cesnakai, svogunai

Moderators: Mdsts, Neringa, Rapolas, Visi tvarkytojai

Post Reply
ausrytux
Posts: 47
Joined: Sun 01 09, 2005, 23:47
Location: šiauliai
Contact:

cesnakai, svogunai

Post by ausrytux »

turiu toki klausima del svogunu (ir cesnaku). kazkur girdejau, kad jie, kaip ir mesa, yra sunkus maistas-pririsa siela prie kuno ir sunkiau eiti tobulejimo keliu. kad vietoj ju geriau naudoti imbiera.


tiesa/melas? kokios jusu zinios apie siuos augalus?
pasaulis didelis
escogido
Posts: 7
Joined: Sat 09 24, 2005, 9:26
Location: Vilnius
Contact:

Post by escogido »

Geras dalykas tas česnakas :lol: Rinkis pati kaip išmanai - paragavus ar gera tau,ar ne? Vienintelis teisingiausias rodiklis...heh
Nerimauti reiškia būti prieinamu, nesąmoningai prieinamu. Kai nerimauji, būtinai kabiniesi į ką nors iš nevilties. O kartą įsikabinęs, neišvengiamai išvargsi pats ir nuvarginsi tą, į kurį kabiniesi.
ausrytux
Posts: 47
Joined: Sun 01 09, 2005, 23:47
Location: šiauliai
Contact:

Post by ausrytux »

escogido wrote:Geras dalykas tas česnakas :lol: Rinkis pati kaip išmanai - paragavus ar gera tau,ar ne? Vienintelis teisingiausias rodiklis...heh
na jo. bet kad man jie nei gerai nei blogai tiesa sakant. nors cesnaku nlb megstu. o svogunai.. na jiems poreikio ir gi nejauciu. nzn. matyt man ju nereikia.. :roll:
pasaulis didelis
Ingrida
Posts: 229
Joined: Wed 05 14, 2003, 12:36
Location: Panevėžys

Re: cesnakai, svogunai

Post by Ingrida »

ausrytux wrote:turiu toki klausima del svogunu (ir cesnaku). kazkur girdejau, kad jie, kaip ir mesa, yra sunkus maistas-pririsa siela prie kuno ir sunkiau eiti tobulejimo keliu. kad vietoj ju geriau naudoti imbiera.


tiesa/melas? kokios jusu zinios apie siuos augalus?

Tiesa.

Vietoj imbiero galima imbiero nevartoti, jei gasdina nelietuviški augalai.

O galima ant savęs paeksperimentuot. Mėnesį laiko kiekvieną rytą gerti imbiero arbatą bei visiškai nevalgyt česnakų ir svogūnų. Ir pažiūrėt kokia bus savijauta, kokios mintys, kokie pokyčiai.
O GYVENIMAS TOKS PUIKUS!
Romas
Posts: 87
Joined: Thu 11 21, 2002, 15:38
Location: Vilnius

Post by Romas »

ausrytux wrote:turiu toki klausima del svogunu (ir cesnaku). kazkur girdejau, kad jie, kaip ir mesa, yra sunkus maistas-pririsa siela prie kuno ir sunkiau eiti tobulejimo keliu. kad vietoj ju geriau naudoti imbiera.
Česnakai ir svogūnai. Įdomi tema. Daugelyje knygų, daugiausiai indiškos pakraipos, akcentuojama, kad jeigu nori dvasiškai tobulėti, turi atsisakyti svogūnų ir česnakų, kad jie mažina koncentraciją ir pan. Kai kurie šaltiniai žengia dar toliau - jeigu valgysi tą, kas auga žemėje (morkos, burokai, bulvės) - tai ir liksi pririštas prie žemės. Tikrovė yra šiek tiek kitokia. Esu sutikęs žmonių, kurie buvo taip "pakilę" nuo žemės, kad vos kojas bepavilko. O kai nėra sveikatos, patikėkit, dvasiniai dalykai nebe galvoj. Šiaip už dvasinius dalykus yra atsakingas viršutinis energetinis centras. Ir jeigu vystysim tik tą centrą, o apatinius paliksim likimo valiai arba net silpninsim, gali pradėti "stogas važiuoti" - kas irgi neretai pasitaiko pernelyg uolių dvasinių ieškotojų kelyje. Iš tikrųjų viskas turi būti balanse. Jeigu stiprinam viršų - atitinkamai turi stiprėti ir apačia.

Ar česnakai ir svogūnai sunkus maistas? Jeigu prisivalgome, ir pasidaro sunku - tada taip. Aš pats to nepastebėjau. Aišku, šios daržovės daugiau naudojamas kaip prieskonis. Taip pat nepastebėjau, kad trukdytų tobulėti. Mėsa yra visai kas kita. Negalima lyginti.

Imbieras panašus į svogūnus ir česnakus tik dėl aštraus ir saldaus skonio. Tai skirtingi produktai su skirtingomis savybėmis.

Ar reikia valgyti? Tą pasako jūsų organizmas. Jeigu labai skanu ar patinka, reiškia, organizmui kažko reikia, ko ten yra. Galima ir nevalgyti, bet tada reikia žinoti iš kur kitur paimti trūkstamas medžiagas. Tas pats ir su lietuviškumu. Jeigu savęs subalansavimui užtenka lietuviškų produktų - gerai. Bet jeigu nežinom kuo pakeisti, negi geriau sirgsim ir kentėsim negu valgysim atvežtus.

Česnakai ir svogūnai turi nemažai sieros. Jeigu žmogui trūksta sieros - vartoti yra gerai. Irgi esu sutikęs šeimų su nuolatiniu sieros trūkumu. Ypač aktualu vegetarams (tikriausiai). Tada vaikai labai nori picų, nes jos su svogūnais. Dar kai kas sako, kad česnakus ir svogūnus galima vartoti tik kaip vaistus. Bet jeigu nuolat kažko trūksta, tai ir vartoji nuolat - kaip vaistus.

Vaistai? Labai geri. Svogūnas viršutiniams kvėpavimo takams, česnakas - apatiniams ir t.t.
Dobė
Posts: 675
Joined: Mon 09 26, 2005, 8:58
Location: Vilnius

Post by Dobė »

man atrodo, kad mūsų platumoje gyvenantiems česnakai yra ir vaistas ir maistas. o svogūnai jau beveik kaip duona kasdienė :wink: aš dar prie jų pridėčiau krienus - štai Fukuoka labai giria daikonus (tokie Japoniški ridikai), o gal mūsų sąlygomis juos atstoja krienai? ir natūralus antibiotikas ir konservantas.
JOANA
Posts: 16
Joined: Mon 10 02, 2006, 21:15
Location: JONAVA

Post by JOANA »

O man patinka cesnakai ir svogunai,daznai juos vartoju.
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Dobė wrote:man atrodo, kad mūsų platumoje gyvenantiems česnakai yra ir vaistas ir maistas. o svogūnai jau beveik kaip duona kasdienė :wink: aš dar prie jų pridėčiau krienus - štai Fukuoka labai giria daikonus (tokie Japoniški ridikai), o gal mūsų sąlygomis juos atstoja krienai? ir natūralus antibiotikas ir konservantas.
Tikriausiai, ropė būtų panašu į tuos japoniškus ridikus.
Česnakai mažina blogajį cholesterolį, gydo širdies ligas, plečia kraujagysles. Svogūnai - natūralus antibiotikas, priešuždegiminis vaistas, užkertantis kelią infarktams. Pašildytos svogūno sultys lašinamos į skaudančią ausį; tuo tarpu keptas (baked) svogūnas ištraukia pūlinius. Kosmetiškai naudojamas stimuliuoti plaukų augimą.
saulute
Posts: 18
Joined: Tue 11 08, 2005, 6:50
Location: Los Andzelas

Post by saulute »

Naturalios higienos atstovai yra nusitieke pries bet kokius astrius prieskonius,ju tarpe ir svogunus ir cesnakus. Jie sako, kad jei cesnakas umusa kirmeles, ar tikrai jis gali buti musu kunui gerai? Jie laiko juos nuodingais augalais. Jie veikia panasiai kaip antibiotikai - budami patys nuodingi labiau nei liga, nukreipai organizmo energija jiems atsikratyti, todel ligos symptomai sustoja laikinai arba nukreipiami giliau i kuna ir sukelia letines ligas vitoj umiu.
Del cholesterolio, tyrimai trode, kad maziau cholesterolio issiskyre i krauja zmonems kurie suvalge daug sviesto, uzvalge cesnaku. Bet velgi, gali buti, kad todel, jog nauji nuodai nukreipe kuno energija jiems atsikratyti. Sviesto cholesterolis stebuklingai gi nedingo...
As kol kas nenusprendziau, ka apie juos galvoju, todel kartais valgau svogunu laiskus savo salotose.
Post Reply