Forumo atmosfera

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Forumo atmosfera

Post by Irena-irocka »

Vilte:
zinot, o as dziaugiuosi, jei cia atsiranda skirtingu, ivairiu zmoniu, tai mus visus isjudina.
o del forumo atmosferos... man panasu, kad cia dedasi, kaip kitame forume, kur visi stengesi viska graziai, korektiskai kalbeti, sakyti tik visuomenei priimtina nuomone, viska idealizuoti... ir....finalas buvo toks, kad dauguma to forumo dalyviu pradejo jausti dirbtina sterilia erdve, prasidejo konfliktai ir begimas is forumo.
todel visada butinas naturalumas. zinot, as nemanau, kad jus visi esat idealus, kad jus niekada nepykstat, netgi kazkur giliai giliai sirdy, kad neturite nuoskaudu, kad jum nebuna sunku - as tuo netikiu. ir nemanau, kad forume sitame, kad jis ir ikveptas Megre knygu, reiketu stengtis islaikyti toki savo ivaizdi - kuo labiau panasaus i idealu zmogu, ir visiskai teigiamo. man atrodo naturalu, kad mes nesam dar tokie geri ir tobuli. ir nematau prasmes stengtis parodyti kitaip, nuo to tik kencia forumo atmosfera.
kas del kalimosi i galva, kad taip pasake Anastasija ir viskas, as pritariu Ajai... galiausiai, pagalvokim, jei patys atsisakom galvoti, nes viska jau sugalvojo Anastasija, tai kaip gi gali vystytis musu mintis? kam? juk jau sugalvojo... man rodos ne ta ji norejo mum ikvepti...
:D Tegu svajonės pildosi! :D
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Post by Irena-irocka »

As nesuprantu is kur tokia nuostata, kad kiti negalvoja :roll: ??

Del to kad jie galvoja kitaip nei jus, del to kad padarytos isvados sutampa su Anastasijos idejomis??

Is kur nuostata, kad erdve yra dirbtine, steriali.... kad kalbama tik tai kas priimtina visuomenej......

...ar ne todel, kad viduje ta jauciat arba kitaip tariant, kad taip patys darot...

taip, manau, kad tam tikras konfliktas dabar jauciamas, bet tik del to, kad kitokios nuomones zmones is anksto ginasi ir kartais gana agresyviai...

tai issakom savo nuomones ir argumentuojam.....

ir apskritai kuo mes tikimes is sio forumo??...
Last edited by Irena-irocka on Tue 06 24, 2003, 13:25, edited 1 time in total.
:D Tegu svajonės pildosi! :D
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

na na, nesupratau, prie ko cia rekti, ar kas reke????
as aprasiau, kaip nutiko kitame forume. reiketu isiskaityti i zodzius pries isizeidziant. aprasiau, kaip buvo kitur ir pasakiau savo nuomone, kad ir cia gali taip buti, nes visos dalyviu kalbos tai rodo.
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Post by Irena-irocka »

O ka as tipo isizeidziau :roll: ??

Tiesiog tavo zodziai sukoncentrotai ireiskia tam tikra susiformavusia nuomone, tai ir siulau ja aptarti..... taip sakant tiesiai sviesiai.... naturaliai....


P.S. tiesa "rekti" gal per stiprus zodis - koreguoju...
Last edited by Irena-irocka on Tue 06 24, 2003, 13:24, edited 1 time in total.
:D Tegu svajonės pildosi! :D
Kipshas
Posts: 788
Joined: Mon 06 23, 2003, 9:39

Post by Kipshas »

Apatariam:

Pyktis yra blogiau nei blogai. Niekada jis neduoda nei laselio naudos iskaitant ir materialine. Jei nepatinka kaimynas - tvok jam i nosi, jei bijai kalejimo prisiusink jam ant kilimelio, taciau pykti ant kaimyno neduok dieve.
Siaip visu pirma verta butu issiaiskinti pries siusinant, gal kaimynas nesuvokia kad kazka ne taip daro. Tik pasakykit ir jis pasitaisys, ypac musiskis, anastasietis, o ir nemusiskiai irgi pasitaisys nes jie jusu broliai (dievo vaikai). Jei eisit aiskintis susierzine, pikti ar siaip nepatenkinti kokio nors valdininko uzklasine veikla - tai kaimynas vargu ar pasitaisys - pyktis nera jusu draugas.

PS. nors apskritai pykit, bo jei anastasijos idejos isigyvendins, mano katilai pragare gali pavojingai pratusteti, o juk tai yra kuras kipshu civilizacijai, be sio kuro mes gyvent negalim!
Buvau as angelelis, ka gi man daryt
Be sparnu likau
Rapolas
Posts: 346
Joined: Mon 01 20, 2003, 11:17
Location: Vilnius
Contact:

Post by Rapolas »

Aš tokius pastebėjimus norėčiau parašyti.

Kai tik parašai kokia mintį, žinoma labai lauki atsakymo ir štai kažkas parašo pirmas ... Tai va tas pirmasis atsakymas , ypač jei būna neigiamas arba priešingas tai sukelia tokių minčių : "manęs nesuprato"
"aš čia bereikalo pradėjau tą tema" ir panašiai. O tik po kiek laiko pasirodo ir kitokios nuomoės ir palaikančios ir neutralios.

Taigi neskubėkime daryti išvadu, bukime kantrus. Forumas tuo ir skiriasi, kad reikia daugiau laiko kol bus išsakytos įvairios nuomonės.
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Post by Irena-irocka »

:D
:D Tegu svajonės pildosi! :D
Rytė
Posts: 860
Joined: Sat 09 28, 2002, 11:30
Location: Kaunas
Contact:

Post by Rytė »

O kas čia dabar vyksta??? :roll:

Va, kodėl lauke taip pila lietus: forumo audros gamtą palietė. :wink:
Baikit greičiau,nes man atsibodo šlapiai vaikščiot. :wink:

O jei rimčiau: skirtingi mes visi. Ir Anastasiją, V.Megre knygas kiekvienas pagal save priimam, suprantam. Kažkas puola sodybą kurt, kažkas Dievą kiekviename žmoguje, augale randa, kažkas į vaikus nauju žvilgsniu pažvelgia. Ir t.t. ir pan...

O dėl blogų mus apimančių jausmų galiu už save pasakyt. Nerašau eilėraščiu,kai man negera. Kam tą nuotaiką saugot? O kai širdis linksma, siela dainuoja, lengvos eilės rašosi.
Ir čia: kam savo blogąją pusę visiem rodyt? Jei man negera, dažniausiai tik aš ir Dievas žinom. Dar pora artimų žmonių,kurių žodžiai padeda greit išlipt iš duobelės. Nes iš didelės duobės daugiau kaip prieš metus šsikapsčiau ir jau nesiruošiu ten krist. Žinau, kaip save galiu ištempt. O forumas , manau, ne ta vieta, kur norėčiau savo negerumus rodyt. Man nuo to geriau nebus, kitiem irgi. Kas kita, jei žmogus tiesiog neturi(ar nenori) į ką kreiptis. Tada gal reiktų forumo: 'padėkit man savo spinduliukais'. (Ar sapnavau, ar jau kažkas tai siūlė? :shock: ) Einu atidarysiu tokį. :P
Gluosnė
Posts: 513
Joined: Thu 04 24, 2003, 13:26
Location: Kaunas/
Contact:

Post by Gluosnė »

Uhu, jaucias itampa siokia tokia.. Bet nieko blogo tame nera, brangieji.. Tiesiog diskusijos.. Bet pries ka nors sakant, gal visgi reiketu pamastyti.. kad kazhka tai izeis, ar iskaudins.
Mums ineshe sumaisties.. Paranojiskai pamaniau, kad tycia ir labai nesinorejo diskutuoti.. Kita nuomone, kitoks poziuris butu priimtas ramiai, jei butu pateiktas ne kaip priespriesa, o tiesiog kaip KITOKIA nuomone.. Ir viskas butu ramu.. bet padaryta buvo kitaip.. Uztat sukilo diskusija :) susidare itampa, susirezinome..

Jei nebandysime kritikuoti vieni kitu, o vel gi..ziuresime savo tikslo ir savo samoningumo, bus lengviau bendrauti.. Priimti zmogu toki koks jis yra ir tiek..

Kas kursis sodybose tiesiog savaime susijungs i atskira grupe, bet nenustos gi bendrauti su kitais. Taigi smagu kaip, galesime dziaugtis ju pasiekimais, padesime ir palaikysime.

Zinot, pavyzdys is gyvenimo. tekejo mano drauge. Niu nepatiko man jos ishrinktasis, nuojauta kuzdejo, kad negeras jis.. Bet nuomone ishsakiau tik tada, kai ji jos panorejo. Ir tik viena karta. Visa kita laika tiesiog ja palaikiau ir kartu dziaugiaus. uz ja gyvenimo nenugyvensiu. Po menesio ji jau labai nusivylusi ir gailisi. Bet tai jos kelias. O as tiesiog pabusiu shalia ir ishklausysiu. Nes svarbu zmogui nesijaust vienisam. Jokiu paraleliu su musu situacija mano pasakojime nera, kalbu apie pati poziuri. Gal su kazhkuo nesutiksiu, bet jei mano draugui reikes paramos-jis ja gaus..

Beje, Loreta, as kuriu dazniausiai tik tuomet, kai man blogai. Bet tokia mano kuryba. Kazhkodel daug kam eiles patinka. Idomu kodel? Argi tureciau jas ishmest tik del to, kad parasytos ne sviesiu minciu vedamos..

Matai..kokios mes skirtingos :)
AJA
Posts: 36
Joined: Fri 06 13, 2003, 14:16
Location: UTENA

Post by AJA »

Konstatuoju: forumo atmosfera dabar visokia. Šioje skiltyje - daugiau įtempta.
:shock:
Man labiausiai patinka kurianti atmosfera. Tada mažiau laiko kitų pasakymus aptarinėti ir dėl smulkmenų gičytis.
Siūlau temą pakreipti būtent kuriančia linkme :SUKURTI TĄ ATMOSFERĄ PATIEMS. Daugiau kurkime ir prisigalvokime visko bendrai.
Tada kai sukursime jaukią ir saugią atmosferą kiekvienam - užsukim į forumą "mūsų šventės". Tikrai visi pasidžiaugsim kartu.
Ar ne geriausia taip būtų? :?:
Gluosnė
Posts: 513
Joined: Thu 04 24, 2003, 13:26
Location: Kaunas/
Contact:

Post by Gluosnė »

Gera ideja, AJA.. Bet ner nieko geriau uz gyva bendravima.. Vistiek cia yra dalis netikrumo..
Ner akiu, sypsenu.. Pasiilgau jusu :love:

Ech..nu myliu..ka jau padarysi.. :oops:
Irena-irocka
Posts: 460
Joined: Thu 02 27, 2003, 14:50
Location: Vilnius

Post by Irena-irocka »

Aha as irgi myliu :D ............
:D Tegu svajonės pildosi! :D
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Aš irgi myliu...

Ir tuos, kurių dar nemačiau

Ir tuos, kuriuos mačiau

Ir tuos, kurių net nematysiu...

:love:
AJA
Posts: 36
Joined: Fri 06 13, 2003, 14:16
Location: UTENA

Post by AJA »

Konstatuoju: forumo atmosfera puiki.
:lol:
O aš dar ir mintį turiu. Kaip smagu, kai forume toks būrys.Ar ne?
Jei jau yra klubų susitikimai, kal gali būti ir tam tikras metas, kai visi čia susitiktume? Energijos nuo to labai padaugėja ir smagu pasidaro, kai visi vienu metu krūvoj.
Aišku, būtų nesąmonė prisirišti prie to laiko ir lėkti visiems prie kompiuterių, bet visi, kas planuoja tą dieną čia užsukti - susirinktų kartu. Tiesiog tuo metu mūsų būtų daugiau, bet jokiu būdu ne visi?
Ką?
AJA
Posts: 36
Joined: Fri 06 13, 2003, 14:16
Location: UTENA

Post by AJA »

Na, aš dar pati sau parieštarausiu. Jei susitiksim susitarę - gal nebus tokia staigmena kaip dabar.
Ai, nežinau...
Įdėjau, neišimsi. :lol:
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

Aš dar apie pyktį. Ne kartą emocijoms užplūdus ir aš būčiau piktai ką nors į forumą prirašius, tačiau nugali noras užgniaužti pyktį, atsikratyti jo. Pyktis nieko neatneš ir nieko nepakeis. Taip, Vilte, mes dar netobuli, bet jau dabar galim mokytis atsikratyti pykčio. Kaip ten bebūtų, natūralus atrodo forumas, ar ne, džiaugiuosi tuo, kad mes stengiamės būti mandagūs. Kaip Vydūnas yra sakęs: pyktis žudo žmogų.
Mindaugas
Posts: 1311
Joined: Fri 09 27, 2002, 23:01

Post by Mindaugas »

Aš manau nedaug skiriasi tarp:
1. Pyktis kilo , bet uzgniauziau.
2.Pyktis kilo, bet parasiau.

o uzgniauztas pyktis niekur nedingsta, kai prisikaupia atsiranda ligos.

Va kai vietoj pykcio kyla supratimas, ir atsakymas kodel taip yra tada manau ligos neiskils.
Kita karta galima ir svelniai pasakyti kas tau nepatinka. Zmogus kitas ir pasimokys, pamatys save kitu akimis.
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

na as nebandziau pasakyti, kad forume mes cia turime pykti lieti :roll: va galiu pasakyti, kad sitas musu bendravimas apie bendravima jau yra naturalus, nuosirdus - cia mes pasakom ka galvojam ir apie gerus, ir apie blogus dalykas. man pvz. sitai patinka. man nepatinka, kai apie tai nutylima. siaip forume buvo gal tik pora zinuciu, kur zmones rase, kad liudna ar kazkas negerai - bet juk jei zmogus pasisako, netgi mes galime jam padeti, kad ir savo mintimis. o kai apie tai nesnekama atvirai, kuomet tai tarsi tabu, kadangi visi sneka tik kaip viskas gerai ir tarsi nepripazista tu neigiamu jausmu, kurie mus kartais palanko, tai atbaido ir ka pasisakyti.. nors galbut butu galima sulaukti pagalbos..
as galiu irgii pabuti atvira ir papasakoti, kaip man buvo, ir kokius jausmus sukele tuo metu forumo atmosfera.
man syki buvo labai labai bloga, ir labai norejosi, kad kazkas palaikytu, pabendrautu..buvo baisiai liudna. atsidariau as foruma, bet neisdrisau as nieko parasyti, nes visi cia taip viska graziai tik snekejo, tarsi tas liudesys ne neegzistuotu. o man jis egzistavo tuo metu. ir pasijutau as tartum man cia negalima rasyti, nera man cia vietos. zinoma, tada atsirado kitas zmogus, kuris su manim siaip, privaciai pasnekejo ir mane palaike. bet va, dabar as pagalvoju, kad gal kazkam is tikro negera, kazkam gal reikia pagalbos, bet jis irgi neisdris nieko parasyti apie neigiamas emocijas, nes cia visi tik apie geras emocijas sneka...
dabar, siuo metu, sitas bendravimas apie bendravima atskleidzia mus daugiau, parodo, kad ir mum buna bloga, kad mes su tuo tvarkomes, kad mes ne idealus, bet stengiames - o toks savo silpnybiu atskleidimas, dalinimasis tuo, lygiai kaip ir gerais dalykai, suartina zmones, suteikia silpnesniem drasos, palaiko juos.
todel as nemanau, kad susilaikyti nuo bet kokio atskleidimo, kad tau kazkas yra negerai, ir i foruma rasyti tik tai, kas gerai, kad ir per sukastus dantis, visada yra toks geras dalykas...
Žvaigždukas
Posts: 378
Joined: Tue 02 18, 2003, 23:13

Post by Žvaigždukas »

Neužgniaužiu aš pykčio, jokiu būdu jo savy nelaikau, bet bandau jo neįsileisti į savo vidų.
V
Posts: 220
Joined: Wed 01 08, 2003, 19:57
Location: Kaunas

Post by V »

beje, kas del pykcio, tai man atrodo, kad daug geriau yra prisipazinti, kad kazkieno zodziai, geda, bet sukele viduje pykti ar kazka panasaus ir paaiskinti kodel, nei kad nutyleti, gal net parasyti kazka grazaus, bet vis tiek mintyse pasikankinti del nuoskaudos.
beje, analizuojamas pyktis, iskart isnyksta. kuomet pradedames aiskintis (zinoma, ne kaltindami), kodel, kodel tai manyje issauke ta emocija, kas butent atsitiko - tai pykciui padaro gala, stai taip ;)
siaip ar taip, as uz issikalbejima...
Post Reply