Žynių žygiai ir pergalės

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Žynių žygiai ir pergalės

Post by Dievo karys »

Карикатурная война: хроника
30 сентября 2005 года: Датская газета Jyllands Posten публикует антиисламские карикатуры.

19-20 октября: Послы 11 арабских стран в Дании просят премьер-министра страны Андерса Фога Расмуссена о беседе. Он отказывается.

7 декабря: В Пакистане проходит первая антидатская демонстрация.

19 декабря: Бывшие датские посланники в мусульманских странах критикуют в письме позицию правительства Расмуссена.

1 января 2006 года: Премьер-министр Дании в Новогоднем обращении извиняется перед датскими мусульманами.
10 января: Норвежское издание Magazinet перепечатывает карикатуры.
26 января: Саудовская Аравия отзывает посла в Дании.

28 января: В МИД Кувейта и других арабских стран вызваны послы Дании. Ливия отзывает своего посла из Копенгагена.

30 января: Вооруженные люди врываются в офис Евросоюза в Газе и требуют извинений.

31 января: Jyllands Posten приносит извинения. Премьер Дании официально отказывает мусульманским странам в извинениях.

1 февраля: Ряд газеты во Франции, Германии, Италии и Испании публикует карикатуры. Владелец французской France Soir уволил главного редактора Жака Лефрана. Критику в адрес карикатур выразил лидер чеченских боевиков Шамиль Басаев.

2 февраля: На Западном берегу Иордана взят в заложники гражданин Германии. Его приняли за француза или датчанина. Уволен редактор иорданской газеты al-Shihan, перепечатавшей ряд карикатур на пророка.

3 февраля: Антидатские протесты впервые проходят в столице Индонезии Джакарте. Во многих арабских странах выступления принимают форму антиевропейских протестов. В Иране проходит десятитысячная демонстрация. В Иордании арестованы редакторы газет al-Shihan и al-Mehwar, перепечатавших карикатуры на пророка.

4 февраля: Демонстранты громят и сжигают Палестинцы штурмуют немецкий культурный центр в секторе Газы. В Дании прошли уличные столкновения мусульман и неонацистов.

5 февраля: Разгромлено посольство Дании в Бейруте.

6-7 февраля: По меньшей мере восемь человек убиты в столкновениях протестующих с полицией в Афганистане. В Ливане один демонстрант умер от раны, полученной за день до этого при штурме датского посольства. В Сомали в столкновениях погиб подросток. Иран прерывает все торговые контакты с Данией. Многотысячные демонстрации проходят в Нигере.

8 февраля: Генеральный секретарь ООН Кофи Аннан, координатор внешней политики ЕС Хавьер Солана и глава Организации Исламская конференция Экмелетдин Ихсаноглу подписали совместное обращение в связи с ситуацией вокруг антиисламских карикатур с призывом разрешить кризис мирным путем. Джордж Буш в телефонном разговоре с премьер-министром Расмуссеном выражает поддержку Дании.
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

Lietuvos užsienio reikalų ministerija vasario 9 dieną gavo Irano Islamo Respublikos notą dėl karikatūrų publikacijų Lietuvos spaudoje.


Notoje konstatuota, kad kai kuriose Europos šalyse išspausdintos karikatūros, perspausdintos „Respublikoje“ šių metų vasario 8 dieną, išprovokavo gilų Islamo religijos išpažinėjų pasipiktinimą visame pasaulyje.

Šioje notoje taip pat pažymima, kad viso pasaulio musulmonai tvirtai vadovaujasi kilniomis Islamo vertybėmis, pagarba visiems dieviškiesiems pranašams ir visų religijų šventiesiems. Teigiama, kad spaudos laisvė negali būti panaudojama kaip pretekstas pažeisti kitų religinius įsitikinimus, todėl visi musulmonai asmeniškai ir grupėmis išreiškia savo protestą prieš tokio pobūdžio veiksmus.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija pareiškia, jog gerbia kiekvieno žmogaus religinius įsitikinimus, tačiau nepateisina jokių veiksmų, nukreiptų prieš spaudos laisvės suvaržymus, ir todėl atmeta kaltinimus, reiškiamus Lietuvai.

Vakar vakare įvyko Užsienio reikalų ministerijos ir Valstybės saugumo departamento pareigūnų surengtas pasitarimas dėl būtinų priemonių Lietuvos piliečių saugumui šalyje ir užsienyje užtikrinti.
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Kažin, ar tyčiojimasis iš religinių simbolių yra spaudos laisvė. Manyčiau, pasaulinė spauda karts nuo karto būna per daug "laisva". ..Arba kažkieno pinigais "nuskausminta"...Ir užmiršta apie žurnalisto etikos kodeksą...ar šis kodeksas (jei aplamai toks egzistuoja) kuo nors skiriasi nuo save inteligentišku žmogumi laikančio asmens moralės ir etikos nuostatų???
Iš Rūpintojėlio patys reklamą pasidarėm, gerai, kad atsirado, kas mėgino apginti, ir - kas svarbiausia - kas išgirdo ir tinkamai sureagavo.
Tai šiek tiek iš "kitos operos" visgi....pasakyčiau, kad kai kurios katalikiškos šalys prarado elementarų savisaugos instinktą, jei eina su dilgėlių šluota vapsvų lizdų makaluot. O paskui rėkia "mes už dilgėlinių šluotų panaudojimo laisvę"
Būtų juokinga, jei nebūtų liūdna. Jei jau pasipiktinę musulmonai užsimanys pakerštauti, jie bombins ne Tomkų, o keletą Lietuvos atstovybių (ar duos į marmūzę ant kelio pasimaišiusiam "į lietuvį panašiam asmeniui"). Kaip kažkada kažkur skaičiau: jei nori žudytis - žudykis, bet kam į tai painioti aplinkinius???
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Kazkas kaip visada suinteresuotas sukelti riauses tarp zmoniu. Provokatoriai!
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Patys musulmonai negerbia kitų, jie save laiko aukštesniais.

Ne vieną musulmoną, gyvenantį Lietuvoje, pažįstu. augelis vedę lietuves, kad galėtų LEGALIAI apsigyventi čia, ir visai ramiai laiko save Dievo išrinktaisiais.
Vienas man su drauge kelias valandas aiškino, kuo islamas geresnis už kitas religijas... Vnž... nėra žodžių. Fanatizmas aukščiausio lygio!

Beje, Lietuvoje islamas plinta kaip... nesakysiu kaip koks negražus žodis. Prie Trakų vasarą veikia musulmonų vasaros stovykla vaikams, kur jie mintinai mokosi Korano, drausmės ir karo pratybas veda afganai kariai musulmonai.
Va ten tai dresūra. Ir fanatizmas kaip kalamas į galvas....

Mano draugės kaimynai lietuviai priėmė musulmonų (islamo) tikėjimą. Buvo šeima kaip šeima, inteligentiška, faina. Dabar - tiesiog sufanatėjo... Visus agituoja padaryti tą patį. Ir tomis stovyklomis net ne giriasi, o didžiuojasi, kad jų vaikai ten per visą vasarą būna... :(

Dievo Kary, tik temos pavadinimą pakeisti reikia... apie Rytų gyventojus. Visiems aiškiau bus :)
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Tai kad visos monoteistinės religijos savo išskirtinumu kliedi, tiek judaizmas, tiek kriksčionybė, tiek islamas. Beje, ir "užgimusios" visos daug maž tame pačiame Žemės kampelyje. Pažiūrėkit, kas dėjosi viduramžiais, kai krikščionybė buvo "pačiame jėgų žydėjime". Po pasalį plito su kardu. Islamas daug jaunesnė religija ir dabar toje pačioje agresyvioje "stadijoje". Dar penketas amžių ir tarp musulmonų bus ne mažiau "tikinčių, bet ne religingų", kaip dabar tarp krikščionių.
Bet mes kalbame ne apie religijas ar fanatizmą, o apie tai, ko nederėtų daryti asmenims, manantiems, kad jie yra inteligentai, ir spaudai, kuri įsivaizduoja esanti laisva...
vaiduze
Posts: 517
Joined: Tue 08 30, 2005, 0:18
Location: klaipeda

Post by vaiduze »

zmones, na turejo taip buti matyt, o gal ir ne..
dabar tik meile ir supratimu galime buti visi lygus. pirma suvokime, kad ir esame visi lygus.
manau, nereikia niekam aiskinti, kad taip yra- jei kas nors pradeda save kelti. svarbu, kad viduje zinai ir jauti- kad Dievas visus savo vaikus vienodai myli.
tada nusisypsai sirdyje jam - ir myli.
kai ateis laikas zmogus pats supras, kas jis, kas kiti.
pritariu bastai.

visokiu zmoniu yra, bet dauguma labai grazus ir silti, o kiti tokiais taps, kai jiems ateis laikas arba, kazkas jiems pades myledamas ;)
<a href="http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... >Projektas "Pasodinau medį - esu laimingas"</a>
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Bastute, su kiek giliai isitikinusiu musulmoniskos religijos pranasumu, giliai tikinciu zmoniu tu bendravai? Is anksto apsidraudziu: as neteigiu, kad VISI musulmonai yra blogi.Bet tiesiog klausiu.
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Dina, jei teisingai supratau Bastą, ne tai ji turi minty...

Ji mus perspėja neeskaluoti temos ir nevibruoti baime ir negatyvu.
O ji - teisi!!!!!!

Šaunuole, Kisa! Gerbiu!  :yy:
Renata
Posts: 264
Joined: Tue 01 14, 2003, 10:40
Location: Vilnius
Contact:

Post by Renata »

Kad, man atrodo, niekas čia baime ir nemėgina vibruoti, tiesiog mėginama diskutuosti apie tai, kad yra dalykų, su kuriais nejuokaujama. O jei kas nors perdaug "įsijaučia" - tai yra ne šiaip sau ir kažkam naudinga.
Jei kalbėti aplamai apie religijas, tai visų jų pamatinės idėjos yra tapačios ir atitinka Dekalogą. O ko žmonės pešasi dėl to, koks būdas Dievą garbinti yra geresnis - nesupratau, nesuprantu ir niekad nesuprasiu.
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Bet KAŽKAM naudinga tą nesantaiką kurstyti....
Karai - labai geras būdas praturtėti... Tai niekam ne paslaptis!
Liūtaširdė
Posts: 538
Joined: Sun 08 07, 2005, 10:45
Location: Alytus

Post by Liūtaširdė »

Dažniausiai žmonės galvoja,kad padarys lb gera savo šaliai,bet kai jie laimi ir kita šalis būna žiauriai nugalėta,tai jau yra didelis blogis visam pasauliui.
Aš ne liūtukė,bet širdis tokia...
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Veikiant tame paciame vibraciju lygmenyje, tiek vieni tiek kiti nori primesti savo valia zmonems, stabdydami ju gyvenimo buda. Kalba eina apie manipuliatoriu stovyklas, kurios tarpusavy stipriai susietos. Mes iprate tokias stovyklas priespastatyti viena kitai, bet stai kur suo pakastas: jie absoliuciai atitinka viena kita! Mes galime mokytis is skaudziausiu patyrimu, arba naudodami savo meile ir inteligencija, stebedami situacija, ja keisti be konflikto ir be ginklu. Visos zemos vibracijos ir baime maitina zemesniuju vibraciju atstovus, kadangi jie patys tvyro toje baimeje. ir ju manipuliavimas zmonija vyksta tik per baime. Jeigu mes naudojame pries juos savo neapykanta, agresija ir jega, tai galime skaityt, kad pralaimejome... Bet jeigu si isbandyma mes nugalime savo meile, cia zemesnes vibracijos butybes yra tiesiog bejeges. Musu meile aktyvuoja DNA antena, kuri sujungia mus su kosmosu, o musu atidaryta sirdies cakra pasijungia Zemes, Saules ir galaktikos centro pulsui, kas transliuoja besikeicianti ritma i musu kiekviena lastele ir musu smegenis. Tai dramatiskai transformuoja musu emocijas, protus ir fizine forma ir mes prisitaikome prie greitejanciu visatos vibraciju. Zemesnieji jau nebegales musu itakoti, nes jie yra ne toje radijo stotyje...
Last edited by loreta on Mon 02 20, 2006, 1:43, edited 1 time in total.
Liūtaširdė
Posts: 538
Joined: Sun 08 07, 2005, 10:45
Location: Alytus

Post by Liūtaširdė »

Kaip manot jeigu visas pasaulis išmoktų taptų viena tauta,viena valstybė,kalbų galim nekeist,nes kiekvienas nori savo kalbos...Tada Būtų tos tautos tiek valdovų kiek db yra prezidentų,ar pan.tada niekam nereikės teritorijos,niekam nereikės nei to nei ano...
Aš manau,kad taip galima išspręsti bent mažytę dalį nesutarimų vykstančių pasaulyje...Man atrodo,kad jeigu ir toliau pasaulis nesusitaikys,tai atskris ateiviai ir pradės savo naikinimo misiją,bet tai bus vien tam,kad pasaulis susivienytų.Kaip jūs manot? :roll:
Aš ne liūtukė,bet širdis tokia...
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Ateiviai jau yra labai seniai tarp musu...Jeigu mes ju nematome, tai negalime nieko kaltinti.
Anot vieno rasytojo, trys dalykai pades transformuoti Zeme ir neleis ateiviams (Brolijai) kontroliuoti zmoniu:
1) Jeigu mes nustosime paise, ka kiti zmones pagalvos apie mus ir laisvai isreiksime savo paziuras ir gyvenomo stiliu, netgi jeigu tai neatitiks taip vadinamos "normos". Cia mes liaujames buti avimi, sekiojancia banda.
2)Jeigu mes leisime kiekvienam zmogui daryti ta pati (kas auksciau pamineta), nekeliant baimes buti nustumtam ar pazemintam uz tai, kad issiskiria is kitu. Tuo mes nustojame buti aviu bandos sunimi, kuris iki tol kontroliavo, kas yra teisinga musu manymu.
3)Jeigu mes daugiau nebeprimetinesime kitiems , kuo sventai esame isitikine, nuo siol gerbdami kito laisva valia ir pasirinkima.
Vienintelis zmogus, kuris geriausiai zino ko man reikia, esu as pats...
Žvaigždėtas dangus
Posts: 303
Joined: Thu 01 05, 2006, 12:36
Location: visata

Post by Žvaigždėtas dangus »

Šventa tiesa.
Visą laiką tai bandau daryti :D
Kaip mes dažnai forume primetam savo nuomonę kitiems, pvz, kaip ir temoje apie seksą ir kitur.
Visai neseniai aš ir taip pagalvojau, kad vienintelis žmogus, kuris mane geriausiai pažįsta,tai esu aš pati. Taip, kad niekas kitas man negali patarti geriausiai.
Žvaigždėtas dangus
Posts: 303
Joined: Thu 01 05, 2006, 12:36
Location: visata

Post by Žvaigždėtas dangus »

Bet tai irgi yra tik nuomonė, tiesa kuri geriausiai tinka man, na dar Loretai :D
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Turbut geriau nesugebesiu paaiskinti, kaip
http://www.davidicke.com
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Na, kad kažkas vyksta arba vyks, galiu matyti iš tiesiog ypatingo lankytojų srauto. Ir visi tokie išties neeliniai - inteligentiški, rimti, dvasingi, Dievas jiems - arti, čia ir dabar, širdyje ir dar kitose artimose vietose. O problemos - net kalbėti nesinori.
Valosi žmonės, valosi. Bet užtat 2/3 ateina su prakeiksmu, nekalbant apie porčias... Aš tuos dalykus jų laukuose paprasčiausiai matau. Tad judėjimas prasideda.

Pernai tuo pat metu tokio žmonių srauto nebuvo, arba ėjo visai kito vibracinio lygio. Kokybinis šuolis vyksta (arba aš "paaugau", ir atitinkamus žmones pritraukiu...)

Paskutiniu metu net neturiu kada saite paskaityti, apie rašymą - tik kai kuriose temose. Dabar tik toks ritmas: darbas/namai/miegas/buitis... :) Pavasaris... ;)
MAGAS
Posts: 34
Joined: Wed 05 18, 2005, 16:30
Location: Lietuva

Post by MAGAS »

Zmones visi lygus ??? Tai mitas is kurio galima pasijuokti,jei nebutu liudna! Niekada ir niekas nera lygus kitam! Visi mes skiriames ir kartais net labai.Del Islamo plitimo ir agresyvumo,tai didele dalis tiesos ir i tai reiketu rimtai ziureti!!!
mokytojas>mokinys>mokytojas>mokinys...=gyvenimo kaita
Post Reply