ka manote apie baznycias

Moderators: Rolandas, Visi tvarkytojai

Post Reply
JOANA
Posts: 16
Joined: Mon 10 02, 2006, 21:15
Location: JONAVA

ka manote apie baznycias

Post by JOANA »

ar jums patinka baznytines apeigos?
ka galvojate apie baznycias?
ar visi kunigai istvirkeliai?
ar daznai einate i baznycia?
ir kas yra baznycia?
ar tikrai dievas lankosi tik ten,o gal jis musu sirdyse?
labai idomi kitu nuomone,nes daznai apie tai svarstau.aciu.
dykumu_vikingas
Posts: 4
Joined: Sun 10 08, 2006, 10:26
Location: Vakaru Lietuva

Post by dykumu_vikingas »

Labukas :)

labai jautri manau sita tema, ir sunku apie ja kalbeti...
Nuo vaikystes mama mane vesdavosi i baznycia, ir man tikrai ten budavo gera. Buvo laikas kai visai rimtai galvojau stoti i seminarija ar ne :oops: Bet pasrinkau kario kelia. Nemanau kad visi kunigai istvirkeliai, turiu tikrai geru draugu kunigu, ir zinau kaip jie yra atsidave savo darbui. O Dievas tikrai yra ne vien tik Baznycioje. Jis yra visur ir kiekvieno sirdyje. Taciau tai jau yra kiekvieno asmeninis reikalas ar jis tuo tiki ar ne. Tik dazniausiai zmones pradeda tiketi kad juos kazkokia Jega saugo ir gelbsti tik tada kai atsitinka kazkokia didele nelaime ar beda.
Nors esu dar jaunas bet nemazai teko isgyventi ir pamatyti, bet sunkiausiomis akimirkomis kazkodel prisimindavau Dieva ir Angela sarga... Gal tai padejo man... O malda tai tiesiog yra meditacija. Juk kiekvienam nors truputi reikia pabuti su savimi tyloje. Malda tai pokalis su Kureju... Nebutina netgi eiti i Baznycia, galima pabendrauti su Juo ir mazam kambareli, tylumoje, vienam...

Juolab kad Baznycia nieko blogo nemoko, moko Meiles, Tikejimo ir Vilties...
...kas pasodino medį, tas niekada neišdrįs jo nulaužti...
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Kunigas.... Karys..... Jooo... Kraštutinumai.

Nėra idijotiškesnės profesijos, kaip... kapelionas. Juoką sukelia keikvieną kartą, tai išgirdus.

Beje - o prie ko tikėjmas Dievu ir bažnyčia? Tai juk nebūtinai susieta...
ss
Posts: 177
Joined: Sun 08 15, 2004, 9:57

Post by ss »

Kad kunigu yra atsidavusiu savo darbui, tai sutinku.O Dievui???

Kariskiu kasta irgi isskirtine...sistemoje.
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

ss wrote:Kad kunigu yra atsidavusiu savo darbui, tai sutinku.O Dievui???

Kariskiu kasta irgi isskirtine...sistemoje.
labai teisingas pastebėjimas :)

Beje pagal Dievą - nepripažįstamos mažiausiai 2 profesijos: kario ir gydytojo...
JOANA
Posts: 16
Joined: Mon 10 02, 2006, 21:15
Location: JONAVA

Post by JOANA »

apie kunigus as nieko gero neturiu ko pasakyti,bent jau geru ir atsidavusiu nepazistu.viska pasako per televizija parodyti reportazai,ir nuejus i baznycia reikalaujama surinkti kuo daugiau pinigu.as asmeniskai meldziuosi namie ir zinau kad dievas mane isklauso.
dykumu_vikingas
Posts: 4
Joined: Sun 10 08, 2006, 10:26
Location: Vakaru Lietuva

Post by dykumu_vikingas »

Ne taip jau juokinga kapeliono profesija kaip atrodo...

O kario profesija nera visiskai krastutine. Daug kas mano kad kunigas yra tik vaikams krikstyt o karys - zudyt. Bet as nepykstu, apie karininkus visi taip galvoja, ir nieko cia jau nepadarysi. V. Megre aprase savo dialoga su pulkininku, ten labai graziai isdestyta kario filosofija. Bet... visdelto KARIUOMENE YRA NE TAM KAD BUTU KARAS O TAM KAD BUTU TAIKA!

Ir paprastai niekam as nesakau kad esu karininkas, tik paatviravau sitam forume. Tad nepykit gal tai atrodo ir neprofesionaliai.

Na ir koks gi skirtumas po galais...

Geros dienos visiems ir daug sypsenu :)
...kas pasodino medį, tas niekada neišdrįs jo nulaužti...
Vileine
Posts: 193
Joined: Fri 04 08, 2005, 9:34
Location: Kaunas

Post by Vileine »

Kodėl nejaukiai jautiesi, prisipažindamas esąs karininkas? Indijoje viena is kastu yra karių kasta. Matyt, ne šiaip sau dieviškas įsikūnijimas Krišna perduoda savo išmintį būtent kariui Ardžunai, ir ne kur kitur, o mūšio lauke. Nėra nedieviškų profesijų, nes viskas iš Dievo. Tegali būti nežmoniški, neverti žmogaus vardo poelgiai.
Ir aplamai, malonu, kad užsukai į šį forumą :D .
Maliafka
Posts: 3
Joined: Sun 10 24, 2004, 17:58

Re: ka manote apie baznycias

Post by Maliafka »

JOANA wrote:ar jums patinka baznytines apeigos?
ka galvojate apie baznycias?
ar visi kunigai istvirkeliai?
ar daznai einate i baznycia?
ir kas yra baznycia?
ar tikrai dievas lankosi tik ten,o gal jis musu sirdyse?
labai idomi kitu nuomone,nes daznai apie tai svarstau.aciu.
sveiki,

mano nuomone baznycia reikalinga tiems, kas ja tiki. Gal but is tikro zmogui lengviau tiketi tuo, ka jam sako kunigai, kurie remiasi tukstanciu metu patirtimi ir mokymu, gal lengviau, kai tiki, jog jei jis elgsis taip kaip liepia, tai bus apdovanotas. bet man asmeniskai pati baznycia yra tik senu tradiciju ir apeigu centras, kuriame pats zmogus turetu ateiti ieskoti saves..
As tikiu dievu, bet netikiu baznycia.. kodel? todel kad kiekviena pasaulio religija priestaringai vertina "kitatikius", kiekviena skelbiasi geriausiai pazistanti dieva ir kelia link jo.. o kuo remiantis? kazkoks sviesaus proto pradiningas surado buda kaip gyventi kad zmogus pasiektu harmonija su savim ir aplinka, o paskui kazkas is to padaro istisa sistema.. ir zmogus tampi suvarzytas, turi tiketi tuo ka sako kiti, daznai net nepateikiant aiskiu irodymu, kodel taip yra - tiesiog taip reikia ir viskas..
Gal but toks nusistatymas susiformavo man dar vaikystej, kai prievarta buvau vedama kiekviena sekmadieni i misias, nors visiskai nesupratau kam man to reikia ir kodel reikia tai stoveti, tai klupeti, sakyti tokius zodzius o ne kitokius, savo padarytas nuodemes ispazinti kazkam, kuris teigia turys galia jas atleisti..
Ieskojau tikrumo, aiskumo, o kai maciau zmoniu akyse toki apsimestini pamalduma, kur prie altoriaus stovi sudetom ant sirdies rankom, o prie isejimo piktai alkunem kitus stumdo ir rekia kad praleistu.. nori nenori susimastai kas tikra o kas ne.. sakyciau labai patogu - prisidirbai kazka, nueijai, papasakojai, susnekejai maldas ir laisvas.. na zodziu.. Gal del to kad esu maistingos sielos, bet trokstantis TIKRO zinojimo zmogus, nebeapsimetineju kad tie dideli pastatai su religine simbolika reiskia daugiau nei tylus pamastymas kur nors nuosaly, ramiam gamtos kampely.. gyvenime teko patirti nemazai, nors dar metu nedaug, ir pastebejau kad aukstesnes jegos veikimas jauciamas visur - kiekvienam zingsny, kiekvienoj pateiktoj situacijoj. ir nuo to kokiu minciu vedamas elgiesi, labai priklauso kaip viskas klojas toliau - jei linki gero - sekasi ir tau, jei kazka darai su negerais keslais- tuoj pat susilauki atpildo..
Kas del kunigu - as labai gerbiu tuos, kurie is tikruju tiki toki dieva, koki ispazista, ir apie koki skelbia kitiems. Teko matyti tokiu, kurie vien tos dievo ir zmoniu meiles vedami padare daug geru darbu, ir tokie savo parapijos zmones traukia lyg magnetas. teko matyti ir tokiu, nuo kuriu norisi begti susimetus i kupra.. todel sakyt kad visi yra istvirkeliai arba visi yra tik geri - negalima.. man atrodo, kad jie tokie pat zmones su tokiais pat norais ir silpnybem kaip ir mes visi, todel tarp ju ir pasitaiko visokio plauko individu..
ss
Posts: 177
Joined: Sun 08 15, 2004, 9:57

Post by ss »

Prisimiiniau viena istorija,visai nesena.
Vienas dzukelis giedojo baznycios chore,pas savo pusbroli kuniga ir pamaldus buvo.
Kadangi dar giminystes rysiai su kunigu,jis buvo priimtas i "savo saika" :D
Sudalyvavo zmogelis uzdaram kunigu vakareli. Tuo jis ir uzbaige savo karjiera baznycioje.
Is to pasakojimo prisimenu,kad kunigai is zmoniu ispazinciu kuria anegdotus.
dykumu vikinge matosi is nico,kad myli savo profesija,beja visose jegos strukturose vyrai sureiksmine savo profesijas.ten moka tai idiegt
Aisku ne man teist,bet faktai yra tokie
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

Baznycia reikalinga tam kam ji reikalinga
Dievas nesukure Baznycios
Baznyciau yra tikinciuju krikscioniu bendruomene
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Vileine wrote:Kodėl nejaukiai jautiesi, prisipažindamas esąs karininkas? Indijoje viena is kastu yra karių kasta. Matyt, ne šiaip sau dieviškas įsikūnijimas Krišna perduoda savo išmintį būtent kariui Ardžunai, ir ne kur kitur, o mūšio lauke. Nėra nedieviškų profesijų, nes viskas iš Dievo. Tegali būti nežmoniški, neverti žmogaus vardo poelgiai.
Ir aplamai, malonu, kad užsukai į šį forumą :D .
Na, jeigu mes sakysime, kad "viskas iš Dievo", tai bala žino kur galime nueiti. Blogio ir gėrio kova vyko amžiais; to pasėkoje kilo ir griuvo civilizacijos. Seniai žinome, kad "kunigo naudą velniai gaudo". Norėjau paminėti, kad Indijoje kastos tikrai ne iš Dievo susiformavo, ir, sakyčiau, nereikėtų aklai sekti Bhagavad-Gitos komentarais. Tuometinėje Indijoje, prieš 5 tūkstančius metų, kažkam buvo naudinga išnaikinti milijonus žmonių, todėl ir Krišna nevatai padrąsina Ardžuną, kad šis gimęs neturėdamas demoniškų sąvybių, ir kad Ardžunos dalyvavimas mūšyje nėra demoniškas poelgis. Komentare toliau seka, kad laidydamas į priešą strėles, kšatrijas (karžygys) atlieka transcendentinį veiksmą, o vengdamas savo pareigos, jis elgtųsi demoniškai. Toliau sakoma, kad kas laikosi savo gyvenimo skyriui nurodytų reguliuojamų principų, tas yra transcendentinėje padėtyje.
Tokio tikrovės iškraipymo dar nesu mačiusi. Bet kokie šventraščiai ir jų komentarai , jeigu yra skaitomi, turi būti permąstomi savo galvele. Indijos "Manu įstatymai" dar "geresnis" variantas. Ten tai taip išdėstyta konkrečiai, ką žmogus turi daryti, kaip gyventi ir pan., kad nė cipt, žodžiu, net orą pagadinti gali tik į tam tikrą pusę atsisukęs. Absurdiška tai, kad žmonės amžiais tais įstatymais vadovavosi, po šimts paralių. Štai jums ir kastos ( kas-tos?)
Dykumų_vikinge, V.Megre tik bandė išteisinti paklydusį pulkininką, nes ir Kristus yra pasakęs: "Atleiskite, nes jie nežino, ką daro..."
Vileine
Posts: 193
Joined: Fri 04 08, 2005, 9:34
Location: Kaunas

Post by Vileine »

Loretai
Na, jeigu mes sakysime, kad "viskas iš Dievo", tai bala žino kur galime nueiti.
Mes suvoksime esmę.

O bažnyčios - vieniems jos reikalingos, kitiems - ne. Retkarčiais mėgstu nueiti į bažnyčią, ypač, kur kunigas - neeilinė asmenybė, nors savęs krikščione nepavadinčiau. Kai kuriose bažnyčiose jaučiasi šventa erdvė. Matyt, tai praėjusių amžių žmonių maldų rezultatas, tikrų kunigų tikro atnašavimo rezultatas. Deja, ne visur galima rasti tokią erdvę. Gamtoje ją dažniau sutinki.
Kažkada galvojau, kad mišios yra beprasmių veiksmų ir žodžių kratinys. Jis toks ir būna, kai tai atlieka kunigas, kuris pats netiki tuo, ką daro. Arba blogiau - tai, ką turėtų perduoti žmonėms, jis prisiima sau. Teko dalyvauti tikro kunigo mišiose. Pasirodo, tai veikia. Tame yra prasmė. Gaila, kad tokių žmonių tėra vienetai, ir kiti kunigai diskredituoja kunigo vardą (neapsiverčia liežuvis vadinti profesija). Dėl to krikščionybė gęsta ir laikosi tik milžiniško valdžios ir propagandos aparato dėka.
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

cia kalba eina apie Baznycia kaip bendruomene, o ne baznycia kaip pastata
argi ne?
JsT
Posts: 14
Joined: Mon 08 21, 2006, 22:37
Location: Chicago

Post by JsT »

religija yra sukurta kad valdyti butu lengviau zmones ir nedarytume blogu dalyku galvodami kad kaip mirsim eisim i pragara. baznyce manau yra nesamone laiko ismetimas, nueini ir klausai kaip kunigas nusisneka, meluoja tau, ir visoki suda kysa i tavo galva programuoja tave buti bioroboto. zmones eina y baznyce galvodami kad jiem padeda ir kad tai darydami pateks i roju. manau religija ir baznyce yra blogas dalikas, blogiauses, kiek karu per religijas ir visi mes buvom pagonei izudyti del sitos niekam tikusios religijos kure sukure zynei kad mus valdytu per zydus. juk viska apie religijas ir kokios jos blogos knygose isaiskina, as i baznyce givenime nebesirodysiu, jokio tikslo nera i ten eiti, niekas nepasikeis ir nepageres del to. ir dar pazekit kokie kunigai iskrypelei dabar, pedofilai ir gejai, ir dar kaskodel visi kunigai yra turtingi nes visus pinigus turbut sau susirenka, ir baznyce aplamai yra turtingiause pasaulija nes uzdurnine zmones is ju pinigus isgauna.
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

rojus...
Biblijoje parasyta kad Dievas sukure Roju
viskas. taskas. apie jokia tai zeme kalba neina
yra tik Rojus, tai musu planeta
o kad mes ja bandom paverti pragaru tai Dievas dave mums laisva valia

isvada paprasta, jei nori patekti i Roju, maziausiai ka gali tai netalkinti Pragarui savo nuodememis, uzsiprogramavimu ir kitais shudais
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Biblija - mano akimis - blogai parašytas kursinis darbas.
Citatos surinktos, bet į visumą nevisur gerai suvestos.

Kas garantuos, akd apie žemę nebuvo parašyta? Bažnytinė cenzūra llaiasvai galėjo išmesti, jei tos mintys jai nepalankiai skambėjo.

netikiu bažnytininkais. Ir turiu rimto pagrindo netikėti. Patys to pasiekia. Ir ne vien anekdotus kurdami...

Šlykštynės... :?
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

aga uriele, teisingai basta sako, matai krisla brolio akyje, nematai rasto savojoje
Uriel
Posts: 588
Joined: Sun 12 11, 2005, 15:23
Location: Vilnius

Post by Uriel »

Supranti, butaforinių viduramžių turnyrų dalyvi, vadinantis save tokiu agresyviu vardeliu, nesu net bandanti pretenduoti į kunigus. Tad ir krislo ar rąsto iš niekur krapštytis nereikia.
Pirmiausia - lytis neleidžia, antra - kam ta beprasmybė?
Gaila, negalėsim apie tai pakalbėti po kokių 50-ties metukų. Mūsų jau nebebus...

O bažnytininkai... Kiekvienam kvailiui sava kepurė. Jiems patinka suknelė... Na transvestizmas šiaip jau laikomas patalogija. Tai jų asmeninė bėda.
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

>Gaila, negalėsim apie tai pakalbėti po kokių 50-ties metukų. Mūsų jau nebebus...

vadinasi as jaunesnis, as dar busiu tada :)

>Jiems patinka suknelė...

hmm, ezoterikos specialistai kalba kad sijonas yra grynai vyriskas drabuzis. ta pati pradeda kalebti ir mokslininkai fiziologai nagrinedami vyru nevaisingumo priezastis. senovse Egiptieciu vyrai nesiojo sijonus ir neverke. ir pan.
jus panele uriele skambinat visiems is savo varpines o toliau savo nosies nematote
nieko, kai tik isikursite savo gimines sodyboje, manau, mastysite kiek ramiau :)
Post Reply