Nėštumas

Forumas, skirtas mūsų vaikams, gimdymui ir vaikų auklėjimui

Moderators: Rytė, Visi tvarkytojai

Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

Dekui visoms :D As tai irgi panasiai galvoju del vitaminu .Kazkaip visai nesinori tu sintetiniu. Bet zinot visko prisigalvoji, o gal blogai darau, visur tik mirga patarimai nesciosioms gerti vitaminus, gerti foline rugsti, gelezi ir t.t. Kartais sunku tam spaudimui atsilaikyti, saunu kad yra panasiai mastanciu :D Va kaip tik ziedadulkes, biciu duonele ir biciu pieneli ir vartoju :D , nezinau ar cia atsitiktinai ar kaip , bet vasara kaip tik nusipirkau knygute Biciu produktai :D Nors ir seniau daug apie jas zinojau, bet matyt ateina informacijos pakartojimas reikiamu laiku :D
O del gydytoju, tai irgi taip nesinori net eiti. Kazko labai nesinori echoskopijos. Galvoju gal pasidarysiu dabar koki kraujo tyrima ir uzteks, niekaip del echoskopo neapsisprendziu jei darysiuios tai tik gal pabaigoj pries gimdyma, o daugiau galvoju nereikia jei nera kazkokios butinybes :D
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

Tiesa del dilgeliu esu girdejusi , kad jos labai gerai ypac sultys, man ir ginekologe Lietuvoj sake, bet ar galima nescioms?
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

Nu jau labiai issamiai Basta :D
Basta wrote: O šiaip dilgėlės sureguliuoja hormonų pusiausvyrą, kiek žinau, ypač moterims.
Va sitas ir neramina kad veikia net hormonu lygmeni , gal nestumo metu nelabai reiktu juos reguliuoti. Siaip kazkaip gal su vaistazolem reiktu atsargiau :?:
Gal kuri bande dilgeles nestumo metu?
Tiesa, cia visur rasot pavasarines , o cia Airijoj auga kiaurus metus :) tai kurios tada pavasarines :)
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

Gal zinot ar Klaipedoj vyksta kokie kursai nesciosioms ?
Ar kokia gera gydytoja, kuri butu uz naturalius dalykus?
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: na, tik nepergyvenkit taip labai - to negalima, tas nesveika... Zinot, mano pazistama sake, kad viena jos pazistama visus devynis menesius ne tai kad gere, bet neissiblaivydavo... :shock: ir ka - gime sveika dukryte, tik mazesnio svorio, ir uzaugo normali... Nu aisku, to nesiulau, bet manau, ta baime dar labiau pakenkia nei ten kokia zoleliu arbatele ar net slakiukas brendzio... O dilgeles tai labai atstato organizma, valo krauja, tik gal nereiketu ju perdozuot, nes jos yra "vyriskos" zoles, turi stipria Marso energija, nors jei norisi, tai ir gerai... :wink: As tai jaunas dilgelaites uzpilu verdanciu vandeniu, siek tiek paverdu ir valgau su majonezu (mmmm, net dabar uzsinorejau, o Lietuvoj dar sniegas... :( ), o skysti galima supilt i sriuba arba taip gerti, nors man jis nelabai skanus...
Vilma N
Posts: 18
Joined: Mon 08 29, 2005, 9:33
Location: Gudų giria
Contact:

Post by Vilma N »

O ką daryti, kad kuo mažiau sutraukinėtų kojų raumenis naktimis? Žinau, kad reikia vartoti magnį, bet kur, kokiame maiste be dilgėlių dar jo yra?
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

Vilma as radau knygoje Nesciosios Moters Vadovas( aut A. Eisenberg, H.E Murkoff, S.E.Hathaway, siaip nebloga knyga ) taip parasyta : " koju meslungi gali sukelti fosforo perteklius bei kalcio trukumas kraujyje, papildomai vartokite kalcio priedu, neturinciu fosforo, ir jums turetu pagereti. Jei nepades, galbut reikes - taciau tik patarus gydytojui- maziau gerti pieno ir valgyti mesos, kuriuose yra fosforo. Kalci ir baltymus butina gauti su kitu maistu. Be to meslungi gali sukelti nuovargis bei didejancios gimdos sapudimas i tam tikrus nervus."( cia buvo rasoma daugiau apie antra, trecia trimestra)
Man siaip buvo naujiena, nes as irgi buvau girdejusi kad meslungi sukelia Magnio trukumas, bet visada patariama Magni vartoti su Kalciu kartu tai gal cia kokia sasaja ir yra :?
Vilma N
Posts: 18
Joined: Mon 08 29, 2005, 9:33
Location: Gudų giria
Contact:

Post by Vilma N »

Ačiū, Kristina. Man tai irgi naujiena, kad fosforo perteklius gali sukelti mėšlungį.. O kalcis su magniu yra vienodai svarbūs žmogaus organizmui, tai turbūt ir pataria juos vartoti kartu. Bet įdomus dalykas - vitaminas D pagerina kalcio ir fosforo apykaitą organizme :? Tai kaip čia daryti? Na, sudėtingas reikalas su tais vitaminais :) Gal geriau valgyti kuo įvairesnį maistą ir nepraleisti progos pailsinti kojas :)
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

As irgi taip galvoju :D
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Vilma N wrote:O ką daryti, kad kuo mažiau sutraukinėtų kojų raumenis naktimis? Žinau, kad reikia vartoti magnį, bet kur, kokiame maiste be dilgėlių dar jo yra?
:D :D :D
Truputi pacituosiu is puikios knygos "Prescription for Nutritional Healing", parasyta James F.Balch,MD ir Phyllis A.Balch,C.N.C.
Nestumo metu butu protinga padidinti kalcio ir kalio (potassium) naudojima, valgant bananus, greipfrutus, apelsinus, varske, jogurta, lasisa, sardines, sojines pupeles, migdolus, sezamo seklas, norint isvengti meslungio. Jeigu vistiek traukia meslungis, reikia stengtis miegant ar sedint pakelti kojas siek tiek auksciau sirdies lygio; nestoveti per ilgai vienoje vietoje, perkelineti kuno svori nuo vienos ant kitos kojos; kai sutraukia meslungis, koju pirstus kreipti ne i isore, bet i virsu; per diena nueiti mylia, kad kraujas gerai issivaiksciotu kojose (tai padeda ir virskinimui, bei reguliariam tustinimuisi); traukiant meslungiui, uzdeti silto vandens pusle toje vietoje ir siek tiek paspausti rankomis.
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Saulute, tai gerai, tik nescioms negalima degintis! Viena pazistama nuolat eidavo i pliaza, tai mergaites visa oda demeta plemais. Zinoma, dar gal ir kiti faktoriai tai nuleme...
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

kai kojas skauda (kaulus , sąnarius) ar mėšlungis traukia gali palengvėti nuo jūros druskos vonelių - tinka paprasta jūros druska ( aš vartoju tokią Juodosios jūros druską iš Ukrainos, nepadažytą) arba kokios Negyvosios jūros, o yra dar ir bišofitas - gamtinė mdžiaga, panaši į druską, jame daug visokių mineralų, įskaitant kalcį, o pagrindinė sudedamoji dalis - magnio chloridas. reikėtų pamirkyti kojas, arba pasedėti iki pusės vonioje su ištirpusiom druskom (mineralai per odą prasiskverbia į kūną). mano vaikeliui kartais nuo augimo skauda viršutinę blauzdų pusę, tai pastebėjau, kad po vandens procedūrų, ypač su druskomis niekada neskauda. beje yra ir tepalų, į kurių sudėtį įeina gamtinės druskos (tas pats bišofitas), visokio gydomojo purvo, tad nebūtinai reikia gerti sintetinius "vitaminus". dar atėjo į galvą tokia mintis, kad galima pagerti natūralaus mineralinio vandens, kokio Vytauto ar Boržomi - tik reikia paskaityti, kas parašyta etikėtėje apie sudėtį - būna kalcio karbonatinio vandens, ir tokio, kuriame daugiau magnio jonų. aišku ir žolelių arbatos padėtų, o ypač šviežios žolytės. dar daug vitaminų ir reikalingų elementų yra žaliuose naminiuose kiaušiniuose, pvz. putpelių - jei kas yra nusilpęs, po ligos reikia tiesiog išgerti kelis suplaktus žalius kiaušinius kasdien. beje, žali kiaušiniai padeda nuo piktybinio viduriavimo, kaip bebūtų keista :!: :wink:
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

kai kojas skauda (kaulus , sąnarius) ar mėšlungis traukia gali palengvėti nuo jūros druskos vonelių - tinka paprasta jūros druska ( aš vartoju tokią Juodosios jūros druską iš Ukrainos, nepadažytą) arba kokios Negyvosios jūros, o yra dar ir bišofitas - gamtinė mdžiaga, panaši į druską, jame daug visokių mineralų, įskaitant kalcį, o pagrindinė sudedamoji dalis - magnio chloridas. reikėtų pamirkyti kojas, arba pasedėti iki pusės vonioje su ištirpusiom druskom (mineralai per odą prasiskverbia į kūną). mano vaikeliui kartais nuo augimo skauda viršutinę blauzdų pusę, tai pastebėjau, kad po vandens procedūrų, ypač su druskomis niekada neskauda. beje yra ir tepalų, į kurių sudėtį įeina gamtinės druskos (tas pats bišofitas), visokio gydomojo purvo, tad nebūtinai reikia gerti sintetinius "vitaminus". dar atėjo į galvą tokia mintis, kad galima pagerti natūralaus mineralinio vandens, kokio Vytauto ar Boržomi - tik reikia paskaityti, kas parašyta etikėtėje apie sudėtį - būna kalcio karbonatinio vandens, ir tokio, kuriame daugiau magnio jonų. aišku ir žolelių arbatos padėtų, o ypač šviežios žolytės. dar daug vitaminų ir reikalingų elementų yra žaliuose naminiuose kiaušiniuose, pvz. putpelių - jei kas yra nusilpęs, po ligos reikia tiesiog išgerti kelis suplaktus žalius kiaušinius kasdien. žali kiaušiniai padeda nuo piktybinio viduriavimo, kaip bebūtų keista :!: :wink:
o kad saulė "nesikandžiotų", odą reikia nuo ankstyvo pavasario (kovo-balandžio mėn.) prie jos pratinti - taip sakė Porfirijus Ivanovas. aš irgi manau, kad nėščiosioms nereikėtų kopose ar pliažuose kepti - ko gero toks deginimasis yra visiems žalingas - tačiau apnuoginti kai kurias labiau užgrūdintas kūno vietas ir pabūti saulėje ką nors veikiant, judant yra gerai. manau, kad saulė supiktybėjo nuo oro ir aplinkos taršos - suplonėjo atmosferinio ozono sluoksnis, dėl to patenka daugiau žalingų ultravioleitnių spindulių, sergama odos ligomis, o žemės paviršiuje dėl mašinų išmetamų dujų susidaro tas pats ozonas, kuris yra smogo dalis, bet tas paviršinis ozonas yra kenksmingas žmonėms - apsunkina kvėpavimą, apnuodija, silpnina organizmą. na bet aš ir išsiplečiau per tris temas :roll: :oops:
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Gal su saulyte irgi reikia labai isiklausyti i savo vidu..as labai nemegstu vasara saules perdaug, tuo karsciausiu laiku nuo 11 iki 18val.Bet pavasari tiesiog gaudau kiekviena spinduli ir kaifuoju nuo ju :)
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

sako, kad pavasarį saulė labiausiai "kandžiojasi", bet šiaip su viskuo, ką parašėt sutinku, tik toks papildymas.
visi būnam pavasarį saulės išsiilgę :)
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Prie ismingu Dobes patarimu ir as truputeli ji papildysiu.Kai laukiausi treciojo vaikelio ,perskaiciusi Malachovo knygas ,suzinojau ,kad labai gerai valgyti dziovintus abrikosus,kurie ypac stiprina vaikelio sirdute.Taip as ir dariau.Pries pat gimdyma ,buvo stebimi vaikelio sirdies plakimo tonusai....tai gydytoja net pagyre pasakiusi ,kad duotu net 10 balu!Taip pat ir razinu gerai pavartoti ,as megdavau vis su varske tuos abrokosus ar razinas valgyti,ar avizu dribsnius su jogurtu ir dz.vaisiais.Neperseniausiai maciau laida "Sveikas Zmogus" kurioje gydytoja kalbejo ,kad nescioms labai gerai del kraujo pagerinimo pavartoti 2 batonelius hemotogeno i savaite. :lol: Labai gerai stengtis vis daugiau vaikscioti ir vaikscioti gamtoje.Nelinketi niekam blogo ,mintys sviesios ,teisingos. :H
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Hematogenas, berods, daromas is karvutes kraujo...
Irute
Posts: 238
Joined: Wed 03 26, 2003, 2:58
Location: Kaunas

Post by Irute »

iš veršiuko kraujo....
Trėja
Posts: 235
Joined: Sun 12 18, 2005, 0:03
Location: Kaunas

Post by Trėja »

Irute wrote:iš veršiuko kraujo....
nesąmonė-pasiskaitykite jo sudėtį........... :!:
Tai tik "bobučių pavadinimas" :wink:
Viską daryk 100%
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Toje laidoje pasakojo ,kad anksciau ji gamindavo is versiuko kraujo ,bet dabar is kiaulaites.
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
Post Reply