Vilnius

Bendraminčių paieška įvairiose Lietuvos vietose, veikla

Moderators: Mdsts, Visi tvarkytojai

Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

nu ir kas jei ir jauciaji padauza pati protingiausia?
tegul jauciasi, negi mums gaila?

juolab kad su manim ji nesigincina, protinga, zino kad be sansu :)
J

Post by J »

Padauža vienoj temoj jau bandė aiškinti, kodėl ji kalba tik tiek.
Supraskim pagaliau, kad ne visada galima nieko nenutylėti.
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

tačiau kai kuriais atvejais galima pasakyti aiškiai.


Pateikiu pavyzdį. Iš temos apie astralines keliones, kur Padauža sako, kad su astralinėm kelionėm reikia atsargiai ir kad žino žmogų Lietuvoj, kuris prisižaidė su astralinėm kelionėm ir net mirė.

Natūraliai žmogaus reakcija yra tokia - o kas man, aš juk to žmogaus nežinau, o gal jis visai ne nuo to mirė ir pan.

Tai va. vietoj užuominos, jeigu siekiama, kad kitas kažko pasimokytų :) , galima juk sakyti, kad buvo toks atvejis, žmogus užsiėmė tuo ir tuo, ką tiksliai padarė ne taip, į ką neatkreipė dėmesio ir pan.. (tik maždaug sakau.. bet juk aišku į kurią pusę kreipiu)

Tai būtų patirties perdavimas.
Man atrodo, kad jei norima kažko PAMOKYTI kitą žmogų, kad jis nedarytų tam tikrų klaidų, reikia kalbėti pavyzdžiais. tik taip svetima patirtis gali tapti sava.
Dabar tokie laikai (o kada jie buvo kitokie :)) - neužtenka tik pasakyti, kad negalima (net kreipiantis į vaikus taip kalbėti neefektyvu :) ), reikia padėti žmogui pačiam suvokti, kodėl negalima.

čia viskas tas tinka galvojant, kad buvo siekiama perduoti tam tikrą savo patirtį, apsaugoti nuo galimų klaidų.. :)


aišku, galima daryti prielaidą, kad dalis žmonių buvo laikyti pakankamai sąmoningais ir turinčiais bendrą patirtį, tada šiuo atveju su jais buvo kalbėta ir nesiekta nieko mokyti, o tie visi, į kuriuos buvo kreiptąsi, buvo tik priemonė parodyti, kad "aš tą patirtį turiu" :) (skaityti nepiktai) (tada tos visos gražbylystės aukščiau netinka :) :D)


Neturiu jokių piktų kėslų, tik jau seniai kirba galvoj mintis, kad kalbėjimas būtų aiškesnis, jeigu būtų pateikiami konkretesni pavyzdžiai. Asmeniniai žmogaus duomenys bent manęs tai visiškai nedomina, bet jei būtų kalbama konkrečiau, tą patirtį kažkas galėtų panaudoti


atsiprašau už neaiškų kalbėjimą
J

Post by J »

Dar kartą pasikartosiu - protingas žmogus mokosi iš savų klaidų, o išmintingas iš svetimų.
Savo tėvais juk tiki, kai jie sako, kad negalima žaisti su degtukais. Argi prašai įrodymų - papasakok koks žmogus namus sudegino, koks nagus apsvilo...
Last edited by J on Fri 02 10, 2006, 18:43, edited 1 time in total.
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

aš manau, kad svetima patirtis draudimais nepersiduoda :) ir klausimas - kiek tie draudimai yra efektyvūs. :) šiuolaikinė pedagogika kažkodėl linksta prie to, kad draudimų atsisakoma kaip neefektyvios priemonės ir ieškoma kitų būdų, kaip perteikti patirtį

Kam elgtis neefektyviai, jeigu galima efektyviai?


žmogumi, nepateikusiu argumentų, o tik uždraudusiu, verta tikėti tik tuomet, kai yra priežastis juo tikėti, t.y. yra kažkokia patirtis, kuri sako, kad tas žmogus yra patikimas (čia jau bendrai, ne šiuo atveju)


>Dar kartą pasikartosiu - protingas žmogus mokosi iš savų klaidų, o išmintingas iš svetimų.

Kad galėtum pasimokyti iš svetimų klaidų, turi žinoti, kokios tos klaidos


asmens duomenys visiškai tam nereikalingi, nebūtina kalbėti super konkrečiai, su tiksliu laiku, vieta, veikiančių asmenų pavardėmis.. :? :D :D juk patirtį nagrinėjam, ne asmenį :) kurią būtų įmanoma pritaikyti, vadinasi tie asmenybės dalykai turėtų nueit kažkur į šoną. Negi taip sunku atsiriboti nuo konkretaus asmens ir kalbėti tik apie patirtį, kuria kiti galėtų pasinaudoti? :) tiesiog išbrauki dalykus, kuriais kiti galėtų pasinaudoti kaip kelrodžiais šifruodami asmens tapatybę ir..


>Jei būsi priešiškai nusiteikusi kito atžvilgiu, visuomet rasi priežaščių nepatikėti

Taip, aišku. Tačiau jei nebūsi priešiškai nusiteikęs, bet tiesiog pasiūlai būdą, kaip tą patirtį "geriau" pateikti, kad ji būtų lengviau priimama.. ?

juk galima sakyti, kad nesvarbu, kaip pateiki, svarbu - ką.. Tačiau Anastasijos idėjas kažkodėl siūloma pateikt ne bet kaip, bet kaip ekologiją, nekalbėt apie Rusiją, t.t. Bent jau Padauža yra sakius, kad svarbu kaip idėjas pateiki (tikiuosi, neištraukiu iš konteksto :) )


<Manau, kad patirties perdavimui pakanka pasakyti - nevalia to daryti.

Bet sutik, neatsiranda pagrindo tikėti, kad kitas žmogus taip nedarys. ir taip pat nėra pagrindo būti ramiam - "aš jus įspėjau, o jūs žinokitės" :D o pasakydamas, kad kitas žmogus neišmintingas, irgi "neišsisuki". Tu, vaizduodamas protingesnį, turėjai pasirinkt ir priemones. Ar ne?


atsakymas Jonei
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Padauža wrote: Beje, paprasčiausių astralinių kelionių pavyzdys yra... mūsų svajonės! Žinote tai? Svajodami, atsiduriame ten, kur niekada nebuvome. aip pasiunčiame savo antrininką, mūsų subtiliąją kopiją. Žmonės, matantys subtilius kūnus, puikiai juos mato.
Taip žinome mes tai. Megre knygose parašyta, kad paprasčiausias astralinių kelionių pavysdys yra sapnai. Tada irgi siela atsiskiria nuo kūno. Visa tai mes gerai žinom ir suprantam. Labai gerai, kad parašei tas konkretybes apie astralines keliones. Viskas ten aišku ir gerai suprantama. :)
Juk supratau, kad retas savo energiją aldote.
Jei būtų atvirkščiai, nebūtų įvykusi apskirtai ši deja, negeranorška diskusija...
Kaip suprantam, tai ir pati nemoki valdyt savo energijų. Nes tam kad kiltū kažkoks pasipriešinimas vieno žmogaus nepakanka. Vat pabandyk ginčytis ir kovoti su kokiu Lama, šventuoju. Nieko neišeis, nes jis savo energijas valdo ir išlieka ramus... O tam, kad įvyktų tai, kas čia forume įvyko, tai neužtenka vienos mūsų pusės. Aišku, kad ir tu nevaldai savo energijų... Apskritai galėtum visus priekaištus, kuriuos sakai mums, prisitaikyt sau ;) žinok iš šono žiūrint, tai atrodo, kad tu labai tiksliai ne mūsų, o savo pačios problemas išsivardini...

Sakai, kad mes energijos nevaldom, kad "žali" esam, nepatyrę, kad tik kalbam, o nieko nedarom... Bet kaip tai viskas tinka tau pačiai... :) oi oi... Neįsižeis..čia tik šiaip pastėbėjimas... :)
Jūsų skaitomos Megre knygos šios informacijos nesuteikia. O reikėtų...

Šiandien bendravau su labai įdomia dama. Niekada nebūčiau pagalvojusi, nors ir seniai ją pažįstu, kadd ji taip pasikeis: iš siaubingos materialistės pavirs į dvasingą ir įdomią moterį. Beje, skaičiusi visas Megre knygas...
Ji pasakė vieną frazę: Megre moko eiti į hektarą, bet nemoko KAIP tą daryti. Nepilnai tas pateikiama, gana "pasikausčiusiam" deja, ir ezoteriškai žmogui, ir ne kiekvienas eilinis skaitytojas supranta, kaip tą ėjimą reikia daryti. Nepasiruošusi publika. Daugiau gali pakenkti, nei atvirkščiai.
Labai neįdėmiai skaitai Megre knygas. Ten aprašyta ir kad sapnai yra paprasčiausia astralinė kelionė ir kad tai yra pavojinga.

Va konkrečiai: "iš dalies kiekvienam taip ir nutinka sapnujant" 7kn. p 141.

o p.144 tos pat knygos rašo koks kūnas buvo po trijų dienų kelionės, kaip atrodė ir kaip "nedera jo palikti netgi dėl kelionės į užjūrio kurortą". :!:

Megre knygose parašytas atsakymas ir į tavo kitą repliką apie pasiruošimą idėjai...

Pameni, Anastasija rašė, kad bus daug trukdymų, kad dokumentai tvarkomi du metus laiko, kad mus vadins sektomis ir, kad tokios Padaužos ateis ir kritikuos mus... Ir visa tai tik į gera... Tokia yra plano dalis. Jei mes staigiai pultume nepasiruošę į hektarus, tai iš karto diskredituotume idėją. Todėl Anastasija sumąstė, kad du metus būtų dokumentai tvarkomi, o per tuos du metus, kol laukiam dokumentų, kol ginčyjamės su Padaužomis ir kitais veikėjais, tai mes juk mąstom. Mes ruošiamės. Mes augam. Vat koks aš buvau kvailutis prieš du metus. Kaip aš ketinau kurtis. O dabar po dviejų metų aš daug ko išmokau. Daug sužinojau apie namo statybą. Dabar ruošiuos statyti visai kitą namą. Ir labai gerai, kad dokumentai taip ilgai tvarkomi ir kad Padauža čia ateina. Nes mes patobulėjam nors kaip...

Jei knygoje būtų parašyta, kaip reikia kurtis, tai žmogus galėtų ir nepaskaityt, patingėt, praleist pro akis, suprasti klaidingai žodžius, suprasti paraidžiui, ir galiausiai visų kūrimasis būtų lygiai toks pats vienodas ir mes taptume robotais...vienodais robotais, o juk kiekvieno kelias kitoks... Būtent todėl ir nerašomas kelias. Kiekvienam savo kelias. Ir tie du metai, kol tvarkomi dokumentai juos turi išgyventi kiekvienas. Pats kiekvienas turi mąstyt ir ruoštis du metus... Vat tau ir pasiruošimas...o jei tai būtų aprašyta knygose, tai aišku, kad visi patingėtų ir nepasiruoštų... vat tada ir diskredituotų idėją... Vat kaip sugalvota...tik reik įdėmiau skaityt ;)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
aiwita
Posts: 95
Joined: Fri 11 25, 2005, 11:42

Post by aiwita »

Jonė.S wrote: Jei būsi priešiškai nusiteikusi kito atžvilgiu, visuomet rasi priežaščių nepatikėti.

Jei su pasipriesinimu man bandoma aiskinti, tada as ir nepriimu tu minciu, net jei jos ir butu teisingos
Jonė.S wrote: Manau, kad patirties perdavimui pakanka pasakyti - nevalia to daryti.
Savo tėvais juk tiki, kai jie sako, kad negalima žaisti su degtukais. Argi prašai įrodymų - papasakok koks žmogus namus sudegino, koks nagus apsvilo...
Labai idomu kodel tiek vaiku taip skaudziai zaidzia su degtukais?Manai, kad jiems tevai nesake, kad taip negalima daryti?O gal neteisingai pasake?
O man negana, kad pasako-negalima.Man visada reikia zinoti kodel.Nebent man tai butu labai autoritetingas asmuo. Kol kas Padauza man dar nera autoritetas, nes Laimis labai tiksliai pasake:ji pati dar nevaldo savo energiju
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Pataisysiu: mano nuomone mes visi nevaldom savo energijų. Kadangi Padauža irgi yra viena iš mūsų, iš visų, tai ji taip pat nevaldo savo energijų. Nėra taip, kad Padauža yra ekstra burbulas ant kalėdinės eglutės. Ji yra toks pats burbulas kaip ir mes visi. Kažką žino geriau už mus, kažką prasčiau.
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
aiwita
Posts: 95
Joined: Fri 11 25, 2005, 11:42

Post by aiwita »

Visiskai tam pritariu. Sutinku su kiekvienu zodziu
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Labai malonu turėt bendraminčių ;)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
J

Post by J »

Tai ką man dabar daryti? Cituoti kiekvieną jūsų sakinį ir iš naujo jums aiškinti kas kaip. Tiesa sakant, pavargau aš nuo jūsų užsispyrimo.
Ne laikas jums kalbėti tokius dalykus. Negirdit...
Kągi... Gaila... labai gaila...
Last edited by J on Fri 12 30, 2005, 21:20, edited 1 time in total.
J

Post by J »

Beje, ar pakaks tyliai, ramiai pasitraukti iš forumo, ar reiks pareiškimą parašyti, kad ateity daugiau nepasirodys Jonės.S vardas?
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

dėkui, Jone, už nuomonę.

Man ir nepatinka po žodį kapstytis :) :D
J

Post by J »

Nenoriu aš palikt tinklalapio tokiu pasisakymu, bet...

Gabriele, sakai nepatinka po žodį kapstytis?
Argi ne pirmoji tą padarei? "Išmėsinėjai" mano žinutę po sakinį.

SĖKMĖS JUMS!!!
:love:
Last edited by J on Fri 02 10, 2006, 18:44, edited 1 time in total.
jasmin
Posts: 653
Joined: Thu 05 22, 2003, 17:17

Post by jasmin »

na, aš prisiverčiau atsakyt į Tavo žinutę, nors man ir nepatinka taip kapstytis, bet kitaip nebuvo kaip atsakyt, tiesiog imant po sakinį ir atsakant. tiesiog jaučiau pareigą atsakyt ir tiek. Bet man tai nėra malonu, nejaučiu įkvėpimo, tai nėra taip, kad jauti kažką malonaus ir išdedi viską, kas ant širdies guli, vienu atsikvėpimu.. Kapstymasis man nemalonus, aš jo nevertinu, jis betikslis, neaišku kodėl taip darau, jei žinau, kad vis tiek iš to nieko gero nebus (tiesiog tas pareigos jausmas.. kas to nejaučia, gal ir nesupras :))


Jone, aš pagalvosiu apie Tavo žodžius, bet jei iš kito širdies kiti žodžiai eina.. taip jau yra.. tokie esam. Jei su kažkuo nesutinki, geriau būtų nesakyti?

Ai, iš tikrųjų nesvarbu. :) :) :) :D :) :D

Gerai, kad su mumis buvai. skaitau iš naujo forumą ir labai gerų žinučių Tavo randu, naujai jas suprantu

Sėkmės
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

DĖMESIO :!:

Pasikeitė Vilniaus klubo patalpos. Nuo šiol Kalinausko 7/9 nesirenkam.

Naujos laikinos patalpos yra pas Darių, važiuoti 44 už Pučkorių atodangos išlipti. Tikslaus adreso nežinau, praneškit kas žinot. Tikslesnė informacija pas Darių: tel.: 8 683 12861.

Jei kas žinot kokias nors geresnes patalpas, kad ir nuomojamas iš karto praneškit. Ieškom patalpų.
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Vo, sužinoju adresą... :)

Vilniaus klubas nuo dabar, kaip ir visada renkasi nuo 17 val.penktadieniais tik jau kitu adresu: Užtvankos 5-7. Pas Darių. Smulkesnė informacija, kaip atvažiuoti, taip pat pas Darių, tel.: 8 683 12861. Kiek žinau ten važiuoja 44 autobusas nuo centro. Išlipti reikia Užtvankos stotelėje. Prie pat yra Belmonto kriokliai, Pučkorių atodanga, Piliakalnis ant kurio koncertavo Saulėti bardai ir Vilnelės vingiai, bei slėniai...

Pasakiška aplinka, bet intensyviai ieškom patalpų kur nors Vilniaus centre, kas rasit iš karto praneškit. :)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Laimis
Posts: 1378
Joined: Mon 05 19, 2003, 11:42
Location: Link Ukmergės
Contact:

Post by Laimis »

Va, prašom Leonardai, Mdsts, Dina, Mindaugai... jums konkretus atvejis. Viršuje dvi mano žinutės. Aš vieną parašiau ir jos nekoregavau. Galvoju: "ot ir gerai, pasielgsiu pagal tai kaip jūs sakot, netrinsiu nieko, geriau parašysiu naują žinutę, naujus žodžius". Taip ir padariau.

Ir iš karto gavau per galvą: "kodėl mes turim skaityti dvi žinutes? negalėjai tiesiog pakeisti pirmojoje žinutėje tekstą ir viskas? kodėl mes turim laiką gaišti?"

Vat ir ką jūs atsakysit tokiems žmonėms? Konkretus atvejis. Argi ne geriau yra paimti ir pataisyti pirmąją žinutę? Argi tai būtų istorijos kraipymas? Argi tai neatsakomybė? Ar šitas pavyzdys nepailiustruoja tų atvejų, kad reikia kartais išsitrinti ar pakeisti savo žinučių tekstą? :) Che... Atsakomybė atsakomybė... draudimu atsakomybės niekada neprisišauksi.. ;)
Naujas forumas praktikams
http://esu.tiems.kam.esu.lt
Mdsts
Posts: 84
Joined: Sat 06 05, 2004, 14:08
Location: Vilnius
Contact:

Post by Mdsts »

Be komentarų, Laimi.
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Sveiki!

Nuo šio penktadienio Vilniaus klubas turi naujas patalpas! Naujoji Vilniaus klubo susitikimo vieta - Kultūros, filosofijos ir meno institutas esantis Žvėryne, Saltoniškių 58/1. Susitikinkimai vyks antrame aukšte, instituto aktų salėje. Susitikimo pradžia - 17:30. Kadangi šios patalpos ne mūsų, jomis naudosimės už tam tikrą mokestį. Iki susitikimo naujose patalpose!

Susitikimo vieta žemėlapyje:
Image

(paimta iš http://www.maps.lt)
Post Reply