Dėl santuokos

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: ok, Loreta, kai svesi kokias savo ten bronzines ar medines vestuves, tai surengsim tau svente pagal senovinius ar kokius cigoniskus paprocius, ok? :wink: :D
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Lorytė wrote:
glesum wrote: sutuokiama yra is virsaus... Na tiesiog pats Dievas sutuokia...
Vadinasi jau iš anksto nulemta, kiek su tuo žmogum praleisi laiko ir jokios pastangos nieko nepakeis? :roll:

B
Supratau, kaip paaskint :) santuoka yra tada, kai tarp zmoniu susikuria tam tikri saitai, nematomi rysiai... o visos ceremonijos, gali padet jiems atsirast, o gali ir ne... jei tokie rysai atsiranda tarp zmoniu, tai kad ir skudurus sumete, kaip LOryt sakai, jie gyvens ilgai ir laimingai... O jei nera, tai nei penkios ceremonijos nepades :) Dievas sujungia :D
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

(+) (+) Kartais, visuomenėje priimtos ceremonijos suriša bet nesujungia ir atrodo, niekur tu nuo manęs nepabėgsi, kaip norėsiu taip elgsiuosi. Ir aišku klysta :P Svarbiausia kiek yra atsakomybės viduje.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:? gerai jau, kad esu atvira, tai ir busiu: draugavau su vaikinu, is pat pradziu abu galvojom, kad nesam viens kitam skirti, bet paskui, kai kaip sakoma, suvalgem kartu nemazai druskos - t.y. padejau jam, kai sirgo, vaziavau slaugyt pati sirgdama (paskui, aisku, pati isisirgau ir paslika gulejau, be tiek to), palaikiau, padejau isbirst is finansines ir psichologines duobes, atleidau ne karta parodyta nedekinguma ir abejinguma, nepalaikyma, kai man buvo sunku - pavyzdziui, kai pas ji einant sveikint su gimtadieniu uzpuole banditai, viska ateme ir vos akiu neisbade... Zodziu, nuejau pas mano pazistama aiskiarege ir paklausiau, gal mes neskirti viens kitam, kad man taip nesiseka bunant su juo, tai ji atsake: "Ne, jus pora nuo Dievo", o cia tik isbandymai... Tai va, pasakiau jam tai - atsake: "Nesamone", bet jauciau, patikejo, nusiramino, kad niekur nedingsiu, nes pajuto, kad ir as patikejau... O tada, kai man vel supuole vienu metu visos bedos, susirado kita...

...vienu zodziu, jei zmogus nejaucia atsakomybes, nebrangina santykiu, tai jokios santuokos jo nesulaikys...

...bet santuoka - tai, mano galva, drasiu zmoniu, nebijanciu prisiimti atsakomybes, liudijimas... :wink:
sraige
Vartotojas neaktyvus
Posts: 500
Joined: Tue 03 08, 2005, 22:51
Location: Alytus

Post by sraige »

Dėkingumas tai prisirišimas, jokio dėkingumo nelauk, o elkis, todėl, kad tai tau patinka, kad tu tokia esi, o ne kitokia.Jei nenori nepadėk. Visai neseniai tai supratau. Gali būti, kad tavo siela troško, tai patirti. Aš irgi savo istoriją taip supratau, tai iš karto palengvėjo, baigėsi visos nuoskaudos ir nustojau save ir savo istoriją tai sureikšmint. :P
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

taip, ir as taip dabar mastau - kad padejau, niekad nesigailiu, tik supratau, kad dariau meskos paslauga, viska uz ta zmogu darydama - kai liko vienas (nes ta kita nenorejo uzskrauti dar ir jo nastos), pradejo mastyt, ka daryti - susirado padoriau apmokama darba ir niekur nesideda - dirba iki isnaktu, kad ir bumbedamas...

...o dekingumo, sraige, as ir nelaukiau, nes jo niekad ir negavau, net ir uz neistikimybe nepykau, tik skaudziausia, kad pasityciojo is mano nuosirdumo, bet lazda turi du galus - nieko gero ir su ta, kitaip sakant, su manim buvo per gerai, tai pasirinko... O pasimokyt, tai tikrai pasimokiau, tfu tfu tfu per kairi peti (nes ne jau pirmakart - kaip sakoma, kuprota tik grabas isgydys... :wink: )
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Labas darja,

Linkiu tau rasti savo tikra "darjiska" meile ir issilyginti visas kupras dar iki karsto :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:) aciu, Aurimai, uz grazius linkejimus - reiks kaip nors tas kupras issilyginti arba bent ismokt su jom gyventi, o ir del "darjiskos" meiles aciu, nors nelabai suprantu ka tai reiskia - meile yra meile, na, dar yra meile tevams, tevynei, teviskei, gimtajai kalbai... o "darjiska"... :? :wink:

Cia kazkaip prisiminiau J.Marcinkeviciu:

Tai graziai mane augino
laukas, pieva, kelias, upe,
tai graziai uz rankos vede
vasaros diena ilga...

(cia biski pamirsau: kazkas apie uogas ir gegutes... :wink: :) )

...tai graziai skambejo zodziai:
laukas, pieva, kelias, upe,
tai graziai is ju isaugo
vienas zodis - LIETUVA.
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: beje, visai pamirsau - ir tau, Aurimai, linkiu "aurimiskos" meiles... :wink: :P :lol:
J

Post by J »

O ką?.. Ar Aurimas dar neturi?.. :roll: :lol: :lol: :lol:
Tada ir aš linkiu.

Labai gražiai apie tuos saitus rašo Walsch'as. Susitinka du žmonės. Susiliečia jų biolaukai, tarp jų užsimezga "pumpuras" (biolaukai susilietimo taške tarsi susipina tarpusavy). Jis didėja, atsiranda tarpusavio trauka. Įsimylėjimas? Gal?... Meilė? Spręskit patys...
Du žmonės bus kartu, kol gyvens "pumpuras". Vėliau juos gali laikyti kartu tik įprotis, pareiga, turtas, inercija...
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

dabar sako i mada ateina raudonos, oranzines :D
O del vestuviu, manau jos reikalingesnes visuomenei ,o ne porai. Bet, is tiesu, juk smagu bendruomenej artimiesiams pasakyti kad nusprendet gyventi kartu, o koki buda tam pasirinkti tai jau kiekvieno reikalas, kas kam priimtiniau :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:? hmmm, o is kur tu istraukei, kad senovej tuokdavosi juodom sukniom - zinau, kad lietuvaites rengdavosi naujais, graziais, kuo labiau ismargintais tautiniais drabuziais, na, gal tik klaipiedietes juodesniais - mat toji spalva ju tautiniuose drabuziuose vyrauja... :?
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:? nu jo - juoda yra In, o balta Jan spalva, bet sako, kad negerai, kai per vestuves kas nors juodai apsirenges (net ne jaunoji, o ir is palydos) - cia pagal feng shui, o gerai, kai nemazai raudonos spalvos... :wink:
vaiduze
Posts: 517
Joined: Tue 08 30, 2005, 0:18
Location: klaipeda

Post by vaiduze »

o kitur balta - laidotuvių spalva...
:? :wink:
<a href="http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... >Projektas "Pasodinau medį - esu laimingas"</a>
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: na taip, balta iprastesne, bet gerai, kai jaunieji vaziuoja raudona masina, raudona puokste nesasi, ir kai tarp sveciu nemazai pasipuosusiu raudonai - cia pagal feng shui... :wink:
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

O kitur velniai piešiami balti.. :wink: :)

Taip, aš ir manau, kad tai geras paprotys :)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: nei geras, nei blogas - juoda pati savaime nera bloga spalva, kaip ir balta gera - tai priklauso nuo paprociu... :?
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

...

:D Kiekvienas žmogus turi teisę atsiimti savo žodžius....



 :yy:

...
Last edited by Uriel on Fri 02 10, 2006, 18:00, edited 1 time in total.
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Viename gerame patarime teigiama, kad, jei svarstai, valgyti ar nevalgyti- nevalgyk. Jei svarstai eiti į tualetą ar neiti - eik. Apie santuoką pasakyčiau taip: jei SVARSTAI - nesituok. Nes tikrai tikiu, kad santuokos sudaromos danguje, o visos priesaikos ir ritualai paprastai reikalingi ne pačiai porai, o aplinkiniams. Man atrodo, tai lyg savotiška poros, kaip atskiros šeimos, energetinės sistemos apsauga nuo aplinkinės įtakos.
Gana ilgai buvau nei pakarta nei paleista: norėčiau ištekėti - nėra šalia žmogaus, su kuriuo norėtųsi būti. Pamilsti ką nors - o apie santuoką nė pagalvot nenori...Kol vieną dieną sutinki Jį ir žinai, kad kitaip tiesiog negali būti.
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

1. Dar klausimas, ar neištikimybė žudo, ar kaip tik sielą gelbėja?
2. Ar tikrai kiekvienas besituokiantis mano, kad štai "pririšo" mylimą prie savęs? Ir ar tikrai reikia prisirišti prie žmogaus?

:roll:
Post Reply