Kuo plauti plaukus?

Ekologiniai sprendimai, kurie padeda mūsų buitį ir gyvenimą apskritai sutvarkyti pagal naturalius gamtos dėsnius. ©Neringa

Moderator: Visi tvarkytojai

marija
Posts: 9
Joined: Sat 04 26, 2003, 22:35
Location: Sakiai

Post by marija »

va, saunuolis "vel pasikeiciau" taip jau seniai reikejo daryti, nes kiausinis- nuostabus budas plauti galva.  :angel: dar i ji galima ilasinti keleta lasu ricinos aliejaus, tai plaukus turesi nuostabius, netersdamas gamtos. :wink: O jei dar majonezo kauke puse valandos usidesi i r palaikysi. :P .. tai is vis bus nuostabu...as rimtai, majonezas- nuostabi kauke plaukams. dar galima diena pamirkius duona vandeni iki rugimo ,sutrinti kosele ir ja isitepti plaukus. bet tai labiau tamsiaplaukiams tinka. o su putoksliu gerai plauti tik rankas ir kuna, bet ne plaukus. Dziovinti ziemai reiketu dilgeles, kol jos dar nenuvyto ir siaip, atsivertus Lietuvos vaistazoliniu augalu enciklopedija galima tokiu dalyku surasti... :nnn:
Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Post by Vėl pasikeičiau... »

:) Ja ja, sutinku su viskuo, bet laikausi savo - "kol pirštu neparodysit, tai niko nesiimsiu", ki susitiksim ir parodysi ir iškils man vaizdinys kaip tai reikia daryti, tada gaėsu ir su majonezu ir su aliejum ir su bet kuom kas tinka ir naudinga ;) Ačiū už patarimus...Marija.
marija
Posts: 9
Joined: Sat 04 26, 2003, 22:35
Location: Sakiai

Post by marija »

:D ner us ka, bendraminciams visada :lol: gal kada musu sodybos viena priesais kita stoves... busim kaimynes :wink: o gal kaimynai...  :angel:
hm... o gal nepasimatysim niekada, nes nezinia kas tokiam zmogui kaip as gali sauti i galva(pvz, isikelti gyventi i rusija...) :|
Lina
Posts: 95
Joined: Sun 09 07, 2003, 13:17

Post by Lina »

Papasakosiu jums viena juoka.
Su dukra dazeme kiaushinius (nors ir dar ne Velykos :lol: ) su svogunu lukshtais. Liko rudas vanduo puode. Tinkt i galva mintis: o gal tas vandenelis mano plaukus irgi truputi padazytu :?: Nuejau plauti-skalauti savo plaukus... Apsirishau galva su politeleno maishelio ir ishlindau ish vonios. O visi namuose, kad juokiasi ish manes. O ash sakau: didelis svogunas vaikshto namuose, atsargiai. O dukra: ne, tu man, mamyte, tokia nepatinki, na nusiiimk ta maskarada. Neilgai palaikiau savo dazus.
Nieko ten man mano dazai nenudaze, gal vos vos tamsesni atspalvi plaukai gavo. Bet zinokit plaukai ishsiplove visai nieko :mrgreen:
Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Post by Vėl pasikeičiau... »

Kiaušiniais plautis man nelabai patiko, nes man pačiam kai vėjas papūsdavo, tai jausdavosi kažkokis keistas kvapas. :) Ieškojau kito varianto. Romas iš Vilniaus pasiūlė plautis su ruginiais miltais. :) Ssakau, na ir kaip. Jis parodė į savo plaukus ir sako: "va" Pažiūrėjau - normalūs plaukai. Išsiklausinėjau kaip reikia plaut ir daba kai netingiu plaunu su ruginiais miltais. Išsiplauna gana patogiai, o ir kaina gera. Už du kilogramus miltų 1.80Lt. :) Agituoju, kas dar nepabandėt pabandyti... :)
Egidijus
Posts: 116
Joined: Mon 11 08, 2004, 19:40
Location: Kaunas
Contact:

Post by Egidijus »

O kaip su miltais plauti? Sausus ant galvos berti ar košę prieš tai pasidaryt? Ar reikia laikyti "šampūną" kurį tai laiką ar iškart galima skalauti?

Ačiū už informacija :)
Vėl pasikeičiau...
Posts: 542
Joined: Tue 07 08, 2003, 15:24
Location: Kaunas-Vilnius

Post by Vėl pasikeičiau... »

Ruginiai miltai mano plaukų spalvos (šviesios) nepakeitė. :)

Kai noru plautis plaukus, tai tada paimu saują ruginių miltų, užpilu at jų vandens, kad gautūsi tyrelė ir ta tyrele plaunu. Tik reikia gerai išskalauti.

Galbūt galima košti (pabandykit), jei nesinori trupinėlių skalaut, ar plaukai labai ilgi. Bet mano plaukai vidutinio ilgio ir normaliai išsiplauna. Vakar ploviau...
Feja Ivanovna
Posts: 46
Joined: Thu 12 16, 2004, 21:09
Location: Kariotiskes

Post by Feja Ivanovna »

:h: sveiki, kaip sekasi? ar tebeplaunat galvas miltais? gal jau rugiai žaliuoja vietoj ševeliūros? :wink: :D

aš taip pat norėčiau atrasti kokį nors ekologišką ploviklį. apie visus čia išvardintus būdus esu girdėjusi, tik putokšlis man buvo naujiena. aš dažnai naudoju kiaušinius - tiesiog sumaišau visą kiaušinį su šampūnu (taip, deja, naudoju ir šampūną), tada beveik nebelieka kiaušinio kvapo, o plaukai tampa žymiai puresni ir švelnesni. o šiaip tai tikrai - jei išsiplauni vien kiaušiniais, tai plaukai smirdi, kaip kokio vilkšunio kailis :mrgreen: nelabai malonu būtų užuosti tokį kvapelį sklindant nuo kaimynės, a ne? :wink:
iš tikrųjų, tai viskas daug paprasčiau - gyvenantys savo meilės erdvėse, kvėpuojantys jų tyru oru ir valgantys savo bei gamtos užaugintas augalines gėrybes plauna galvas lietaus vandeniu be jokio šampūno arba besimaudydami savo prūdeliuose-ežerėliuose :idea: ir jų plaukai - švelnūs kaip šilkas, vėjo šukuojami ir formuojami, persmelkti pievų ir laukų kvapais :lol: :lol:
nes jau senokai esu pastebėjusi, kad kai išvažiuodavau į gamtą, ypač į mišką, plaukai išlikdavo gražūs ilgesnį laiką, tapdavo švelnūs - vien tik nuo gaivaus tyro oro :!:  :angel:
Feja Ivanovna
Posts: 46
Joined: Thu 12 16, 2004, 21:09
Location: Kariotiskes

Post by Feja Ivanovna »

beje, žinau dar vieną receptą, kurį, kaip man sakė viena čigonų tabore viešėjusi draugė, naudoja čigonės. jos plauna plaukus išrūgomis ir po to perplauna lietaus vandeniu, nuo išrūgų plaukai labai blizga, tik bijau, kad neskaniai kvepia :( :lol:
išrūgas ir kefyrą galima naudoti kaip vienkartinę kaukę plaukams pamaitinti, bet ne kasdien, nes jos visiškai nenusiplauna ir lieka riebumo įspūdis. beje, plaukai vis dėlto turi turėti natūralaus riebumo, o mes juos perdėm nusausinam šampūnais.
iš mamos girdėjau, kad seniau bobutės ir pelenais, išgriebtais iš pečiaus plaudavosi :P :lol:
ekologiški žmonės būvo tie senoliai, tik kodėl jie to taip neįvertina - iškart mini sunkumus ir pan. :?
:D
Feja Ivanovna
Posts: 46
Joined: Thu 12 16, 2004, 21:09
Location: Kariotiskes

Post by Feja Ivanovna »

na, pirmiausia, ziema, plaukus plauti reikia zymiai reciau. jei yra didelis noras, galima ir miltais plauti ir zoleliu nuoviru ir pelenais ir kiausiniu, jei yra is kur paimti. o ar gyvunai murkdosi upeliuose, noredami isplauti kaili :?: :wink: isskyrus bebrus, udras ir dar kai ka su vandeniu nelabai kas draugauja. teisingai, gyvunai prausiasi laizydamiesi ir laizydami vieni kitus, bet vargu ar mes tuo uzsiimsime :roll:
kol kas darau teorine prielaida, kad kai busime svarus is vidaus ir gyvensime svarioje aplinkoje, musu plaukai bus naturaliai svarus ir grazus ir uzteks juos vien tik vandeniu perplauti. o jei maudysimes neuzsalanciuose ezeriukuose ar bent eketese kasdien, kaip Anastasija, tai ir bus pakankama kuno ir plauku prieziura :!: :P :oops: :D
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

Tiems, kurie plauna galvą ruginiais miltais. Į miltus galima įmaišyti:

1. Smulkintus sudžiovintos varnalėšos lapus.
2. Dilgėlės lapus.
3. Virto sudžiovinto kiaušinio trynio miltelius.
Dobis
Posts: 285
Joined: Mon 01 26, 2004, 16:42
Location: Vilnius

Post by Dobis »

(+) :lol:
Dobis
Posts: 285
Joined: Mon 01 26, 2004, 16:42
Location: Vilnius

Post by Dobis »

Bravo :mrgreen: :lol:
o trupinius pvz. galetu islesti zvirbliai ir kuosos :D
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

3 kartus išsiploviau plaukus su ruginiais miltais ir noriu pasidalint patirtim :) Patiko tai, kad plaukai labai gerai "nusiriebalina", dar labai fainai, kad po to labai lengvai išsišukuoja, lyg su kokiu balzamu būtų išplauta :D Bet.. :) gerai, kad ploviau iš vakaro. L. ilgai skalavau, o kai pradžiūvo, pasimatė, kad labai daug trupinių liko :) iššukavau, išpurčiau, per naktį dar išdulkėjo ir ryte jau buvo gražūs. Pabandžiau dar kartą, galvojau, kad gal blogai išskalavau, bet vis tiek tas pats. tai va taip, gal kad plaukų labai daug :) Bet iš esmės patiko, ketinu taip ir toliau, dar kada nors pabandysiu, kaip Basta, su "Vilniaus duona" :)
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Gal galėtumei Bastute konkrečiau apie paslaptingąjį "Vilniaus duonos" metodą?
vaiduze
Posts: 517
Joined: Tue 08 30, 2005, 0:18
Location: klaipeda

Post by vaiduze »

man tai patinka ajurvedinis muilas- is zoleliu tik, "medi mix", 1,5lt kainuoja- is indijos...
;)
<a href="http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... >Projektas "Pasodinau medį - esu laimingas"</a>
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

<ir isskalaut. nu paskui jau isdziovint plaukus ir, jei liko trupiniu, duot zvirbliam ir kuosom islest Smile Very Happy Wink Mr. Green>

:wink: :wink: :wink: gal galima tas tavo kuosas kaip nors išsinuomot :lol:
Pierre
Posts: 144
Joined: Sun 12 25, 2005, 4:11

Post by Pierre »

Basta, nepamiršk kad yra ir vyru ilgais plaukais :|
Kai mokiausi vidurinėj mano auklėtoja pasakojo, kad galva galima plauti lapuočiu medžių biriais pelenais.Tada jie palieka purūs ir taip nesiriebaluoja.
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

kadangi turiu ilgus plaukus, tai šampūnai man l.aktualu. esu išbandžiusi visokių ir ką gi galiu pasakyti Question ogi, kad patys natūraliausiman žinomi pardavimui gaminami šampūnai yra Weleda firmos. tai sena vokiečių firma, kuri gamina kosmetikos priemones ir vaistus, panašius į homeopatinius. jų produkcija gaminama pagal antroposofinius principus - čia nesiplėsiu, kam įdomu, galite pasiieškoti internete, bet tie, kurie vaikus ugdo pagal Valdorfo sistemą, turbūt gerai tai žinote. asortimentas nedidelis, bet patikrintas. aš naudoju Weleda dantų pastą - tinka ir patinka. šampūną pirkau vienos rūšies, o jo tėra dvi rūšys - su rozmarinais (daugiau riebiems plaukams) ir su kaštonų ekstraktu (ploniems plaukams, padidina apimtį) - geras, natūraliai kvepia žolelėmis, bet man reikia kiek kitokio. kitas dalykas - kadangi gyvename kapitalizme, tai kuo geresnis produktas, tuo jis brangesnis. taigi, spręskite pagal kainą, jei šampūno buteliukas (200 ml) kainuoja apie 20 lt ir brangiau, galima manyti, kad bus mažiau kenksmingas. yra daug pigių šampūnų, kurie skelbiasi neva pagaminti iš natūralių žolelių - atsidarykit ir pauostykit, pamatysite, kad blefas. tokiuose šampūnuose dažniausiai būna to pigaus kenksmingo putoklio "sodium lauryl sulphate", sintetinių kvapų ir dažų, nekalbant apie konservantus, o žolelių ekstrakto įlašinama keli lašai, o gal ir nė lašo Exclamation tik vieną kartą buvau atradusi tokį nebrangų rusišką šampūną viename parduotuvių tinkle, bet po pusmečio jis dingo - esą buvo nepopuliarus, per daug kvepėjo žolelėmis Rolling Eyes o kad kvepėjo, tai tikrai ir plaukus gerai išplaudavo, mano vienai draugei jis irgi labai patiko, padėjo pleiskanų atsikratyti. deja, dabar net pavadinimo nebeprisimenu, gamino kažkokia firmelė Sankt-Peterburge, tik jei buteliuką pamatyčiau, atpažinčiau (čia buvo prieš kokius 4 metus). Beje, yra tokia tendencija - natūralūs šampūnai dingsta iš rinkos. dar būdavo vaistinėse tokių prancūziškų augalinių šampūnų mėlynose aliuminio tūtelėse, ten net nurodyta buvo, kad į sudėtį įeina 98 proc. natūralių komponentų. tai jų irgi jau nebeatveža. juos importuodavo firma "Baltora", neblogi ir kiti jos importuojami šampūnai - pvz. Lakme, kuriuos parduoda vaistinėse. renkantis šampūną, patarčiau atidžiai pastudiojuoti etikėtę ir jei galima, atsidarisu pauostyti - gerai, jei užuodžiate kokį nors natūralų kvapą, arba bent jau jokio kvapo, reikškia nebus parfumuotas. rinkitės tokius, ant kurių užrašyta - be dažų, be kvapų. na be konservantų, tai tik Weleda gamina (bent jau tik jų produktai atkeliauja iki Lietuvos) žiūrėkite pagal kainą : 200 ml apie 20 lt (orientacijai), o jau nusipirkę patikrinsite, kaip putoja - geras šampūnas neturi gausiai putoti, nes jame naudojamos švelnios priemonės, gerai, jei rašo, kad tinka vaikams, nors dažnai ir kūdikiams pagamina tokią chemiją, kad oijojoj. yra tokia rusų firma Mirra liuks, tai vat jos šampūnai labai neblogi ir natūralūs, ypač toks nuo pleiskanų, bet geriau pirkti ne per platintojus, nes gaunasi gana didelis antkainis. na žodžiu norėjau pasidalinti savo šampūnine patirtimi, tai prirašiau prirašiau, bet geriausias šampūnas buvo yra ir bus - šviesios mintys, minkštas švarus vanduo, gaivus vėjas ir sveika augalinė mityba :lol:
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Weledos galima nusipirkti čia:

http://www.weleda.lt/index.php?lang=&co ... page_id=16

Kaune galima į mane asmeniškai kreiptis, aš gausiu šiek tiek pigiau tiesiai iš atstovybės, nes esu Antroposofinės Medicinos draugijos narė.
Post Reply