Altrernatyva chemikalams sodyboje

Ekologiniai sprendimai, kurie padeda mūsų buitį ir gyvenimą apskritai sutvarkyti pagal naturalius gamtos dėsnius. ©Neringa

Moderator: Visi tvarkytojai

Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Dobė wrote:sako, juos Tailande iš druskos formuoja rankomis, taigi visiškai natūralus produktas, mineralas, ant dėžutės parašyta, kad jame nėra konservantų ir kenksmingų aliuminio druskų
Tai kaip čia yra? Jis formuojamas ar pats sisiformuoja gamtoje? :) Natūralus ar dirbtinis - žmonių rankomis pagamintas? :)

Aš norėjau iškelti klausimą - ar šis dezodorantas kasamas kur nors kalnuose ar gaminamas kokiuose nors tirpaluose... Bet žiūrau Dobė jau kažkiek paaiškino gamybą.

Na, aš pamenu, kad mokykloje mokinius mokindavo kaip pasigaminti kristalų. Pridedi druskos, prilašini rašalo, paskui lygtais įkiši varinį daiktą ir jis visas apauga mėlynu kristalu. Žodžiu, pačiam galima pasigaminti kristalą.

Tačiau natūraliu jo nelabai pavadinčiau. Gamtoje tokie dalykai nesusidaro paprastai, jie susidaro tik stiklinėje, tirpale. Tai gal nelabai natūralu.

O kiek tas kristalas gali pakenkti gamtai?

Aš pabandžiau paragauti to dezodoranto. Feu..labai neskanus. Sutraukia liežuvį. Labai panašus į paprastą kokį nors pieštukinį dezodorantą. Turbūt paprastuose dezodorantuose yra tos pat medžiagos.

Įdomu būtų sužinoti, kaip veikia žmogaus poras, odą tas kristalas. Ar jis tikrai tikrai nekenkia? Pvz. druska yra irgi labai natūralus dalykas. Įtrynus su ja odą... hmm...kažin kas gautųsi? Gal irgi išnyktų kvapas...

Beje, o kodėl išnyksta kvapas? Kas kvapą sukelia? Mineralai ar bakterijos? Gal tas dezodorantas nužudo bakterijas ir todėl nėr kvapo? Ar jis užkemša poras ir todėl nebeišsiskiria ten smirdantys toksinai... O gal dar kitoks mechanizmas...

Tai kodėl to kvapo nebelieka? Kur jis pasideda? Lieka kūne? Ar jis susinaikina kažkaip? :roll:

Vo kiek klausimų, laukiu tiek pat atsakymų :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Laimi, ką tas druskos kristalas daro - taip ir nesupratau... Bet vieną atvejį papasakosiu:

- Mano sesė nupirko tėveliui, vaikinas įsivažiavo jį naudoti... Na, "vaikinui" šiemet..... 70 sukaks ;)
Vieną labai karštą dieną prakaituoja sau seniokas, prakaitas per kaktą upeliu... Paėmė ir pasitepė kristalu pačią kaktą.... Ir plovė, ir trynė, vos nenualpo. Toks aktyvus poveikis gavosi.

Užtat nesmirdi tas prakaitas, kai varva :))))) Matyt, bakterijas užmuša :)
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

ech, knystukai jūs :wink: na jei nepasitikit tuo kristalu, tai ką aš jums bepaaiškinsiu :roll: man tai paprasta - aš juo pasitikiu ir man jis tinka. ką čia daug pasakoti, aš gi nebuvau Tailande ir nemačiau, kaip jis gaminamas, tik veina ausim girdėjau. kai ką pavyko rasti internete, gal sužinosite ką norėjote, štai:
http://www.ethicstrading.com/deostone.htm

o jūs turbūt tokį nusipirkote?:

http://www.momentum98.com/thai.html

kaip supratau, tuose kristaluose vyrauja kalio (potassium) druskos, bet yra ir kitų elementų (magnio,amonio, boro druskų - o jos nebūtinai skanios :mrgreen: ) viskas čia paprasta - druskos užmuša bakterijas (beje, ir mūsų paprastoji druska yra antibakterinė priemonė, todėl kai vaikams iškrenta pieniniai dantys, anksčiau pabarstydavo žaizdelę druska ir ji geriau užsitraukdavo - ir aš taip darau, vaikui patinka :wink: ), kurios sukelia nemalonų kvapą, bet neužkemša porų, tagi nestabdo natūralaus prakaitavimo. o piktnaudžiauti niekuo negalima, taigi - rinkitės :wink: :lol:
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Dezodoruojamieji mineralai – tai gamtos produktas – susikristalizavusios natūralios mineralinės druskos (amonio alūnas). Jose nėra kenksmingų cheminių medžiagų, aliejų, emulgatorių ar kvapų.
Tolimuosiuose Rytuose, Tailande, kur randami mineralų klodai, žmonės nuo senų senovės mineralus naudojo kaip dezodorantą, kad kūno kvapas būtų gaivus.
Šiandien mes siūlome gražiai nušlifuotą mineralą, kaip patikimą, natūralią apsaugos priemonę nuo nemalonaus prakaito kvapo.

EFEKTYVŪS... 3 kartus efektyvesni už kitus dezodorantus. Nėra kvepalų, emulgatorių ar alkoholio. Dezodoruojamieji mineralai - tai natūralių mineralinių druskų kristalai, susiformavę gamtoje.

PAPRASTA VARTOTI... sudrėkinę mineralą, paprasčiausiai patepkite juo, švariai nuplautas labiausiai prakaituojančias kūno vietas. Dezodoruojamasis mineralas ant odos paviršiaus palieka nematomą ir nejuntamą apsauginį sluoksnį, kuris stabdo prakaito kvapą sukeliančių bakterijų atsiradimą.

EKONOMIŠKA... Vienas dezodoruojamasis mineralas tolygus 12 dezodoruojamųjų purškalų. Vieno mineralo gabalėlio užtenka visiems metams.

Šie dezodoruojamieji mineralai - puiki higienos priemonė visai šeimai. Vieną kartą pasinaudoję Jūs suprasite, kodėl jie taip vertinami.


Šaltinis:
http://www.biok.lt/index.php?pid=22

Vienintelis nemalonumas, ką pastebėjo žmonės vartojantys "akmenuką"-tai, kad teplioja rankas. Kad to išvengti, pagamintas akmenukas futliare, bet jis brangiau kainuoja (už patogumus) :mrgreen:
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

taip taip taip :lol:
dar vienas įspėjimas - žiūrėkit, kad akmenukas nenukristų, nes jis trapus ir lengvai suskyla į mažus aštrius gabalėlius, tada jau nebus patogu naudotis, o kad rankas tepa nepastebėjau - rūbų tikrai netepa. sako, kad tuos mažus kristalus galima dėti į šaldytuvą kvapams sugerti ( o gal ir į spintas :roll: ) :P :P :P
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

Na, ne tai, kad tepa, bet kai kuriems "civilizuotiems" žmogėnams nemalonu laikyti drėgną akmenuką savo rankose, jie nori visko "sterilaus", kad rankos liktų "švarios" :mrgreen:
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Dėl trapumo - čia tiksliai. Aš saviškį naudojau naudojau, ir kai tapo mažesnis, kaip muilas ... švapt ant vonios grindų... ir liko kelios atšaižos :))))) Nuo pirštų jis patirpsta, mažų nesučiupinėsi....
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

Amway produkcija naudoju jau 6 metus ir tikrai butu sunku atsisakyti. Buvo pasibaige milteliai tai kol nusipirkau tai naudojau Areal, o siaubas, jau dabar perplovus kelis sykius su Amway milteliais dar jauciu kvapa. Nezinau ar Lietuvoj jau yra oficialiai iregistruota, ar dar vis vezasi is Vokietijos. Nors ir Lietuvoj buvo galima paciam tapti distribiutorium ir uzsisakineti ka nori , turetu pigiau kainuoti , nebent pardavineja uz savikaina. Cia LOC 'o ltr kainuoja 21.40 lt (6.20€), Indu ploviklis 25.15lt (7.29€) Siaip visi produktai labai geri. O kad demes geriau isivalytu yra speciali mirkymo priemone TRY- Zyme, purskiams demiu isemejas ( ypac aliejiniu, tepalu), baliklis, labai gerai isima visas organines demes (melyniu , braskiu ir t.t.) BE to man patinka ju tusas akims kai kuri kosmetika, labai geros vyrams putos skutimosi kainuoja apie 6 € uztenka ilgam, pavartykit katalogus :)
dabar naudoju Amway kai pradesiu gyventi sodyboje irgi naudosiu , o paskui gal atrasiu dar naturalesniu priemoniu, bet kol kas pakaitalu neturiu. Pelenu sarmas labai kenkia rankom, o su augalais dar nemegina pati ka nors gamintis.
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Kristina, pritariu visu 100!!!
Ir savo sodyboje gyvendama, neatsisakysiu tokio malonumo, kaip............. pasilengvinti savo būtį ir buitį.
Yra daug naudingesnių variantų, kaip panaudoti laiką, neįdėtą į ilgą skalbimo procesą. Man skalbiankė - chvala tomu, kto jejio sozdal!!! :lol:

Gera ta produkcija, tikrai gera....
O veža ne tik iš Vokietijos ar Lenkijos. Ir iš pačių JAV... Tik amerikonai visiškai monopolį savo rankose laiko, NIEKAM net į butelius pilstyti nepatiki. Kad falsifikatų nebūtų :))

Saite yra atskira tema, skirta šiai produkcijai :) Pasilankyk ;)
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

Tema apie AMWAY šiame forume:
http://anastasija.lt/forum/viewtopic.php?t=1584


Pastaba (nuo Egidijaus): čia galite rasti ir Amway produktų apytiksles kainas bei juos sudarančias medžiagas ir informaciją apie šių medžiagų kenksmingumą.
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Šiandien kątik Domas iš Kauno klubo prasitarė, kad jau kurį laiką suką sau galvą dėl skalbimo miltelių. Jis nori pagaminti lietuviškus ekologinius skalbimo miltelius. AMWAY produkciją jis žino ir vartojo, bet norisi grynai lietuviško daikto, kad galėtum dar kokią lietuvišką žolelę įdėti į sudėtį... Na jis tokius miltelius nori padaryti. Kalbėjo su chemiku, bandė aiškintis sudėtį ir proporcijas. Jei kas žinot kaip pagaminti ekologinius miltelius, tai būtinai praneškit, arba gal kas norit prisidėt prie tokių miltelių pagaminimo.

Esmė tame, kad galima skalbti visokiais kaštonais, putokšliais, pelenų šarmais.. ir viskas išsiskalbia puikiai, tačiau žmonės savo skalbimų mašinų oi kaip nenori atsisakyti.. :) Che.. Todėl reikia tokius miltelius išrasti patogius.. kad imi šaukštelį, matuoklį ir pili į skalbimo mašiną...ir dėl nieko nereikia sukti galvos...

Gal kas internete galit surasti ekologinių miltelių sudėtį ir proporcijas? :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Laimi, manau, kad aš tau atsakysiu į šį klausimą.
Mano buvęs kaimynas... dabar jau pensininkas, bet chemijos gamyklos buvęs direktorius.
Jis prieš 6 metus pasakė apie AMWAY, kad ta produkcija išties ekologiška, bet.. tokio lygio produkcijos gamybos...... Lietuvos valdžiai nereikia.....
Padaryti galima, bet.... Ekologiški gaminiai būna labai brangūs, jų gamyba kitokia. O brangių paprasčiausiai mažai parduosi... Kol įsitvirtinsi rinkoje, kol... ir gamyba į bankrotą nueis.
Na, kad ir ta pati AMWAY su garsiuoju LOC... Pasidomėjau firmos istorija. Pasirodo, du chemikai vyrukai prieš 50 metų garaže sukūrė LOC, bet jo gamybos savikaina buvo daug brangesnė, nei naujai rinkoje atsiradusių chemikalų, labai greitai ir agresyviai besibrovusių į rinką.
Pardavimui jie pasinaudojo..... patikrintu ir laiko išbandytu metodu: narkobiznio pardavimo formule:
parduodi tik savo pažįstamam... ir atsiskaitymas už produkciją per rankas.. Pasitikėjimo faktorius.
Jei nebūtų padarę tokio žingsnio, gal LOC mūsų niekada nebūtų ir pasiekusi, nes.... ekologiškų produktų tada, visuotinio chemizavimo momentu, jau nebereikėjo...
Tas pat ir Lietuvoje.... Chemija juk - PIGESNĖ!
Last edited by Uriel on Thu 01 26, 2006, 13:34, edited 1 time in total.
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

Na, valdžiai daug ko nereikia. Ar sakot, kad beviltiškas reikalas, nieko neįmanoma padaryt?
O gal tik pagalbos nesusilauks idėja, bus pasipriešinimas, bet bandyt daryt verta?
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Gabriele, Gaila, bet aš nesu nei chemikė, o tuo labiau - nei verslininkė, nei gamybininkė..... Tik - logiškai mąstantis žmogus.
O logikos į skalbiankę neįpilsi... :wink:
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Padauža wrote:Laimi, manau, kad aš tau atsakysiu į šį klausimą.
:) Che.... :) Čia atsakymas tavo į šitą klausimą?
Gal kas internete galit surasti ekologinių miltelių sudėtį ir proporcijas?
Che... :)

Kalbam juk apie gamybą, o ne apie pardavinėjimą. Domas nesiruošia nieko niekam pardavinėti. Jis nori pagaminti miltelius ir jam visiškai neįdomu ar jie prasimuš į rinką ar ne. Jis naudos pats, duos draugams, draugų draugams.. gal net visai nemokamai (visko gali būt ;) ). O pramušinėt į rinką, kovot, brangesni, pigesni... valdžia... tai prie ko čia valdžia?

Tiesiog imi pasigamini miltelius ir su jais skalbi, duodi draugams...

Prašom sudėtį įmest, kolegos. :) Pirmi penki įmetusieji, manau, gaus iš Domo metinę ekomiltelių dozę nemokamai :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

čia šiek tiek nuorodų, susijusių su buitine chemija, deja, angliškai:P

buitinės chemijos nuodingi komponentai ir kuo juos galima pakeisti namuose:

http://www.groundwork.org.za/Resources/laundry.htm

diskusija panaši į mūsų ir gamybos receptai:
http://www.thriftyfun.com/tf655295.tip.html

http://www.thriftyfun.com/tf655295.tip.html

jei kam mažai:

http://eartheasy.com/live_nontoxic_solutions.htm
orimx
Posts: 6
Joined: Fri 02 10, 2006, 18:34

Post by orimx »

apie prakaito kvapa ir dezodorantus. Išgirdau, naudoju ir esu patenkinta - arbatmedžio eterinis aliejus, tiesiog suvilgytu pirštu perbraukti, ir joks blogas kvapas nebekankins. Ir tikrai nei sveikatai, nei aplinkai nekenkia.
raganaite
Hekate
Posts: 23
Joined: Fri 01 20, 2006, 1:33
Location: Klaipeda

Post by Hekate »

Va ką teko apie arbatmedžio aliejų rast:"Eterinis arbatmedžių aliejus pasižymi stimuliuojančiomis savybėmis,sutelkiančiomis visas organizmo vidines jėgas. Aliejus turi stiprų antimikrobinį poveikį,neautralizuoja nemalonų kvapą,todėl dažnai naudojamas natūralių ploviklių ir valiklių aromatizavimui".
Tik gaila, kad Lietuvoj arbatmedis nerastas,patys nepasidarysim :roll:
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

Išbandžiau tą PĮ "Lemurija" rankų darbo muilą, apie kurį buvo rašyta šioje temoje. Ir man jis labai patiko :) Iš pažiūros atrodo riebus, nesitiki, kad taip putos, bet putoja tai tikrai labai stipriai. užtenka jo tikrai labai mažai. Kainavo 5 Lt, dabar jau lyg kainuos 6. Yra labai daugelio rūšių.
Mano vadinasi "Rožių žiedlapiai". Sudėtis: saponifikuoti palmių, sojų, alyvų ir kokosų aliejai, kakavos sviestas, vanduo, eterinis palmarožės aliejus, aromatinis rožių žiedlapių aliejus, ružavas ir raudonas kaolinas. Parašyta - Be sintetinių dažų ir konservantų.

Paaiškinkit, ar labai "baisi" sudėtis? :) turbūt priklauso nuo to, kokie tie aliejai yra dedami? kas tas kaolinas (baltasis molis, na ir ?)?

Dar nusipirkau tokį: 100 % Natūralus rankų darbo muilas Nuotaikingasis. Sudėtis: saponifikuoti palmių, sojų, alyvų ir kokosų aliejai, kakavos sviestas, vanduo, eterinis arbatmedžių aliejus, anato sėklos, raudonas kaolinas spalvai. Parašyta: Tik augalinės ir mineralinės kilmės medžiagos. Be sintetinių kvapų, dažų, konservantų.

Beieškodama informacijos, kas tas kaolinas (:)), radau tokį puslapį:
INFOCHEMA
Informacija apie pavojingas chemines medžiagas ir preparatus
http://www.infochema.lt/infochema/
ten yra ir Pavojingų cheminių medžiagų ir preparatų registras..

tai gal kas nors galėtų pakomentuoti to muilo sudėtį?
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

pirkau Kauno šventėj šį šeštadienį iš Laimio (jis buvo užsakęs 10). Šios temos pirmam lape yra kontaktinis tos firmos telefonas ir šioks toks aprašymas.
Šiaip tai jie gražūs :), spalvos bordo, rausvos, gelsvos, rusvos. Toki kvadratiniai gabaliukai, perrišti popierine juostele su prikabintu aprašymu.. :) :lol: Gaila, nufotkint negaliu
Post Reply