Apie kates

Apie gyvūnus, kurie gyvena Giminės sodybose.
Gyvūnai, kurie rūpinasi Žmogumi ir aplinka

Moderator: Visi tvarkytojai

Post Reply
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: gal kiek ir liudi, bet taip jam nutiko, matyt, del to, kad anksciau labai ziauriai kates prievartavo - matyt, jau savo atsivalge, uztat dabar gali gilintis i dvasinius dalykus, stebeti gamta, medituoti - anksciau per ana gala nieko nemate... :wink: :P :lol:
Liūtaširdė
Posts: 538
Joined: Sun 08 07, 2005, 10:45
Location: Alytus

Post by Liūtaširdė »

Tai va toks jau katino likimas... 8)
Aš ne liūtukė,bet širdis tokia...
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:? matyt... :wink:
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

O mane per katinus, matyt, gyvenimas moko iskesti kancia,mirti, praradima ar kazka panasiai..jau buvo 5 katinukai pas mus, ir vis kazkas nutinka-pabega,mirsta, suvazineja.
va, pries savaite musu katyte, -jau tuoj turejo tureti katinuku mazu, nakti atsibundam, ji taip gailiai miauksi, mesa guli isvemta,2 paras vezem pas veterinarus kelis, galiausiai operacija dare, atsigavo, bet neilgam..isivaizduokit-gal nuo vemimo gal nuo dar kazko jai 5 kartus buvo persisukusi gimda,prasidejo audiniu nekroze, viduje zuvo kaciukai, vyko organizmo intoksikacija..dar ir dabar neatsigavusi jauciuosi-vis atrodo beveik jauciu, koki ji skausma turejo kenteti, ir kaip tie katinukai jos viduje mire po truputi....
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

ooo....basta,realybe tokia, kad joje yra ir daug skausmo-mirsta, kencia tiek kates,tiek zmones.ir ja atlaikyti, suvokti teikiamas pamokas-tenka.
nemanau,kad tai zenklas man "netureti daugiau katinuku".ir negaliu to paaiskinti racionaliai ar kaip kitaip.kad kates prisiima zmoguje ar jo aplinkoje vykstancius negerumus, ligas-ta as girdejau.bet salia to girdejau, kad kates tai daro savo laisva valia,atsilygindamos uz rupesti ir meile is zmogaus.
siek tiek nustebau del nuomones "nerasyti tokiu ziauriu dalyku".ar sis forumas yra vieta, kurioje galima dalintis tik sviesiais dalykais? turbut reiktu temos-kancios ir mirties pamokeles zmonems:)
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: sveika gyva, Dina, seniai tave begirdejom... :wink:

O tavo katinuku ir jusu tai labai gaila - zinai, as tai savo gyvius kiekviena ryta pavedu Dievuliui saugoti (kaip ir kitus man brangius zmones, medzius ar pan. - net vardint pabosta... :wink: ), tai jis turbut ir pasaugo, tfu tfu tfu per kairi peti, - labai aciu Jam...
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Labas labas,Darja:) kartais parasau ir kitose temose-apie augaliukus:)
As globos Auksciausiojo retai prasau..jauciu ja tiesiog..paskutiniais metais prasau vieno-kad leistu eiti tuo keliu, kuris geriausias mano dvasiai.ne asmenybei.:)
na, o su katemis..gal visi mes siame pasaulyje abipusiai bendraujame-kiek kaciu benamiu ziema negaliu susilaikyt nepaserusi retsykiais(na, kad nepriprastu :) ), ir kiek jau kaciu vadu neseme i turgu ir visaip su tevais "kovojome", kad tu maziuliu butu siame pasaulyje,kad nebutu nuskandinti tik gime..
bet, blin, i kalvariju turgu kaciuku paziureti daugiau turbut neisiu-alkoholiu trenkianti moteriske turejo siandien pilna narveli, kokius 8 kaciukus, perkare kai kurie ziaurokai.nesurinksi gi visu siame pasaulyje ir "neisgelbesi"...
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: sveika, Dina:)

as irgi negaliu eiti i ta turgaus gyvunu skyriu - puolu prie tu narveliu kalbinti tu katinuku ir suniuku, o sirdis plysta... Karta pardavinejau ten viena savo Leses kaliuke, tai tokia viena is tu bobeliu (sakyciau, visai faina, ji ta mano kaliuke pagloste, nuramino - gal ta ir nieko, paskui jai esu nesus rastus katukus - tikiuosi visi jie laimingi), tai ji parode, kuriai tu bobu neduoti, nes toji seria burokais, tai tie nabagiukai tuoj suserga ir dvesia, jei kas nespeja nupirkti... Pavedu as, kai prisimenu, Dievuliui ir tuos turgaus gyvunukus - pavedu juos ir dabar...
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

Dingo mūsų katytė. Važiavom iš sodo ir pakeliui pas vienus tokius žmones vyras užsuko dokumentų pasiimti. Kai jis išlipo, sūnus irgi sumanė paskui tetuką išbėgti: atidarė mašinos dureles, o katė irgi iš paskos strykt. Apsidairė ir išgirdusi šuns lojimą nėrė tarp namų į kiemus. Pabandėm ieškoti: neatsišaukė. Palikau žmonėms savo telefono numerį. Dar kitą dieną važiavome, klausinėjome: sakėsi matę žmonės tokią katytę... Dar ir nuotrauką palikome. Ech, dabar taip laukiu skambučio, bet jau ketvirta diena, o jo nėra. Mergaitė kasvakarą verkia, ir ryte prabudus pirma mintis jai apie katytę... :cry:
Guodžiuos,kad ten, Palemone, gal bent koks žmogus ją bus priglaudęs: graži, pūkuota vis tik katė... :roll:
glesum
Posts: 954
Joined: Tue 02 18, 2003, 13:14
Location: Kaimas
Contact:

Post by glesum »

Mano katinuka suvezijo... ka tik... Jau atsibodo klausyt snarpsciojancios seses :cry: ... tas juodckis buvo jos numyletinis... Ir ka tie gyvunai turi tokio, kadtaip zmogelis juos pamilsti... bet dar vienas linksmuolis laksto... O va bute kur gyvenu vakar katyte apsikaciavo... keturi rainiukai ryziukai... vieni mirsta, kiti gimsta...
Gal kam reik katuko?
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:( labai uzjauciu, Loreta, bet reikia melstis, kad jai ten atsirastu geri seimininkai - gal ji pati pajuto, kad ten jai bus namai - gyvunai labai jauciau, bet pasimelst vis tiek reikia, ypac Marijai - nes ji visad isklauso, ir pavesti ja Dievuliui - jis geriausiai pasirupins (as irgi melsiuos, ir Sai Babai parasysiu, kai siusiu laiska, tik... sako, kad dabar Sai Baba nevaiksto, mat ejo laimindamas zmones pro pastolius, kur dirbo darbininkas, tai tas sudejo rankas jam nusilekti ir uzvirto ant jo su visais pastoliais, tai galvoju, gal cia del to, kad as jo per daug visko prasau... :roll: , o gal tiesiog norejo zmonems parodyti, kad reikia melstis, bet nepamirsti ir savo darbu - atsimenat istorija su dviem lasais aliejaus saukstelyje... :wink: ) Bet vis tiek palinkekim kartu tai mazutei visa ko geriausio - as tai labai labai linkiu...
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:? nu zinai, Basta, mano pazistamos aiskiareges nenustatineja pasiklydusiu katuku dislokacijos vietos - turi svarbesniu darbu, bet tikiu, kad tai katukei viskas bus gerai - kates juk ir lauke isgyvena, svarbiausia, kad biskiuka paauginot, kol pati nebutu isgyvenus... Va, o as vis ieskau Ryzikui (suniui) seiminko, bo ateina ziema, o as tada sode neisgyvensiu - gal kam reikia gero suns i sodyba?.. Tikrai puikus - nesigailesit... :wink:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:? na, neisizeisk, basta, tu gi zinai, kad ir man katinai (ir ne tik jie- dar ir sunys, ir bomzai visokie :wink: ) labai svarbus, tik tos mano pazistamos aiskiareges tuo neuzsiima, kad su virgulem ir zemelapiu ieskotu, kur jie yra (na, galeciau paklaust - ji pasakytu, ar jis pas zmones, ar jam viskas gerai, bet tik tiek, be to, gana retai su jom susitinku...), jau verciau mums palinketi katinukui laimingo likimo... :wink:
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

darja wrote::( labai uzjauciu, Loreta, bet reikia melstis, kad jai ten atsirastu geri seimininkai - gal ji pati pajuto, kad ten jai bus namai - gyvunai labai jauciau,
Ech, žinai, aš ir savo dukrytei tą sakau: gal kažkam labai jos prireikė ir ji pajuto. Pagaliau katė trispalvė.Sako, kad tokios laimę neša. Į mūsų namus laimė grįžo, o kažkur gal išėjo... :roll:
Meldžiamės abi su vaiku už katytę...

Darja, čia ne ta pamestinukė, kur vaikas namo parnešė: čia mūsų auginta nuo 2 mėn gražuolė sibirinė pūkuota katė Margo. :cry:
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

neverkit taip - aisku, kad savos uzaugintos labai gaila, bet gal jai dabar dar geriau - jei nuvaziuosiu kuria diena pas ta aiskiarege, tai butinai paklausiu - ji zinos, bet gal cia Dievulio sposai - gal jis nusprende, kad ta kitiems reikalinga, o jus turit pasilikti sau ta maziuke... :? Bet vis vien laikykites - as irgi pasimelsiu, tik dabar uz sita, bo maniau, kad ana, tai uz uz ana meldziausi... :wink:
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Sveiki visi,
Norieciau viena klausima/prasyma uzduoti-pas mus tokia istorija-parsinesem pagal skelbima katyte (merginos biure priziurejo laukine kate, kuri kaciuku atsivede), katyte menuo su trupuciu, parsinesem ir ziurim-ji tiesiog drebedama bando zisti-man pilva, ranka,plaukus.Atrodo, kad jai ziauriai reikia mamytes pienuko dar..ir taip gaila jos darosi, ieskom dabar kur atrasti kate-mama, kuri galetu pazindyti ta katyte dar bent kelias savaites...Jos tikroji mama kazkur vaiksto..
nupirktume maistuko, sumoketume kiek reiktu..tai va, toks klausimukas...paskambinkit jei ka 8685 76678, arba asmenini pranesima parasykit...
Kristina
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:? pabandykit pradure pipetes galiuka skiestu karves pienuku pazindyt - gal patiks mazutei, beje, paklausk Loretos - ji turi tokios patirties, visa kaciuku vada su pipetem ismaitino saunuole... :wink:
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

darja wrote::? pabandykit pradure pipetes galiuka skiestu karves pienuku pazindyt - gal patiks mazutei, beje, paklausk Loretos - ji turi tokios patirties, visa kaciuku vada su pipetem ismaitino saunuole... :wink:
Mes katukų žindymui iš pradžių pipetes naudojom,o kai paaugo truputį (iki poros savaitėlių), paėmėm guminę kriaušytę (skirtą kūdikių nosytėm valyti :wink: ) ir jau į ją pienuko pripylę girdėm. Mėnesio katinukai jau patys eina prie dubenėlio, mokosi lakti, kietą maistuką valgyti.
Beje, pienuką visad pašildydavom prieš dudoami. Ir migdėm ant pašildytos guminės pūslės, apklotos šiltai. :) Katukei gali patikti iš dėžutės padarytas ir medžiaga išklotas minkštas guolis (galit pašildyti, kad jaukiau būtų: juk jau oras vėsta). Nebūtina jau tokiai katytei mamytė. :)
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Aga, aciu uz gerus patarimus:) Na, ji jau eda pati, tik, atrodo, kad sveikesne ir laimingesne uzaugtu gavusi dar mamyte pieno...
reiks pabandyt guoliuka pasildyti...
darja
Posts: 2703
Joined: Sat 02 07, 2004, 20:04
Location: Vilnius

Post by darja »

:wink: galima dar veitoj mamytes didesni minksta zaisla padeti, prie kurio ji galetu prisiglausti kaip prie mamos, bet svarbiausia, kad patys daugiau bendrautumet, nes kiekvienam gyviui reikia meiles... :wink:
Post Reply