Nenoriu būti mėsaėdis arba kaip tapti vegetaru?

Moderators: Mdsts, Neringa, Rapolas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Tikita
Posts: 27
Joined: Fri 02 03, 2006, 21:50
Location: Panevėžys - Vilnius

Nenoriu būti mėsaėdis arba kaip tapti vegetaru?

Post by Tikita »

ehe wrote:Norėdami pajusti skonį turėtume visų pirma atsisakyti visų stimuliatorių...Jei Jūs save mylite, tai atsisakykite:
1. Kavos, arbatos (juodos, žalios, raudonos)
2. Alkoholio, nikotino
Ir patys sumnkiausi dalykai , kurių bent jau verta pabandyti atsisakyti:
1. TV
2. Žiniasklaida
t.y. visa tai kas kelia sumaištį galvoje...
sėkmės
Nustebino mane 1 punktelis, kava - taip suprantu, niu daug kur rašo, jog blogai juodoji arbata, bet vėl gi ką laikote juodąja arbata - vakariečiai ją maišo su radonąja, o raudonoji, kurią taip vadina parduotuvėse, tai roibos arbata, o raudonoji kitokia. Kyla taip patklausimas kodėl negerai žalioji arbata? Aišku, dabar populiarios įvairiose "presto" ir kitose parduotuvėse arbatos su įvairiais aromatais, saldikliais, taip, bet yra gerų Žaliųjų arbatėlių.
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Tikita, arbateles yra "ale stimuliatorius", del to grynieji sveikuoliai nevartoja juoduju, zaliuju ir t.t.:)
Bet man atrodo, kad tarp besilaikanciu tu visu sveikos mitybos taisykliu yra labai mazai issaugojusiu toki, hm, sveika, astru mastyma..As nezinau kodel taip yra, gal man tokius zmones pasiseke sutikti, bet kiek man teko pazinti zmoniu, kurie kalba apie pabreztini alkoholio,cigareciu,arbatu,kavos kenksminguma, tai jie visi yra, hm, kaip cia issireiksti, kazkokio riboto mastymo.
Gal cia taip tik man nepasiseke, gal yra labai ismintingu arbatos negerianciu zmoniu? :)
Kristina
Posts: 266
Joined: Wed 12 18, 2002, 3:24
Location: Airija-Lietuva
Contact:

Post by Kristina »

Pastebejau ,kad daug kas kalba apie sveika gyvensena, mityba ir t.t , bet realiai nesutikau zmogaus kuris, is tiesu, sveikai gyventu ir maitintusi :?
Dauguma tu " sveikuoliu" kazkaip uzsiciklina ties ta mityba ir kartais nemato kitu dalyku ir, deja, patys turi nemazai zalingu yprociu :mrgreen:
Tikita
Posts: 27
Joined: Fri 02 03, 2006, 21:50
Location: Panevėžys - Vilnius

Nenoriu būti mėsaėdis arba kaip tapti vegetaru?

Post by Tikita »

Taip, geras pastebejimas, kuomet labai suisidomejau sveika mityba, mačiau jog įvairiai sveikuoliai kalba apie ką ir kaip valgyti, maniau turėčiau pati atsirinkti kas tinka ir netinka, sukaupusi daugiau žinių apie sveiką maistą :). kartą buvau vegetarų paskaitoje apie mitybą, ten vaišinomės, klausiausi maždaug taip vadinamų taisyklių, pvz. viena iš jų valgyti ramiai, neskaityti laikraščių, nežiūrėti tv, nekalbėti valgant, taip viskas gerai, aš ir esu pastebėjusi, kad susierzinus ar negatyvioje aplinkoje geriau nevalgyti, bet tuo tarpu lektorė - vegetarė tik kalba ir į burną vis kažką, tai kur jos pačios pavyzdys? žodžiai lieka žodžiais ji pati taip nesielgia... :?
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

žinot, mes daug čia kalbam apie mitybą, - kas yra valgyti sveika, stengiamės protu suvokti, pagrįsti, išsirinkti. bet juk tai kainuoja energijos, pastangų :| va perskaičiau Fukuokos "Vieno šiaudelio revoliucija", pasirodė priimtinos jo mintys apie mitybą - jei trumpai ir gerai supratau, tai, jo teigimu, natūrali mityba yra tai, ką tu valgai iš savo žemės- nemąstydamas, protu nenagrinėdamas, tiesiog tai, ką pats išaugini, kad tuo metų laikų prieinama, ir ką tuo metu nori valgyt. be daržovių, kruopų ir vaisių, tai pvz. gali būti ir kiaušiniai, ir žuvis, ir pienas. valgai intuityviai, natūraliai - taip, kaip gyveni išgyvendamas kiekvieną dieną nuo aušros iki saulėlydžio, ritmiškai su gamta atlikdamas kasdienius ir sezoninius darbus :)
Trėja
Posts: 235
Joined: Sun 12 18, 2005, 0:03
Location: Kaunas

Post by Trėja »

Nu taip Dobe ,bet zuvis nesimėto tavo sodyboje.........Reikia ją "sugauti" nudarinėti,ir poto suvalgyti..........tai,koks čia natūralumas?Tiek laiko sugaišti,dėl kazkokios zuvies?
Ir tas "valgyk intuityviai" tai tas pats ,ką dabar mes visi ir darome.kemšame,ką uzsimanome,kas skanu....Eini parduotuvėje intuityviai griebi dešros gabalą ,į krepšelį :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Man sveika gyvensena su viskuo derinas,su arbata,šokoladu ar dar ten kuo-nesveiku ,nederintu maistu :wink: bet,va,kad mėsos ,zuvies valgymas- sveika,niekada nesutiksiu.... :!:
Viską daryk 100%
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

Matai, Trėja, čia ne mano mintys, o Fukuokos, o tiksliau - jo minčių interpretacija, tu geriau patį veikalą paskaityk, jei tau įdomu, ir tada gal susidarysi aiškesnį vaizdą apie Fukuokos natūralios mitybos teoriją. o nesutikti, visada galima :D
Aureja
Posts: 653
Joined: Wed 05 18, 2005, 14:26
Location: Kaunas

Post by Aureja »

Gal as truputi ne i tema,bet aviziniai dribsniai tiks.

Gal kas matete laida"Pakeleiviai"kurioje rode rusu dainininke Andzelika ,ji kiekviena ryta valgo aviziniu dribsniu kose ,truputeli medaus ir uztarkuoto obuolio.Taip pat stikline morku sulciu.Ji pasake ,kad niekada neina i soliariumus ir negadina savo odos ,bet geriau isgeria morku sulciu.Kai pamaciau ta avizine jos kose,tai prisiminiau toki atveji pries kokius 8 metus.I mano darboviete vis ateidavo labai grazaus lygaus veido pagyvenusi moteriske,as viena karta neistveriau ir paklausiau jos ...kokiu kremu ji tepasi savo veida?Ji pasake ,kad netepa jokiu kremu ,bet kiekviena ryta pusryciams valgo -ppagal prancuziska grozio recepta -patiekala,tai aviziniu dribsniu kose ,ispaudzia sauksta citrinos sulciu ir tarkuoto obuolio.Gal dar kas ieina ,bet as neprisimenu. :lol:
Dievo ausi greiciausiai pasiekia zodziai, is zmogaus sirdies ateinantys (J. Kuvykas)
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Siose "grozio salotose" dar galima ideti medaus, riesutu.
Tikita
Posts: 27
Joined: Fri 02 03, 2006, 21:50
Location: Panevėžys - Vilnius

Nenoriu būti mėsaėdis arba kaip tapti vegetaru?

Post by Tikita »

Dribsniu kose labai megstu su razinomis ir obuoliuku. :) :) :)
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

O man priminėt vieną gyvenimišką atvejį:
viena pažįstama dama, priaugusi keliasdešimt kilogramų, nuvažiavo į garsiąją Kepenio mokyklos sanatoriją pasiliekninti.
ten maitino sveiku maistu.

Kad būtumėte matę, su kokiu pasibjaurėjimu ji mums, podružkių ratui, pasakojo įspūdžius apie tą sveiką maistą.... Prisiminti juokinga. Ir kaip slapta eidavo pirkti ... juodos duonos. Negalėjo nuryti. Arba išvemdavo.
Na ar davė jai naudos tas badavimas ir sveika mityba? Jokios...

Prie visokių sveikuoliškų, nuo vaiksytės nenaudotų maistų reikia priprasti, bet mano galva - svarbiausia mintimis su tuo susigyventi. Ne mechaniškai keisti mitybą... :roll:
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

http://animalrights.lt/tevams

Patarimai tėvams, auginantiems vaiką vegetarą


Nėščiosioms
http://animalrights.lt/nesciosioms
Last edited by jasmin on Mon 04 10, 2006, 21:57, edited 1 time in total.
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

jasmin wrote:http://animalrights.lt/tevams

Patarimai tėvams, auginantiems vaiką vegetarą
Ačiū už nuorodą. :) Nors su kai kuo ten nesutinku (pvz, kad 4-6 mėn vaikui jau reikia kieto maisto, siūlomos pirktinės kūdikių košelės ir pan.).

Patarimas kūdikius auginantiems: jie patys puikiai žino, kada to kieto maisto reikia. Patys ima rodyti norą, domėtis tuo, ką tėvai valgo. Mano dukra tik 8 mėn pati priropojusi išsižiojo, kai grikių košę valgėme. Kelias kruopeles daviau, prarijo ir vėl kurį laiką nesidomėjo maistu. Tik pienuko norėjo. O jau rimčiau maisto užsinorėjo,kai krūminiai dantukai išsikalė ir galėjo ne trintas košytes, o nesmulkintą maistą valgyti.
Sūnus kiek anksčiau užsinorėjo ne vien pieno...
Taigi, stebėkit savo vaikus, o ne vien instrukcijomis vadovaukitės. :)
pasislepusi
Posts: 34
Joined: Wed 07 21, 2004, 23:40
Location: kaunas

Post by pasislepusi »

kodel niekas kvieciu gemalu nepaminejo? :?
as va vegetare biski jau, nors sakiau taip nesivadinsiu, nes visi galvoja kad ir pienjo ir kiausiniu atsisakau. dar ko. pienas yra vienas is mano megstamiausiu produktu. pusryciams valgau dribsniu(na kur grudai visokie ir dziovintu vaisiu yra) su pienu, tai energijos netruksta visai dienai(mat kai iseinu tai ir neturiu kur pavalgyt.pirkt nelabai yra is ko, o ir nesinori - mano isrankiam skoniui mieste maisto negausi :mrgreen:) cia nuo isitikinimu gal priklauso?....
uztat mama labai rupinasi ir "vaizuoja" ant manes. laimei esu ne is smulkiuju, tai kol nekustu tol nepergyvena labai :D cia del mamos didele problema, nes vistiek kai taiso pietus ji jauciasi nejaukiai, kad as neturesiu ko valgyt, o man malonumas bulves su salotom kabint... paskui einam darbuotis(malku kirst i miska ar kieme pakapot ar dar ka tokio jegisko dirbt) ir ji pergyvena kas nesusileisciau, o as visai nesiskundziu.... o dar dabar kimba ir del 1 kraujo grupes...
uztat labai megstu suri (+) namini beabejo, nors ir fermentinis nieko. ji ir ant sumustiniu dedu.
ir taigi tie isganingieji kvieciu gemalai. buna kad jauciu jog organiszmui jau truksta vitaminu (nu cia tokie asmeniski dalykai, bet labai patikimai veikia) tai suvalgau sumustiniu ir viskas ok. atsistato trukumas ir nieko netruksta. valgau mazdaug kas antra diena(ir nera jokiu perspejimu). sumustinius. su suriu. ir gemalais(biski ziauriai skamba... ;) ) :) taigi kas skundesi del mazakraujystes nustojus valgyti mesa - isbandykit, gal pades :!:
uztat mano gyvenimas vieni stresai... (cia gal del to taip daznai ju reikia...) bent jau jauciu kad gyva esu... ;) plius mano darbas prie kompo, vadinas dar kenksmingu salygu... :)
beto pastebejau kad labai maitinimosi racionas pasikete. daba temegstu tik juoda duona. is kepto maisto bevilioja blynai. uztat verdu kruopu daug, ypac paskutiniu metu pamegau grikius ir zirnius. siaip ryziu megeja. valgau beveik vienus - labai patinka tas naturalus, neuzgostas ju skonis. ir pavalges jautiesi nesunkiai. galeciau eiti sunkiausio darbo dirbti ir niekas nespaudzia... (o mama pergyvena del mazos maisto ivaroves) (siaip su margarinu ir giretine daug valgau - na ir kas kad margarinas nesveika, prisitaikau prie to ka turiu. ir druska nesveika - na ir kas, svarbu kad skanu... :mrgreen:)
bet be arbatos tai jau negyvenciau. megstu vandeni, bet jos neatsisakysiu. galvoju ateityje pati maisyti zoleles arbatai, o cia dabar atsisakyti. neprokur :)
kitas dalykas - vegetaru buti biski brangoka... kad ir tie riesutai - nesimeto ant zemes gi, o pasiruosti atsargu visiems metams irgi ne taip paprasta... ypac kaune... :roll:
pasislepusi
Posts: 34
Joined: Wed 07 21, 2004, 23:40
Location: kaunas

Post by pasislepusi »

uoj, pamirsau medu paminet... litrais(per menesi) kabinu. su juoda duona labai skanu ir saltu pienu...........
Trėja
Posts: 235
Joined: Sun 12 18, 2005, 0:03
Location: Kaunas

Post by Trėja »

nu jo pasislėpusi.......tu -dar ne vegetarė :roll: :roll: :roll: (jei kiaušinukus kapoji :wink: :wink: :wink: )
o,dėl to medziagų trūkumo,tai nereikia pergyventi,kai išsivalo organizmas,jis pats pasigamina vitaminus,kokių jam reika......tai natūralu.......Mano vyras jau 8metai,kaip "švarus" tikras vegetaras-jokių nesveikų produktų...... :lol: dirba fizinį darbą :wink: o kraujas super :!: :!: :!: net gydytoja stebisi...... :mrgreen:
aš ,tai pasimuliuoju-ir uzvalgau kartais irgi ko nesveiko :lol: :lol: :lol:
beje tavo dribsniai su pienu labai nesiderina,ir "apteršia" organizmą...geriau gerk atskirai pieną,o dribsnius virk vandenyje su dziovintais vaisiais :P be pieno.......o vietoj margarino-naudok sviestą :wink: ,kad ir "netikrą" mišinį,bet sviestą..... :wink:
Viską daryk 100%
Hekate
Posts: 23
Joined: Fri 01 20, 2006, 1:33
Location: Klaipeda

Post by Hekate »

Čia dėl visa ko...tikiuosi,nesikartosiu; tiek daug čia prirašėt...

Veganas - jis maitinasi tik augaliniu maistu, nevalgo mėsos, žuvies, kiaušinių, pieno produktų(teko girdėt kažką ir apie medų...kažkas sakė, kad čia bičių išnaudojimas,mat dėl cukraus,palikto vietoj medaus,jos greičiau miršta...Na, bet čia neturėtų būti problema, jei truputį paimsim :) )
Lakto-ovo-vegetaras nevalgo žuvies,mėsos,valgo kiaušinius,pieno produktus ir augalinį maistą
Lakto vegetaras, kaip ir lakto-ovo vegetaras, tik nevalgo kiaušinių
Dalinis vegetaras - nevalgo raudonos mėsos, bet valgo vištieną, žuvį, pieno produktus,augalinį maistą

:wink:
Trėja
Posts: 235
Joined: Sun 12 18, 2005, 0:03
Location: Kaunas

Post by Trėja »

o hekate-tai mes visi beveik vegetarai.................
Viską daryk 100%
Hekate
Posts: 23
Joined: Fri 01 20, 2006, 1:33
Location: Klaipeda

Post by Hekate »

Trėja wrote:o hekate-tai mes visi beveik vegetarai.................
tai taip ir išeina :)
JsT
Posts: 14
Joined: Mon 08 21, 2006, 22:37
Location: Chicago

Post by JsT »

as irgi noriu pradeti sveikai valgyt, bet cia amerikoi tai taip neimanoma, viskas visur su mesa net ir salotos, bet bandysiu dabar maitintis tik vaiseis ir darzovem, jokiu pieno produktu ir mesos nes kaskur girdejau kad pienas organismui irgi blogai, sunkei suvirskinamas kaip ir mesa, ir tuo labiau kad kiausinei tai dar neisiviste visciukai.
Post Reply