Kūdikių žindymas

Forumas, skirtas mūsų vaikams, gimdymui ir vaikų auklėjimui

Moderators: Rytė, Visi tvarkytojai

V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Kūdikių žindymas

Post by V »

Kadangi man dabar aktualus kudikiu zindymas, tai ir uzvedu tokia tema :) Tiesa pasakius idomu viskas. Anastasijos knygose uzsiminta, kad tik jos probobute berods zinojo zindymo paslaptis, bet nieko jau labai konkretaus apie si reikala daugiau ir nerasyta, deja.. aisku, jei as gerai dabar pamenu.
taip kad butu idomu isgirsti diskusijas apie tas zindymo paslaptis :)
ir dar vienas dalykas. vis mastau mastau ir nesumastau, kaip cia yra. na kokia turetu buti mamos mityba, kad vaikelis viska toleruotu. na patys zinot, kad pirmais 3 menesiais kudikelius kankina pilvuko putimai, diegliai, visokios alergijos. ir anot mediku ir mamu patirties, vos ne daugiausiai pucia nuo darzoviu, vaisiu.. bet tai labai keista, jei valgyt tik augalini maista, tai kudikelis isvis turetu nusikamuoti nuo pilvo diegliu :shock: kazkaip logiskai mastant, atrodo, kad kaip tik is gamtos toks maistelis turetu labiausiai tikti mamos pieno gamybai... siaip mano asmenine patirtis kiek kitokia - mano sunus darzoves, isskyrus pomidorus, na salotu, ridikeliu tik nebandziau, tai toleruoja, vaisius kai kuriuos irgi, va tik jam visai netinka ryziai, avizos, kvieciu produktai :shock: o pavyzdziui mesyte kazkaip visiem kudikeliam tinka.. tai kaip cia yra, kad valgyt viska kuo daugiau is gamtos, bet va musu maziausiem del to naturalumo pirmus 3 menesius negerai buna :?
ingam
Posts: 4
Joined: Tue 08 16, 2005, 17:58

Post by ingam »

Siuo metu zindau savo kudyki. Nesilaikau jokiu dietu, valgau viska, prie ko traukia sirdis. Valgau slyvas, obuolius, kriauses ir ju neskaiciuoju. Maniskis dazniausiai zurkia noredamas bendraut, arba suslapes. Daznai pradeda pykti ir pries pasisiodamas. Puse maitinimo maitinu ant ranku ji laikydama, po to jis pradeda spurdet, raivytis. Tada paguldau ant lovos ir pati salia atsigulu. Vaikutis tesia valgyma toliau...O buna dar ir taip, kad pradeda zurkt, po to klykt, bet vos tik jis pastebi ka nors idomaus arba isgirsta neiprasta garsa, iskart baigiasi visi "spazmai":), jis suklusta arba sypsosi. Reikia but salia vaiko, ir kuo daugiau. Jei budama su vaiku tuo pat metu mintyse galvosi apie blynu kepima arba neisplautus vystyklus, aisku, kad dazniausiai vaikutis ims pykti, o galu gale net ir klykti. Vaikai jaucia mus, musu mintis.Pirmiausia jas reiktu susitvarkyt. Vaikui nuo ju greiciau pus ta pilva (perkeltine prasme) , negu nuo suvalgyto obuolio...
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Dėl mamos mitybos noriu kelis žodžius parašyt.
Mėsos nevalgiau jau iki vaikučių gimimo, taigi natūralu, kad maitindama irgi nepradėjau. O visą kitą maistelį bent su antru vaiku gan greit atsirinkau. Tieisog trumpam atsisakiau visko, išskyrus grikių kruopas (vandenyje virtas). Negirdėjau dar, kad kokiam vaikučiui nuo jų pilvuką pūstų. O tada pamažu ragavau tuos patiekalus, produktus, kuriuos visad mėgau ir žiūrėjau, kokia bus vaiko reakcija. Per savaitę viską išsiaiškinau be didesnių vaikučio ir savęs kankinimų.
Beje, pastebėjau, kad maisto derinimas ne iš piršto laužtas. Netinkančių tarpusavyje produktų užvalgius vaikui pilvelis greit sureaguodavo. :roll:
Gaila, bet pusei metų turėjau atsisakyti tik vieno mėgiamo produkto: kopūsto. 8)
Beje, labiau nei maisto produktai vaikiuką veikia mamos nuotaika, emocijos. Pilvą ir nuo jos liūdesio, apatijos, pykčio gali imti pūsti...
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

na kad mintys, jausmai vaika veikia, tai as nesigincinu, tiesiog mane domina butent mitybos aspektas. o tokiu vaiku, kad tiktu absoliuciai visas maistas is karto, jei yra, tai yra vienetai. be to, tie visi putimai labiausiai juk reiskiasi pirmais 3 menesiais. maniskiui dabar dar nera dvieju, tiesa pasakius ne itin kankina pilvo putimai, atsirinkau maista, bet man apskritai idomu, kodel taip yra.. kazkodel vis tiek atrodo nelogiska..
o mum, tiesa, netiko visokios kruopos.. ir grikiai netiko. zodziu niekas is kvieciu, avizu, grikiu, ryziu. kartais pucia nuo pieno produktu. slyva tai isvis kosmaras pasirode. nuo banano tik siek tiek papucia. o pavyzdziui toks baisus dalykas kaip sokoladas :D tinka :?

man tiesiog idomu, kodel negali tikti maistas, prie kurio mama pripratus nestumo metu. pvz as nebuvau mesede, isvis tik vaisiais, darzovem ir pieniskais produktais galiu but gyva,o va vaikeliui is vaisiu ir darzoviu mazai kas dar itinka, pienisku irgi, o mesyte puikiausiai toleruoja. ir isvis klausimas, kodel tas vaikiukas taip kentet turi nuo pilviuko bedu.. logiskai atrodo, kad neturi, nu bet tai kodel vos ne 100 procentu vaiku kencia. ir maistas visgi turi itakos. nereik sakyt, kad tai tik mintys.
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

bet pvz musu klimato obuoliai irgi netina vaikiukui ;)
duona irgi netinka...
Bangiuke
Posts: 92
Joined: Fri 04 08, 2005, 17:42

Post by Bangiuke »

Ieskome atsakymu gal ne visai ten kur reiktu. Motina maitindama kudiki turi tureti visas salygas islikti rami, mylinti, svelni. Kiekvienas dirglus veiksmas atsiliepia kudikio jausmams. Pati zindziau savo keturis kudikius. Tik vienas is ju buvo labai jautrus, nes tuo metu teko isgyventi daug nerimo. Tada ir prasidejo pilvuko skauduliukai ir neramus laikai. Tikiu kad ka mes veiktume visos musu mintys ir jausmai pereina i mamos piena, ir vaikiukas parodo ka jaucia. Juk yra sakoma kad net sriuba verdant turetume su gera nuotaika ir graziausiasi jausmais ruosti, tokiame produkte atsiranda daugiau geruju savybiu nei is inercijos atliekame si darba. Gal ne veltui kudiki zindant pataria mielas dainas niuniuoti, ar dainuoti, sypsotis visa sirdimi;))
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

Mano drauge neseniai pagimde. Ji buvo Semetos kudykiu prieziuros mokykloje( Kaune), labai patiko.
O del maisto derinimo, sveikos mitybos galiu rekuomenduot, Sveikuoliu mokykla Palangoje.
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Siandien netycia aptikau straipsniuka, kur raso, jog vaiku skonis priklauso nuo motinos pieno. T.Y. kas skanu 3men. vaikui, bus skanu visada... O pienas priklauso nuo motinos maisto... :?
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Nagi... :roll: Nevalgiau mėsos nei laukdamasi, nei vaikiukus maitindama. Dukra jos beveik ir nevalgo, o sūnus neatsisako paragauti įvairių patiekalų, kokių aš nesu bandžiusi. Taigi, kažkaip mano atveju ši teorija nepasitvirtino. :?
jaunatis
Posts: 6
Joined: Fri 01 13, 2006, 13:44
Location: Taurage

Post by jaunatis »

Noriu pasidalinti. Gimdziau namie, nors ir 6 arai,bet vis tiek meiles erdveje.Zindant plaukdavo mintys,ir intuicijaa sakydavo, kad kontroliuociau savo mintis, nes jei nekontroliuodavau, nugrimzdavau i nemalonius praeities prisiminimus. Stengdavausi, kad iskiltu malonus vaizdai, kurie kaip niekada buvo labai ryskus> atsiminimai apie vaikyste, pirmoji meile, pirmas bucinys, skaidrus ezero vanduo, atostogos Trakuose ir t.t. Pradzioje bijodavau uzmigti zindydama, nes nuojauta kuzdejo, kad vaikelio biolaukas dar nera pakankamai stiprus ir zindant uzmigus gali prisijungti nelabos energijos ir perduoti savo informacija per mano piena. Dabar esu nusiraminus ir uzmiegu, nes mano kudikeliui jau 7 men. Nepatyriau kas yra viduriu putimas ar raizymas nei man nei vaikui, o valgiau visko ko norejau ir dabar valgau visko ko noriu. Abu perdziam kiek sirdis geidzia, taip taip perdziam nesivarzydami ir dziaugiuosi kad oras iseina laukan, o nesikaupia viduje.Darzovespagrindinis maistas. O kai buvau nescia stengiausi valgyti kuo daugiau ivairaus maisto todel, kad vaikelis paprastu, nes pagimdziusi galejau valgyti ir braskes ir ivairias uogas, nesikrimsdama, kas gali vaikui vidurius pusti, nes ragavau ju uzsalytu .
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Buvau vegetare gerus kelis metus pries susilaukdama vaiku, todel su maitinimu krutimi neiskilo jokiu problemu. Antraja dukrele ismaitinau net 5 metus, nes niekaip ji manes "nepaleido". Dabar, budama paaugle, ji mane pakelia.
Trėja
Posts: 235
Joined: Sun 12 18, 2005, 0:03
Location: Kaunas

Post by Trėja »

Aš irgi išmaitinau vaiką 3 metus............Valgiau ką noriu...........nors dabar mėsos visai nevalgau,tada dar lyg valgydavau,bet mazai.......Jokių vitaminų negėriau-man ,jie tokie patys vaistai,kaip ir visi vaistai.kaip gali būti sintetika gerai?????????Ir nieko.nei jis verkdavo,nei jį berdavo!Kartais pilvą gal ir papūsdavo-bet .........trumpam,tai nebuvo problema!pilvą pučia ,ne nuo maisto,o nuo čiulpiant krūtį ,prisirinkusio oro skrandyje!!!!!!!!!!! :!: Viską toleravo,net česnakus :P (kiti česnakinio pieno negeria)O dabar paaugęs tik visai karvės pieno negeria,mėsos nenori...........ir šiaip maistui be galo išrankus.........
Todėl valgykite,kas atrodo sveika............ir vaikas bus sveikas!
Ir maitinkite-kuo ilgiau! :wink: :wink: :wink:
Viską daryk 100%
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

na, mum putimai pilviuko bigesi sulig 2 menesiais. tiesa pasakius as ir toliau manau, kad cia lemia ir mintys, jausmai, ir maistas. kaip ir visur - materijos ir dvasiniu dalyku nereikia atskirti, viskas kartu eina. aisku, negaliu pasakyti, kad tuos pirmus menesius pati nejauciau nei nerimo, nei nieko. buvo visko. todel kazka sakyt, kad jei buciau visa laika sypsojusis tik, tai ir pute nebutu, negaleciau..
va tik man keista, kad kai kurios mamos raso, jog "perdzia" ir gerai - i valias. kas cia gero? jei zarnyne per daug duju gaminasi, tai nera gerai. as pvz del to ir pergyvenau pirmais menesiais. nebuvo pas mano vaika tokiu raizymu, kai vaikai klykia, raitosi, bet sakykit ka norit, ir tas putimas, kai viena karta lengviau iseina, kita karta sunkiau iseina dujos, vaikui yra nemalonus pojutis, kol jis dar visai maziukas. va paauges nebe taip reaguoja, visgi ir zarnytes jau didesnes buna.
na ka, kitom mamytem tik kuo lengviau i visus tuos putimus reaguot dabar jau patarciau, bet rupintis tai butinai - pradzioj galima padet savo vaikeliui, atsirenkant, kas visgi labiau tinka is maisto, o paskui tik viska ivedinet po biski...
Trėja
Posts: 235
Joined: Sun 12 18, 2005, 0:03
Location: Kaunas

Post by Trėja »

Aš manau,jei pati mama galvoja,kad tai geras maistas jos kūdikiui-tai viskas ok!Geras ir vaikui.........Kai paaugs vaikas-pats pasirinks,ką valgyti!Mano ir dabar mergaitei neįkiši:šaltibarčiių su bulvėmis!O berniukas ir anksčiau nevalgė.........Bet,kaip pradėjo eiti į darzelį:tai primokino ten visko:ir sriubą su duona valgyti,ir valgant uzsigerti,ir mėsytės :wink: :wink: :wink: Ir dabar jau SUGADINTAS vaikas-valgo,kaip visi...................nors stengiamės aiškinti............namie sveikai valgome!Bet darzelyje,vėliau ir mokykloje-valgo nesveikai..........Bet.........toks gyvenimas!ir sunku,ką pakeisti......negyvenant savo progumėlėje......... :lol: :lol: :lol:
Viską daryk 100%
Diva
Posts: 9
Joined: Mon 01 16, 2006, 11:57

kūdykių žindymas

Post by Diva »

manau, kad mano klausimas nelabai susijes su kudikiu zindymu, bet labai prasau padeti. as esu labai jauna noteris. jau istekejusi ir mes su vyru labai norime susilauti vaikelio, bet as jau 7men kaip nepastoju. truputi del to neramu ir apmaudu, bet vis save raminu, kad tiesiog dabar mums truputeli itemptas metas ir del stresu negaliu pastoti. genekologe sake, kad visas gerai. bet as pati manau, kad labai daug reisia zmogaus dvasine busena
norejau paklausti ar jums kuriai nors buvo taip, kad negalejote ilgai pastoti?
ir turiu dar viena klausima.
dauguma Jusu vis pabreziate, kad kai buvot nescios nevalgete mesos. as gal puse metu nevalgiau mesos, bet po to vel pradejau valgyti, nes jauciu dideli poreiki. tiesiog turiu bent truputeli suvalgyti.
nejau istiesu mesa gali pakenkti vaikeliui ar pienui, jei as jos po truputeli valgysiu koki karta i savaite?
busiu labai dekinga uz patarimus. is anksto DEKOJU.
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Re: kūdykių žindymas

Post by Rytė »

Diva wrote:nejau istiesu mesa gali pakenkti vaikeliui ar pienui, jei as jos po truputeli valgysiu koki karta i savaite?
Atsakysiu kaip pati manau. :wink:
Aišku, kad mėsa, jei jos norisi, nepakanks vaikeliui. Pvz aš jos nuo vaikystės nedaug valgiau ir atsisakiau be jokių problemų dar gerokai iki abiejų vaikiukų susilaukimo. 8)
O maitindama pati pastebėsi, koks tavo maistuka nekaip vaikutį veikia.
Aš štai pieną gėriau, nes daugelis sakė, kad jis būtinas tiek man, tiek vaikučiui. Tačiau gėriau nenoromis ir pastebėjau, kad man pieno atsigėrus dukrytei pilvuką imdavo pūsti. Netvirtinu, kad pienas iš esmės negerai, tačiau aš jį gėriau nenorėdama taigi gal tas nusistatymas labiau kenkė, nei pats produktas. :roll:
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

to Diva
vaikelis tikrai ateis kai bus jam ar jai tinkamiausias laikas, del to visai neverta nerimauti. gal reikiamos zvaigzdes nepasirode dar :)
7 men tai visai mazai , net gydytojai sako kad normalu metus ir daugiau pralaukti. Tik pas nedaugelis moteru pastoja po pirmo karto :)
Siaip ar taip sekmes vaikai juk taip nuostabu...
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Na jau, na jau. Ko taip i ta mesa isikibot? Kas jau ten zino, ko tas vaikelis laukia.
Trėja
Posts: 235
Joined: Sun 12 18, 2005, 0:03
Location: Kaunas

Post by Trėja »

Dina wrote:Na jau, na jau. Ko taip i ta mesa isikibot? Kas jau ten zino, ko tas vaikelis laukia.
Aišku,ta mėsa,gal ir ne "prie ko"..........Ko čia pergyventi.....šitiek vaikų našlaičių:pasiimkite kokį,,,,,padarykit ,gerą darbą...ir gal vėliau BUS IR SAVO! Ne visiems zemėje skirta:sukurti šeimas,auginti vaikus..........Geriau pamąstykite,kodėl vaiko siela nenori įsikūnyti,pas jus?Gal ,ką ne taip darote,ne taip mąstote? :wink: :wink: :wink:
Viską daryk 100%
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Gerai gerai, Basta, suprantu:)
Post Reply