Smurtas prieš šuniukus ar gyvūnų prieglauda ?

Apie gyvūnus, kurie gyvena Giminės sodybose.
Gyvūnai, kurie rūpinasi Žmogumi ir aplinka

Moderator: Visi tvarkytojai

Post Reply

Smurtas prieš šuniukus ar gyvūnų prieglauda ?

Poll ended at Sat 01 20, 2007, 23:07

Už ką jūs balsuojate ?
0
No votes
gyvūnų myletojai ar jų kenkėjai ?
0
No votes
 
Total votes: 0

Dovile=)~
Posts: 5
Joined: Wed 01 10, 2007, 22:23
Location: Panevezys

Smurtas prieš šuniukus ar gyvūnų prieglauda ?

Post by Dovile=)~ »

Dažnai matau kaip yra skriaudžiami :shock: šuniukai, dienų dienas negauna paėsti,yra kankinami.Dažniausiai kai yra įsigijami šuniukai visa atsakomybė tenka vaikui. Vaikams patinka viskas kas nauja taip pat ir gyvūnėliai! Jei vaikas per aplaiduma neišveda šuns y lauką,o šuniukas neiškentęs padaro savo reikaliukus namie :wink: ,o tada ir vaikas ir šuo lieka kalte.Kai kurie žmones net y gatvę juos išmeta ir taip jie atsiranda gyvūnų prieglaudose. :x Kaip manote ar nereiktų kaip nors pasikeisti mums patiems kad saugiau ir ramiau gyventu musu mylimiausi augintiniai suniukai. :H Juk šuniukai-mūsų geriausi draugai! :) :) :) :) :) [/i][/b]
karlitas
Posts: 2
Joined: Thu 10 15, 2009, 0:19

Re: Smurtas prieš šuniukus ar gyvūnų prieglauda ?

Post by karlitas »

daznai matau kaip elgiamasi su gyvunais,musami zudomi .Kadangi uzaugau kaime ukyje, nuolatos buvau apsuptas gyvunu,gamtos,matydavau kaip skerdziami gyvuliai,daromas is ju maistas ir kt.Net ir as pats esu su kirviu nukirtes gaidi,tuomet nesuprasdavau ka as padariau, tiesiog ivygdziau mamos prasyma ir tiek.bet tai padares as po to pajutau sirdi skausma .Dabar as niekuomet taip nepasielgciau,gyvunai ,augalai tokie pat kaip ir mes ,nors jie neturi tokio inteleto kaip zmones ,jie taip pat turi jausmus ,charakteri,dvasia.Gyvunu ir augalu dvasios yra tyresnes negu zmoniu,yra arciau dievo,todel kad gyvunai neturi kaip zmones tokio intelekto kaip mes ,todel ir nedaro nuodemiu vadinasi nekuria karmos.Zudydami gyvybe mes tik dar labiau apsunkiname savo karma,ir ankciau ar veliau ateina atpildas uz padarytus blogus darbus, vienokia ar kitokia forma. DIEVAS neatleidzia kai zudomi jo kuriniai.
Jau beveik metai kai nevalgau gyvunu mesos.pazystamiems stengiaus irodyti kad tai negerai.Bet visiuomet mano argumentu niekas nesupranta , nesuvokia,negana to dar ir pasiepia.Dabar manau kad visu pirmiausia reikia susivokti paciam ,kitas zmogus negaliti pakeis zmogaus valios.Dievas dave zeme kad ja myletume ir puoseletume,o ne naikintume.Mylekim kurinija.
Jovke
Posts: 10
Joined: Sat 10 09, 2010, 11:00

Re: Smurtas prieš šuniukus ar gyvūnų prieglauda ?

Post by Jovke »

Aš irgi negaliu žiūrėti pvz į mamos išvirtą sriubą, kai ten guli mėsos gabalas, man viskas kyla :? :lol: Gaila, kad dauguma gyvūnų yra žudoma dėl mūsų noro valgyti ar tiesiog jų negerbimo, mąstymo, jog mes viršesni, bet taip nėra.
Geriau būtų, jei tie mielieji šuniukai augtų laisvėje, bet taip nebus ir patys žinome, kodėl. Man keista žiūrėti, kai žmonės išveda savo augintinius į lauką pasivaikščioti, juk iš tikrųjų nei žmonėms gerai (nuolatinė priežiūra, pinigai), nei šuniukams (nuolatinė nelaisvė).
Bet yra ir protingų žmonių, kurie gyvendami vienkiemyje leidžia šuniukams lakstyti kur nori.
O prieglaudoje šuniukams irgi blogai, juk ir ten nėra laisvės.
Manau, atsakysiu į šią užklausą taip: gyvūnų prieglauda. Bet čia diskutuotina tema, nes kaip ir uždaras ratas gaunasi... :? :shock:
Post Reply