Apie rūkymo žalą

Moderators: Mdsts, Neringa, Rapolas, Visi tvarkytojai

Ramybe
Posts: 35
Joined: Tue 04 18, 2006, 18:55

Post by Ramybe »

Rūkymas yra akivaizdi priklausomybė. Fiziologiškai organizmas gali nuo nikotino atprasti per nepilnus pora mėnesių visiškai. Psichologiškai atsisakyti cigaretės yra nepalyginamai sunkiau. Čia jau reikia tvirto pasiryžimo, valios, bet svarbiausia - noro.
Kaip pasakė prieš pora mėnesių rūkyti metusi bendradarbe - rūkymas yra ne kas kita, kaip silpno, priklausomo, negebančio savęs realizuoti, išreikšti žmogaus problema. Cigaretėje ieškai pakaitalo tam, ko nemoki ar negali pasiimti iš gyvenimo, ar jame susikurti. Ji išdrįso tai pripažinti ir pasakyti garsiai!
Kad neskambėtų taip baisiai, derėtų pridurti, kad tos problemos nebūtinai yra labai ryškios, bet diskomfortas nuo jų - akivaizdus. Tik pradėjus gilintis, pamažu sugebi įžvelgti visas savijautos sąsajas su šiuo įpročiu lepintis cigarete ir joje rasti džiaugsmą ar paguodą. Tuomet aiškėja ir priežąstys. O kai jas randi, pasidaro taip gaila savęs, kad nebegali ir toliau lyg niekur nieko leisti sau būti tokiu netikusiu žmogeliuku, norisi bent pabandyti padėti sau tapti laisvesniam. Laisvesniam nuo nežinojimo, negebėjimo, baimių, įprocių... Asmeninė patirtis.
Kai pereini tą detoksikacijos laikotarpį, per kurį visiškai tiek fiziologiškai, tiek psichologiškai atpranti, užplūsta nerealus lengvumo jausmas. Rodos, lyg kokia našta slėgusi nukrito, pasaulis atsiveria naujomis spalvomis. (Buvau siaubinga rūkorė ir labai tą mėgau, tik žinojau, kad panorus kurti šeimą mesiu. Mečiau anksčiau. Sėkmingai nerūkau 3 metai.)
Tikrai buvo verta! :wink: :D
Gyvenimas įkvepia Gyvenimui.
neriziz
Posts: 1
Joined: Thu 02 23, 2006, 23:58
Location: Kaunas

Post by neriziz »

sveiki :)
nevrta apie ta rūkymą diskutuoti, nestiprinkit jo savo mintim, pamirškim jį, laikykim jį nebeegzistuojančiu dalyku...
na as to neišbandes ir tikrai nenoriu bandyti ir kitiem patariu pamiršti... :)

bet yra kaip yra, reikia padeti kitiem susivoktyi...
Rami
Posts: 119
Joined: Wed 04 12, 2006, 22:38
Location: Vilnius

Post by Rami »

neigti rukyma,kai jis egzistuoja-nelogiska.Neatsimenu,kaip "pokalbiuose su Dievu" buvo issireiksta,bet neigdami "tiesa" (t.y. tai,kad yra),mes tik sustipriname (bandom apgauti save) ta minti,kuria neigiame...
cia tik siaip :D as irgi siulau-pamirskim tai,neneigim,bet tiesiog negalvokim apie tai.
Visatos rakta dovanoja Meile...
JsT
Posts: 14
Joined: Mon 08 21, 2006, 22:37
Location: Chicago

Post by JsT »

o ka jus manot apie zoles(marijuana, kanapes) rukima? ir pvz kodel visi laiko zole narkotiku, juk zole yra augalas naturalus, ir vienintelis augalas pasaulija kur turi mergas ir bahurus ir tik mergos buna grazios ir nuo ju apsirukai, as manau kad cia yra propoganda visur pasauli skelbta kad zole narkotikas ir labai blogai as manau tip tik atvirkcei. Rukau as zole jau ilgai ir man inai padeda ir patinka, daug geriau naudoti zole kaip vaistus negu kaskokes chemijas is parduotuviu.
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Žinau kelis asmenis, kurie nuo tokių rūkymų visam gyvenimui liko suluošinti. Kiti neteko gyvybės. Nesi Amerikos ar Amazonės džiunglių indėnas. Nežinai, kaip tos tavo rūkomos žolės buvo auginamos ir iš viso, kas į sudėtį įeina. Nerizikuok. Gali savo blaivaus proto dėka ir vaizduotės pagalba dar geriau jaustis, negu įtakoje žolelių ar grybelių. Ir nėra jokio risk factor. Jeigu ateity nori turėti sveikus palikuonis, būk geras, atsisakyk šio įpročio.
JsT
Posts: 14
Joined: Mon 08 21, 2006, 22:37
Location: Chicago

Post by JsT »

as negeriu, nerukau cigareciu, tik kartais uztraukiu zoles, man inai patinka, ir as zinau is savo patirties kad zole tikrai nedaro zalos, tik biski plaucem nes rukai, ausku gali ja ir valgyt, tada is vis niekam nekenktu. pritariu kad nezinai kaip ir kur uzauginta ir kas i ja prideta, uztai noriu auginti savo ir sodyboi savo 100% auginsiu zole. nes nieko nematau kad butu bloga apie zole nes dievas tada nebutu sukures jos is vis, kaskam reiske inai yra reikalinga ir galim rukyt ar tai valgyt.

esu padares toke teorija kad zynei specelei padare zole beveik visur nelegali ir uzdurnino zmoniu protus kad galvotu kad tai blogas dalykas, as kaip apsirukau pradedu labai labai gylei ir daug galvoti, tik galvoju daugiau nieko nedarau, blaivas taip nesugebu daug ir gylei galvoti, o kadangi zynei nori kad mes ko maziau galvotume padare taip kad zole butu laikomas blogu narkotiku.

plius is kanapiu galim labai daug ka gaminti kaip pvz, rubus, poperi, virves, carbon fiber plasmase, ir net kura. ir zole buvo del to uzdrausta kad pinigus darytus kirstami medzius ir naikikant musu planeta, o zole auginant uzdruktu tik 4 menesei ir ir 1 hektaras zoles yra tas pats kas 4 hektarai medziu, ta pati is ju gali isgauti.

dar kaskur skaiciau kad isrado kad yra zolei kaskos hemikalas kur padeda atmincei, ir zole visur yra daug kur naudojama kaip vaistai, zmoniem duoda rukyt kur serga visokiom ligom kaip pvz AIDS kad valgytu, senovei daug labai budavo naudojama, numazint skausmus, ir nuo daug ko isgydit.

kad nuo zoles yra kaskas myre tikrai netikiu, ir nuo jos yra neimano mirti, ir prie jos net nepripranti kaip prie cigareciu.

zole yra tas pats kas ir kad rukytum cigaretes tik cigaretes labai daug kenke o zole ne ir dar nuo zoles jauti kaskoki poveiki.

pvz visi hypei ruko zole, ir pazekit kokie jie yra, labai geri, myli gamta ir ja gyna, neleidze kirsti medziu ir pan, zole padeda zmonem kitaip mastyti atsijunkti biski nuo sistos durninacios systemos.o kadangi nori kad visi zmones butu paklustus ir prijunkti prie systemos dalikai kaip magic grybai ir zole yra uzdrausta.
Dina
Posts: 311
Joined: Sun 02 08, 2004, 21:30

Post by Dina »

Ojojojojo, Jst:))))) Nu ir suplakei viska i viena kruva:))))
Man vien tavo pasisakymu pakanka, jog isitikinciau-kenkia zole smegenelems, oi, kaip kenkia :lol: :lol: :lol:
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

JsT gerbiamasis, nežinau, kur planuoji auginti tą žolytę, nes čia tai iš karto sodina.
Dalykų, iš jos pagamintų, gali užsisakyti ar nusipirkti. Hemp vadinasi. Hipiai tai hipiai, bet nežinai, kas toliau su jais dėjosi. Asmeniškai pažįstu kelis jau brandaus amžiaus, kuriems to pasėkoje gimė vaikai be kaušo, gimė ir mirė baisioje kančioje, arba skydliaukėms nebeperdirbant toksinų užaugo baisūs augliai.
Nuo grybelio, kas darosi, geriau ir nepasakosiu, tik dziaugiuosi, kad žmogus išsikapstė ir prisiekė gyvenime į burną nebeimti.
zenzenas
Posts: 26
Joined: Wed 07 12, 2006, 11:16
Location: Vilnius
Contact:

Post by zenzenas »

Man kartais atrodo, kad nemaza dalyviu sneka bile tik sneketi.
Rukymas yra priklausomybe, nesvarbu nuo to, ka rukai.
Ziuriu Jus kaip kaip ir visi-nuteisiate zmones (as nekalbu apie JST, nes ligoniui atleistina) net nepabande isigilinti ar suprasti...
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

as manau kad cia neteisimas o pavydas

ruko tie kas per daug sveikatos turi
ziuri i rukaliu ir pavydi:
ot zmogus perteklius sveikatos pas ji, kad taip pas mane kiek daugiau butu :)
eufruzi7
Posts: 10
Joined: Sun 04 29, 2007, 19:51
Location: Mazeikiai

Post by eufruzi7 »

ech sunku pamirštį rūkymą,kai savo sodo sklypely džiugini savo uoslę kvapsniais subtiliausiais,o nesupratingas pilietis{antroji mano puselė:)}užsiedega cigaretę ..............
batuotas katinas
Posts: 157
Joined: Mon 01 22, 2007, 17:43

Post by batuotas katinas »

Kas ten kanapes augint žadėjo? Kaip sekės? Ar kabina?
mika
Posts: 15
Joined: Sun 11 27, 2005, 22:28

Re: Apie rūkymo žalą

Post by mika »

už kanapes gerai kabina (+)
Toltik
Posts: 580
Joined: Fri 10 28, 2005, 9:56
Location: Laisvės oazė
Contact:

Re: Apie rūkymo žalą

Post by Toltik »

Prieš pora savaičių išgirdau beveik tą patį ką ir temos pradininkas sakė, kad žolė - energetinis augalas. Ir buvo uždrausta tam, kad 'žyniams' nekeltų problemų.
Nusiskyniau aš kanapių sėklų, pas pažystamą, sukramčiau... Mmmmm kaip skanu. Saldžios puikiuos sėklos, panašiai kaip aguonų grūdai. Pabandžiau ir lapų pakramtyti - na irgi skanu, na žinoma ne taip kaip sėklos, bet į salotas tai trupinti pats tas vietoj kokių špinatų ar balandų :).

Nepritariu žolės vartojimui rūkant, kaip ir bet kokių kitų augalų vartojimui per deginimą ir sudegusios medžiagos traukimui į plaučius. Tai iš ties kenksminga, o priedo pakinta pačios medžiagos esančios augale ir nekenksmingi junginiai pasidaro laba kenksmingi.
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Re: Apie rūkymo žalą

Post by loreta »

Ragavau kanapiu seklu, tik cia, kur gyvenu, gan brangiai kainuoja. Jas be problemu galima nusipirkti sveikatos parduotuveje, labai skanios, turi visiokio gerio, o rukyti niekada gyvenime nebandziau nei vienos zoles, isskyrus paauglystej du kartus itraukta paprastos cigaretes duma, nuo kurio sirgau tris dienas(viau...)tiesiog organizmas tokiu dalyku nepriima...
batuotas katinas
Posts: 157
Joined: Mon 01 22, 2007, 17:43

Re: Apie rūkymo žalą

Post by batuotas katinas »

Vis tiek nesuprantu ką bendro turi rūkymas su tuo gaisru Jonavos miškuose?
Post Reply