ploviau su juo, dantu pasta irgi patiko.
Viena pazystama, is skalbimo masinos vandeni (skalbe su Amway produkcija) pildavo tiesiai ant zolytes kieme, sake ne kiek nepakenke, net grazesne buvo.
Žvaigždėtas dangus
Posts: 303
Joined: Thu 01 05, 2006, 12:36
Location: visata

Post by Žvaigždėtas dangus »

Padauža wrote:
Irute wrote:Na, aš girdėjau vieną neigiamą atsiliepimą apie AMWAY dantų pastą, bet tai gali būti ir individualaus netoleravimo atvejis-žmogui buvo labai stipriai sudirginta burnos gleivinė. .

Man asmeniškai, ji buvo per švelni ir ničnieko neišvalė. Man geriausia žolelių milteliai sumalti su druska, dar užsilašinu LOCO lašą, tai geriausia ką esu išbandžius.
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

Kai Amway produkcija patekdavo is Vokietijos, jos efektingumas buvo uztikrintas ir LOC poveiki bande net vyrai po svenciu noredami atgauti sveikata. Kai organizmas apsinuodijas alkoholiu. I stikline 5 lasiukus LOCo ir atgauta sveikatele. Bet kai produkcija eme keliauti is Lenkijos sandeliu, daugiau nebeperku nieko, nes produktu kokybe nebetokia veiksminga ir neklelianti pasitikejimo. LOCas is Lenkijos atveztas nebepadaro stebuklu, kuriuos iveikdavo seniau. Gal ir dantu pastos nebeto efektyvumo. bet musu valia rinktis...
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

O tai kuo skiriasi? Juk gaminama vistiek JAV, o paskui vežama į Vokietijos sandėlius ir Lenkijos sandėlius...

Ta prasme ar čia tikrai gali pasikeisti kokybė vien dėl to, kad kitoj šalį sandėliuojama ar čia žmogaus psichologijoje - "iš Lenkijos nepirksiu, nelygis, o vat Vokietijoj, tai jau rimta produkcija." :)

Aš kaip supratau, tai Lenkijoj ir VOkietijoj yra sandėliai. Ten atveža galutines prekes ir viskas. Tai jokio skirtumo kur sandėluot. Galima ir Lietuvoj. Beje, sako, kad už metų ir Lietuvoj atsidarys sandėliai...

Bet kitas variantas, jei Lenkams atvežamas negalutinis produktas, o jie ten išpilsto į bonkutes. Va, tada kokybė galėtų pasikeisti... Bet ar jie gauna negalutinai pagamintą produktą?
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

LOC gerti laaabai nepatariu. Kieno rūgštingumas aukštas, tiems gal nieko, bet kieno žemas - gali problemų prisidaryti.
Ir apskritai, gal mano mintis jums pasirodys nelabai... bet kas skirta išorei, vidui geriau nenaudoti. Skęstančiųjų gelbėjimas - pačių skęstančiųjų reikalas.
Kas liečia Vokietijos ir Lenkijos, Rusijos rinkas, šituo jau domėjausi.
Pasirodo, kad norėdami pamažinti biednesnei rinkai kainas, gamintojai pačioje JAV paprasčiausiai padaro mažesnės koncentracijos skiedinį. Rusijos rinkai pasirodo išleistas net 0,5l talpos LOC buteliukas, kuris kainuoja ten vos ne tiek pat, kiek pas mus litras... Geras? Be to, amerikonai NIEKAM nepatiki buteliuoti. Viską jau užplombuotus atsiunčia. Tik etiketes klijuoja tos šalies kalba, kurios rinkoje pardavinės. Ir Lietuvoje kai bus atstovybė, juk privalės Lietuviškai rašyti. Tiesa?

Žinot, aš esu visokiai tokiai reklamuojamai produkcijai labai neviernas Tamošius, bet ko į savo namus neįsileidžiu.
Laimi, kokie mes čia su tavim panašūs :) (gal dėl to pirma prasikapoti turėjom, kad tai suvokčiau ;)
Ir man pirmiausia turi visus įtarimus paneigri, o jei nepaneigia, net neperku. O tai, ką esu išbandžiusi ir pati pratestavusi, už tą galiu kalbėti.

Man labai gerai tinka tos firmos vitaminai. Gaminami iš natūralių produktų. Bet ir čia - kol nepasitikrinau, pas daktarus neišsiklausinėjau, nepirkau.
Ir jūs visi - manau, kad reikia tikslintis, klausinėti, domėtis, o ne aklai pirkti ir paskui keiktis. Pritariu visu 100!!! :lol:
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Padauža wrote: Man labai gerai tinka tos firmos vitaminai. Gaminami iš natūralių produktų. Bet ir čia - kol nepasitikrinau, pas daktarus neišsiklausinėjau, nepirkau.
Va, čia aš kol kas skeptikė esu, nors šį tą pirkau antro vaikiuko laukdamasi. Ar tikrai vienoj tabletikėj (kalbu apie multivitaminus vaikučiam) telpa paros jų dozė ir kaip jie įsisavinami? Teko girdėti, kad efektyvesni yra skysti vitaminai? Taigi geležies preparatų pirkau Soria Natural firmos ir išties labai greitai atstatė hemaglobiną vaikui.

Jei gali, daugiau apie vitaminus, Padauža, papasakok. :)
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Žinai, aš su šiais vitaminais ir lietuviškos ... rupūžės antpilu "išlipau" iš 2-os stadijos vėžio be chemoterapijos ir visų kitų bjauralų. Tad turiu prieš jos kūrėjus už ką galvą pagarbiai nulenkti!

Klausk, kurios temos vitaminai domina tiksliau ? Labai smulkiai "išblusinėjau". Tad informacijos turiu :)
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Padauža wrote:Žinai, aš su šiais vitaminais ir lietuviškos ... rupūžės antpilu "išlipau" iš 2-os stadijos vėžio be chemoterapijos ir visų kitų bjauralų. Tad turiu prieš jos kūrėjus už ką galvą pagarbiai nulenkti!

Klausk, kurios temos vitaminai domina tiksliau ? Labai smulkiai "išblusinėjau". Tad informacijos turiu :)
Pagarba. :)

O dėl vitaminų temų tai gal aš per žalia juose gaudytis. :oops: Domina kalcis augančiam organizmui ir kas iš vitaminų besilaukiant tiktų? :roll:
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

dėl amway ekologiškumo - atrodo jis, iš esmės tame, kad jos produktai, kaip rašoma geba išsiskaidyti aplinkoje (angl.biodegradable) net 90% :!:

pasiėmiau LOC buteliuką ir perskaičiau sudėtį - šiek tiek nusimanau dėl įvairių junginių, nes esu išsinagrinėjusi. šiaip komponentai iš tų , kurie mažiausiai arba beveik neteršia aplinkos (jie pasižymi gebėjimu išsiskaidyti į mažiau kenksmingus ar nekenksmingus), bet įeina ir konservantai (gana tausojantys, ne benzoatai) ir kvapai (šiaip irgi malonūs). į paprastą buitinę produkciją dedamas labai kenksmingas putojimą sukeliantis Natrio lauryl/laureth sulfatas - jis yra sintetinis ir pigus pagaminti, bet kancerogenas, o LOC'e jo nėra. o apskritai, tai produktas bus tikrai ekologiškas, jei pagamintas iš 100 proc. augalinių komponentų, kaip Garstukas. o kiti gali būti laikomi ekologiškais ta prasme, kad mažiau arba beveik nekenkia aplinkai, nepasižymi kancerogeniniu ar kitu kenksmingu poveikiu sveikatai - tarkim AMWAY :)
Post Reply