Nenoriu būti mėsaėdis arba kaip tapti vegetaru?

Moderators: Mdsts, Neringa, Rapolas, Visi tvarkytojai

Post Reply
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

>as irgi noriu pradeti sveikai valgyt, bet cia amerikoi tai taip neimanoma, viskas visur su mesa net ir salotos

bandyk kirsti per patriotizma
amerikieciai lygtai patriotai (bent toks stereotipas)
cia pas mus norinciu kazka daryti Lietuvos naudai minimum (o valdzia musu tai is tokiu pat zmoniu)

taigi sakyk kad "Amerikos valstybe suklestes tada kai amerikieciai nustos valgyti neaiskias mesas, hotdogus, biurgerius, makdonaldus ir kita slamsta. Nejaugi Amerikos priesai taip isiskvebe kad neimanoma pas jus nusipirkti kazka be mesos? As netikiu! Jusu negalejo paveikti priesas, jus turetumete kazkur tureti paslepta vegetaliska maista, tikriems amerikos patriotams!"


is kitos puses nezinau ar mano patarimas geras, galbut Amerikoje uz patriotizma i kalejima sodina kaip kad sovietu sajungoje buvo.
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

JsT wrote:as irgi noriu pradeti sveikai valgyt, bet cia amerikoi tai taip neimanoma, viskas visur su mesa net ir salotos, bet bandysiu dabar maitintis tik vaiseis ir darzovem, jokiu pieno produktu ir mesos nes kaskur girdejau kad pienas organismui irgi blogai, sunkei suvirskinamas kaip ir mesa, ir tuo labiau kad kiausinei tai dar neisiviste visciukai.
Na, geri norai-pusė darbo. Manau, kad nesunkiai surastumei Health Food store, kur rasi įvairiausių organic produktų. Sakyčiau, kad nuo Fast Food valgyklų turėtumei laikytis per šimtą metrų. Tai-kelias į diabetą, nutukimą, širdies ligas etc. Turbūt esi neseniai JAV, kad taip kalbi. Nuvažiuok į Farmers Markets, kur susirenka fermeriai, auginantys daržoves, bei vaisius be GMO. Mes imame pieną iš tokio fermerio. Sumokame pora dolerių daugiau, bet žinome, kad pienas nepasterizuotas, nehomogenizuotas ir karvutėms neduodami hormonai. Kaišinių, auginamų cage free, galima gauti ir eilinėje maisto parduotuvėje. Wall-Mart turi visą skyrių Organic Food, įskaitant sojinius produktus. Jeigu pas jus nėra tokios parduotuvės, ieškokite Kroger ar panašios. Kiaušiniai, kurie parduodami parduotuvėje, yra nefertilūs, t.y. neapvaisinti gaidžio, nes vištos sėkmingai deda tokius kiaušinius be gaidžio. Todėl nepergyvenk dėl tų neišsivysčiusių viščiukų. Jeigu nenori gerti karvutės pieno ir valgyti puikių pieno produktų, gerk ožkos pieną, kuris brangesnis, bet turi dar daugiau gydomų savybių. Tik nevalgykit jokių margarinų. Nevalgykit perkaitintuose riebaluose gaminto maisto. Pamėkite alyvų aliejų ir viską gaminkite su juo.
JsT
Posts: 14
Joined: Mon 08 21, 2006, 22:37
Location: Chicago

Post by JsT »

bendrai jo cia yra pilna paruotviu kur viskas organic ar tai nors taip raso, bet as kalbu kad kaip dirbi tai visada varai kurnors valgyti fast food o ten retai ka rasi organic, viskas viskas su mesa. zinau kad neapmastes sakiau kad neimano, imanoma tik reikia noro, kadangi as namie retai valgau arba is vis ne, nes givenu vienas taip ir sakiau kad neimanoma, o kaip alkanas nuvarai valgyt per darba tai mesos tikrai neatsisakai.

esu taip ismastes kad me mesos ir pieno produktu galeciau laisvai pragiventi, ir reikes taip pradeti bandyt. aisku cia organci food us paprasta dvigubai brangesnis, ir cia net nezinai ar istikro organic taip gali tik rasyt kad zmones pirktu ir moketu uz tai daugiau pinigu. i tuo labiau mano kunas jau priprates prie mesos bus sunku atprasti, truks to visko ka is mesos isgauni. ir daug sako kad pasidares vegetaru nebeturesiu energijos ir isprotesiu.

nu bet dabar tikrai susimsiu ir nevalgysiu mesu ir pienu produktu zesiu kas gausis ir ar geriau jausios.

valgysiu tik vaisius, darzoves, riesutus, bulves ryzius. turetu viso to uztekti.

vein tik nuvares pas lietuvius gali skanei pavalgyt valgydamas, kugeli, sriubas, blynus, salotas, mysraines.
JsT
Posts: 14
Joined: Mon 08 21, 2006, 22:37
Location: Chicago

Post by JsT »

ir dar plius as nenoriu jokiu pieno produktu ar kas igauta is givunu, pienas yra nereikalingas mum, pienas yra skirtas tam kad uzauginti teliukus ir jis yra jiem skirtas gerti kad uzauktu o ne mum zmoniem gerti kito givulio piena, ir plius musu organizmui sunku yra piena suvirskinti.

reikia maitintis tik tuom kas isgauta is augalu.

pvz kiausinis yra tas pats kad ir pas musu moteris pilve kiausinis, tik kad jis buna isperetas, nera skirtumo ar uz vaisintas ar ne, kiausinis yra kiausinsi is jo isivisto givibe, cia butu tas pats kas is kokio givuno kur neperi kiausiniu ispjauti is pilvo ji ir valgyt.
vaiduze
Posts: 517
Joined: Tue 08 30, 2005, 0:18
Location: klaipeda

Post by vaiduze »

man tai nuo medžiagų nepakankanumo padėjo aliejai visuokie . ankščiau 12-13 val imdavo miegas nes nepakakdavo energijos, gal kokį mėnesiuką vartoju makadamijos riešutų, kviečių gemalų ir sėmenų aliejus. labai stiprina. ir dar nusiėmėm darlių savo(kad ir negausų) - tai jis ir labai stiprina :)
<a href="http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... >Projektas "Pasodinau medį - esu laimingas"</a>
saulute
Posts: 18
Joined: Tue 11 08, 2005, 6:50
Location: Los Andzelas

Post by saulute »

O ko Tu ieskai mesoje? Jei baltymu, tai be reikalo, nes net vaisiai ir darzoves turi uztektinai proteino visoms musu reikmems nuo 3 iki 20 procentu kaloriju kiekio. Taigi, jei valgai uztektinai kaloriju - tikrai uzteks protino. Tas pats su riebalais.
Vit. B12 tikrai gaminamas musu zarnyne, bet is bakterijos gyvenancios dirvozemyje. Kadangi mes viska chloruotu vandeniu kruopsciai plauname - gali sio vitamino ir trukti. Neplauk savo so darzoviu ir vaisiu, nebent labai purvini.

Is pradziu energijos bus mazai bet ne del medziagu trukumo, o del toksinu issiskyrimo. Aisku, uzvalgius mesos, silpnumas praeina, nes toksnu salinimas sustoja.

As labiau rupinciausi mineralu ir enzimu stoka, daugiausia ju yra lapinese darzovese ir darzoviu sultyse(tik svieziai spaustose), nevirtuose vaisiuose ir darzovese.
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Kelios iškilių žmonių mintys apie pagarbą gyvūnams. Paimta iš http://www.animalrights.lt (http://www.animalrights.lt/pasisakymai)

Mahatma Ghandi, Indijos idėjinis vadas:

Apie Tautos didybę ir dorovinę brandą galima spręsti iš to, kaip joje elgiamasi su gyvūnais.

Esu įsitikinęs, kad mėsos valgymas nėra mums būtinas, kad mes gyventume savo įprastą, normalų gyvenimą. Nesvarbu, kokioje gyvenimo stadijoje mes būtume, ir kokio klimato zonoje gyventume. Teisingiau būtu pasakyti, kad mėsa yra netgi netinkama mūsų biologinei rūšiai... Mano sąmonė man sako, kad ėriuko gyvenimas yra ne ką menkesnis už žmogaus. Paprasčiausiai neturiu teisės atimti gyvenimą iš ėriuko žmogaus kūno labui.

Dvasiškai tobulėdamas žmogus vieną dieną liausis žudęs panašias į save būtybes vardan fizinių poreikių patenkinimo.
Yra tik vienas Dievas ir jis yra visur :)
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

>Dvasiškai tobulėdamas žmogus vieną dieną liausis žudęs panašias į save būtybes vardan fizinių poreikių patenkinimo

absoliuti dauguma vilnieciu nera nuzude jokios karvutes
dauguma to nesugebetu padaryti, nes jie save myli
bet kadangi dauguma yra ne krikscionys o stabmeldziai, tai jie nemyli artimo kaip patys saves ir neklauso Dievo kuris Biblijoje vienareiksmiskai paskiria maistui vaisius ir augalus.
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

LAISKAS BERNARDUI


I SKYRIUS Apie tai kaip zmones nusigrezia nuo Dievo ir pradeda zudyti, bei valgyti ka nuzude

Pradžios knyga 1
26 Tuomet Dievas tarė: „Padarykime žmogų pagal mūsų paveikslą ir panašumą; tevaldo jis ir jūros žuvis, ir padangių sparnuočius, ir galvijus, ir visus laukinius žemės gyvulius, ir visus žemėje šliaužiojančius roplius!"
27 Dievas sukūrė žmogų pagal savo paveikslą, / pagal savo paveikslą sukūrė jį; / kaip vyrą ir moterį sukūrė juos.
28 Dievas palaimino juos, tardamas: „Būkite vaisingi ir dauginkitės, pripildykite žemę ir valdykite ją! Viešpataukite ir jūros žuvims, ir padangių paukščiams, ir visiems žemėje judantiems gyvūnams."
29 Dievas tarė: „Štai daviau jums visus visoje žemėje sėklą teikiančius augalus ir visus medžius, vedančius vaisius su sėklomis; jie bus jums maistas.
30 O visiems laukų gyvuliams, visiems padangių paukščiams ir visiems žeme rėpliojantiems gyvūnams, turintiems gyvybės alsavimą, maistui visus žaliuosius augalus." Taip ir įvyko.


Pradžios knyga 6
13 Tuomet Dievas tarė Nojui: „Nusprendžiau padaryti galą visiems mirtingiesiems, nes per juos žemė prisipildė smurto; štai sunaikinsiu juos drauge su žeme.


Pradžios knyga 9
2 Bijos jūsų ir drebės prieš jus visi žemės gyvuliai, visi padangių paukščiai visa, kas juda žemėje, ir visos jūrų žuvys. Į jūsų rankas jie atiduoti.
3 Kas juda ir yra gyva, bus jums maistui. Duodu juos visus jums, lygiai kaip daviau jums žaliuosius augalus.
4 Tiktai mėsos su jos gyvybe, su krauju joje, nevalgysite.


Pakartoto Įstatymo knyga 12
20 Kai VIEŠPATS, tavo Dievas, bus išplėtęs tavo žemę, kaip yra tau pažadėjęs, ir tu sakysi: 'Valgysiu mėsos', nes jausi norą valgyti mėsos, galėsi valgyti mėsos, kada tik nori.


Psalmynas 50
10 Juk man priklauso visi gyvūnai miške, / galvijai ant tūkstančio kalvų. /
11 Žinau visus laukinius paukščius; / visa, kas juda laukuose, yra mano. /
12 Jei būčiau alkanas, tau nesiskųsčiau, / nes mano yra pasaulis ir visa, kas jame./
13 Argi aš valgau jauči? m?są / ar geriu oži? kraują? /
Pradžios knyga 1
26 Tuomet Dievas tarė: „Padarykime žmogų pagal mūsų paveikslą ir panašumą; tevaldo jis ir jūros žuvis, ir padangių sparnuočius, ir galvijus, ir visus laukinius žemės gyvulius, ir visus žemėje šliaužiojančius roplius!"


Evangelija pagal Matą 5
17 Nemanykite, jog aš atėjęs panaikinti Įstatymo ar Pranašų. Ne panaikinti jų atėjau, bet įvykdyti.



I SKYRIAUS Pabaigos zodis
Evangelija pagal Matą 19
7 Tada jie klausė: "O kodėl Mozė liepė duoti skyrybų raštą, atleidžiant žmoną?"
8 Jis atsakė: "Mozė leido jums atleisti savo žmonas dėl jūsų širdies kietumo. Bet pradžioje taip nebuvo.

Zmones dabar klausia: "O kodėl Dievas liepė valgyti mesą?"
Atsakymas: "Dievas leido ..... jums dėl jūsų širdies kietumo. Bet pradžioje taip nebuvo.
....Bet pradžioje taip nebuvo.

Tobulame Viespaties sode, Edene, to nebuvo, tobuli zmones to nedare.
Tai nuodemes juos tokiais padare.
Broli, kodel tu nenori sugristi i Edena, kodel tu nori vergauti nuodemems?



II SKYRIUS Apie tai kaip vieni zmones reikalavo mesu, o kiti ju atsisake ir buvo palaiminti


Skaičių knyga 11
4 Tarp jų buvę valkatos buvo apimti godaus alkio. Ir izraelitai vėl ėmė verkti ir kalbėti: „Kas duos mums mėsos pavalgyti?
5 Atsimename žuvis, kurias Egipte dykai valgydavome, agurkus, melionus, porus, svogūnus ir česnakus.
6 Mūsų stemplės susitraukė! Visiškai nieko nėra! Vien maną temato mūsų akys."
7 Mana buvo panaši į koriandro sėklą, ir jos spalva buvo tarsi bdelio sakų.
8 Žmonės vaikščiodavo po apylinkę, rinkdavo ją, maldavo girnomis ar trindavo grūstuve, virdavo puode ir darydavo plokštainius. Jos skonis buvo panašus į plokštainių su aliejumi.
9 Naktį, krintant rasai, su ja iškrisdavo ir mana.
10 Mozė girdėjo žmones verkiant, šeimą po šeimos, visus prie savo palapinių angos. VIEŠPATS užsidegė pykčiu, o Mozė kamavosi.
11 „Kodėl taip blogai elgiesi su savo tarnu? klausė Mozė VIEŠPATĮ. Kodėl neradau malonės tavo akyse, kad užkrovei ant manęs visų šių žmonių naštą?
16 Tada VIEŠPATS tarė Mozei: „Parink man septyniasdešimt Izraelio seniūnų vyrų, kuriuos laikai žmonių seniūnais ir apskaitininkais, ir atvesk juos prie Susitikimo Palapinės. Teužima jie ten savo vietą drauge su tavimi.
17 Aš nužengsiu ir su tavimi kalbėsiuosi, paimsiu tave gaubiančios dvasios ir suteiksiu jos jiems. Jie neš žmonių naštą su tavimi, kad tau nebereikėtų visą vienam nešti.
18 O žmonėms sakyk: 'Pašvęskite save rytojui ir turėsite mėsos valgyti, nes verkšlenote, VIEŠPAČIUI girdint, sakydami: 'Kas duos mums mėsos pavalgyti? Egipte tikrai mums buvo geriau!' Todėl VIEŠPATS duos jums mėsos valgyti.
33 Bet mėsai tebesant jiems tarp dantų, net dar jos nesukramčius, įsiliepsnojo VIEŠPATIES pyktis ant žmonių, ir VIEŠPATS ištiko juos labai skaudžia rykšte.

Danieliaus knyga 1
10 Bet rūmų vyriausiasis pareigūnas įspėjo Danielių: "Aš prisibijau savo viešpaties karaliaus! Jis nustatė, ką jūs turite valgyti ir gerti, o jei pastebėtų, kad prasčiau atrodote už kitus jūsų amžiaus vaikinus, man reikės savo galva atsakyti karaliui."
11 Danielius atsakė prižiūrėtojui, kurį rūmų vyriausiasis pareigūnas buvo paskyręs Danieliui, Hananijai, Mišaeliui ir Azarijai:
12 "Prašom mėginti savo tarnus dešimt dienų. Tebūna mums duodama vien daržovių valgyti ir tik vandens atsigerti.
13 Po to tebūna palyginta tavo akivaizdoje mūsų išvaizda su išvaizda tų vaikinų, kurie valgo karališkus valgius. Taigi, kaip matysi, taip ir pasielgsi su savo tarnais."
14 Prižiūrėtojas sutiko su šiuo pasiūlymu ir mėgino juos dešimt dienų.
15 Praėjus dešimt dienų, jie atrodė geriau ir sveikiau negu tie vaikinai, kurie valgė karališkus valgius.
16 Prižiūrėtojas laikėsi pažado, nunešdavo nuo stalo karališkus valgius bei vyną, kurį jie turėjo gerti, ir duodavo jiems daržovių.
17 Šiems keturiems vaikinams Viešpats suteikė visų raštų ir išminties pažinimą bei įgūdžius, o Danielius turėjo ir visokių regėjimų bei sapnų aiškinimo dovaną.


III SKYRIUS ka sako Viespats


Apaštalų darbai 15
19 Todėl, manding, į Dievą atsivertusių pagonių nedera apsunkinti,
20 o tiktai jiems parašyti, kad susilaikytų nuo susiteršimo stabais, nuo ištvirkavimo, pasmaugtų gyvulių mėsos ir kraujo.
28 Šventajai Dvasiai ir mums pasirodė teisinga neužkrauti jums daugiau naštų, išskyrus tai, kas būtina:
29 susilaikyti nuo aukų stabams, kraujo, pasmaugtų gyvulių mėsos ir ištvirkavimo. Jūs gerai elgsitės, saugodamiesi šitų dalykų. Likite sveiki!"

III SKYRIAUS pabaigos zodis:
Broli, kaip buvo nuzudytas gyvulys kurio mesa dabar ant tavo stalo?
(Sako kad gyvulius dabar zudo elektra. Nuo elektros ir pasmaugimo mirstama taip pat.)



IV SKYRIUS Kodel Baznycia ragina valgyti mesas?


Evangelija pagal Morkų 7
1 Pas Jėzų susirenka fariziejų ir keli Rašto aiškintojai, atvykę iš Jeruzalės.
2 Jie pamato kai kuriuos jo mokinius, valgančius suterštomis (tai yra nemazgotomis) rankomis.
3 Mat fariziejai ir visi žydai pagal prosenių paprotį valgo tik rūpestingai nusiplovę rankas.
4 Taip pat sugrįžę iš turgaus jie nevalgo neapsiplovę. Be to, yra dar daug nuostatų, kurių jie laikosi, sekdami papročiu, pavyzdžiui, taurių, puodelių bei varinių indų plovimo.
5 Taigi fariziejai ir Rašto aiškintojai jį klausia: "Kodėl tavo mokiniai nesilaiko prosenių papročio ir valgo suterštomis rankomis?"
6 Jis atsako jiems: "Gerai apie jus, veidmainius, pranašavo Izaijas, kaip parašyta: Ši tauta šlovina mane lūpomis,/ bet jos širdis toli nuo manęs. /
9 Ir jis pridūrė: "Puikiai jūs apeinate Dievo įsakymą, norėdami išsaugoti savo papročius!
14 Ir vėl sušaukęs minią, Jėzus kalbėjo: "Paklausykite manęs visi ir supraskite:
15 nėra nieko, kas, iš lauko įėjęs į žmogų, galėtų jį sutepti. Žmogų sutepa vien tai, kas iš žmogaus išeina."
18 Jis sako: "Nejaugi ir jūs esate be nuovokos? Argi neaišku jums, kad visa, kas ateina į žmogų iš lauko, negali jo suteršti,
19 nes nepatenka į jo širdį, bet į vidurius ir išeina laukan?"


Evangelija pagal Matą 15
2 "Kodėl tavo mokiniai laužo prosenių paprotį? Jie prieš valgį nesimazgoja rankų."
3 Jis atsakė: "O kodėl jūs laužote Dievo įsakymą dėl savojo papročio?!
4 Juk Dievas yra įsakęs: Gerbk savo tėvą ir motiną! - ir: Kas keiktų tėvą ar motiną, mirte tenumiršta!
5 O jūs sakote: 'Kas pasakė tėvui ar motinai: "Tebūnie dovana šventyklai, kuo turėčiau tave sušelpti," -
6 tas gali nepagerbti tėvo ir motinos.' Taip jūs niekais verčiate Dievo paliepimą dėl savojo papročio.
7 Veidmainiai! Gerai apie jus pranašavo Izaijas:
8 Ši tauta šlovina mane lūpomis, / bet jos širdis toli nuo manęs. /
9 Veltui jie mane garbina, / mokydami žmonių išgalvotų priesakų."
10 Paskui, sušaukęs minią, jis kalbėjo: "Klausykite ir supraskite!
11 Ne kas patenka į burną, suteršia žmogų, bet kas išeina iš burnos, tai suteršia žmogų."
12 Tuomet priėję mokiniai pranešė: "Ar žinai, kad fariziejai pasipiktino, išgirdę tuos žodžius?"
13 Jis atsakė: "Kiekvienas augalas, kurio nesodino mano dangiškasis Tėvas, bus išrautas.
14 Palikite juos; jie - akli aklųjų vadovai. O jeigu aklas aklą ves, abu į duobę įkris."
15 Petras paprašė: "Išaiškink mums palyginimą."
16 Jėzus atsakė: "Ar ir jūs vis dar esate be nuovokos?!
17 Argi nesuprantate, kad visa, kas patenka į burną, eina į pilvą ir išmetama laukan?
18 O kas išeina iš burnos, eina iš širdies, ir tai suteršia žmogų.
19 Iš širdies išeina pikti sumanymai, žmogžudystės, svetimavimai, ištvirkavimai, vagystės, melagingi liudijimai, šmeižtai.
20 Šie dalykai suteršia žmogų, o valgymas nemazgotomis rankomis žmogaus nesuteršia."


IV SKYRIAUS pabaigos zodis
Dabartiniai fariziejai nedrista pasakyti kaip buvo anksciau, ir kodel Viespats leido valgyti mesas.
Jie uzmerkia akis i tai kad
Evangelija pagal Matą 5
17 Nemanykite, jog aš atėjęs panaikinti Įstatymo ar Pranašų. Ne panaikinti jų atėjau, bet įvykdyti.
Ir jie sako kad jie valgys mesos
Pakartoto Įstatymo knyga 12
20 .... ir tu sakysi: 'Valgysiu mėsos', nes jausi norą valgyti mėsos

Tegul pats Viespats jiems pasako tai ka apie juos galvoja:
Evangelija pagal Morkų 7
9 ..."Puikiai jūs apeinate Dievo įsakymą, norėdami išsaugoti savo papročius!
Evangelija pagal Matą 15
6 ' Taip jūs niekais verčiate Dievo paliepimą dėl savojo papročio




V SKYRIUS Nezudykite!!!

Evangelija pagal Matą 5
17 Nemanykite, jog aš atėjęs panaikinti Įstatymo ar Pranašų. Ne panaikinti jų atėjau, bet įvykdyti.
20 Taigi sakau jums: jeigu teisumu neviršysite Rašto aiškintojų ir fariziejų, neįeisite į dangaus karalystę.
21 Jūs esate girdėję, kad protėviams buvo pasakyta: Nežudyk; o kas nužudo, turės atsakyti teisme.

Evangelija pagal Matą 19
16 Štai vienas jaunuolis prisiartino prie Jėzaus ir paklausė: "Mokytojau, ką gera turiu daryti, kad įgyčiau amžinąjį gyvenimą?"
17 Jis atsakė: "Kam manęs klausi apie gera? Vienas tėra Gerasis! O jei nori įeiti į gyvenimą, laikykis įsakymų."
18 Tas paklausė: "Kokių?" Jėzus atsakė: "Nežudyk, nesvetimauk, nevok, melagingai neliudyk;
19 gerbk savo tėvą ir motiną; mylėk savo artimą kaip save patį."

Evangelija pagal Morkų 10
17 Jėzui besiruošiant iškeliauti, vienas žmogus pribėgęs puolė prieš jį ant kelių ir klausė: "Gerasis Mokytojau, ką turiu daryti, kad laimėčiau amžinąjį gyvenimą?"
18 Jėzus tarė: "Kam vadini mane geru? Niekas nėra geras, tik vienas Dievas.
19 Žinai įsakymus: Nežudyk, nesvetimauk, nevok, neteisingai neliudyk, neapgaudinėk, gerbk savo tėvą ir motiną."


V SKYRIAUS komentaras
Tam kad mano artimas suvalgytu mesa, as turiu zudyti



VI PABAIGOS SKYRIUS Mylek Viespati ir mylek artima

Evangelija pagal Matą 22
36 "Mokytojau, koks įsakymas yra didžiausias Įstatyme?"
37 Jėzus jam atsakė: "Mylėk Viešpatį, savo Dievą, visa širdimi, visa siela ir visu protu.
38 Tai didžiausias ir pirmasis įsakymas.
39 Antrasis - panašus į jį: Mylėk savo artimą kaip save patį.
40 Šitais dviem įsakymais remiasi visas Įstatymas ir Pranašai."

Evangelija pagal Morkų 12
28 Vienas Rašto aiškintojas, girdėjęs jį ginčijantis ir matęs, kaip puikiai Jėzus atsakinėjo priešininkams, paklausė jį: "Koks yra visų pirmasis įsakymas?"
29 Jėzus jam atsakė: "Pirmasis yra šis: Klausyk, Izraeli, Viešpats, mūsų Dievas, yra vienintelis Viešpats;
30 tad mylėk Viešpatį savo Dievą visa širdimi, visa siela, visu protu ir visomis jėgomis.
31 Antrasis: Mylėk savo artimą kaip save patį. Nėra įsakymo, didesnio už šiuodu."
32 Tuomet Rašto aiškintojas jam atsakė: "Gerai, Mokytojau, tu teisybę pasakei: Dievas yra vienintelis ir nėra kito šalia jo;
33 o mylėti jį visa širdimi, visu protu ir visomis jėgomis bei mylėti artimą kaip save patį svarbiau už visas deginamąsias atnašas ir kitokias aukas."
34 Matydamas, kaip išmintingai jis atsakė, Jėzus jam tarė: "Tu netoli nuo Dievo karalystės!" Ir niekas daugiau nebedrįso jo klausinėti.


PABAIGOS MALDA
Artimas, o broli, pasigailek manes, neversk manes zudyti niekuo nekaltu gyvuliu vien del savo mesavalgiskos uzgaidos, Viespaties vardu maldauju, apsaugok mane nuo zudymo nuodemes, jei myli mane kaip pats save, negundyk manes nusideti
Vileine
Posts: 193
Joined: Fri 04 08, 2005, 9:34
Location: Kaunas

Post by Vileine »

Na, Dievo kary, tu šaunuolis. Gerai padirbėjai. Koncentruotai ir aiškiai. Matyt, atėjo laikas atsisveikinti ir su žuvele, kurią retkarčiais pakramtau :wink: .
Dievo karys
Posts: 398
Joined: Mon 07 25, 2005, 5:37

Post by Dievo karys »

gaila kad negaliu tame pirmame laiske pataisyti klaidas rasybos


ANTRAS LAIŠKAS BERNARDUI


Aš kreipiausi į Viešpatį tokiais žodžiais:
“Aš sakiau jiems, bet jie neišgirdo, jie sakė, kad reikia pavalgydinti mažutėlius ir tada nesvarbu kas ant stalo, aš atsakiau jiems, kad vienas kilogramas mėsos gaunamas sušėrus gyvuliui 100 kilogramų grūdų, kad jei jie nebevalgytų mėsos tai visi mažutėliai būtų pamaitinti, aš sakiau jiems kad šėtonas smaugia tavo mažuosius o jie valgo jų mėsą, ir jie man sakė kad eičiau pas specialistą. Astsakyk savo tarnui, Viešpatie, kaip yra iš tiesų”

Ir Viešpats atsakė:
“Tu pats žinai kaip yra iš tiesų”

Ir aš sakiau:
“Viešpatie, kodėl jie manęs neklauso, kodėl negirdi”

Ir Viešpats atsakė:
“Tavęs jie negirdi, nes ne tu numirei už jų nuodėmes, jei nori kad išgirstų tai sakyk taip:

Laiškas romiečiams 14
10 Tai kaipgi tu smerki savo brolį?! Arba kodėl niekini savo brolį? Juk visi turėsime stoti prieš Dievo teismą.
11 Parašyta: Kaip aš gyvas, sako Viešpats, / prieš mane suklups kiekvienas kelis, / ir visų lūpos šlovins Dievą.
12 Taigi kiekvienas iš mūsų duos Dievui apyskaitą už save.
13 Tad liaukimės teisti vieni kitus. Verčiau pasiryžkite nebeduoti broliui akstino nupulti ir pasipiktinti.
14 Aš žinau ir esu tikras Viešpatyje Jėzuje, kad nieko nėra savaime netyro. Bet jei kas mano esant netyrų dalykų, tam jie netyri.
15 Jei tavo brolis liūdi, kai tu viską valgai, tu jau nebesielgi, kaip reikalauja meilė. Savo valgymu nepastūmėk į pražūtį to, už kurį mirė Kristus!
16 Ką jūs gerai darote, tegul nebūna akstinas piktžodžiauti.
17 Iš tiesų Dievo karalystė nėra valgis ar gėrimas, bet teisumas, ramybė ir džiaugsmas Šventojoje Dvasioje.
18 Kas šitaip Kristui tarnauja, tas mielas Dievui ir priimtinas žmonėms.
19 Tad laikykimės to, kas pasitarnauja santaikai ir tarpusavio ugdymui.
20 Taigi negriauk Dievo darbo dėl maisto! Nors viskas tyra, bet gali tapti bloga žmogui, kuris valgo, piktindamas kitus.
21 Verčiau nevalgyti mėsos, negerti vyno ir vengti visko, kas gali pastūmėti brolį į nuodėmę.

Aš sakiau:
“Dėkui Viešpatie už Tavo žodžius. Bet jeigu jie vistiek neišgirs?”

Viešpats atsakė:
“Mažatiki, negi nemoki skaityti, juk aiškiai parašyta
Laiškas romiečiams 14
11 Parašyta: Kaip aš gyvas, sako Viešpats, / prieš mane suklups kiekvienas kelis, / ir visų lūpos šlovins Dievą.

O jeigu moki, tai kodėl neskaitai
Izaijo knyga 45
22 Gręžkitės manin ir būsite išgelbėti, / visi žemės pakraščiai, / nes aš Dievas, ir kito nėra! /
23 Prisiekiau savimi,/ mano lūpos ištarė tiesą, / neatšaukiamą žodį: / 'Kiekvienas kelis klaupsis prieš mane, / manimi prisieks kiekvienas liežuvis.' /


Jie taip pat moka skaityti, eik ir daugiau nieko jiems nesakyk”
Uosis
Posts: 1564
Joined: Sun 12 22, 2002, 13:34

Post by Uosis »

Tiems, kas skaito angliškai - rekomenduoju paskaityti, ką apie vegetarizmą rašo didžiausia ir sparčiausiai pildoma nemokama enciklopedia - Wikipedia.

Mano nuostabai, netgi pagal JAV maisto tarnybos reikalavimus, vegetariška dieta yra laikoma sveika dieta, o visas devynias žmogaus organizmui reikiamas amino rūgštis turi mums puikiai žinomi grikiai ir sojos pupelės bei kanapių sėklos (dėl suprantamų priežasčių dabar neauginamos).

Plačiau - http://en.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism
Yra tik vienas Dievas ir jis yra visur :)
loreta
Posts: 711
Joined: Thu 10 20, 2005, 2:40
Location: ant kalno

Post by loreta »

Aurimas wrote:Tiems, kas skaito angliškai - rekomenduoju paskaityti, ką apie vegetarizmą rašo didžiausia ir sparčiausiai pildoma nemokama enciklopedia - Wikipedia.

Mano nuostabai, netgi pagal JAV maisto tarnybos reikalavimus, vegetariška dieta yra laikoma sveika dieta, o visas devynias žmogaus organizmui reikiamas amino rūgštis turi mums puikiai žinomi grikiai ir sojos pupelės bei kanapių sėklos (dėl suprantamų priežasčių dabar neauginamos).

Plačiau - http://en.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism
Wikipedijoje galime rasti ir lietuvių, bei kitomis kalbomis informaciją.
Post Reply