kai kojas skauda (kaulus , sąnarius) ar mėšlungis traukia gali palengvėti nuo jūros druskos vonelių - tinka paprasta jūros druska ( aš vartoju tokią Juodosios jūros druską iš Ukrainos, nepadažytą) arba kokios Negyvosios jūros, o yra dar ir bišofitas - gamtinė mdžiaga, panaši į druską, jame daug visokių mineralų, įskaitant kalcį, o pagrindinė sudedamoji dalis - magnio chloridas. reikėtų pamirkyti kojas, arba pasedėti iki pusės vonioje su ištirpusiom druskom (mineralai per odą prasiskverbia į kūną). mano vaikeliui kartais nuo augimo skauda viršutinę blauzdų pusę, tai pastebėjau, kad po vandens procedūrų, ypač su druskomis niekada neskauda. beje yra ir tepalų, į kurių sudėtį įeina gamtinės druskos (tas pats bišofitas), visokio gydomojo purvo, tad nebūtinai reikia gerti sintetinius "vitaminus". dar atėjo į galvą tokia mintis, kad galima pagerti natūralaus mineralinio vandens, kokio Vytauto ar Boržomi - tik reikia paskaityti, kas parašyta etikėtėje apie sudėtį - būna kalcio karbonatinio vandens, ir tokio, kuriame daugiau magnio jonų. aišku ir žolelių arbatos padėtų, o ypač šviežios žolytės. dar daug vitaminų ir reikalingų elementų yra žaliuose naminiuose kiaušiniuose, pvz. putpelių - jei kas yra nusilpęs, po ligos reikia tiesiog išgerti kelis suplaktus žalius kiaušinius kasdien. žali kiaušiniai padeda nuo piktybinio viduriavimo, kaip bebūtų keista
o kad saulė "nesikandžiotų", odą reikia nuo ankstyvo pavasario (kovo-balandžio mėn.) prie jos pratinti - taip sakė Porfirijus Ivanovas. aš irgi manau, kad nėščiosioms nereikėtų kopose ar pliažuose kepti - ko gero toks deginimasis yra visiems žalingas - tačiau apnuoginti kai kurias labiau užgrūdintas kūno vietas ir pabūti saulėje ką nors veikiant, judant yra gerai. manau, kad saulė supiktybėjo nuo oro ir aplinkos taršos - suplonėjo atmosferinio ozono sluoksnis, dėl to patenka daugiau žalingų ultravioleitnių spindulių, sergama odos ligomis, o žemės paviršiuje dėl mašinų išmetamų dujų susidaro tas pats ozonas, kuris yra smogo dalis, bet tas paviršinis ozonas yra kenksmingas žmonėms - apsunkina kvėpavimą, apnuodija, silpnina organizmą. na bet aš ir išsiplečiau per tris temas